• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı huysuz bebek

Hepsinin gelişimi çok farklı sen panik olmadan çok da üstüne gitmeden göster sürekli nasıl yapıldığını. Bu aralar çok hızlı öğreniyorlar
Yanlız bir bebek sıkılgan dikkat süresi kısa konuşuyorum ama bâzen anlamıyor gibi, ister istemez panik oluyorum ama sakin kalmaya çalışıyorum, göz teması var ismine bazen bakar bâzen bakmaz 8 buçuk aylığız komut almıyor, bay bay vs alkış kendi isterse yapar,bana çok düşkün, kucak istiyor hep, dış kapının yanından geçersek illa dışarı çıkmamız lazım, yabancılara uzun uzun bakar sevemez yabancı olduklarını bilir oyuncakları düşünce takip eder bazen uzanır görmek için sevdiği bişeyi örtü altına koyunca örtüyü çeker, al ver yapamıyoruz, alır ver dediğimde kucağıma gelir,amca nerde deyınce odasının kapısına bakar lavaboya gidince yürüteçle peşinden gider odasına kadarda takip eder, ne ses olursa olsun sesin geldiği yöne bakar yani bazen çok normal geliyor bazen de geriden mi geliyor acaba diyorum😕

Ben umutsuz vakaydım benim tüp bebekle bile ihtimal çok az demişlerdi ve doğal yolla gebe kaldım şimdi formlarda geziyorum böyle yazılar okudukça gözüm korkuyor araştırma yapıyorum bi yazı okudum bebeğin huysuzluğunun sebebi bez istememesiymiş aslında insan fıtrarında kendini pisletmek yokmuş biz anneler alıştırıyormuşuz sonra bırakması için yine biz anneler savaşıyoruz 😂 bebekelrde bezi istemediğinden ağlarmış benim abimin çocukları yeğenlerimde çok huysuzdu ağlar uyumaz yengemle ne yapacağımızı şaşırırdık bide arka arkaya yaşları çok yakın 3 tane o zamanada farkederdim bezini çıkarınca çocuk bi sakin bi mutlu arkadaşlarımda hep aynı şeyden bahseder bunun doğruluğunu sorguluyorum artık olabilirmi böyle bişey bana mantıklı gelmeye başladı yeğenlerimden arkadaşımın çocuklarından sonra yabancı bi youtuber vardı oda bundan bahsediyor çocuğuna bez kullanmıyor tuvalet iletişimi yapıyormuş doğduğundan beri prema sundariydi adı kadının yazsanız çıkar

Bu başlığı okumak bile anlaşıldığımı hissettirdi. Oğlumu çok seviyorum ama hıçıkararak ağlasam doymam. Hep kucakta durmak istiyor onda da oturamazsın yürümen lazım. Puset kabul etmiyor arabada durmuyor , emdikten on dakika sonra yeniden ister yarım saat emer en az. İki buçuk aylık şu an. Benim yardımcılarım var annem babam desteğim ama onlara karşı da mahcubum nereye kadar bizim yüzümüzden esir oldular.
Düzelir mi umuduyla girdim başlığa ama 🥹

Evet kızlar iyi ki başlığı açmışlar dünyada tek bende var gibi geldiğinde daha da strese sokuyordu, meme de uyuyorsa sizin bebek ondan tekrar tekrar istiyordur benim de öyle hatta yatarak emzirmemi istiyor ve yanından kalksam uyumuyor, kendimize çok alıştırdık ama daha çok küçük oldukları için de öyle bakalım bir 6 ay olsunlar düzelir mi, diğer arkadaşımız emekler gibi yapınca düzelmeye başladığını demiş, bugün bir arkadaşımda aynısını dedi 10 ay çektim ama emekleri kurtuldum demiş bu nedenle bizler de biraz sabır edelim bakalım ne olacak, çaresiz hissettiğimiz zaman birbirimize destek olalım burada
Bu başlığı okumak bile anlaşıldığımı hissettirdi. Oğlumu çok seviyorum ama hıçıkararak ağlasam doymam. Hep kucakta durmak istiyor onda da oturamazsın yürümen lazım. Puset kabul etmiyor arabada durmuyor , emdikten on dakika sonra yeniden ister yarım saat emer en az. İki buçuk aylık şu an. Benim yardımcılarım var annem babam desteğim ama onlara karşı da mahcubum nereye kadar bizim yüzümüzden esir oldular.

Bu arada bir oyun halısı edinin hemen belki 10dakika da olsa işe yarayabilir daha çok küçük bebeğiniz ama bir 15 gün sonra oradaki nesneler ilgisini çeker, ayrıca 0-6 ay hafıza kartları da yüz üstü dururken biraz da olsa oyalayabilir, hiç durmadığı zaman da çok zor biliyorum ama arabayla gezdirme imkanınız varsa biraz da arabayla çıkın, bir de kimseye özenmemeye çalışın ben ah ne şanslılar başka anneler dedikçe bunalıma giriyorum :( her bebek kendi huyunda Allah yardımcımız olsun

Evet kızlar iyi ki başlığı açmışlar dünyada tek bende var gibi geldiğinde daha da strese sokuyordu, meme de uyuyorsa sizin bebek ondan tekrar tekrar istiyordur benim de öyle hatta yatarak emzirmemi istiyor ve yanından kalksam uyumuyor, kendimize çok alıştırdık ama daha çok küçük oldukları için de öyle bakalım bir 6 ay olsunlar düzelir mi, diğer arkadaşımız emekler gibi yapınca düzelmeye başladığını demiş, bugün bir arkadaşımda aynısını dedi 10 ay çektim ama emekleri kurtuldum demiş bu nedenle bizler de biraz sabır edelim bakalım ne olacak, çaresiz hissettiğimiz zaman birbirimize destek olalım burada
Çok iyi olur birbirimizi bırakmayalım çünkü bizi biz anlarız 🥹 senin bebeğin kaç aylık ? Benim oğlumda gaz sorunu da var ama sadece gazdan değil mesela emzirmek biraz gecikse basıyor yaygarayı ve verdiğimde kızıp hemen almıyor diyorum demekki karakteri de böyle kabullenmem lazım kendimi eksik hissetmemem lazım. Tek başımayken ağlarsa çok endişe ediyorum.

Bu arada bir oyun halısı edinin hemen belki 10dakika da olsa işe yarayabilir daha çok küçük bebeğiniz ama bir 15 gün sonra oradaki nesneler ilgisini çeker, ayrıca 0-6 ay hafıza kartları da yüz üstü dururken biraz da olsa oyalayabilir, hiç durmadığı zaman da çok zor biliyorum ama arabayla gezdirme imkanınız varsa biraz da arabayla çıkın, bir de kimseye özenmemeye çalışın ben ah ne şanslılar başka anneler dedikçe bunalıma giriyorum :KK43: her bebek kendi huyunda Allah yardımcımız olsun
Arabada hiç durmuyor ya 😬 keşke dursa. Ne bebek arabasında ne de arabamızda ağlıyor hemen. Duracağını bilsem ana kucağı alacaktım da, emin olamıyorum birinden deneme imkanım olsa keske.

Arabada hiç durmuyor ya 😬 keşke dursa. Ne bebek arabasında ne de arabamızda ağlıyor hemen. Duracağını bilsem ana kucağı alacaktım da, emin olamıyorum birinden deneme imkanım olsa keske.
Bende çok var sana gönderebilirim pazartesi PTT den doğum yardımı alıcam ordan kargo yaparım istersen atıl duracağına faydası olur, benimki 4 aylık sayılır bir haftası var :)

Çok iyi olur birbirimizi bırakmayalım çünkü bizi biz anlarız 🥹 senin bebeğin kaç aylık ? Benim oğlumda gaz sorunu da var ama sadece gazdan değil mesela emzirmek biraz gecikse basıyor yaygarayı ve verdiğimde kızıp hemen almıyor diyorum demekki karakteri de böyle kabullenmem lazım kendimi eksik hissetmemem lazım. Tek başımayken ağlarsa çok endişe ediyorum.
Bu arada evet karakter tamamen benimki uykusu da gelse meme de istese aynı tonda ağlıyor stresten sütüm azalmıştı iki hafta önce yalnız kalmaya bende korkuyordum ama sonra sonra artık dedim başa gelen çekilir zaten milletin kucağına gide gide böyle oldu sosyal kelebek bildiğin kızım:)

Günaydın güzel anneler. Yazdıklarınızı okuyorum ve aaa aynı biz diye diye ilerledim hep. Ben size oğlumun yeni yeni popo üstü emeklediğinden ve artık ağlamadığından bahsetmiştim. 3 gündür acayip hızlı ilerliyor ve evi keşfe çıktı. Bir bakıyorum çamaşırları boşaltmış aaa napıyorsun sen diyorum aşırı mutlu kahkahalar atıyor. Veee en önemlisi de sallamadan kendi yatağında uyumaya başladı😍 bu benim için mucize. Şimdi ilk uykusuna yatta ve beşiğinde 5 dk içinde uyudu. Ne çektiğimi bi ben bi Allah bi de benim gibi olan anneler anlar sadece. Çok zor günlerdi. Düzelecek diyorlardı gerçekten bu hafta mucize oldu düzeldi. Bir de burda bahsedilen gibi benim bebeğim de sese yabancıya duyarlı. Bana kalırsa algıları açık, talepkar bebekler daha huysuz oluyor. İstediklerini elde etmeye başladıkça da rahatlıyorlar. Uzun oldu kusura bakmayın ama sevincimi sizinle paylaşmak istedim. Daha geçen ay ben yapamıyorum annelik çok zor diye ağlıyordum her gün

Aynısıyız aynısııı. 6. Ayda bindi bebek arabasına, oto koltuğuna daha 1 aydır oturuyor. 11 aylık olcak neredeyse. Ana kucağında da asla durmadı. Sadece dışa doğru bakan kanguruda dururdu. Bağlayıp yürürdüm saatlerce boş boş ahh ah.

Arkadaşlar imkanınız varsa yardımcı abla bulun günde 1 saat bile gelse çoğu şeyi yapar imkan yoksa yardım isteycgnz bir insan evladı bakın çevrenize apartmandaki yaşlı bir teyze bile olur. İşte o zaman ev işi mi yapayım banyo mi yapayım 2 lokma yemek mi derken stres aşırı olmaz üzerinzde.
Bu şekilde de bebekler bizim stresimizi anlıyorlar daha stresli oluyorlar. 1 yaşına kadar yemek ve oyun haricinde hep koynunda olmak istiyorlar zaten.
Klasik müzik, hışırtıli kitaplar, hava soğuk bile olsa sıkıca giydirip battaniye ile sarın gezdirin. Size de değişiklik olur haliniz olup çıkasnz gelmez ama bu en önemlilerden.

Yazdıklarınızın aynısını hatta daha fazlasını aile büyüklerimden dinledim , bu yasimda bile ne bebektin manolya diye söyleyen fanlarımlar var düsünün nam salmısım😄 benim kızımda zor bir bebek benim kadar olmasada bende öyleymisim ne yapalım gecicek diyorum, kızım bas bas ağlarken cevremde egitim ver bilmem ne uyku egitimi neden vermiyosun neden kucaga alisti neden cok gezdirmiyosun disarda, neden yabanci biliyo neden agliyo gibi salak sorulara maruz kalıyorum. Durduğu yerde duran bebege ver istedigin egitimi kolaysa bizim bebelere yapsinlar. Yürümeye başladiginda gecicek merak etme en kötü yaramazliga evrilecek pesinde olacaksin . En azindan uykusu yemesi daha duzenli olacak sokakta kedi kopek kus ilgisini cekecek bi seylerle oyalanacak sıkma canini sen gergin oldukca bebek dahada geriliyo. Esine birak yarim saatte olsa cik markete git dolas kafani dagit biraz yarim saatte her turlu oyalar gezdirir

Aynısıyız aynısııı. 6. Ayda bindi bebek arabasına, oto koltuğuna daha 1 aydır oturuyor. 11 aylık olcak neredeyse. Ana kucağında da asla durmadı. Sadece dışa doğru bakan kanguruda dururdu. Bağlayıp yürürdüm saatlerce boş boş ahh ah.
Oy oy bende beşinci aydan umutluydum 😂 oturmaya başladıkça sever oyalanır diye düşündüm. Silinge kpymaya çalıştım bir kere kıyameti kopardı daha denemeye cesaret edemedim

Bende çok var sana gönderebilirim pazartesi PTT den doğum yardımı alıcam ordan kargo yaparım istersen atıl duracağına faydası olur, benimki 4 aylık sayılır bir haftası var :)
Ana kucağından mı bahsediyorsun canım çok sevinirim dolap hesabın vs var mı karşılıksız kabul edemem :) dördüncü ayda da mı aynılar yav 😂

Son düzenleme:
Bu arada evet karakter tamamen benimki uykusu da gelse meme de istese aynı tonda ağlıyor stresten sütüm azalmıştı iki hafta önce yalnız kalmaya bende korkuyordum ama sonra sonra artık dedim başa gelen çekilir zaten milletin kucağına gide gide böyle oldu sosyal kelebek bildiğin kızım:)
Bende alışır mıyım acaba 🥹 çığlık atarak yüksek tonla ağlıyor ikinci kattayız en üst kata kadar çıkıyormuş sesi. O yüzden elim ayağıma dolaşıyor hep annemlerdeyim ya da onlar bende 🥺

Günaydın güzel anneler. Yazdıklarınızı okuyorum ve aaa aynı biz diye diye ilerledim hep. Ben size oğlumun yeni yeni popo üstü emeklediğinden ve artık ağlamadığından bahsetmiştim. 3 gündür acayip hızlı ilerliyor ve evi keşfe çıktı. Bir bakıyorum çamaşırları boşaltmış aaa napıyorsun sen diyorum aşırı mutlu kahkahalar atıyor. Veee en önemlisi de sallamadan kendi yatağında uyumaya başladı😍 bu benim için mucize. Şimdi ilk uykusuna yatta ve beşiğinde 5 dk içinde uyudu. Ne çektiğimi bi ben bi Allah bi de benim gibi olan anneler anlar sadece. Çok zor günlerdi. Düzelecek diyorlardı gerçekten bu hafta mucize oldu düzeldi. Bir de burda bahsedilen gibi benim bebeğim de sese yabancıya duyarlı. Bana kalırsa algıları açık, talepkar bebekler daha huysuz oluyor. İstediklerini elde etmeye başladıkça da rahatlıyorlar. Uzun oldu kusura bakmayın ama sevincimi sizinle paylaşmak istedim. Daha geçen ay ben yapamıyorum annelik çok zor diye ağlıyordum her gün
Yaa çok sevindim adına ❣️❣️ o duyguyu eksik kalmışlığı başaramıyor muyum düşüncelerini çok iyi biliyorum ama bu hissiyattan kurtulmamız gerekiyor sütümüzden bebeğe de geçiyor belki. Yardım almak bizi eksik bir anne yapmaz,
Bunalmak bizi eksik bir anne yapmaz.
Talepkar bebeği olanlar anlar ancak.

Yazdıklarınızın aynısını hatta daha fazlasını aile büyüklerimden dinledim , bu yasimda bile ne bebektin manolya diye söyleyen fanlarımlar var düsünün nam salmısım😄 benim kızımda zor bir bebek benim kadar olmasada bende öyleymisim ne yapalım gecicek diyorum, kızım bas bas ağlarken cevremde egitim ver bilmem ne uyku egitimi neden vermiyosun neden kucaga alisti neden cok gezdirmiyosun disarda, neden yabanci biliyo neden agliyo gibi salak sorulara maruz kalıyorum. Durduğu yerde duran bebege ver istedigin egitimi kolaysa bizim bebelere yapsinlar. Yürümeye başladiginda gecicek merak etme en kötü yaramazliga evrilecek pesinde olacaksin . En azindan uykusu yemesi daha duzenli olacak sokakta kedi kopek kus ilgisini cekecek bi seylerle oyalanacak sıkma canini sen gergin oldukca bebek dahada geriliyo. Esine birak yarim saatte olsa cik markete git dolas kafani dagit biraz yarim saatte her turlu oyalar gezdirir
Böyle okuyunca çok tatlı geliyor 😂 bende karşıydım ama bazen acaba diyorum. Size katılıyorum sakin bebeği herkes eğitir durduğu yerde duran bebekler var. On beş dakika oyalayabilsem mutlu oluyorum ben.

Back