Aşilarimiz ve aylik kontrollerimiz....

canim bende doktora aşiya götürücem dedim oda yarim saat önce ateş düşürücü içir sonra aşisini yaptir dedi bende unuttum içirmeyi zaten sonra ateşide çikmadi
valla bu doktorlarin ne dediği belli olmuyo sanki hepsibaşka yerden almiş diplomalarini

kızlar ayın 28 inde 4. ay aşılarımız yapıldı, sağlık ocağında karma aşımız, özel de de pnmokok ve rotavirüsün 2.dozları yapıldı ....kilomuz normale girdi artık 2. ay kilo alamamıştık yeterince kızcem 63 cm 6400 gr olmuş...3.ayda 5850 gr dı..

biz artık ek gıdaya başladık...dr.muzla yemek planı yaptık...

ilk 10 gün meyve suları 2 ara öğün 2 çay kaşığıyla başlıcaz..5 ayrı meyve , her biri 2 gün verilecek...ilk 2 gün elma suyuyla başladık, elmayı sevdik ama bu iki gün havuç vericez ama havucu pek beğenmedik sanırım suratını ekşitip duruyor zeynep duru hanım:))

ikinci 10 gün günlük yoğurta geçicez gene sadece 2 çay kaşığı ile başlanılacak iki emzirme arası ara öğün olarak...

ay sonunda yani son 10 gün ise kahvaltıyak alıştırma dönemine gireceğiz anne sütüne veya mamasına iki petibör 1 çay kaşığı pekmez ve 1 çay kaşığı zeytinyağı katıp vericez....

eğer bunlara alışırsa 5.ayını bitirdiğinde çorbalara başlayacağız...

alışmazsa tatları değiştirip bunları tekrarlayacağız...

size de fikir vermesi açısından yazdım kızlar....:icecream:

normalde 2 sınde dogdu saglık ocaklarında salı ve cuma gunlerı ası yapılıyo mecburen 4 unde goturecegım

canım çok sağol bende katı gıdaya geçenler niye hiç anlatmıyor diyordum.5 çeşit meyve demişsin diğer 3 meyve ne olabilr? birde ikinci 10 gün yoğurda geçince meyveler ne şekilde ve hangi sırayla verilecek bilgi verebilirmisin bizim daha katı gıdaya başlamamıza bir ay var ama ben bu konuyu kafaya takıyorum doğru başalangıç yapmak önemli

maaşallah alev kızcen 4 aylık olmuş benim kız da dün tam 3 aylık oldu :) 15 gün önce rotavirüs-karma-verem aşısı oldu , 15 gün sonra rotavirüs 2. doz vurulcak bir sonraki ay karma ve pnömokok .. içim kıyılıyor o aşı olurken yaa.. bana doktor 6 ay ek gıda verme dedi bakalım ben tadımlık vermeyi düşünüyorum 4 aylık olunca .. birden başlayamaz sonra bence alıştırmak lazım kaşığa ..

ben unutmusum ayol yazmayi site bozulduydu ya neyse yazim bari bizde dun 3 aylik olduk Merve hanimla!!!
gecen doktora gittimizde cuma gunu idi yani bi hafta once,
kilosu 3kg310 idi boyu 59 su an daha fazla olabilir kilosu
iki tane igne yedi kizim yazik nasil agladi aman hemen kucagima alinca sakin oldu, optum kokladim mememi verdim o zamanda doktor ogluma bakti sukur ikisi de iyi buyuolarmis ve kilolari da oyle
doktor hep di oglunuz kac yasindaydi 5 yasindaki oglan gibi gozukuyor diye masallah ikisini deeeeeeeeee

maaşallah mervelerin kiloları da bir gidiyor aynı kiloda doğmuşlardı zaten , tek farkları benim kız kel seninki saçlı :))) yerim onları ben yerim :)

yok kiz 5 kilo dedi doktor :d
aman kilosu yeter ona kilolu olmasin gelecek ay gidene kadar olur 6 kilo insallah
doktor dedi herseyi iyi kilosu da super yani bilemicem artik
sinirlarin icinde yani sinara yakin dedi ne bilem

KIZLAR ERKEKLER

En az : 4000g / 54 cm 4000g / 54 cm

Ortalama: 5600g / 59,5cm 5600g / 59,6 cm

En fazla: 7200g / 65,8 cm 7200g / 65,8 cm

3 aylık bebeklerin kilo ve boyu. ben eltimden 2 hafta önce doğum yaptım maaşallah onun kızı benimkinden tombiş. ben anneme söyleyince bana diyorki boşver kızım sağlıkları yerinde olsun kurbana kesilecek değiller ya :)ama işte annelik olunca insan biraz daha alsın diyor ister istemez

cnm elma -muz - armut- havuç- 5.ciye siz karar verin dedi mevsim meyvelerinden yada bunlardan hangisi sevdiyse verebilirsiniz..ben de ayva veya mandalina suyu düşünüyorum ama mandalina ekşi gelebilir ayva suyu olabilir...bu arada kesinlikle cam rende öneriyor dr.lar...bizde katı meyve sıkacağı var ama cam rende almadım:))) -..10 günlük meyve tanıtımından sonra sadece yoğurt verilecek 10 gün...amaç herşeyin tadını birebir alması ...1 ayın sonunda karışımlara başlıyacağız

sağol cnm doğdular büyüyorlar maşallah sizinkiler de arayı kapattı sayılır...bizim demir ve multivitamin(A-C-D) damlalarımızda başladı ferro sanol damlasının tadı iğrenç ben bile dayanamadım 1 yasına kadaar da alcakmış ...::ecrin_bebek:

Oğlumun bugün kontrolü vardı
biraz grip olmuşdukta
neyseki geçmiş iyiymiş
ama hala burun tıkanıklığı var biraz onun içinde burun spreyi var onu kullanmaya devam edicez birde 3.ayda aşı yapıldımı bebişleriniz bizim 3. ayda yooktu 4.ayda var aşısı
şuan 3.5 aylık oldu oğlum boyunu ölçmedi ama kilosu 6 kilo 700gr doktor gayet iyi dedi sakın ek bişeyler verme dedi
allah bütün herkezin çocuğuna uzun ömürler versinn

cnm 3. ayda aşı yoktu özel aşılarımız da 2. ve 4 . ay sağlık ocğı aşılarıyle aynı gün yaptırdık biz şimdi 6. ayda aşımız var. 5. ayda gene yok aşı...bu arada maşallah oğluşuna 3,5 aylık ve iyi kilosu maşallah ek bişe verme dr.unda öyle dediyse...biizimki 4 aylık 6400 gr ...

teşekkürler canım merak ediyodum.
evet kilosu iyi dedi sğlığı yerinde olsunda zayıf olması önemli değil canımm
kızının fotolarınıda bekliyorummmhihoyyyt

u2rem kızın çok şeker canım allah bağışlasın maaşallah diyeyim

bizde bugün 3 aylık kontrolune gıttık.evet bu ay aşı yok.. aşılar 4. ayda ve 4. aydan ıtıbaran kan damlası(demir ilacına)başayacağız dedi hemşire.. boyu 68 cm kılosu 7.500 gr maşallahı var sakın ek bişli verme 6. ayadar sütün çok ıyı yetıyor dedı ..ben vermeyı düşünüyordum alışsın ıdye ama 5. aydan sonra verırız artık..bu arada sizin beişlerede maşallah allahım hepsinı nazarlardan korusunn.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…