İstersen bazı giysilerini ihtiyacı olan birine ver ya da elbise kumbarasına at. Tarz değişimi yap, kuaföre git saçını şekillendir, boyamak istediğin bir renk varsa onu dene. Kendine bakım yapmak ruh haline iyi gelir. Şampuanını da değiştir ama sadece kendi sevdiğin bir koku olsun. Yıllarca evli kalıp boşananlar var insanlar unutuyor alışıyor elbet. Unutulmaz diyenlere aldırış etme. Hepimiz ayrılıklar yaşadık ve zamanla alıştık, önümüze baktık. Mesela ben de evlendim boşandım yıllar önce 8 Mart Kadınlar gününde nişanlanmıştım ama eski eş benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Ona dair hissim yok hiç. Ayrılan her insan hiç unutamasa zaten dünya çekilmez bir yer olurdu. Bu süreci en kısa sürede atlatmak senin elinde. İlişkide onun daha önce yaptığı iyi şeyleri değil de en kötü şeyleri düşün mesela. Her sevgili olduğumuz kişiyle evlilik olacak diye bir şey yok. Bazı ilişkiler bize ders verir, tecrübe kazandırır. Bu şekilde ileriki zamanlarda bir ilişkin olursa neyi yapmamalısın bunu öğrenmiş oldun. Kendini başka bir erkeğe ezdirme lütfen. Bir erkek için bu kadar ağlamaya, hayattan kopmaya değmez. Sil gözyaşlarını, mutlu olmak için neler yapabilirim , ben neyi seviyorum diye sor kendine. Daha önce yapmak isteyip yapamadığın güzel şeyleri yapma zamanı. Mesela uzun zamandır gitmek isteyip de gitmediğin güzel bir mekan olabilir. Çağır arkadaşlarını, beraber gezin tozun. Kendine yeni kitaplar al, kitap okumak zihnini sakinleştirir, odak noktanı değiştirir.