• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşiri çekingenlik ve sosyal fobi

yani kendimi çok yıpratıyorum elimde değil ne kadar sevsemde yani bilmiyorum hayat böyle gecermi yoruldum artık onda böyle bi sorun yok işin gidiyor geliyor sanki bana göre hayatı daha hızlı yaşıyor bazen yetişediyorum gibi

önce sakin ol canım bence bi uzmandan yardım al benim bulunduğum yerde şuanda öyle bi imkan yok eger imkanın varssa bence dene

arkadaşım aptalca korkular kafamda hiç gecmiyo hayatımı yasiyadiyorum acaba çekip gitmemmi gerekiyor eski hayatima böyle heba oluyorum psikoloğa gidiyorum ama bilmiyorum ya vesvesemi oluyorum evde tek başıma anlamadim

yani sosyal fobililer sadece disarda böyle olur ben ebede böyleyim

merhaba kızlar ancak gelebildim, biraz okudum da moralimiz hala aynı ama bence artık umutla bakmaya çalışalım

evet kızlar evlenince çok daha zor oldu bekarken en azından evde sorun yasamiyodum şimdi 24 saat sıkıntntıliyım yaygın ankstiyede var galiba aşırı stresten hasta olacam artık bunu nasıl yenebiliriz kızlar inanın sırf bu yüzden boşanmayı bile aklımdan geçirdiğim oluyor ama eşimi seviyorum oda beni çok seviyor çok uzuluyorum benim en büyük korkum elestirilmek maalesef engel olamıyorum[

sanırım evlenince araya başka kişiler giriyor ve üstümüzde baskı ve sorumluluk hissettiğimizden relaks hareket edemiyoruz ve kendimizi kötü hissediyoruz.

ya evet yerinde aslında..kitapta bana tavsiye edilecek herşeyi biliyorum ama uygulayamıyorum mesela benim sorunum dan biri telefon görüşmesi bunu yenmem içi üstüne gitmem lazım ama gidemiyorum birin ararken kalp krizi geçiriyorum sanki

ya evet yerinde aslında..kitapta bana tavsiye edilecek herşeyi biliyorum ama uygulayamıyorum mesela benim sorunum dan biri telefon görüşmesi bunu yenmem içi üstüne gitmem lazım ama gidemiyorum birin ararken kalp krizi geçiriyorum sanki

ay evet ,mesela bi arkadaşım- çok samimi olmadığım- düğününe çağırdı gidemedim düğünden sonra tebrik için araml istedim hep aklımda konuşmayı canlandırdım ama an geldi ki sadece mesaj atabildim , tabki bu yaptığım içime sinmedi

ay evet ,mesela bi arkadaşım- çok samimi olmadığım- düğününe çağırdı gidemedim düğünden sonra tebrik için araml istedim hep aklımda konuşmayı canlandırdım ama an geldi ki sadece mesaj atabildim , tabki bu yaptığım içime sinmedi
işte birilerini telefonla aramaya başlayabilirz bunu en az çekindiğimizden başlayarak

işte birilerini telefonla aramaya başlayabilirz bunu en az çekindiğimizden başlayarak

en yakınım annem ama o da çok kolay, şöyle bir şey yapalım öğretmenler günü ya ailemizde teyze, amca ya da komşu gibi öğretmen olan vardır onları arayalım günlerini kutlayalım, adım atmış oluruz bence

en yakınım annem ama o da çok kolay, şöyle bir şey yapalım öğretmenler günü ya ailemizde teyze, amca ya da komşu gibi öğretmen olan vardır onları arayalım günlerini kutlayalım, adım atmış oluruz bence

evetyapabiliriz ay birden kulaklarım yandı bunu okurken :)

arkadaşlar ben kadınlar kulübüne yeni üye oldum o yüzden nasıl kullanacağımı pek bilmiyorum umarım yanlş yere yazmıyorumdur..

bu sosyal fobi durumu bendede var oyüzden çok sıkıntı yaşıyorum kendimi ifade edememek beni çok strese sokuyor ve gittikçe artıyor budurum. kendimi hep yanlış ifade ediyorum ve en ufak olumsuz bir eleştiride kendime olan bütün güvenimi yitiriyorum arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum.

kızlar bu çok.kötü ya bende aşağılık duygusuna var galiba zaten ozgvvensizlikle ynı şey bende çekingen kişilikmi var acaba bilemedim

Özgüven eksikliği bence de. Ben bunu birazda yetiştiriliş tarzıma bağlıyorum. Tabi kendi fikrim bu.
Küçükken konuşulan konularla ilgili bişey dediğimizde sen oyununa bak , anlamazsın vs. derlerdi. Ya da bazı şeyler yapmaya çalıştığında falan sen çocuksun yapamazsın gibi laflar .
Hiç bişeyi tek başıma layıkıyla yapacağıma inancım yok. Karşılıklı sohbet noktasında yine daralıyorum. Kimseyle oturup sohbet etmeye cesaretim yok , çünkü hemen benden sıkılırlar diye düşündüğümden takılır kalıyorum.

mesela eve misafir almak benim için eziyet. Geleceklerini öğrendiğim andan , kapıdan yolculadığım ana kadar stresten boğuluyorum.
Ne ikram etsem , ne giysem, ne konuşsam diye...
bir an evvel bitsin diye bekliyorum. Bir bakacaksın geçmiş diye kendi kendimi teselli ediyorum. Bu yüzden eşimin arkadaşlarını falan da çok fazla alamıyorum , görüşmüyorum.

Allah'tan eşim konuşkan biri , çoğunlukla o konuşur ben dinlerim. Ben konuşunda da dinlemiyormuş gibi hissederim:9:

off çok şey yazarım da abartmıyım
bence ben böyle geldim böyle giderim

Son düzenleme:
Back