• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı huysuz bebek

Arkadaşlar imkanınız varsa yardımcı abla bulun günde 1 saat bile gelse çoğu şeyi yapar imkan yoksa yardım isteycgnz bir insan evladı bakın çevrenize apartmandaki yaşlı bir teyze bile olur. İşte o zaman ev işi mi yapayım banyo mi yapayım 2 lokma yemek mi derken stres aşırı olmaz üzerinzde.
Bu şekilde de bebekler bizim stresimizi anlıyorlar daha stresli oluyorlar. 1 yaşına kadar yemek ve oyun haricinde hep koynunda olmak istiyorlar zaten.
Klasik müzik, hışırtıli kitaplar, hava soğuk bile olsa sıkıca giydirip battaniye ile sarın gezdirin. Size de değişiklik olur haliniz olup çıkasnz gelmez ama bu en önemlilerden.
Benim yardımcım var ailem. Ama onlara karşı da mahcup hissediyorum artık 🥹talepkar bebek tek kişinin işi değil kesinlikle.

Yazdıklarınızın aynısını hatta daha fazlasını aile büyüklerimden dinledim , bu yasimda bile ne bebektin manolya diye söyleyen fanlarımlar var düsünün nam salmısım😄 benim kızımda zor bir bebek benim kadar olmasada bende öyleymisim ne yapalım gecicek diyorum, kızım bas bas ağlarken cevremde egitim ver bilmem ne uyku egitimi neden vermiyosun neden kucaga alisti neden cok gezdirmiyosun disarda, neden yabanci biliyo neden agliyo gibi salak sorulara maruz kalıyorum. Durduğu yerde duran bebege ver istedigin egitimi kolaysa bizim bebelere yapsinlar. Yürümeye başladiginda gecicek merak etme en kötü yaramazliga evrilecek pesinde olacaksin . En azindan uykusu yemesi daha duzenli olacak sokakta kedi kopek kus ilgisini cekecek bi seylerle oyalanacak sıkma canini sen gergin oldukca bebek dahada geriliyo. Esine birak yarim saatte olsa cik markete git dolas kafani dagit biraz yarim saatte her turlu oyalar gezdirir
Yaaa gülümseyerek okudumm. Çok maruz kaldımm o nedenlere yaa ben böyle yapmışım hibi yorum yapıyorlar bir de. Gerçekten hareket özgürlüğü kazandıkça rahatlıyorum. Peki size birşey soracağım siz büyüdüğünüzde sakinmiymişsiniz? Şimdi nasıldır kişiliğiniz? Bu anlamda yapılmış bir araştırma bulamadım da ondan sormak istedim. Zeka seviyenizin daha yüksek olabileceğini düşünüyorum nedense😅

Oy oy bende beşinci aydan umutluydum 😂 oturmaya başladıkça sever oyalanır diye düşündüm. Silinge kpymaya çalıştım bir kere kıyameti kopardı daha denemeye cesaret edemedim
Gerçekten azalarak bitecek ama 5. Ayda bitecek diye düşünme bak 10 aylık anca oh diyorum ama peşinden koşturuyorum evin içinde😅

Ben kendi adıma söyleyim ben de eşimde çok sakinmişisz bu canavar bildiğiniz 😀 ama şöyle bir durum var ben hamileyken troid komasına girdim hatta doğunca troid mi diye test yaptılar bebeğe temiz çıktı, ama hala diyorum umarım troid hastası olmaz çok sinir yapıyor, ben haşimato hastasıyken hamile kalınca gravese döndü maalesef binde bir ihtimal beni buldu doktorun dediği gibi umarım bebekte ilerde çıkmaz, bu arada ben de eşimde avukatız orta zekalı ve sakin insanlardan olan bir canavar 😀😀 eşim tabi bir tık agresif bana göre ama bebekken sakin iş, bu arada benim dolap hesabım yok ama inanki atıl duruyor arkadaşım helali hoş olsun eğer kabul edersen hiç kullanmadım inanki sen bana özelden adres at ben sana kargolarım Ankaradan yollayacağım

Gerçekten azalarak bitecek ama 5. Ayda bitecek diye düşünme bak 10 aylık anca oh diyorum ama peşinden koşturuyorum evin içinde😅
Şimdi bana peşinden koşarım yeter ki kollarımda sürekli dolaşmak istemesin gibi geliyor 45 kiloyum ben bir de. Ama o gün gelince de söylediklerin zor gelir kesin 😁

Ben kendi adıma söyleyim ben de eşimde çok sakinmişisz bu canavar bildiğiniz 😀 ama şöyle bir durum var ben hamileyken troid komasına girdim hatta doğunca troid mi diye test yaptılar bebeğe temiz çıktı, ama hala diyorum umarım troid hastası olmaz çok sinir yapıyor, ben haşimato hastasıyken hamile kalınca gravese döndü maalesef binde bir ihtimal beni buldu doktorun dediği gibi umarım bebekte ilerde çıkmaz, bu arada ben de eşimde avukatız orta zekalı ve sakin insanlardan olan bir canavar 😀😀 eşim tabi bir tık agresif bana göre ama bebekken sakin iş, bu arada benim dolap hesabım yok ama inanki atıl duruyor arkadaşım helali hoş olsun eğer kabul edersen hiç kullanmadım inanki sen bana özelden adres at ben sana kargolarım Ankaradan yollayacağım
Bu bir tesadüf mü acaba bende hamileyken tiroit sorunu yaşadım 15.haftalara kadar da anlaşılmadı ondan sonra kullandım ilacı. Bizde eşimle sakinizdir hatta bizden olacak çocuk çok sakin olur sanırdım hep😂çok teşekkür ederim ayrıca🥰

Yaaa gülümseyerek okudumm. Çok maruz kaldımm o nedenlere yaa ben böyle yapmışım hibi yorum yapıyorlar bir de. Gerçekten hareket özgürlüğü kazandıkça rahatlıyorum. Peki size birşey soracağım siz büyüdüğünüzde sakinmiymişsiniz? Şimdi nasıldır kişiliğiniz? Bu anlamda yapılmış bir araştırma bulamadım da ondan sormak istedim. Zeka seviyenizin daha yüksek olabileceğini düşünüyorum nedense😅
Emekleme ve yurume döneminde aglamalar ve inatlar çok azalmıs keşife cıkmıs ortaligi talan aile buyuklerini pesimde pervane etmisim,fakat 2 yaş sonrasi o yaramaz kız gitmiş yerine kendi kendine oynayan arkadas seven saatli uyku düzeni olan bir kız gelmis, egitim hayatim boyunca hep başariliydim. Sosyal ve çok ozguvenli bi cocuktum. Neseli biriyim negatif ve karamsar insanların enerjilerinden hoşlanmam kafama koydugumu yaparim ve olumsuz olarak degerlendirdigim yönüm kafamdaki dogrudan şaşmam(zor ikna edilirim) ve manipüle edilmesi zor biriyim. Çok cok zor bi bebekmisim hani yetiskinken bile hafizalara kazinan cinsten bu yüzden stres yapmiyorum. İçgüdüsel annelik neyse oyum mükemmel olmakla uğrasmiyorum :) kızım desteksiz uyku sinyali mi veriyor o zaman uyku egitimi veririm, yutmaya hazir mi eline gıda veririm, yürüme sinyali alirim yuruturum wc donemi sinyalleri verir o zaman baslatirim vb. Her cocuk kendine özeldir bazisi 8 ayda yurur bazisi 14-15 ayda bebisleri kaliplara sokmaya karsiyim :)

Böyle okuyunca çok tatlı geliyor 😂 bende karşıydım ama bazen acaba diyorum. Size katılıyorum sakin bebeği herkes eğitir durduğu yerde duran bebekler var. On beş dakika oyalayabilsem mutlu oluyorum ben.
Mesela gelmis arkadasım söyle egitim verdim desteksiz uyuyo uyku rutinlerimiz var cart curt anlatiyo bebegi gık demez daha sesini duymadık o sıra bizim kızın ortama giriş şekli feryat figan agliyo babasi oturdu diye 😂😂 biz daha oturup sakince kucakta zor tutuyoruz gelmis bana sacini tara masaj yap diyo. Bende dedim hadi ya öyle seyler mi varmıs ben magara yasadigim icin internet cekmiyo hic duymadim uyku rutinide neymis hemen yapayim saol dedim 😂

Emekleme ve yurume döneminde aglamalar ve inatlar çok azalmıs keşife cıkmıs ortaligi talan aile buyuklerini pesimde pervane etmisim,fakat 2 yaş sonrasi o yaramaz kız gitmiş yerine kendi kendine oynayan arkadas seven saatli uyku düzeni olan bir kız gelmis, egitim hayatim boyunca hep başariliydim. Sosyal ve çok ozguvenli bi cocuktum. Neseli biriyim negatif ve karamsar insanların enerjilerinden hoşlanmam kafama koydugumu yaparim ve olumsuz olarak degerlendirdigim yönüm kafamdaki dogrudan şaşmam(zor ikna edilirim) ve manipüle edilmesi zor biriyim. Çok cok zor bi bebekmisim hani yetiskinken bile hafizalara kazinan cinsten bu yüzden stres yapmiyorum. İçgüdüsel annelik neyse oyum mükemmel olmakla uğrasmiyorum :) kızım desteksiz uyku sinyali mi veriyor o zaman uyku egitimi veririm, yutmaya hazir mi eline gıda veririm, yürüme sinyali alirim yuruturum wc donemi sinyalleri verir o zaman baslatirim vb. Her cocuk kendine özeldir bazisi 8 ayda yurur bazisi 14-15 ayda bebisleri kaliplara sokmaya karsiyim :)
Cevabınız için teşekkürler tam da düşündüğüm özellikleri yazmışsınız çünkü eskiden ağlamaları huysuzlukları ve yaramazlıkları ile nam salmış kişilerin hayat hikayelerini ve kişiliklerini sorunca karşıma hep bu tarz şeyler çıkıyor. Genelde hırslı, kafasına koyduğunu yapan, tuttuğunu koparan, başarılı, sosyal ama seçici, kurallara çok bağlı vs vs. Ben uyaranlara da fazlaca tepkili olduğunu düşünüyorum mesela ısı, ses, tenine deyen bir şey vs. Bakalım ilerleyen yıllarda bizi neler bekleyecek. Ben de oğlum için dediklerinizi yapıyorum çok riskli aaa sakın deseler de istiyordu ve 10. Aya kadar sallayarak uyuttum. Her şeyi hazır olduğunda yapma taraftarıyım.

Cevabınız için teşekkürler tam da düşündüğüm özellikleri yazmışsınız çünkü eskiden ağlamaları huysuzlukları ve yaramazlıkları ile nam salmış kişilerin hayat hikayelerini ve kişiliklerini sorunca karşıma hep bu tarz şeyler çıkıyor. Genelde hırslı, kafasına koyduğunu yapan, tuttuğunu koparan, başarılı, sosyal ama seçici, kurallara çok bağlı vs vs. Ben uyaranlara da fazlaca tepkili olduğunu düşünüyorum mesela ısı, ses, tenine deyen bir şey vs. Bakalım ilerleyen yıllarda bizi neler bekleyecek. Ben de oğlum için dediklerinizi yapıyorum çok riskli aaa sakın deseler de istiyordu ve 10. Aya kadar sallayarak uyuttum. Her şeyi hazır olduğunda yapma taraftarıyım.
Kesinlikle öyle☺️

Bu bir tesadüf mü acaba bende hamileyken tiroit sorunu yaşadım 15.haftalara kadar da anlaşılmadı ondan sonra kullandım ilacı. Bizde eşimle sakinizdir hatta bizden olacak çocuk çok sakin olur sanırdım hep😂çok teşekkür ederim ayrıca🥰
Aa şu an çok şşırdım. Benim doğumdan 15 gün sonra eşim çok yoğun semptomlrla hastaneye gitti ve graves olduğunu öğrendik. Ben de eşim de çok sakin sessizizdir. Eve ses geldi oğlumla😂

Biz de çok sakiniz canım hiç ses yükselmez evimizde ama dediğin gibi oğlum tazmanya canavarı gibi😂 avukatmışsınız, orta zekalı diyerek alçakgönüllülük yapmışsın ama ülkemizde orta üstü oluyor bence. Ben de psikologum. İmkanım olsa çok isterdim bu tarz bebeklerle boylamsal çalışma yapıp gelişimlerini takip etmeyi ve farklılıklarını araştırmayı

Biz de çok sakiniz canım hiç ses yükselmez evimizde ama dediğin gibi oğlum tazmanya canavarı gibi😂 avukatmışsınız, orta zekalı diyerek alçakgönüllülük yapmışsın ama ülkemizde orta üstü oluyor bence. Ben de psikologum. İmkanım olsa çok isterdim bu tarz bebeklerle boylamsal çalışma yapıp gelişimlerini takip etmeyi ve farklılıklarını araştırmayı
İleri günlerde takip için bebeklerimizi yazarız yine 😀😀

Yazdıklarında o kadar kendimi görüyorum ki. Benim oğlum da 10 aylık asla karın üstü durma emekleme falan yok ki aynı ayda olanlar ayakta durmaya başladı. Bizimkinin sebebi de aynı, sürekli kucakta olması. Uyku da aynı, ben hamakta sallıyorum sabaha kadar, el bileğim sakatlandı tendon koptu. Aslında burda söyleneceklerin çoğunu yaptık ya da yapsak da olmuyor ve bu beni daha da hayal kırıklığına itiyor. O yüzden ben bir gün geçecek diyerek sabrediyorum sadece. Kıyasladıkça ya da mücadele ettikçe daha da tükenmiş hissediyordum. Demek ki başedecek gücüm var ki bana denk geldi diyorum😂 Bu arada ben psikologum

Merhaba konu ile Cok alakasi olmasa da bir sey sormak istiyorum. Oglum Karin ustu egzersizlerinden nefret ediyor demişsiniz , kafasında bir deformasyon oluştu mu yatmasından dolayı . Benim kızım 4 aylık olacak yakında ve düz kafa olmaya doğru hızla gidiyor, karın üstünü bırakın yan yatmaya bile karşı . Herşeyi denedik olmuyor olmuyor . Ben de kendimi yiyip bitiriyorum öyle yatmaya alıştırdım diye :( kask terapisi alacağız sanırım :(

Merhaba konu ile Cok alakasi olmasa da bir sey sormak istiyorum. Oglum Karin ustu egzersizlerinden nefret ediyor demişsiniz , kafasında bir deformasyon oluştu mu yatmasından dolayı . Benim kızım 4 aylık olacak yakında ve düz kafa olmaya doğru hızla gidiyor, karın üstünü bırakın yan yatmaya bile karşı . Herşeyi denedik olmuyor olmuyor . Ben de kendimi yiyip bitiriyorum öyle yatmaya alıştırdım diye :KK43: kask terapisi alacağız sanırım :KK43:
Benim oğlum da sevmiyor napıcaz böyle bilmiyorum kabul etmiyor bir dakika sonra ağlıyor

Benim oğlum da sevmiyor napıcaz böyle bilmiyorum kabul etmiyor bir dakika sonra ağlıyor
Biz ara ara denedik, siz hergun deneyin. Yilmadan. Yabanci hemsirenin birisi tummy time da aglamasi nefret ettigini gostermez. Sadece onun icin bir zor bir gores anlamina gelir diyor

Benim bebeğim çok küçük henüz 50 günlük kızlar 50 gündür eşimi bıraktım annemlere taşındım. Annem şehir dışında. Kendi evimde bir hafta dayanabildim gündüz uykusu sıfır. Tuvalete gidemiyorum yemek yiyemiyorum geceleri ise uyurken deli gibi ıkınıyor uykusunda ıkınıyor yani bağıra bağıra. Ben de o kadar üzülüyorum ki uyuyamıyorum. Zombi bir şekilde tekrar annemlere geldim çaresizce. Her an ona kötü bir şey olmasından korkuyorum çok endişeliyim. Sanırım tek başıma yapamayacağım ne olur bana geçeceğini söyleyin. Ağlama krizlerine giriyorum bazen. Ölmek istediğim oluyor ama bebeğime bir o kadar bağlıyım aşığım ona her ne olursa olsun

Back