• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı huysuz bebek

Benim bebeğim çok küçük henüz 50 günlük kızlar 50 gündür eşimi bıraktım annemlere taşındım. Annem şehir dışında. Kendi evimde bir hafta dayanabildim gündüz uykusu sıfır. Tuvalete gidemiyorum yemek yiyemiyorum geceleri ise uyurken deli gibi ıkınıyor uykusunda ıkınıyor yani bağıra bağıra. Ben de o kadar üzülüyorum ki uyuyamıyorum. Zombi bir şekilde tekrar annemlere geldim çaresizce. Her an ona kötü bir şey olmasından korkuyorum çok endişeliyim. Sanırım tek başıma yapamayacağım ne olur bana geçeceğini söyleyin. Ağlama krizlerine giriyorum bazen. Ölmek istediğim oluyor ama bebeğime bir o kadar bağlıyım aşığım ona her ne olursa olsun
Geçicek tabiki canim bu duygulari yasaman normal fakat ailende cok kalmani tavsiye etmem biraz dinlen 1 hafta falan sonra dön evine kesinlikle. Sürekli yardim alarak yapamazsın alısamazsinda gazi falan var muhtemelen gaz ilaclarini deneyerek bulman lazim hangisi iyise. Hamak edinebilirsin sallanmak gazlı bebeklere iyi geliyor. 3 ayda azalacak hareketlenince

Merhaba konu ile Cok alakasi olmasa da bir sey sormak istiyorum. Oglum Karin ustu egzersizlerinden nefret ediyor demişsiniz , kafasında bir deformasyon oluştu mu yatmasından dolayı . Benim kızım 4 aylık olacak yakında ve düz kafa olmaya doğru hızla gidiyor, karın üstünü bırakın yan yatmaya bile karşı . Herşeyi denedik olmuyor olmuyor . Ben de kendimi yiyip bitiriyorum öyle yatmaya alıştırdım diye :KK43: kask terapisi alacağız sanırım :KK43:
Kısa kısa da olsa her gün yaptırdım ben. Hep ağladı ama. Hatta şu an popo üstü emekliyor sırf karın üstü gelmemek için🥲 kafası bi ara hafif düz gibiydi 6. Aydan sonra yuvarlaklaştı şu an gayet güzel hiç sorun yok. İleri düzeyse sizin onu bilemiycem ama dr danıştınız mı?

Evet çoğu şeyde artık kendimi suçluyorum nerede hata yaptım diye ama doğuştan böyleydi kolik gibiydi mümkün değil yalnız bırakıp gitmek. Alerjisi varmış meğer sonradan anlaşıldı bilmiyorum hala alerjinin huysuzluğu mu yoksa bizimki de erken doğdu ona bağlı mı anlamadım
Bu arada tuvaletinizi o kadar tutmayın çok zararlı mecbur ağlayacak yoksa sağlığımızdan olcaz😕
Benimde öyleydi ve hem egzemasi hemde tortikolisi vardı meme reddi bitmeyen gazı aglamalari gece ikiye kadar sürekli kucakta ağlamalar. Gören halime acıyıp sen bu bebeğe nasıl bakıyorsun diyordu. Şimdi 1 buçuk yaşında çok şükür daha iyi ama hala yalnız kalmaktan hiç hoşlanmaz beş dk lavaboya gitsem cikana kadar salya sümük ağlar. Birde ek gıdada hala zorlanıyoruz. Normalde işi sevmeyen ben sırf biraz nefes alayım diye tekrar işe basladim

Kısa kısa da olsa her gün yaptırdım ben. Hep ağladı ama. Hatta şu an popo üstü emekliyor sırf karın üstü gelmemek için🥲 kafası bi ara hafif düz gibiydi 6. Aydan sonra yuvarlaklaştı şu an gayet güzel hiç sorun yok. İleri düzeyse sizin onu bilemiycem ama dr danıştınız mı?
Bu bebekler aynı şeyleri sevmiyor sanki 🥲

Benim bebeğim çok küçük henüz 50 günlük kızlar 50 gündür eşimi bıraktım annemlere taşındım. Annem şehir dışında. Kendi evimde bir hafta dayanabildim gündüz uykusu sıfır. Tuvalete gidemiyorum yemek yiyemiyorum geceleri ise uyurken deli gibi ıkınıyor uykusunda ıkınıyor yani bağıra bağıra. Ben de o kadar üzülüyorum ki uyuyamıyorum. Zombi bir şekilde tekrar annemlere geldim çaresizce. Her an ona kötü bir şey olmasından korkuyorum çok endişeliyim. Sanırım tek başıma yapamayacağım ne olur bana geçeceğini söyleyin. Ağlama krizlerine giriyorum bazen. Ölmek istediğim oluyor ama bebeğime bir o kadar bağlıyım aşığım ona her ne olursa olsun
Seni çok iyi anlıyorum benimde ailem yakında. Gittikleri an strese giriyorum 🥹 normal ağlamıyor illa çığlık atacak alışamadım bugün tam 80.günü dünyada. O da belki dünyaya alışamadı

Benimde öyleydi ve hem egzemasi hemde tortikolisi vardı meme reddi bitmeyen gazı aglamalari gece ikiye kadar sürekli kucakta ağlamalar. Gören halime acıyıp sen bu bebeğe nasıl bakıyorsun diyordu. Şimdi 1 buçuk yaşında çok şükür daha iyi ama hala yalnız kalmaktan hiç hoşlanmaz beş dk lavaboya gitsem cikana kadar salya sümük ağlar. Birde ek gıdada hala zorlanıyoruz. Normalde işi sevmeyen ben sırf biraz nefes alayım diye tekrar işe basladim
Bende bir beş aya rahatlarım diye düşünüyordum 🥲

Kuzenimin teyzesinin oğlu da küçük doğmuştu sürekli ağlıyordu Doktora götürdüler doktor anne karnında geçirmesi gereken süreyi geçirmediği için güvensizliğin verdiği bir rahatsızlık hisseder o yüzden ağlama huysuzluk çok daha fazla görürüz biz bu çocuklarda dedi

Kuzenimin teyzesinin oğlu da küçük doğmuştu sürekli ağlıyordu Doktora götürdüler doktor anne karnında geçirmesi gereken süreyi geçirmediği için güvensizliğin verdiği bir rahatsızlık hisseder o yüzden ağlama huysuzluk çok daha fazla görürüz biz bu çocuklarda dedi
Benimde hamileliğim zor geçti. Rahim ağzı açılması vardı yatarak geçirdim. Sancılar ve kasılmalarla geçti belki de çok telaşlandım yansıdı diye düşünüyorum bazen.

2 ayım kaldı bir miktar geriliyorum beceremiycem bakamıycam sorumluluğu kaldıramıycam diye bi de huysuz olursa başa nasıl çıkarım acaba Allah her anneye kolaylık sabır versin

Bizim de ek gıda çok zorluyor. Tüh ya ben de yaşından sonra daha rahatlar diyordum ama 1 buçuk yaşta bile zormuş. Eylülde başlayacağım ben işe, 15 aylık olacak. Korkuyorum şimdiden nasıl olacak diye

Herkese selam. Benim 9 aylık bir bebeğim var. 30 haftalık doğdu 2 ay küvezde kaldı. Yani şuan düzeltilmiş ayı 7 oluyor. Hastaneden çıktığı günden beri tabiri caizse hayatımız bitti. Sürekli olarak ağlama krizleri, beslenme reddi, uyku reddi, aktivitelere olumsuz dönüt daha sayamayacağım kadar olumsuz şey. Uyku uyuyamıyoruz, yemek yiyemiyoruz, dışarısı nasıldı unuttum, duş almam 3 dakikayı geçemiyor, eşim işteyken akşama kadar tuvaletimi tutuyorum, aç kalıyorum. Ve daha onlarcası. Aylardır hayatımız böyle. Evde düzen yok. Temizlik yok. Doğru düzgün yemek pişmiyor. 2 kişi zor hakkından geliyoruz. Çocukla kendimi sokağa atıp hıçkıra hıçkıra ağladığımı bilirim. Nolur bana bir akıl verin. Türkiye'nin en iyi prematüre doktorlarından birine gidiyoruz çok şükür hiçbir sağlık sorunu yok. Ama inanılmaz gergin. Benim gibi olan var mı? Ya da bildiğiniz bir örnek? Ne yapmalıyım? İntihara ramak kaldı gerçekten
Ayyy bu benim yaaaa 🙄 aynı seyleri yaşıyorum duş almak tuvalete gitmek lüks oluyor tekken bunları yapamıyorum bile eşim evdeyse iki ara bı derede banyoya girebiliyorum. Saçlarımı bile tarayamiyorum çıkınca. Yemek Allah'a emanet en çabuk ne pisecekse yapabilirsem onu yapmaya çalışıyorum ama elli kere odaya geri dönüyorum ağladığı için. sabit bir yemek saatimiz asla yok çoğunlukla ya yiyemiyorum ya da bı iki lokma ayaktayken atistiriyorum o da m Gece uykumuz yok zten sabahlıyoruz. Sabaha karşı banada geliyorlar bı yerden sonra. Sizin bebeginiz benimkimden biraz büyük benim ki daha küçük ama bütün hakimiyet onda şuan sese çok hassas o uyurken kapıyı bile korkarak kapatıp açıyoruz uyanmasıyla çığlığı basıp ağlaması bir oluyor. Silikonla emiyor zorlanıyoruz gaz sorunu yaşıyor artık yani iki büklüm durmaktan sırtım belim pert oldu yataktan kalkarken debeleniyorum ağrısından ayaklanana kadar

2 ayım kaldı bir miktar geriliyorum beceremiycem bakamıycam sorumluluğu kaldıramıycam diye bi de huysuz olursa başa nasıl çıkarım acaba Allah her anneye kolaylık sabır versin
Şimdiden böyle düşünmeyin Allah kolaylaştırsın inşallah. Benim oğlum karnımda çok hareketliydi doktor demişti zaten yandın diye 😂ama ben yine de hep uslu olur diye hayaller kurdum glglsns

Ayyy bu benim yaaaa 🙄 aynı seyleri yaşıyorum duş almak tuvalete gitmek lüks oluyor tekken bunları yapamıyorum bile eşim evdeyse iki ara bı derede banyoya girebiliyorum. Saçlarımı bile tarayamiyorum çıkınca. Yemek Allah'a emanet en çabuk ne pisecekse yapabilirsem onu yapmaya çalışıyorum ama elli kere odaya geri dönüyorum ağladığı için. sabit bir yemek saatimiz asla yok çoğunlukla ya yiyemiyorum ya da bı iki lokma ayaktayken atistiriyorum o da m Gece uykumuz yok zten sabahlıyoruz. Sabaha karşı banada geliyorlar bı yerden sonra. Sizin bebeginiz benimkimden biraz büyük benim ki daha küçük ama bütün hakimiyet onda şuan sese çok hassas o uyurken kapıyı bile korkarak kapatıp açıyoruz uyanmasıyla çığlığı basıp ağlaması bir oluyor. Silikonla emiyor zorlanıyoruz gaz sorunu yaşıyor artık yani iki büklüm durmaktan sırtım belim pert oldu yataktan kalkarken debeleniyorum ağrısından ayaklanana kadar
Rabbim kolaylık versin ne kadar şimdi bebeğiniz? Oğlumun da uykusu çok hafif öyle iyi anlıyorum ki.
Bizimki de normal ağlamaz çığlık atmayı seviyorlar kabullenicez evlat işte glfldks
Annem babam yakın benim ve gittiklerinde bakamayacağım diye bir korkum oluşuyor onlara bağımlı olduk resmen. Bu durum beni çok üzüyor ama el kadar bebe kendini kıpkırmızı yapıp sesi giderek ağlar mı 🥹çok çaresiz hissediyorum öyle olunca. Kaç gündür başlığa yazacağım fırsat bulup gelemedim ç.

Şimdiden böyle düşünmeyin Allah kolaylaştırsın inşallah. Benim oğlum karnımda çok hareketliydi doktor demişti zaten yandın diye 😂ama ben yine de hep uslu olur diye hayaller kurdum glglsns
Sonuç ne 😀 uslu olmasını beklemiyorum aslında şimdiki çocuklar çok hareketli çok ağlak mızmız huysuz olmasın yeter😂

Sonuç ne 😀 uslu olmasını beklemiyorum aslında şimdiki çocuklar çok hareketli çok ağlak mızmız huysuz olmasın yeter😂
Bunlar olunca huysuzluk otomatik yükleniyor 😅 söylediği gibi oldu o yüzden bu başlıktayım 😅 kendini kıpkırmızı yapana kadar çığlık çığlığa ağlar, sürekli kucakta dolaşmak ister vs gözünü korkutmayayım her bebek farklıdır 🤪

Rabbim kolaylık versin ne kadar şimdi bebeğiniz? Oğlumun da uykusu çok hafif öyle iyi anlıyorum ki.
Bizimki de normal ağlamaz çığlık atmayı seviyorlar kabullenicez evlat işte glfldks
Annem babam yakın benim ve gittiklerinde bakamayacağım diye bir korkum oluşuyor onlara bağımlı olduk resmen. Bu durum beni çok üzüyor ama el kadar bebe kendini kıpkırmızı yapıp sesi giderek ağlar mı 🥹çok çaresiz hissediyorum öyle olunca. Kaç gündür başlığa yazacağım fırsat bulup gelemedim ç.
Amin Allah size de kolaylık versin Benim bebeğim bir ay erken doğdu şu an 2 aylık olacak inşallah. Sese aşırı hassas tek başıma bakıyorum annemler uzak maalesef destek olacak kimse de yok uyutsam bile işleri Kaçak göçek yapıyorum çoğu zaman yetişmiyor yapamıyorum çünkü aniden kalkıp ağlıyor hatta ben de sizi çok iyi anlıyorum o kadar çok bağırarak ağlıyor ki sesi bir yerden sonra kasılıyor ve böyle bayılacak gibi oluyor kıpkırmızı oluyor. Bebek aslında sadece ağlayarak dertlerini anlatabiliyorlar ama yapabileceğim her şeyi yaptıktan sonra hala ağladığı zaman kafayı yiyecek gibi oluyorum çünkü oyalayacak kimse yok yanımda.

Bugün uyuttum mutfağa gittim 15 dakikalık bir işim vardı 6 defa geri dönmek zorunda kaldım odaya çünkü uykudan uyanıp uyanıp ağladı hatta bazen uykusunda bile ağlıyor bir yerim ağrıyor onu da tam idrak edemiyorum ilk çocuğum olduğu için bir fikrim yok.

Bebek huysuz olunca çok daha zahmetli oluyor sanırım bebek bakmak ama bir o kadar da güzel inşallah zamanla daha iyi olur her şey 🌸

Ah ah hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz sürekli anlamsız bir ağlama olunca insan bir yerden sonra çok yıpranıyor, bu arada bebeği henüz doğmamış arkadaşa tavsiyem kucakta durdurmayın sonra bizim gibi eziyet çekersiniz, keşke gazını bile alırken dizime yatırsaydım diyorum şimdi. Allah canlarına sağlık versin yıpratıcı tabi ama güzel de, birisi sizi yürekten seviyor en azından gözüne bakınca diyorum, evladım beni beklentisiz seven yegane varlık, gülümsesin yeter, ağlatmaya kıyamıyorum bebekler çok ağladığında kafa içi basıncı artar diye bir yazı okudum bu da beynine zarar verebiliyormuş, o yüzden belim- bacağım rahatsız olsa da almaya çalışıyorum, bugün bebek magazasında oyuncak bakarken iki yaşında bir çocuğundan kucaktan inmeme sorunu olduğundan yakındı annesi demek ki huyları böyle sağlıklı ve akıllı büyüsünler yeter, nasılsa büyürler

Ah ah hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz sürekli anlamsız bir ağlama olunca insan bir yerden sonra çok yıpranıyor, bu arada bebeği henüz doğmamış arkadaşa tavsiyem kucakta durdurmayın sonra bizim gibi eziyet çekersiniz, keşke gazını bile alırken dizime yatırsaydım diyorum şimdi. Allah canlarına sağlık versin yıpratıcı tabi ama güzel de, birisi sizi yürekten seviyor en azından gözüne bakınca diyorum, evladım beni beklentisiz seven yegane varlık, gülümsesin yeter, ağlatmaya kıyamıyorum bebekler çok ağladığında kafa içi basıncı artar diye bir yazı okudum bu da beynine zarar verebiliyormuş, o yüzden belim- bacağım rahatsız olsa da almaya çalışıyorum, bugün bebek magazasında oyuncak bakarken iki yaşında bir çocuğundan kucaktan inmeme sorunu olduğundan yakındı annesi demek ki huyları böyle sağlıklı ve akıllı büyüsünler yeter, nasılsa büyürler
Bazen bende böyle düşünüyorum ama aslında bizim için çok zor da olsa en doğrusu kucakta büyümeleri. Bebekler sevgi aldıkça zekaları da artar kendilerine güvenleri de tek tesellim bu🥹bir de oturmaya başlayınca ve ardından emekleyince daha çok kendini oyalar diye umut ediyorum

Back