- 30 Ocak 2010
- 2.470
- 6.471
- 358
Hepsinin gelişimi çok farklı sen panik olmadan çok da üstüne gitmeden göster sürekli nasıl yapıldığını. Bu aralar çok hızlı öğreniyorlarİnşallah
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hepsinin gelişimi çok farklı sen panik olmadan çok da üstüne gitmeden göster sürekli nasıl yapıldığını. Bu aralar çok hızlı öğreniyorlarİnşallah
Yanlız bir bebek sıkılgan dikkat süresi kısa konuşuyorum ama bâzen anlamıyor gibi, ister istemez panik oluyorum ama sakin kalmaya çalışıyorum, göz teması var ismine bazen bakar bâzen bakmaz 8 buçuk aylığız komut almıyor, bay bay vs alkış kendi isterse yapar,bana çok düşkün, kucak istiyor hep, dış kapının yanından geçersek illa dışarı çıkmamız lazım, yabancılara uzun uzun bakar sevemez yabancı olduklarını bilir oyuncakları düşünce takip eder bazen uzanır görmek için sevdiği bişeyi örtü altına koyunca örtüyü çeker, al ver yapamıyoruz, alır ver dediğimde kucağıma gelir,amca nerde deyınce odasının kapısına bakar lavaboya gidince yürüteçle peşinden gider odasına kadarda takip eder, ne ses olursa olsun sesin geldiği yöne bakar yani bazen çok normal geliyor bazen de geriden mi geliyor acaba diyorumHepsinin gelişimi çok farklı sen panik olmadan çok da üstüne gitmeden göster sürekli nasıl yapıldığını. Bu aralar çok hızlı öğreniyorlar
Bu başlığı okumak bile anlaşıldığımı hissettirdi. Oğlumu çok seviyorum ama hıçıkararak ağlasam doymam. Hep kucakta durmak istiyor onda da oturamazsın yürümen lazım. Puset kabul etmiyor arabada durmuyor , emdikten on dakika sonra yeniden ister yarım saat emer en az. İki buçuk aylık şu an. Benim yardımcılarım var annem babam desteğim ama onlara karşı da mahcubum nereye kadar bizim yüzümüzden esir oldular.
Düzelir mi umuduyla girdim başlığa ama
Sizi tanımak ayrıca iyi geldi, bebeğinizin az da olsa düzelmesi düzelme umudu bana daHepsinin gelişimi çok farklı sen panik olmadan çok da üstüne gitmeden göster sürekli nasıl yapıldığını. Bu aralar çok hızlı öğreniyorlar
Bu arada bir oyun halısı edinin hemen belki 10dakika da olsa işe yarayabilir daha çok küçük bebeğiniz ama bir 15 gün sonra oradaki nesneler ilgisini çeker, ayrıca 0-6 ay hafıza kartları da yüz üstü dururken biraz da olsa oyalayabilir, hiç durmadığı zaman da çok zor biliyorum ama arabayla gezdirme imkanınız varsa biraz da arabayla çıkın, bir de kimseye özenmemeye çalışın ben ah ne şanslılar başka anneler dedikçe bunalıma giriyorum her bebek kendi huyunda Allah yardımcımız olsunBu başlığı okumak bile anlaşıldığımı hissettirdi. Oğlumu çok seviyorum ama hıçıkararak ağlasam doymam. Hep kucakta durmak istiyor onda da oturamazsın yürümen lazım. Puset kabul etmiyor arabada durmuyor , emdikten on dakika sonra yeniden ister yarım saat emer en az. İki buçuk aylık şu an. Benim yardımcılarım var annem babam desteğim ama onlara karşı da mahcubum nereye kadar bizim yüzümüzden esir oldular.
Düzelir mi umuduyla girdim başlığa ama
Çok iyi olur birbirimizi bırakmayalım çünkü bizi biz anlarız senin bebeğin kaç aylık ? Benim oğlumda gaz sorunu da var ama sadece gazdan değil mesela emzirmek biraz gecikse basıyor yaygarayı ve verdiğimde kızıp hemen almıyor diyorum demekki karakteri de böyle kabullenmem lazım kendimi eksik hissetmemem lazım. Tek başımayken ağlarsa çok endişe ediyorum.Evet kızlar iyi ki başlığı açmışlar dünyada tek bende var gibi geldiğinde daha da strese sokuyordu, meme de uyuyorsa sizin bebek ondan tekrar tekrar istiyordur benim de öyle hatta yatarak emzirmemi istiyor ve yanından kalksam uyumuyor, kendimize çok alıştırdık ama daha çok küçük oldukları için de öyle bakalım bir 6 ay olsunlar düzelir mi, diğer arkadaşımız emekler gibi yapınca düzelmeye başladığını demiş, bugün bir arkadaşımda aynısını dedi 10 ay çektim ama emekleri kurtuldum demiş bu nedenle bizler de biraz sabır edelim bakalım ne olacak, çaresiz hissettiğimiz zaman birbirimize destek olalım burada
Arabada hiç durmuyor ya keşke dursa. Ne bebek arabasında ne de arabamızda ağlıyor hemen. Duracağını bilsem ana kucağı alacaktım da, emin olamıyorum birinden deneme imkanım olsa keske.Bu arada bir oyun halısı edinin hemen belki 10dakika da olsa işe yarayabilir daha çok küçük bebeğiniz ama bir 15 gün sonra oradaki nesneler ilgisini çeker, ayrıca 0-6 ay hafıza kartları da yüz üstü dururken biraz da olsa oyalayabilir, hiç durmadığı zaman da çok zor biliyorum ama arabayla gezdirme imkanınız varsa biraz da arabayla çıkın, bir de kimseye özenmemeye çalışın ben ah ne şanslılar başka anneler dedikçe bunalıma giriyorum her bebek kendi huyunda Allah yardımcımız olsun
Bende çok var sana gönderebilirim pazartesi PTT den doğum yardımı alıcam ordan kargo yaparım istersen atıl duracağına faydası olur, benimki 4 aylık sayılır bir haftası var :)Arabada hiç durmuyor ya keşke dursa. Ne bebek arabasında ne de arabamızda ağlıyor hemen. Duracağını bilsem ana kucağı alacaktım da, emin olamıyorum birinden deneme imkanım olsa keske.
Bu arada evet karakter tamamen benimki uykusu da gelse meme de istese aynı tonda ağlıyor stresten sütüm azalmıştı iki hafta önce yalnız kalmaya bende korkuyordum ama sonra sonra artık dedim başa gelen çekilir zaten milletin kucağına gide gide böyle oldu sosyal kelebek bildiğin kızım:)Çok iyi olur birbirimizi bırakmayalım çünkü bizi biz anlarız senin bebeğin kaç aylık ? Benim oğlumda gaz sorunu da var ama sadece gazdan değil mesela emzirmek biraz gecikse basıyor yaygarayı ve verdiğimde kızıp hemen almıyor diyorum demekki karakteri de böyle kabullenmem lazım kendimi eksik hissetmemem lazım. Tek başımayken ağlarsa çok endişe ediyorum.
Aynısıyız aynısııı. 6. Ayda bindi bebek arabasına, oto koltuğuna daha 1 aydır oturuyor. 11 aylık olcak neredeyse. Ana kucağında da asla durmadı. Sadece dışa doğru bakan kanguruda dururdu. Bağlayıp yürürdüm saatlerce boş boş ahh ah.Arabada hiç durmuyor ya keşke dursa. Ne bebek arabasında ne de arabamızda ağlıyor hemen. Duracağını bilsem ana kucağı alacaktım da, emin olamıyorum birinden deneme imkanım olsa keske.
Oy oy bende beşinci aydan umutluydum oturmaya başladıkça sever oyalanır diye düşündüm. Silinge kpymaya çalıştım bir kere kıyameti kopardı daha denemeye cesaret edemedimAynısıyız aynısııı. 6. Ayda bindi bebek arabasına, oto koltuğuna daha 1 aydır oturuyor. 11 aylık olcak neredeyse. Ana kucağında da asla durmadı. Sadece dışa doğru bakan kanguruda dururdu. Bağlayıp yürürdüm saatlerce boş boş ahh ah.
Ana kucağından mı bahsediyorsun canım çok sevinirim dolap hesabın vs var mı karşılıksız kabul edemem :) dördüncü ayda da mı aynılar yavBende çok var sana gönderebilirim pazartesi PTT den doğum yardımı alıcam ordan kargo yaparım istersen atıl duracağına faydası olur, benimki 4 aylık sayılır bir haftası var :)
Bende alışır mıyım acaba çığlık atarak yüksek tonla ağlıyor ikinci kattayız en üst kata kadar çıkıyormuş sesi. O yüzden elim ayağıma dolaşıyor hep annemlerdeyim ya da onlar bendeBu arada evet karakter tamamen benimki uykusu da gelse meme de istese aynı tonda ağlıyor stresten sütüm azalmıştı iki hafta önce yalnız kalmaya bende korkuyordum ama sonra sonra artık dedim başa gelen çekilir zaten milletin kucağına gide gide böyle oldu sosyal kelebek bildiğin kızım:)
Yaa çok sevindim adına o duyguyu eksik kalmışlığı başaramıyor muyum düşüncelerini çok iyi biliyorum ama bu hissiyattan kurtulmamız gerekiyor sütümüzden bebeğe de geçiyor belki. Yardım almak bizi eksik bir anne yapmaz,Günaydın güzel anneler. Yazdıklarınızı okuyorum ve aaa aynı biz diye diye ilerledim hep. Ben size oğlumun yeni yeni popo üstü emeklediğinden ve artık ağlamadığından bahsetmiştim. 3 gündür acayip hızlı ilerliyor ve evi keşfe çıktı. Bir bakıyorum çamaşırları boşaltmış aaa napıyorsun sen diyorum aşırı mutlu kahkahalar atıyor. Veee en önemlisi de sallamadan kendi yatağında uyumaya başladı bu benim için mucize. Şimdi ilk uykusuna yatta ve beşiğinde 5 dk içinde uyudu. Ne çektiğimi bi ben bi Allah bi de benim gibi olan anneler anlar sadece. Çok zor günlerdi. Düzelecek diyorlardı gerçekten bu hafta mucize oldu düzeldi. Bir de burda bahsedilen gibi benim bebeğim de sese yabancıya duyarlı. Bana kalırsa algıları açık, talepkar bebekler daha huysuz oluyor. İstediklerini elde etmeye başladıkça da rahatlıyorlar. Uzun oldu kusura bakmayın ama sevincimi sizinle paylaşmak istedim. Daha geçen ay ben yapamıyorum annelik çok zor diye ağlıyordum her gün
Böyle okuyunca çok tatlı geliyor bende karşıydım ama bazen acaba diyorum. Size katılıyorum sakin bebeği herkes eğitir durduğu yerde duran bebekler var. On beş dakika oyalayabilsem mutlu oluyorum ben.Yazdıklarınızın aynısını hatta daha fazlasını aile büyüklerimden dinledim , bu yasimda bile ne bebektin manolya diye söyleyen fanlarımlar var düsünün nam salmısım benim kızımda zor bir bebek benim kadar olmasada bende öyleymisim ne yapalım gecicek diyorum, kızım bas bas ağlarken cevremde egitim ver bilmem ne uyku egitimi neden vermiyosun neden kucaga alisti neden cok gezdirmiyosun disarda, neden yabanci biliyo neden agliyo gibi salak sorulara maruz kalıyorum. Durduğu yerde duran bebege ver istedigin egitimi kolaysa bizim bebelere yapsinlar. Yürümeye başladiginda gecicek merak etme en kötü yaramazliga evrilecek pesinde olacaksin . En azindan uykusu yemesi daha duzenli olacak sokakta kedi kopek kus ilgisini cekecek bi seylerle oyalanacak sıkma canini sen gergin oldukca bebek dahada geriliyo. Esine birak yarim saatte olsa cik markete git dolas kafani dagit biraz yarim saatte her turlu oyalar gezdirir