Lise donemlerimde annemin zoruyla caya kahveye seker atmayi birakmistim, o sekilde alistim, ve de hatirladigim kadariyla cok da uzun surmemisti alismak. Ama ozellikle depresif donemlerde tatliyi cok yiyordum. Yani cayi kahveyi sekersiz icmeye alissam da o kadar cok tatli yiyordum ki, yani insan gibi yemiyordum, inanilmaz cok yiyordum karbonhidrat ve cikolata, seker. Su sandvic zinciri S..y var ya, mesela ordan 2 30 cmlik sandvic ve 12lik kurabiye soyleyip bunlari bir gunde bitiriyordum. Dusununce inanilmaz geliyor... Buraya tasindigimda 98 kiloydum, yuruyemiyordum bile kilodan, hareket edemiyordum, obezite hastasiydim, simdi 78-79 civarindayim... Simdi yasadigim koyde tatli, hazir gida, nutella, cikolata vs yok, satilmiyor. Sadece koyde bir bakkal var, hic adi sani bilinmedik bir Turk markasinin biskuvilerini satiyorlar, cok garip ama gercek
. Turkiye'de adini hic duymadigimiz bir marka, bu koyde urunleri satiliyor, ama cok igrenc biskuviler, cikolatalar. Her seyi yiyen ben bile yiyemedim. Eve yemek siparisi olmayinca, cikolata tatli vs hicbir yerde satilmayinca, bir de calisma temposunun agirligindan, bu tur seyleri mecburen yememeye basladim. Tek alabildigim gida taze sebze ve meyveydi. Yani kendi irademle olmadi diyebilirim, biraz sartlar beni sekeri birakmaya zorladi :) Insallah o obez donemime bir daha geri donmem, ciddi bir saglik sorunuydu cunku. Hala sismanim ama en azindan eski ciddiyeti kalmadi durumumun...