• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk evliliği mi mantık evliliği mi yapmalı

aşık olmadan ve sevmeden bence evlenilemez çünkü bir ömür boyu o insanada o hayatada katlanılamaz mantık evliliği olsa dahi bence insanlar aşık olup sevdiğine emin olduktan sonra evlenmelidirler

tabikiiii askk!!!!!
ama tabi askida mantikli bi sekilde yurutmek gerek diye dusunuyorum....

İkisi de birarada olsa mükemmel olur.ama mantık aşka göre daha ağır basıyor bende.ben sırf aşığım diye bana uymayan biriyle evlenemem.

Son düzenleme:
ilişkilerimde hem mantığı hem aşkı denedim. birisi eksik olunca olmuyormuş öğrendim. Sonra önce matıken kriterlerimden geçireceğim uygunsa aşık olursam devam edeceğim dedim. ilk görüşte aşka hiçbir zaman inanmadım. sonra karşıma bana, yaşantıma mantıken uygun bir erkek çıktı. bir süre sonra aşık oldum evlendim. mutluyum. evlenmeden önce aşk yetiyor ama evlendikten sonra matık işliyor. sosyal çevreniz, maddi durumunuz gün geliyor kavga nedeni oluyor. yıllar sonra aşkınızın ateşi azalıyor o zaman mantık daha çok ön planda oluyor. Huzurlu olunca sevgi saygıda oluyor.

Bu yüzden bekar arkadaşlara tavsiyem; objektif olarak bu adam benim yaşantıma uygun mu? ahlakı ahlakıma uygun mu? maddi durumu evlenince bizi zorlar mı? diye sorsunlar.

Daha önce yorum yaptım mı bilmiyorum bütün sayfaları okuyamadım.
Yorumuma gelince ;
Ne tek basına ask, nede tek basına mantık yeter! Bence de her ikisinden olmalı.
Cok seviyorum sevdigimi ama körü körüne, ailemi ezecek kadar gözümü karartmadım zaten bunları yapmakla, cok sevmenin bir mantıgı da yok.
Allah herkesin karsısına iyi insanlar cıkarsın..

"Aşık" olduğun kişiyle evlenmeden önce "mantık"la düşünmek gerek diyebilirim sadece.

7 yıllık bi ilişki içindeyim ve artık hiç bişey hissetmiyorum..mantıken çok çok ideal bir erkek var hayatımda ama ona karşı hiç ilgi duymuyorum....şimdi bu kişiyle evlenirsem ne evliliği olucak onu da bilemiyorum...bi de işin bu tarafı var...onu beğenmiyorum bile fiziksel olarak...ama maddi manevi çok iyi bi eş olacak ve beni,çocuklarımı çok rahat ettirecek birisi...ben ne yapayım hangi cevabı vereyim bilemiyorum....aşık olarak da çıkmadım ilk başta zaten..mantıken oldu yine ama sonradan sevdim...sevgide biryere kadarmış demekki...çok zor hayat ne getireceği belli olmuyor..

7 yıllık bi ilişki içindeyim ve artık hiç bişey hissetmiyorum..mantıken çok çok ideal bir erkek var hayatımda ama ona karşı hiç ilgi duymuyorum....şimdi bu kişiyle evlenirsem ne evliliği olucak onu da bilemiyorum...bi de işin bu tarafı var...onu beğenmiyorum bile fiziksel olarak...ama maddi manevi çok iyi bi eş olacak ve beni,çocuklarımı çok rahat ettirecek birisi...ben ne yapayım hangi cevabı vereyim bilemiyorum....aşık olarak da çıkmadım ilk başta zaten..mantıken oldu yine ama sonradan sevdim...sevgide biryere kadarmış demekki...çok zor hayat ne getireceği belli olmuyor..

Aradan epey bir süre geçmiş, ne yaptınız acaba?? kimi seçtiniz? :) Durumuma benzer bir durum, o yüzden merak ettim

Aradan epey bir süre geçmiş, ne yaptınız acaba?? kimi seçtiniz? :) Durumuma benzer bir durum, o yüzden merak ettim
Bu bahsettiğim kişiyle evlendim :) Çok seviyorumm :))

İşin açıkçası ben o dönemde tuhaf bi psikolojiye bürünmüştüm..
Görüştüğüm insan gözüme çok farklı görünüyordu:(
Büyü yapıldığını falan düşünüyorum çünkü eşimin ailesinden beni asla istemeyenler oldu...

Allah herkesin niyetine göre versin inşallah...
:47:

Eşimi çok seviyorum iyi ki de onla evlenmişim yine olsa yine evlenirim şükürler olsun :16:

bence aşk yalnızca kadınların yaşadığı güzel bir duygu erkekler aşk ne bilmiyorlar gibi geliyor bana..yada ben rastlamadım bilmiyorum mantık çok önemli aşk gözünü kör ediyor sana ne yaparsa yapsın hep iyiye yoruyorsun ta ki aşkın azalıp gerçekleri görene kadar..

Evlilik zaten mantık dışı bir şey. Hayatının tamamını bir insanla geçirmeye niyetlenmek akıl dışı. Herhangi bir menfaat için; toplumsal statü, para pul, çocuk sahibi olmak vb. için evlenmek için çok çaresiz olmak ya da gözünü budaktan esirgemeyecek kadar çıkarcı biri olmak lazım. Normal, aklı başında, sıradan bir insan bence sadece sevdiği kişi olmadan yaşamak istemediğinde evlenmeli.

ben olsam aşk evliliği yaparım çünkü bir ömür onla yasamayı göze alcam, onun gözlerine baktıkça yasama sevincim artcak para olmasa olur cunku önemli olan aşk sevgi sevmek sevilmeeeek

gece mantığı koynuna alabilen varsa öyle yapsın ama günümüzde iyi erkek azaldı olanları zaten hemen kapıyorlar belli bir yaşa gelmiş kadınlarda evde kaldım duygusuyla hemen ilk gördüğü uygun adayla bir şeyler yapmak istiyor mantık evliliği dedikleri nane bu olsa gerek.

aşk mı mantık mı?? bence kesinlikle aşk. bende çok severek evlendim. sevgi bi çok olumsuzluğu çözebilir ama sevgi olmadan çoğu şey yolunu bulamaz. herşeye rağmen iyiki eşimle severek evlenmişim. evet aşkın olduğu yerde akıl olmaz ama evlilikte çok akıl karı bişey değil. çünkü evlilik demek %50 %50 şans demek yani ya mutlu olucaz yada mutsuzz. rabbim hepimizin yuvaasına geçim düzenliği versin. mutlluluk huzur dolu olsun yuvalarımız ve allahım bizleri verdiğimiz kararlardan ötürü pişman ettirmesin inş (amin)

sevgi çok önemli elbet.içten gelen bir sıcaklık, O na daha farklı bakmamızı sağlıyor elbet.
daha katlanılır olabiliyor bir başkasıyla yaşam.fakat, mantığı olmayan, salt sevgiye dayalı bir evliliğinde
denize atılan olta misali " ne çıkarsa bahtımıza " dan öteye gidemediğini hepimiz pek çok örnekle görüyoruz günümüzde.

bu sebepledir ki; mantığı oturmuş ve için dışı aşk ve sevgiyle donanmış bir evlilik-birliktelik daha doyurucu olacaktır.

Kesinlikle aşk evliliği yapılmalı aşkın yanı sıra mantıklıysa aynı zamanda ne ala ancak sadece mantık evliliği mutlaka bi yerde kaba tabiriyle cortluyor. İlerleyen günlerde severim diye de düşünmemek lazım insanoğlunun en ufak hatasında direk soğuyorsun

gece mantığı koynuna alabilen varsa öyle yapsın ama günümüzde iyi erkek azaldı olanları zaten hemen kapıyorlar belli bir yaşa gelmiş kadınlarda evde kaldım duygusuyla hemen ilk gördüğü uygun adayla bir şeyler yapmak istiyor mantık evliliği dedikleri nane bu olsa gerek.

Aynen canım bence de ama bilge bir tanıdığımın bu konuda çok başarılı bir sözü var " yolda kalmaktansa evde kalmak yeğdir" der her zaman gerçekten öyle ama malesef türk toplumu biraz sıkıyor bu konuda bayanları erkeklerin üzerinde evlilikle ilgili çok sıkıntı yok ama bir bayan evlenmeyince direk acınılarak bakılıyor sanki kötü bir şeymiş gibi ondan sonra da baskılara dayanamayan kadın önüne gelen makul kişiyle evlenmek zorunda kalıyor ve mutsuz oluyor o baskı yapan aileler toplumda affedersin bi taraflarına kına yakıyor kesinlikle mantıkısz evlilik belki olur ama sevgisiz evlilik asla yapılmamalı tam bir intihar maazallah hayatın kararır o derece :)

Back