Hanimefendi, siz makaleler okudugunuza veyahut yazdiginiza emin misiniz? Zira 100 kelimelik bir makale oldugunu bilmiyordum ben, siz sadece insanlara saldırıyorsunuz, benim mesleğimi bilmiyorsunuz ki bana nasil siz önce aşı nedir onu öğrenin diyebilirsiniz? Ayrica okudugunuzu da anlamiyorsunuz, ben size beddua etmedim. Anladim ki sizin amaciniz sadece kaostan beslenmek.İnanın yazınızı okuyamadım biraz es verseydnz belki okunabilirdi. Siz önce aşı nedir ne değildir öğrenin sonra beddua edin. Ben kısa süre önce aşı olan bir çocuğa bile yaklastirmiyorum çocuğumu desem anlarsınız durumu.
Ya cok tatlisiniz tane tane yazmissiniz. Yazik size yapmayin. Ben ogretmen bile oldugunu sanmiyorum. Sanrılar icinde yasiyor kendisi.Unutmuşum devam edeyim, öğretmen olduğunuzu söylüyorsunuz, yukarida yazdim ben sizin meslekten anlamam, mutlaka siz benim meslegimden anlamazsiniz, doktorlara hic mi guvenmiyorsunuz, koskoca 6 sene okunmuş bir tıp, bölümüne göre degisir ama genellikle 4 sene süren bir uzmanlık, koca koca kitaplar, seminerler, konferanslar... bu adamlarin da uzmanligi bu, birsey diyorlarsa vardir bir bildikleri diye hic mi düşünmüyorsunuz?
Okumadiginizi biz her halinizden anliyoruz zaten merak etmeyinİnanın yazınızı okuyamadım biraz es verseydnz belki okunabilirdi. Siz önce aşı nedir ne değildir öğrenin sonra beddua edin. Ben kısa süre önce aşı olan bir çocuğa bile yaklastirmiyorum çocuğumu desem anlarsınız durumu.
Ben gercekten düzgünce iletişim kurabilirim sandım ama dediğiniz gibi onun baska bir dünyası varYa cok tatlisiniz tane tane yazmissiniz. Yazik size yapmayin. Ben ogretmen bile oldugunu sanmiyorum. Sanrılar icinde yasiyor kendisi.
Okumak isterim, eger sizin icin de uygunsa okudugunuz yerli yahut yabancı bilimsel makaleleri paylaşır misiniz?Hanımlar bütün yazılanları okudum ve aşı karşıtı olan arkadaşın her ne kadar üslubunu doğru bulmasamda burada aşı ile ilgili her hangi birşey atmasını normal karşılıyorum ( Kendimde aşıların içeriğine karşı olan birisi olarak ) bu zamana kadar karşılaştığım tüm anne ve anne adaylarına tarafsız bir şekilde araştırmaları gerektiğini söylüyorum asla yaptırın veya yaptırmayın demeden. Kendimde yaklaşık 3 senedir gerek yerli gerek yabancı bir çok kanaldan bu konuyu araştıran aşıların prospektüslerini okuyup inceleyen biriyim. Ve emin olabilirsiniz karşıt olan insanlar hiç de az sayıda ve kara cahil insanlar değil benim kendi gördüğüm ve tanıdığım doktorlar ,ebeler çok yüksek eğitim seviyelerine sahip insanlar var. Ve bir kişi demiş ki doktorların bu konularda senelerce eğitim aldığı tarzında birşeyler yazmış ama onlarda emin olun okullarında üniversitelerinde kendinelerine hangi mevzuat öğretildi ise onu öğreniyorlar.Tabi kendileri mevzuat harici araştırmalara girmediyseler. Ve zaten dediğim gibi doktor olan kişilerden de karşıt olan insanlar var bunu araştırmaya başladığınız zaman daha net göreceksiniz. Ve emin olun bizler için de doktorların dediklerini hemen kabul etmek her dediklerine doğrudur diyerek inanmak daha kolay olurdu ama araştırmak sorgulamak ve birşeyleri öğrenmeye çabalamak daha karışık olabiliyor herkes çocuğu için en iyisini ister bunu unutmayın...
Tamam super isteyen istedigi uygulamayi kabul etsin. Yeter ki asisiz cocuklari asi olanlardan uzak tutsunlar. Bin takla ile korumaya calistigimiz cocuklarimizin tarihe gomulmus hastaliklara maruz kalmasini istemiyoruz yersiz bir salgin sebebiyle. Bunu kabul eden istedigini yapsin zaten cok da umrumda degil.Hanımlar bütün yazılanları okudum ve aşı karşıtı olan arkadaşın her ne kadar üslubunu doğru bulmasamda burada aşı ile ilgili her hangi birşey atmasını normal karşılıyorum ( Kendimde aşıların içeriğine karşı olan birisi olarak ) bu zamana kadar karşılaştığım tüm anne ve anne adaylarına tarafsız bir şekilde araştırmaları gerektiğini söylüyorum asla yaptırın veya yaptırmayın demeden. Kendimde yaklaşık 3 senedir gerek yerli gerek yabancı bir çok kanaldan bu konuyu araştıran aşıların prospektüslerini okuyup inceleyen biriyim. Ve emin olabilirsiniz karşıt olan insanlar hiç de az sayıda ve kara cahil insanlar değil benim kendi gördüğüm ve tanıdığım doktorlar ,ebeler çok yüksek eğitim seviyelerine sahip insanlar var. Ve bir kişi demiş ki doktorların bu konularda senelerce eğitim aldığı tarzında birşeyler yazmış ama onlarda emin olun okullarında üniversitelerinde kendinelerine hangi mevzuat öğretildi ise onu öğreniyorlar.Tabi kendileri mevzuat harici araştırmalara girmediyseler. Ve zaten dediğim gibi doktor olan kişilerden de karşıt olan insanlar var bunu araştırmaya başladığınız zaman daha net göreceksiniz. Ve emin olun bizler için de doktorların dediklerini hemen kabul etmek her dediklerine doğrudur diyerek inanmak daha kolay olurdu ama araştırmak sorgulamak ve birşeyleri öğrenmeye çabalamak daha karışık olabiliyor herkes çocuğu için en iyisini ister bunu unutmayın...
Oğlumun 9. Aya kadar olan bütün aşılarını yaptırdım asi karşıtlarınida anlamak mümkün değildi ama 9. Ayda yapılan aşılardan sonra oğlumda uyku bozukluğu uykusunda dil ısırma gibi sorunlar ortaya çıktı tam 3 ay bogustum sorunla yavruma ve tabiki bize uyku haram olmuştu her uykuya daldığında dilini ısırıp kan revan içinde acı içinde uyanıyordu en son teşhis konulan hastanede bu aylardaki bir çok bebekte bu sorun olduğunu suan hastanede bu sebeble yatan bir çok çocuk olduğunu söyledi artık hicbir aşısını yaptırıyorum, aşıların eskisi kadar temiz olamadığını düşünüyorum heleki tetenoz ve difteri aşılarınında toplandığını öğrendikten sonra asla yaptırmayı düşünmüyorum.Merhaba arkadaşlar , Konya’da bebeklere aşı yaptırmak için baskı yapmayan ya da çok iğne ilaç taraftarı olmayan doktor var mı yardımcı olur musunuz? Ben aşı yaptırmak istemiyorum çocuğuma ve bu konuda polemiğe girmek de istemiyorum, bildiğiniz bir doktor varsa paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Hanımlar bütün yazılanları okudum ve aşı karşıtı olan arkadaşın her ne kadar üslubunu doğru bulmasamda burada aşı ile ilgili her hangi birşey atmasını normal karşılıyorum ( Kendimde aşıların içeriğine karşı olan birisi olarak ) bu zamana kadar karşılaştığım tüm anne ve anne adaylarına tarafsız bir şekilde araştırmaları gerektiğini söylüyorum asla yaptırın veya yaptırmayın demeden. Kendimde yaklaşık 3 senedir gerek yerli gerek yabancı bir çok kanaldan bu konuyu araştıran aşıların prospektüslerini okuyup inceleyen biriyim. Ve emin olabilirsiniz karşıt olan insanlar hiç de az sayıda ve kara cahil insanlar değil benim kendi gördüğüm ve tanıdığım doktorlar ,ebeler çok yüksek eğitim seviyelerine sahip insanlar var. Ve bir kişi demiş ki doktorların bu konularda senelerce eğitim aldığı tarzında birşeyler yazmış ama onlarda emin olun okullarında üniversitelerinde kendinelerine hangi mevzuat öğretildi ise onu öğreniyorlar.Tabi kendileri mevzuat harici araştırmalara girmediyseler. Ve zaten dediğim gibi doktor olan kişilerden de karşıt olan insanlar var bunu araştırmaya başladığınız zaman daha net göreceksiniz. Ve emin olun bizler için de doktorların dediklerini hemen kabul etmek her dediklerine doğrudur diyerek inanmak daha kolay olurdu ama araştırmak sorgulamak ve birşeyleri öğrenmeye çabalamak daha karışık olabiliyor herkes çocuğu için en iyisini ister bunu unutmayın...
Bunlari hic dusunmuyor bazi saglik kumkumalariKullandigimiz her ilacin yan etkisi var. Antibiyotik, agri kesici, hormon ilaçları. Risk - fayda gozeterek kullaniyoruz. Aşılarda ayni şekilde. Belki x aşısının ölümcül bir yan etkisi var. Bu yan etki 1/10.000 görülüyor diye geriye kalan 9.999 cocugu riske atmiyorlar. Akrabamin cocugunun beyninde su çiçeği çıktı ve uzun sure hastanede yatti. Asi yaptirmamanin da riskleri var. Gozardi ettiginiz sey bu. Bir bunye aşıyı kaldiracak gucte olmayabilir. Asisiz bir cocuk hastaligi kaldiracak bünyeye de sahip olmayabilir. Hem aşılı hem aşısız cocuk icin belirsizlik soz konusu
Herseyde risk var. Ameliyat olsak masada kalabiliriz, yanlis teshis koyulabilir... bu mantikla bakarsak hicbir saglik hizmetinden yararlanmamalari lazimBunlari hic dusunmuyor bazi saglik kumkumalariher seyi cok biliyorlar. Arkadasimin bebegi menenjit oldu cocuk olumden dondu. Cocugunu oyle goren insan degil 1, 1000 tane asiyi seve seve yaptirir.
Ya ben anlamıyorum kadın normal bir şey sormuş. bu zihniyet nasıl olabilir gerçekten güyya çok saygılısınız dimi? Madem bu kadar bilinçlisinizde acaba biri aşıların içeriğinide paylaşsın ya lütfen yani ama isterseniz ben paylaşayım?Merhaba arkadaşlar , Konya’da bebeklere aşı yaptırmak için baskı yapmayan ya da çok iğne ilaç taraftarı olmayan doktor var mı yardımcı olur musunuz? Ben aşı yaptırmak istemiyorum çocuğuma ve bu konuda polemiğe girmek de istemiyorum, bildiğiniz bir doktor varsa paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Ben cocuguma asi yaptirdigim icin siz bu hakki kendinizde gorebiliyorsunuz. Toplum bagisikligi sizin gibiler yuzunden bir seviye bile dusse orta caga geri doneriz haberiniz yok. Bence siteden banlanmaniz lazim. Sizin asisiz velediniz kanser gecirdigi icin asilanamamks bir cocugu hasta etse vebali boynunuzda!Evet gerçekten gerekmediği sürece karşıyım. Boş yere verilen ilaçlara vs karşıyım. Bu benim kendi düşüncem, doktora da genel kontrolleri için götürüyorum çok şükür bir sıkıntımız yok. Doktora da gitmeyin ne demek ayrıca ? Burda güzelce bir soru sordum bilenler yardımcı olmak isteyenler için yani sizlik bir durum yok
istediginizi yapin. Asisiz cocuklarinizi asililardan tecrit edin yeter.Ya ben anlamıyorum kadın normal bir şey sormuş. bu zihniyet nasıl olabilir gerçekten güyya çok saygılısınız dimi? Madem bu kadar bilinçlisinizde acaba biri aşıların içeriğinide paylaşsın ya lütfen yani ama isterseniz ben paylaşayım?
Arkadaşlar sizede mantıklı geliyormu bir çocuğa en saf şey olan suyu bile belli aya kadar vermiyorken, içinde ne olduğunu bilmediğimiz aşıları yıllarca çocuklara yapıldı kimisi kalkıyor yenileniyor bişeyler oluyor sürekli. Allah yokluklarını göstermesin tabi ama doktorlar ölün dese sorgulamadan tamam diyecek insanlar var? Sıkıntı doktorlarda değil, onlar iş yapıyorlar ilaç şirketleriyle anlaşmaları oluyor sadece onların eğitimini alıyorlar tabiki kalkıp size, ıhlamur için soğuk algınlığına iyi gelir demezler, ilaç verirler. Ama biz bir şeyleri araştırıp sorgulayabilirirz dimi. Benim 15 yaşındaki yeğenim bebekken olduğu aşılar yüzünden engelli yaşıyor neden?çünkü çocuk aşılara tepki verip ateşlendiğinde normal görülüp hala iğneye ve ilaca devam edildiği için.
Herkesin kendi kararına saygı duyun. Belki ilerde sıkıntıyı, aynı covidde olduğu gibi aşı olmayanlar değil de olanlar yaşayacak(Allah muhafaza)
Lütfen bari ağzınızdan hayırlı dualar çıksın. Bende yaptırmadım aşılarını, yaptırmayan bir tanıdığım daha var çocuklarınında maşallahı var yani. Zorda kalmadıkça doktorada gitmiyorum evet ama bazen gidiyoruz normal olarak yani, ilaçları kullanmıyorum sadece tetkiklerine bakıyorum neyi var bakıyorum kendim bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Etrafımdaki herkesin çocuğu hastalıktan kırılıyor yaşınsan büyük ilaçlar kullanılıyor yazık değilmi o bedenlere?
Dediğim gibi geniş bir konu madem saygıdan bahsediliyor herkes birbirine saygı duymalı diye düşünüyorum
Bu konuda ne zaman yazsam 2 gün ban yedim ki bana edilen hakaretlere üslupla cevap verdim diyeYa ben anlamıyorum kadın normal bir şey sormuş. bu zihniyet nasıl olabilir gerçekten güyya çok saygılısınız dimi? Madem bu kadar bilinçlisinizde acaba biri aşıların içeriğinide paylaşsın ya lütfen yani ama isterseniz ben paylaşayım?
Arkadaşlar sizede mantıklı geliyormu bir çocuğa en saf şey olan suyu bile belli aya kadar vermiyorken, içinde ne olduğunu bilmediğimiz aşıları yıllarca çocuklara yapıldı kimisi kalkıyor yenileniyor bişeyler oluyor sürekli. Allah yokluklarını göstermesin tabi ama doktorlar ölün dese sorgulamadan tamam diyecek insanlar var? Sıkıntı doktorlarda değil, onlar iş yapıyorlar ilaç şirketleriyle anlaşmaları oluyor sadece onların eğitimini alıyorlar tabiki kalkıp size, ıhlamur için soğuk algınlığına iyi gelir demezler, ilaç verirler. Ama biz bir şeyleri araştırıp sorgulayabilirirz dimi. Benim 15 yaşındaki yeğenim bebekken olduğu aşılar yüzünden engelli yaşıyor neden?çünkü çocuk aşılara tepki verip ateşlendiğinde normal görülüp hala iğneye ve ilaca devam edildiği için.
Herkesin kendi kararına saygı duyun. Belki ilerde sıkıntıyı, aynı covidde olduğu gibi aşı olmayanlar değil de olanlar yaşayacak(Allah muhafaza)
Lütfen bari ağzınızdan hayırlı dualar çıksın. Bende yaptırmadım aşılarını, yaptırmayan bir tanıdığım daha var çocuklarınında maşallahı var yani. Zorda kalmadıkça doktorada gitmiyorum evet ama bazen gidiyoruz normal olarak yani, ilaçları kullanmıyorum sadece tetkiklerine bakıyorum neyi var bakıyorum kendim bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Etrafımdaki herkesin çocuğu hastalıktan kırılıyor yaşınsan büyük ilaçlar kullanılıyor yazık değilmi o bedenlere?
Dediğim gibi geniş bir konu madem saygıdan bahsediliyor herkes birbirine saygı duymalı diye düşünüyorum
Benim eşimde aşılı olmadına rağmen kabakulak kızamık geçirmişBu konuda ne zaman yazsam 2 gün ban yedim ki bana edilen hakaretlere üslupla cevap verdim diyebir gün herkes anlayack ama umarım iş işten geçmeden.
3 buçuk yaş oğlum var erken doğduğu için sadece k vitamini aşısı var sadece.
Kimse sana hakaret etmedi aksine sen herkese hakaret edip berbat üslubunla saldırıp eziklemeye çalıştın belki ondan ban yemişsindir. Kendi söylediğin şeyleri görmeyip hala bana hakaret ettiler diyorsun nasıl bi kafa yapın var anlamadım çok ilginçBu konuda ne zaman yazsam 2 gün ban yedim ki bana edilen hakaretlere üslupla cevap verdim diyebir gün herkes anlayack ama umarım iş işten geçmeden.
3 buçuk yaş oğlum var erken doğduğu için sadece k vitamini aşısı var sadece.
21 makaleniz var mi sizin? Yoksa anlayamazsiniz bu kafayi tabiKimse sana hakaret etmedi aksine sen herkese hakaret edip berbat üslubunla saldırıp eziklemeye çalıştın belki ondan ban yemişsindir. Kendi söylediğin şeyleri görmeyip hala bana hakaret ettiler diyorsun nasıl bi kafa yapın var anlamadım çok ilginç