• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşiri çekingenlik ve sosyal fobi

benim eşim konuşkan değil ben konusmazssam konuşmuyor pek ben bu yüzden çok zorlaniyorum bu yüzden evdede stresliym iletişimsizlik çok kötü

bakarken evde böyle sorunlarım yoktu annem konuşlandı o yetiyordu şimdi farklı napmama lazım bilmiyorum

aslında evdeki ortamlada alakali evde hergün aynı şeyler artık çok sıkıcı geliyor yeterli ilgiyide göremiyorum eşimin hoşuna bile gidiyor sessiz kalmam hergün aynı eski hayatımı özlüyorum bazen

bende isterdim eşim konıskan olsun ben sus o sus olmuyor bi noktadan sonra

Küçükken konuşulan konularla ilgili bişey dediğimizde sen oyununa bak , anlamazsın vs. derlerdi. Ya da bazı şeyler yapmaya çalıştığında falan sen çocuksun yapamazsın gibi laflar .
evet bende buna katılıyorum bende böyle durumlar yaşadım
Hiç bişeyi tek başıma layıkıyla yapacağıma inancım yok. Karşılıklı sohbet noktasında yine daralıyorum. Kimseyle oturup sohbet etmeye cesaretim yok , çünkü hemen benden sıkılırlar diye düşündüğümden takılır kalıyorum.
ve bu bendede var demek sebebi sosyal fobiymiş

bizi bizden başka kimse anlayamaz

canım Allah yardımcın olsun bir dönem bende de vardı bu.inan sokağa çıkmak bile istemiyordum.ortamdaki kişi sayısı 3 ü geçince hafakanlar basıyordu beni.bir an önce kaçıp kurtulmak istiyordum,kendimi kapalı bir odaya kapatsam sanki daha iyi olacakmışım gibi :P şimdi geçti şükürler olsun.bunu zamanla aşıyorsun.sakın ama sakın kendine yüklenme hemen olsun deme :20: kendine zaman tanı.ve mutlaka kendine bir uğraş bulman gerekiyor.öyle ev işiyle günle olacak iş değil.hiçbirşey yapamazsan evine bir çiçek al onunla ilgilen.hergün konuş onunla yapraklarını sil,kuru yaprakları ayıkla...markete gittiğinde kasiyere en azından günaydın de iyi günler de.ne kadar suratsız olursa olsun de bunu.konuşmaktan çekinmeyeceğin sıkılmayacağın biriyle iletişim kur, ilişkini geliştir onunla.komşun olur,arkadaşın olur...sen bilirsin zaten o kişiyi en iyi.ama bunlar adım adım,kendini hazır hissettiğinde bir ileriki adıma geçeceksin ve bu yol haritasını sen belirleyeceksin zaten zamanı geldikçe :34: sürekli kendine pozitif telkinde bulun,aklına iyi şeyler getir.
ve Allah'ın seni ne kadar çok sevdiğini,herşeye rağmen koruduğunu nimet verdiğini,sana ne kadar değer verdiğini düşün sık sık.umarım faydası olur.ben aştım sen de başarabilirsin.yara bile önce kabuk tutup belli süre sonra iyileşiyor zamanı var herşeyin :31: Allah yardımcın olsun...konuşmak dertleşmek istersen seve seve yardımcı olmaya çalışırım :3:

canım Allah yardımcın olsun bir dönem bende de vardı bu.inan sokağa çıkmak bile istemiyordum.ortamdaki kişi sayısı 3 ü geçince hafakanlar basıyordu beni.bir an önce kaçıp kurtulmak istiyordum,kendimi kapalı bir odaya kapatsam sanki daha iyi olacakmışım gibi :P şimdi geçti şükürler olsun.bunu zamanla aşıyorsun.sakın ama sakın kendine yüklenme hemen olsun deme :20: kendine zaman tanı.ve mutlaka kendine bir uğraş bulman gerekiyor.öyle ev işiyle günle olacak iş değil.hiçbirşey yapamazsan evine bir çiçek al onunla ilgilen.hergün konuş onunla yapraklarını sil,kuru yaprakları ayıkla...markete gittiğinde kasiyere en azından günaydın de iyi günler de.ne kadar suratsız olursa olsun de bunu.konuşmaktan çekinmeyeceğin sıkılmayacağın biriyle iletişim kur, ilişkini geliştir onunla.komşun olur,arkadaşın olur...sen bilirsin zaten o kişiyi en iyi.ama bunlar adım adım,kendini hazır hissettiğinde bir ileriki adıma geçeceksin ve bu yol haritasını sen belirleyeceksin zaten zamanı geldikçe :34: sürekli kendine pozitif telkinde bulun,aklına iyi şeyler getir.
ve Allah'ın seni ne kadar çok sevdiğini,herşeye rağmen koruduğunu nimet verdiğini,sana ne kadar değer verdiğini düşün sık sık.umarım faydası olur.ben aştım sen de başarabilirsin.yara bile önce kabuk tutup belli süre sonra iyileşiyor zamanı var herşeyin :31: Allah yardımcın olsun...konuşmak dertleşmek istersen seve seve yardımcı olmaya çalışırım :3:
çok teşekkür ederim Allah razı olsun..gerçekten benim için zor bş durum insanın kendini ifade edememesi.ben sadece çok yakınlarımın yanında rahatım.böyle kendini beğenmiş insanların karşısında doğru bildiğimi bile savunamıyorum.geçenlerde bi arkadaş topluluğundaydım kendimi zorladım baya ve başardım da inşallah çekindiigim bi kaç insan var onların karşısında da kendim olabilirim

çok teşekkür ederim Allah razı olsun..gerçekten benim için zor bş durum insanın kendini ifade edememesi.ben sadece çok yakınlarımın yanında rahatım.böyle kendini beğenmiş insanların karşısında doğru bildiğimi bile savunamıyorum.geçenlerde bi arkadaş topluluğundaydım kendimi zorladım baya ve başardım da inşallah çekindiigim bi kaç insan var onların karşısında da kendim olabilirim

inşallah canım Allah yardımcın olsun...çok konuşmayı çok bağırmayı haklı olmak zanneden insanlar genelde seni daha da sıkıyordur.normal insana bile fenalık getiriyorlar :47: o tip insanlarla fazla muhatap olma istersen ilk etapta.zaten bir süre sonra aşmaya başlayınca hepsi gözünden düşüyor :34:

inşallah canım Allah yardımcın olsun...çok konuşmayı çok bağırmayı haklı olmak zanneden insanlar genelde seni daha da sıkıyordur.normal insana bile fenalık getiriyorlar :47: o tip insanlarla fazla muhatap olma istersen ilk etapta.zaten bir süre sonra aşmaya başlayınca hepsi gözünden düşüyor :34:

etrafımdaki bi çok insan öyle maalesef onların karşısında dahada artıyo bu olay zaten evlendikten sonra bu fobinin bana kabus olmasının en büyük sebebi

otobüste gelirken o kadar kötü oldumki bugün kızlar o andan ordan kaçmak istedim resmen kendimlr bi savaşa girmisim gibi bazen insanlarda sevmiyorum galiba itici geliyorlar sizde oluyor mu böyle

otobüste gelirken o kadar kötü oldumki bugün kızlar o andan ordan kaçmak istedim resmen kendimlr bi savaşa girmisim gibi bazen insanlarda sevmiyorum galiba itici geliyorlar sizde oluyor mu böyle

olmaz mı nerede kalabalık var beni afakanlar basıyor.örneğin otobüste giderken cam açıksa direkt bana estiğinde rahatsız olsam da söyleyemem ya yer değiştirmeye çalışırım ya da sabrederim

ama kızlar ben anladım ne olursa olsun ortama girmek gerekiyor biraz zorlamak gerekiyor

insanlara cevap verebildikce daha iyi oluyor inanan millet o kadar rahatki anlatamam yazık bize ya çok uzuluyorum ama yola devam sabır ve inancla

insanlara cevap verebildikce daha iyi oluyor inanan millet o kadar rahatki anlatamam yazık bize ya çok uzuluyorum ama yola devam sabır ve inancla

aynen dediğin gibi durumun üzerine gittikçe çözülecek. yarın, yine ben kalabalık içine giricem şimdiden karnım ağrıdı bile:( umarım dönüşte üzülmem

bazen kalabalıklar içinde bile yalnız hisseder ya insan, bu hep var

slm kızlar nsl arkadaşlar size bişey sorucam ben baskalarini çok önemsiyorum ya hep baskalarini benim hakkimda ne der diye düşünüyorum evde bile düşünüyorum bir türlü kurtulamıyorum artık yaşayamaz hale geliyorum kızlar ya bu ne kötü bi duygudur ya ben napicam nasil kurtulacak bundan gerçekten böyle bişey yok ya nasi geçer bu anlamış değilim takimimi bu arkadaşlar

Bende uzun zamandır sosyal fobi hastasıyım, bi türlü yenemedim su hastalığı sadece zor zamanlarimda günü kurtarmak icin içtiğim bi ilac var oda olmasa nyapardım bilmiyorum, sırf bu yüzden bebek sahibi olma isteğimi hep erteliyorum, keşke bi çözümü olsa su hastalığın, cunku gerçekten çok yoruldum artık:(7

dün bişey yaşadım gerçekten çok basit bişey ama hala etkisindeyim. bende artık kendi istediğim gibi yaşamak istiyrum daha doğrusu kendi istediğim gibi yaşadığım zamanlar içim içimi yemesin istiyoum bende zevk almak istiyorum yaşamaktan kimseyi takmadan yaşamak istiyorum kim ne der diye düşünmeden acaba şöyle yapsam mı diye düşünmeden özgürce yaşamak istiyorum

Back