Aşk mı para mı?

Hayir ilgisi bile yok ne isim var zengin sevgiliyle filan cidden bu kadar anlasilmaz mi yazdim ben konuyu ya suphe ettim su anda.. Benim sevilimden ve onun maddi durumundan yana bir sikayetim yok sadece benim para biriktirebilmem icin calismam gereken isin icinde onun istemedigi bir insan var ve bu yuzden izin vermiyor mesele bu.. Ne zengin sevgilisi ne alakasi var allah askina ben sanki sevgilim fakir bu yuzden ondan ayrilip zengi sevgili bulacagim diye bir konu acmisim gibi yorumlar geliyor aklim almadi valla.. Herkesin konularina anlayisli ilimli yorumlar gelirken neden benim konularimdanhep topa tutuluyoum vallahi anlamadim illa derdimin gorumcem kaynanam filan mi olmasi lazim benim penceremden bakip yorum yapabilmeniz icin.
1 gorumce kaynana konularina asla yorum yapmam merak etmeyin size garezi yok kimsenin. 2 simdiye kadar zaten izin vermemis bisey dememissiniz parayi vermeyince isyan edip ayrilmak yine paraya bagli bi ayrilik sayiliyor. Ayrica bana niye yukleniyorlae diye dusuneceginize demekki ben kendimi ifade edemeyen bi insanim diye dusunmeniz daha dogru olacaktir. Ozelestiri iyidir:KK66: demekki herkese ayni seyi dusundurtmussunuz.

Eylüle kadar 10 bin tlmi biriktirceksin.bi mesleğin yok kendin nasıl biriktirebilirsinki bu kadar parayı? Sevgilin izin verip, calıssanda sence mümkün mü.ben sanmıyorum, hayır sen biriktirebileceksen biz ölelim biriktiremedik diye.

Ay ben burayi cidden kadinlarin dertlesecegi akli basinda kadinlarin birbirlerine fikir verdigi bir yer saniyordum ama sizin tek derdiniz kocalariniz ve aileleri olmus onun disinda hicbir konuya mantikli cevaplar veremiyorsunuz kafayi kocalarla bozmussunuz. Ben ne anlatiyorum siz ne diyorsunuz erkek arkadasim calismak istedigim isin icinde benden hoslanan birisi var diye calismama izin vermiyor ama ben anneme yuk olmamak icin calismak zorundayim diyorum siz bana fakir diye ayrilip zengin koca mi bulacaksin karaktersiz misin diyorsunuz . Degisik valla cok degisik. Ben ne anlatiyoruuuuummm siz ne anliyorsunuz :) neyse . Konu kilit. Hatta uyeligimi de sonsuza kadar silerseniz sevinirim yolu neyse ogrenmek istiyorum. @Mune @okypete her kim ilgileniyorsa artik. Size bol kocali kaynanali gorumcelo eltili koca parasiyla gecinip hayati boyunca bir baltaya sap olmamali cahil gunler . Biri bekaretime laf eder biri zengin koca avcisi ilan eder yettiniz ya anlama kabiliyetiniz yoksa yorum da yapmayin abi eksik kalin bir konudan. Valla yeter.
Sen niye uyeligini sonlandiriyorsun ki ? Bir konuya yorum yaparken diger aciklamalari da okumasi gereken onlar. Elli defa ne is yapacagini yazmis kadin, hala israrla imali imali "o kadar parayi hangi is kazandiriyor " demeler falan. Okuyun ogrebirsiniz. Hala ogrenci olmak mesele degil. Okurken kendini gelistirmis, dil bilen insanlar cok iyi kazanabilir ben dahil. Mezun olmadan muhendislik yapmaya basladim ve 1300 civari oradan, yaptigim cevirilerden de 1000 civari kazaniyorum aylik. Ogrenci de iyi para kazanabilir. Bu şahsi basarisina bagli bu bir.
Ikincisi taslanma sebebi muhtemelen ev hanimlariyla ilgili yaptigi yorum. Yoksa ne var sevgilimden ayrilip calismali miyim diye sormasinda ? Hepiniz buraya her gun apir sapir seyler yaziyorsunuz. Biri kociş oburu sevgili bu mudur problem ? Bana gore de absurd calistirmamak falan ama bunu buraya "kocam izin vermiyor " diye yazan kadinlara gelmiyor bu yorumlar.
Ayrica evet okurken annesinden para aliyor diye insana asalak muamelesi yaparsaniz ev hanimlari olarak asalak kelimesini kendiniz icin de duymaniz kacinilmaz. Para kazaniyor musunuz, hayir. Kocanizdan harclik almiyor musunuz ? Evet. Bu hayat sartlarinda yasayan insanlar bu kadina yorum yaparken kendinizi de bir dusunun once.

Sen niye uyeligini sonlandiriyorsun ki ? Bir konuya yorum yaparken diger aciklamalari da okumasi gereken onlar. Elli defa ne is yapacagini yazmis kadin, hala israrla imali imali "o kadar parayi hangi is kazandiriyor " demeler falan. Okuyun ogrebirsiniz. Hala ogrenci olmak mesele degil. Okurken kendini gelistirmis, dil bilen insanlar cok iyi kazanabilir ben dahil. Mezun olmadan muhendislik yapmaya basladim ve 1300 civari oradan, yaptigim cevirilerden de 1000 civari kazaniyorum aylik. Ogrenci de iyi para kazanabilir. Bu şahsi basarisina bagli bu bir.
Ikincisi taslanma sebebi muhtemelen ev hanimlariyla ilgili yaptigi yorum. Yoksa ne var sevgilimden ayrilip calismali miyim diye sormasinda ? Hepiniz buraya her gun apir sapir seyler yaziyorsunuz. Biri kociş oburu sevgili bu mudur problem ? Bana gore de absurd calistirmamak falan ama bunu buraya "kocam izin vermiyor " diye yazan kadinlara gelmiyor bu yorumlar.
Ayrica evet okurken annesinden para aliyor diye insana asalak muamelesi yaparsaniz ev hanimlari olarak asalak kelimesini kendiniz icin de duymaniz kacinilmaz. Para kazaniyor musunuz, hayir. Kocanizdan harclik almiyor musunuz ? Evet. Bu hayat sartlarinda yasayan insanlar bu kadina yorum yaparken kendinizi de bir dusunun once.
Bosver ya iyice sinirim bozuldu siteden kendimi attirmak icin elimden geleni yapiyorum ama adminler filan yaz tatilinde sanirim kimsenin umrunda degil .

Bosver ya iyice sinirim bozuldu siteden kendimi attirmak icin elimden geleni yapiyorum ama adminler filan yaz tatilinde sanirim kimsenin umrunda degil .
Canim konunu cok acik yazmamissin ben de okuyunca sasirdim ama sonra aciklamissin durumu. Okuma zahmetine giren herkes anlamistir sanirim.

Para meselesine yorum yapmayacagim zira ne kalbini kırmak isterim ne de önyargılı olmak.

Sadece sevgilinin egemenligi altindan kurtul.
O ise gir ve parani biriktir.
Henüz sevgilisiniz. Evlenince karışır. Bu kadar erkeklere söz hakki tanimayin.
Yarin bir gun ne olacagi belli degil nasil ona guvenip herhangi bir caba sarfetmezsiniz?

Biraz kendi ayaklarinizin uzerinde durabileceginizi gosterin.

Ulan ben sevgilim okulu odemek zorunda odemedigi icin ben kavga cikariyorum ben zengin sevgili avcisi kucuk bir fahiseyim mi yaziyor o konuda ? Insani cildirtmayin birlesip mi geliyorsunuz hepiniz sozlesiyor musunuz deli misiniz nesiniz ya ben ne diyorum siz ne diyosunuz? Ben sevgilim para bulamadi diye degil bana bulacagjm diye soz verip hayir calismayacaksin dedigi icin kizdim yazdim bana para vermedi diye degil. Yok valla kafalar gidik sizin..

dinleme kardeşim sende sevgilini.
hepiniz mi tuhafsınız.
anneden gir sevgiliden çık.
sen sevgilinin sözünle ne hareket ediyorsun, sonra da ödemedi çalıştırmadı diye şikayet edersen, yorumlara da kızmayacaksın. aklın yolu bir.
bizim kafalar gidik de maşAllah senin kafa çok yerinde.

karşılama hostesliği ne ola ki ayrıca tercüme dediğin ingilizce tercüme ise ingilizcen çok iyi, e o zaman nasıl kaldın o kadar dersten anlamıyorum diyodun sanki

canım sana zamanında elin adamına güven olmayacağını soylemiştimde anlayabileceğin en yanlış şekilde anladın

Ablacığım,

Benden sana bir tavsiye. İnsanlara ne anlatırsan anlat, onlar seni anlamak istedikleri gibi anlayacaklar.

Öncelikle, çok sevgili arkadaşlar, sadece bu konu ile alakalı değil, genel olarak tüm konuları okurken, buradaki insanların zaten "BİR DERDİ VAR"! Bunu unutmadan, yazan arkadaşı daha da dert sahibi yapmadan, emek vererek cevap vermemiz hepimiz açısından en güzeli ve hayırlısı olur inancındayım. Öyle ki, eğer derdi kendi derdimiz gibi benimsemeyip kendi kardeşimiz yaşamışçasına özümsemezsek, buraya yazdığımız cevaplar bırakın derde deva olmayı, dert sahibini daha da sıkıntıysa sokar. Dert dinlemek herkesin harcı değildir, sadece 7 sayfa var, açtım baştan sona kadar okudum ve cevap yazıyorum. Neden? Çünkü konuyu tüm ayrıntılarıyla anlamadan, özümsemeden fikir vermek sadece sizin boş vaktinizi geçirdiğiniz bir platforma çevirir burayı, dertleşme yerine değil.

Öncelikle güzel kardeşim, ben bir hukukçuyum, psikologlarla çok benzetirim bizim mesleği, öyle ki biz sizin hukuktan daha iyi anlayanlarınızız. Biz de gelen müvekkilin derdini alırız, kendi derdimiz yaparız. Bir çok defa teşekkür ederek, minnetle ayrılırlar yanımızdan ; ama, bazen bizi anlamayan, üzen, sinirlendiren durumlar da olur, bu gibi durumlarda vereceğimiz tepkiler bizi başarıya taşır yahut daha da aşağı indirir.

Dönelim konumuza. Sen bu yorumlara sinirlendin, HAKLISIN DA.

Çünkü sen diyorsun ki, sevgilim çalışamazsın o işte, ben halledeceğim merak etme diye beni aylarca oyaladı, ben de ona güvendim inandım, onu çiğnemedim işe de girmedim, hayatı paylaştığımız gibi parayla ilgili bir durumu da paylaşacaktık - ki bu kimseyi ilgilendirmez - ve sonunda bana parayı bulamadığını söyledi ve ben hasta annemden bu parayı istedim, halbuki bıraksaydı, ben çalışsaydım anneme bu durum yansımayacaktı ve bir sorun olmayacaktı diyorsun. Buraya kadar sorun yok! Buradan sonrasında ise, Eylül'e kadar paraya ihtiyacın olduğunu ve bu parayı çalışarak kazanabileceğin bir iş imkanına sahip olduğunu ancak sevgilin hayatında olduğu sürece o işi yapamayacağını çünkü bu işi sana yanık birinin referansıyla bulduğunu söylüyorsun.

Tamaam, buraya kadar her şey tamam. Şimdi önemli olan, seni boş vaatlerle, sırf senden hoşlanan başka adamlarla çalışma diye seni aylarca oyalayarak ve sonunda koca bir hiçle karşına gelen adam için, geleceğimden vazgeçim çalışmayayım onunla bu yalan oyunu devam ettirim miiiii yoksaaa ayrılıp kendi ayaklarım üstünde, kimseye ihtiyacım olmadan yaşamımı sürdürim mi diye soruyor ve akıl istiyorsun.

Buradaki arkadaşlar da seni zengin koca avcısı ilan edip topa tutuyor. Sen de iyice sinirlenip haddini aşan şeyler yazıyor, sonucunda atılmak istediğin için.

Ben seni ne topa tutacağım, ne de seni haklı ilan edeceğim. Sadece, güzel arkadaşlarımdan, yorum yapmak için yorum yapmamalarını, konuyu iyice anlamadan, kendi kardeşlerine yardım ediyor gibi yaklaşamayacakları durumlarda sessiz kalmalarının zaten dert sahibi olan biri için daha hayırlı olacağını vurgulamak istiyorum.

Konunu da baştan aşağı incelediğimi belirttim zaten. Erkek arkadaşının sadece o zaman diliminde senin onun yapmanı istemediği şeyleri yapmaman için sana vaatlerde bulunup fiyasko çıkması adamın karakterini anlamak için yeterli bir unsur. Öncelikle, sevince aşık olunca biz kadınlar körü körüne bağlanıyoruz malesef, adam ne derse yapmak istiyoruz, bi nevi korunmaya muhtaç hissediyoruz kendimizi. Bunu en eğitimlimiz de yapıyor, en cahilimiz de. Amaaaa, dışarıda öyle bir gerçek dünya var ki canım kardeşim, yıllardır aşık olan adamlar, başka bir ten uğruna tek celsede boşanmak için sıraya giriyorlar düşünmeden. Onun için, Atalarımız bile demiş, ÖNCE CAN, SONRA CANAN... Önce kendine bakacaksın, benim üniversitede kavga ettik diye sinirlenip sabahlara kadar ağladığım ve bu sebepten ötürü final sınavına giremediğim erkek arkadaşımın suratı zor geliyor gözümün önüne şuanda. Halbuki çok aşıktım, evlenecektik falan.

Onun içim demem o ki, kendi hayatına bak. Sen yanlış bir iş yapmıyorsun, helalinden para kazanmak istiyorsun ve bunu da kendine prada çanta almak için değil, eğitimine devam edebilmek için yapıyorsun. Hem bir yararı yok, bırak bari zarar vermesine izin verme. Bence ayrılma da, ona otur anlat, bu iş dışında bu denli para kazanabileceğin başkaca bir iş olmadığını ve bu işe her şeyden çok ihtiyacın olduğunu, onun da sana destek olması gerektiğini otur anlat.

Anlarsa, amenna, anlamazsa da pekala der çıkar gidersin. İleride de, ne güçlü kızmışım helal olsun der, benim şimdi sana yaptığım gibi sen de bir kardeşinin zor gününde ona bi destek atarsın belki, olmaz mı?

X