canım çok sağol bende katı gıdaya geçenler niye hiç anlatmıyor diyordum.5 çeşit meyve demişsin diğer 3 meyve ne olabilr? birde ikinci 10 gün yoğurda geçince meyveler ne şekilde ve hangi sırayla verilecek bilgi verebilirmisin bizim daha katı gıdaya başlamamıza bir ay var ama ben bu konuyu kafaya takıyorum doğru başalangıç yapmak önemlikızlar ayın 28 inde 4. ay aşılarımız yapıldı, sağlık ocağında karma aşımız, özel de de pnmokok ve rotavirüsün 2.dozları yapıldı ....kilomuz normale girdi artık 2. ay kilo alamamıştık yeterince kızcem 63 cm 6400 gr olmuş...3.ayda 5850 gr dı..
biz artık ek gıdaya başladık...dr.muzla yemek planı yaptık...
ilk 10 gün meyve suları 2 ara öğün 2 çay kaşığıyla başlıcaz..5 ayrı meyve , her biri 2 gün verilecek...ilk 2 gün elma suyuyla başladık, elmayı sevdik ama bu iki gün havuç vericez ama havucu pek beğenmedik sanırım suratını ekşitip duruyor zeynep duru hanım:))
ikinci 10 gün günlük yoğurta geçicez gene sadece 2 çay kaşığı ile başlanılacak iki emzirme arası ara öğün olarak...
ay sonunda yani son 10 gün ise kahvaltıyak alıştırma dönemine gireceğiz anne sütüne veya mamasına iki petibör 1 çay kaşığı pekmez ve 1 çay kaşığı zeytinyağı katıp vericez....
eğer bunlara alışırsa 5.ayını bitirdiğinde çorbalara başlayacağız...
alışmazsa tatları değiştirip bunları tekrarlayacağız...
size de fikir vermesi açısından yazdım kızlar....:icecream:
canım çok sağol bende katı gıdaya geçenler niye hiç anlatmıyor diyordum.5 çeşit meyve demişsin diğer 3 meyve ne olabilr? birde ikinci 10 gün yoğurda geçince meyveler ne şekilde ve hangi sırayla verilecek bilgi verebilirmisin bizim daha katı gıdaya başlamamıza bir ay var ama ben bu konuyu kafaya takıyorum doğru başalangıç yapmak önemli
maaşallah alev kızcen 4 aylık olmuş benim kız da dün tam 3 aylık oldu :) 15 gün önce rotavirüs-karma-verem aşısı oldu , 15 gün sonra rotavirüs 2. doz vurulcak bir sonraki ay karma ve pnömokok .. içim kıyılıyor o aşı olurken yaa.. bana doktor 6 ay ek gıda verme dedi bakalım ben tadımlık vermeyi düşünüyorum 4 aylık olunca .. birden başlayamaz sonra bence alıştırmak lazım kaşığa ..
cnm 3. ayda aşı yoktu özel aşılarımız da 2. ve 4 . ay sağlık ocğı aşılarıyle aynı gün yaptırdık biz şimdi 6. ayda aşımız var. 5. ayda gene yok aşı...bu arada maşallah oğluşuna 3,5 aylık ve iyi kilosu maşallah ek bişe verme dr.unda öyle dediyse...biizimki 4 aylık 6400 gr ...
rotavirüs 2. doz 3. ayda değil mi ??