• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk evliliği mi mantık evliliği mi yapmalı

yazinizi okudum üzüldüm ama ask diyecegim..

bende bazen üzülüyorum agliyorum insan oglu iste ama yinede ask diyorum.

esimi seviyorum benden vazgecmezse bende gecmem.

dedigim gibi insan oglu herkes farkli iste.....

yüzde 50 aşk yüzde 50 mantık ...bu durumda kişinin kendi mantelitesi ve potansiyeli de çok önemli,mantığımla bağdaşmayan ve mantığıma sığmayan birini kalbime sıgdırabilmem mümkün diil...

üniversiteden sınıf arkadasım buraya gelin geldi gecen yıl,görücü usulüyle evlendi aslında aynı hafta içine 3kişiyle tanıştırdılar birini çok begendi işini begenmedi,birinin ailesiyle aynı şehirde olmak istemedi ve sonra birini secti işte v eburaya geldi su an cok mutlu zamanla nişan döneminde sevdi ne isterse aldılar maddi olarak çok rahat yaşıyor ama arkadaslar ben onlara gittiğim zaman gözerinde parıltı göremiyorum ikisinin de ...arkadasım eşi ameliyat oldu burnundan ve o hastanede yatarken ve üstelik burda akrabaları yokken kalkıp okuluyla uludaga gitti ...eve to mutlu ama bne o şekilde mutlu olamazdım anladığım kadarıyla kişiye göre değişiyor bu aşk mı mantık mı ,kişinin beklentsi neys eonu yapmalı tabi kör aşık olmak istemem ama kesinlikle AŞK diyorum.

kesınlıkle ask evlılıgı.
ama askım ıcın aılemı hıce saymam,askımıda bırakmam orta yolu bulurum.
(basıma gelmedı ama gelse oyle yapardım)
mantıklı bır ask evlılıgı yaptım sonuctada.))
maddıyata mantık dıyenlerden dıılım kastım bu dııl mantıktan..
ama sadece karsısındakı kısının mevkısıne,parasına puluna kapılıp evlenıp
adınada mantık evlılıgı dıyen ınsanlarıda
hayattakı en mantıksızlar dıye sınıflandrırım......
evlılık bu cunku

co üzüldüm yasadıkalrınıza bu tarz sorunalrı bende annemde gördüm.yasadık yasandı anneminkide ask ewliliği seviyorum ama hayatım gitti diyorr banada sen mantıklı karar wer diyorr ama ben sevgi istiyorum sevilmek nasıl bişey onu tatmak isityorum mantığıma uyan birini sevicek oluyorum hobaaa kırmızı kart yanlış secim bu sefer doğru insan gelsedee güven olmuyoo we ben böle sevgia cı dolanıyorum artalıkt arkadaslarım çift iken ben tek dolaşıyorum ne kadar dostu olsada insanın eksiklği hissediliyoo istiyorum ama olmuyoo hep tek yine tekk...

inşallah kalbine göre birisini bulursun...hayırlısı........

mantik olarak nisanlandim (görücü)... nisanlilik döneminde asik oldum... su an esime deliler gibi asigim cok seviyorum... ikisindende var yani:)

aşk evliliği tabikide ama bazı gençlerimiz biz aşığız evlenelim diyor biray sonra boşanıtor sebep aşk bitti
biryerdede mantık eğliliği buzamanımızın gençlerini anlamak çok zor umarım bütün geçlerimiz uzun ömürlü evlilikleri olur inşallah:CüvCüv:

bi tercih yapmıştım, çok yanlış bi tercih olduğunu anlamam çok şükür ki 5-6 ay sürdü. ondan sonra ayrılmaya hazırlanma, bunu uygulamaya geçirme süresi derken 10 ayın sonunda deli gibi sevdiğim insandan bıkmış bi şekilde kurtuldum. açıkçası iyi ki Rabbim bana çabuk göstermiş gerçek yüzünü diyorum çünkü bu tür şeyler yaşatabilecek kapasitedeydi. hamdolsun Allahıma (:

sonra aileme bıraktım seçmeyi. "siz seçin, uyuşursak evlenirim" dedim. tam 7 ay sonra eşim çıktı ortaya (: ailem, muhteşem bi insan ve aile olduğunu, daha iyisini bulursam haber vermemi söyledi (: sağolsun rahmetli babacıım uzuuuun uzun konuştu benimle. başta korktum çünkü önceki ilişkimden dilim yanmıştı. en sonunda sırf çeneleri kapansın dedim görüşmeye gittim. o gün verdiğim kararın hayatımda verdiğim en doğru karar olduğunu şimdi anlıyorum (:

severek de mutlu olabiliyor insanlar evet, ama ailenin onayı çok önemli bence. Allah katında da öyle çünkü. babacım nişanlandıktan sonra bi gün annemle konuşurken "kızım, benim isteğime saygı duydun, beni dinledin, öğrettiğimiz doğruları çok güzel uyguladın.. bunu yaptın ya daha ne isterim ben Allahımdan" demiş (: daha nasıl bi dua isteyeyim ki ben. babamdan böyle muhteşem bi dua almışım daha ne isterim (:

ben de diyorum ki "babacım, annecim... iyi ki beni böyle bi insanla tanıştırdınız, iyi ki böyle bi evliliğim olmasına sebep oldunuz. Allah sizden razı olsun"

aşkın olduğu yerde mantık olmaz o yüzden asla hem aşk hem mantık evliliği olamaz bence mantık evliliği yapmak daha doğru bunun içinde genç yaşta deil gerçekten kişilik oturduğunda olgunlaşıldığında evlenilmeli ancak olgun insanlar mantıklı düşünebilir

Aşk evliliği yaparsan mantiğini da kullanacaksin
mantik evliliği yaparsan da elektirik alabilmelisin
hiç birşey hissetmediğin dokununca tiksindiğin adamla evlendin neye yarar:delphin:

aşk ewliliği yaptım fakat yanlışlarını farketmeyecek kadar toz pembe hayaller de uçmadım pembe gözlükte kullanmadım.eğer bu yanlış demek istemiyorum onun doğrusu benim yanlışımsa anlaşamayacağımı düşünüyorsam ne kadar da sewsem kaybetmemek için katlanmazdım...tak sepeti koluna hadi herkes kendi yoluna...

bence kalple aklı birleştirmeli. gönülden sevmeli ama yanlış kişylede evlenilmemeli. gelecek göz önüne alınmalı

senin için üzüldüm fakat seni yargılamak için söylemiyorum ama neden çoçuk yaptım eşinden memnun deildinde? bir şeyler hissettimde mantık evliligi yaptımbir yandan iyi bir yandan kötü iyi tarafı iyi olan yani birbirini evlenince daha iyi tanıyorsun zamanla seviyorsun kötü yani ise ilk zamanlar sevdigin biri olmadıgı için dedikleri batıyor ama yinde mantık evliligi bence... daha zorunsuz ...

Ask evliliginin verdigi tadi, mantik evliligi vermeyebilir ilk zamanlarda..
Ama askin gecici bir durum oldugunu, etrafimizdaki örneklerde gördügümüz icin, mantik evliliginin daha uzun ömürlü olabilecegini söyleyebilirim.
Fakat bazende tam tersi olabiliyor.
Bakiyorsun mantikli bir evlilik yapmislar ama yinede anlasamamislar. Kafa yapilarinin uyusmasi insanlarin hic bir zaman ayrilmayacagina kanit degildir.
Allah herkese hayirlisini versin en önemlisi bu..

hem aşk hem mantık. sevmek aşık olmak önemli ama nası bir olduğu anlaşma da önemli geçinebilir miyim bakarım ii baba olur mu bakarım diğer kızlara karşı tutumuna bakarım kibar mı bakarım hepsine bakarım yanlışı olsa gözüme batar sölerim zaten aşk herşeyi affetmek herşeyi de kabul etmez ben de

işte aşık olduğumuz zaman mantıklı düşünemiyoruz...aşk kör ediyor...aşk-mantığı aynı anda idare edbilsek ...keşke...

ben önceki ilişkimde eğer bıtmeseydı belkı sızınkı gıbı bı son yasanabılırdı daha cıkarken sıddet benzerı olaylar yapmıştı çünkü, ama oda şöle oldu ben guvenemıordum ve dua edıorudum, hayırlısı deılse goster goster sonradan cok uzulmeyeyım dıe, ıkı kuzenımın de basına geldı, ıkısıde severek evlendıler ama sıddet gorduler , cok sonraları duzeldı ama onlar bıle dıolar iş işten geçti diye, bılmıorum sıddet bı erkekte olesıne saklı kı cok ıyı egıtım gormuste bıle olabılır, Allah hakkımızda hayırlısını nasıp etsın. mantıgıma cok uyan bırıne karşışu an elektrıgın %1ını bıle hıssetmıyorum benı kesınlıkle heyecanlandırmıor bu yuzden bazen dogru evlılıgı yapabılcek mıyım dıe dusunuorum:uhm:
o yuzden artık hayırlısı olanı gonlumu razı eyle dıe aklıma geldıkce dua edıorum , bır yandan duygularımız olmadan yasanmıor hayat sıkıcı gelıor, yasım 24 ınsan sevgılısı ıle gecırmek ıstıor su zamanları , bı yandan da uzulmek ıstemıor . çok bılınmeyenlı bır denklemkaydirigubbakcemile2

Back