Aşk evliliği mi mantık evliliği mi yapmalı

ben bekarken hep mantık evliliği istemiştim.nihayet evlendim mantığı evliliği tam istediğim gibiydi.şimdi düşüncelerimi soruyorsanız mantıksız bir evlilik yapmışım:1no2: aslında bunlar fasafiso şeyler bence bir kumar evliliksengözlerimebaksanab

elfidacım sana katılıyorum kader senınde yaşadığın buyuk bi talihsizlikten ibaret aşk yoksa evliliğin amacı nedir arkadaşlar sadece çocuk yapmak mı?

AŞIK OLDUĞUN ADAM SON DERECE DEĞİŞİRSE...AŞIKKEN HATALARINI GÖREMEDİYSEN...CANIM BENİM ÖYLE DEĞİL İŞTE..AŞK HER ŞEYİ ÇÖZMÜYOR...
klava:klava:

bence önce mantık... açtığınız konu için tşk ederim güzel bi konu.. ayrıca yaşadıklarınıza çok üzüldüm bi anda eğer bende o insanla evlensem bende bunları yaşardım die düşündüm... bende burdan anlatmak istiyorum bekar kardeşlerimizin kulaklarında kalması için.. 23 yaşındayım 14 yaşımdan beri aşık olduum insanla 18 yaşımda nişanlanmıştım ailemin karşı çıkmalarına rağmen dinlemedim.. o kadar aşıktım ve hiçbirşeyi gözüm görmüodu.. halbuki şiddet dahi uygulardı ama benim hatalarımdandı ne olursa olsun şiddet hayvanlara uygulanır ama o zamanlar ondan tokat yemek bile bana zevk veriodu.. aşk işte. derken aldatıldım, affettim. aileme saygısızlık edince dayanamayıp ayrıldım.. çünkü bana ya ailen ya ben dedi.. ama o zamn 20 yaşıma gelmiştim ve nişanlandıktan sonra biraz biraz gerçekleri görmeye daha mantıklı düşünmeye başlamıştım.. ama yinede seviodum.. ama bu sevgiyi haketmediğini ileride benim için dünyanın daha çekilmez olacağını anlıodum.. nişanı attıktan sonra 1 sene daha görüşmeye devam ettim ama bunu ben istedim çünkü o hayatımdayken ondan kopmalıydım onu görmeden onu bitiremezdim içimde özlerdim ve ben özlemeyi istemiodum.. yaptığı bütün kötü şeyleri görüp iyice soğudum.. ve kesinlikte bittiğinde içimde tamamiyle ayrıldım.. artık o aklıma geldiğinde hep o günleri hatırlayıp çok doğru bi karar verdiğimi düşünüodum.. sonra eşimle tanıştım hayatımın en güzel hediyesiyle.. herşeyiyle hemde... ailem eşimi oğlu gibi görüo ve bu beni daha çok sevindirio.. eşim bana deli gibi aşık.. ben o kadar aşık değilim hatta ben aşık değilim olmakta istemezdim istemiorumda aşk insanı körleştirio bence.. ama eşimi çok seviorum ondan ayrılmayı yada aldatmayı asla düşünemem.. onun beni bölesine sevmesi benim için mükemmel bişey.. diceğim o ki kesinlikle çok aşık olduun için evlenmemeli insan aşktan önce mantığını yürütmeli... tabi bu bence..

konuyu açan ve benzerlerini yaşayan arkadaşların durumu gercekten cok üzücü.artık buna şanssızlıkmı kadersizlikmi demeli bilmem.ama insanın aşık oldugu insanı yanlış tanımış olması çok acı.bende 10 yıllık birlikteliğm sonunda evlendım eşimle.yani aşk evliliği.çok memnunum.aksine olumlu değişti benim eşim.bence aşk evliliği.yine de aynı olayları yaşasam bende kesın mantık derdım.yaşananlara ve karsınızdaki kişiye bağlı bu.

Ben aşk evliliği yaptım ve hiç pişman olmadım.
Birbirimizi bazem kırsak bile gözgöze gelince herşey biter....
Mantık evliliğinde hayat ve sana mantıklı olan evlilik gönlünü yorar...
Aşk olmadan evlilik olurmu bunu sorun bence kendinize....

sırf mantık dıye bırıyle evlenemem
sadece sevmekte ,eytmıyo
bu adanla bı omur gecermı gecırırmıyım demek lazım galıba ıkı acıdanda dusunmwk lazım allah yardımcımız olsun

mantıklı evliliklerde hemen nikah masasına oturulmuyor ki...önce tanışıp görüşüyorsun...zaten ilk görüşte insan hoşlanıp hoşlanmayacağını anlar...sıcaklık hissedersen devam edeceksin...hiç bir şey hissetmeden olmaz...hayırlısı olsun...:1hug:

valla bencede ask evliligi olmali.neo mantik evliligi.ben karsiyim mantikevliligine.sirf cikarlar icin duygular hice saylaniyo.olurmu duygu olmayinca his olmayinca evlilik ne kadar yürür ve cocuklariniza nekadar verimli olabilirsiniz.bence tamamen yapmacik bir aile olur.nedemisler ikigönül bir olunca samanlik seyran olur.herseyin üstesinden beraberce gelinir

kansak ta aynı hızla bu dunyaya donus yaptırıolar saolsunlar, gercı ben cok dua ettım hayırlısı deılse aıleler duymadan bıtsın dıe deılmıs gercekten, cok dogru soyluyorsun

Aşktan ziyade sevginin ağır bastığı, mantığıma da uygun gelen birisi olmalı.
Aşk biter sevgi bitmez. Ben öyle birini buldum ve evlendim. :1rolleyes:

ben nişanlıyım eskiden nişanlıma(erkek arkadasımken)deli gibi asıktım.ama şimdi bu ask bitti bazen ondan sıkılıyorum ama iyi bir insan ve olgun.onunla evlenmeyi istiyorum ama işte asktan değil yani.umarım doğru bir karardır.

tabiki aşk evliliklerinde mutlu olan vardır...fakat mantık her zaman daha ağır basıyor...aşk evliliklerinde ayrılık oranı daha yüksek..benim gözlemlediğim kadarıyla..ben mücadele verdim..vermeseydim-mecbur kalmasaydım çoktan bitmişti...aşk kaldımı? hayır...ancak saygı var...saygı da olmasa yürümez zaten...iyi bayramlar..

İkisinden de olmalı bence..ne aşksız yürür bi evlilik nede mantıksız yürütebilrsin...Körü körüne aşk zamanla hasta eder,sıkıntı verir,temeli sarsar..sadece mantık olursa da yorar,sıkar,arayışa sürükler insanı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…