Aşilarimiz ve aylik kontrollerimiz....

Rose canim maşşallah maşallah bebişine çok iyi sütün yaramiş gerçi 4kg doğmuştu demi iri bir oğlun olacak maşalalh aman nazar değmesn

dün 1 aylik olduk teyzeleri oğlumu sağlik ocağina götürdük hepatit b aşisinin 2. Dozuda yapildi.boyu 62 cm,5.5 kilo olmuş 1 ayda 7 cm uzamiş 1.5 kilo almiş paşammm..maşallahh
canım maşallah yavruna.7 cm uzamış ve 1.5 kg almış.hayret ettim doğrusu.aman nazar değmesin.
benim oğluşum 1 aylıkken 4 cm uzamıştı ve 860gr almıştı.ben sevinmiştim vay be iyi kilo almış diye ama fazla sevinmemem gerekiyormuş demkki.nasıl aldırdın ya o kadar kiloyu.taktik ver bize..sürekli emziriyorum ama sütüm çok yaramıyomu acaba???

kızlar bizimde bgn hem aşılarımız hem de aylık kontrollerimiz oldu...sağlık ocağında verem ve karma aşılarımız oldu. özel de de pnomokok aşısını yaptırdık...zor bi gün oldu kızım için...idrar yolları enfeksiyonumuz geçmiş ama şimdi de aşırı kustuğu için kilo alımı çook az 15 günde 100 gr almış 4850 gr ve 60 cm ...olması gerekenden 400 gr eksik boyu da 2,5 cm uzun çıktı...doğumda 3400 gr 51 cm di...karın ultrasonu çektircez haftaya....gaviscon şurup kullancaz ...

aşılar umarım çok ateş yapmaz...bu bi iki gün zor gececek sanırım...senağlama

geçmiş olsun alevcim olsun sağlıklı olsun yeter cnm hem kustuğu için ölemiş geçer yakında bişiye kalamz cnm sıkma canını şurubu ne için kullanıcaksınız ultrason ne için acaba cnm merak ettimde...

sağol denizcim...
bebek reflüsü için gavisconu kullancaz cnm toz şeklinde ya anne sütüne yada mamayla karıştırıp vercez bakalım umarım düzelir... cnm ultrasonda kilo kaybının başka bi sebebimi var diye çekt$irelim dedi doktorumuz...ayy yaa ne zormuş kendi hastalıklarımız bitti şimdi de bebişlerde başladı...Allah dermansız dert vermesin bunu da şükür ...

canım çok geçmiş olsun.umarım reflü falan çıkmaz bebişinde.kusmasının en yakın zamanda düzelmesi dileğimle....
aşıları acayip taktım kafama.bakalım yarın hem aşıya sağlık ocağına,hem özele kontrole gidecez.orda sorarım artık iyice öğrenirim.doktorum özel aşıları yazıp vermişti ama baktım şimdi pnomokok falan yazmamış.onuda sorayım.ihmal etmeyim...ya niye yazmamışki anlamadı.kafam karıştı.devletin yaptığı aşılar ve özel aşılar belli.şu aylarda şu aşıların yapılması gerekir deniyor ama herkesin yaptırdığı zamanlar farklı oluyor sanki.yoksa doktora sinirlendimde banamı öyle geliyor...

Özel aşıların hepsi ücretli aşıyı aldıgın zaman saglık ocakları aşıları ücretsiz yapıyor ben rotavirüsü yaptırmadım bildigim kadarıyla rotavirüs ishali kalabalık ortamda yetişen ve hijyensiz ortamdan çocuga geçiyormuş.Ben pnömokok aşısını yaptıracagım.Pnömokoklar, özellikle 2 yaş altı küçük çocuklarda ve 65 yaş üstü kişilerde zatürrenin en sık görülen etkenidir. Ayrıca, sinüzit, orta kulak enfeksiyonu , menenjit gibi başka bazı ciddi enfeksiyonlara da yol açabiliyormuş 2.ayında yapılıyor aşı ücretli arkadaşlar

saol caim bende hayret ettim okadaruzamasina....sütüm çok iyi geldi heralde.(maşallah barikallah).sadece süt veriyorum canim başka hiçbişi vermedim ek olarak Su bile vermiyorum.SENIN BEBEĞİNDE GAYET IYI CANIM BZIMKI BIRAZ ABARTTI.

Son düzenleme:
bizde dun gittik kontrole 57 günlüğüz
5.350 kilo 58,5 boy
doktor iyi dedi :))

hepinizin bebişlerine maşallah bu arada :teytey: :teytey:

maşallah hidencimm kuzun çok ii maşallahhh nazar değmesin...

canim ben seni cok iyi anliyorum
bizim oğlanda çeşme gibi..fışkırtıyor resmen.. :uhm: :uhm:
ama kilo alımı çok iyi dedi doktor o yuzden gerek duymadı ilaca yada başka birşeye
4-5 aydan sonra azalıyormuş kusmalar..
inşallah en kısa zamnda bebişinin düzelir kusması ve bol bol kilo alır

kızlar çoook teşekkür ederim umarım kilo alımı düzelir...kilo alımı normalse istediği kadar kusabilir diyor dr.lar... bundan sonra daha dikkatli tutup kaldırıyoruz...şimdi daha az kusuyor sanırım şurubun da etkisi var...1 ay sonra ki kontrolümüzde ii çıkar inşallah...bu arada aşılarımız korktuğum gibi olmadı...maşallah bgn 3 . gün ilk gün biraz halsizleşti hafiif ateşi oldu...şimdi iyi çok şükür...

artık 4.ayda pnomokok 2. doz, rotavirüs 2.doz ve sağlık ocağı aşılarımız var...

sewindim alevcim zeynep hanımın ii olmasınaa bizimde 17 sinde verem aşımız var inş ateş yapmazz bende ondan korkuyorum...

kızlar bebişim az kilo almış.canım çok sıkıldı.

doğduğunda 3340
1.ay 4200
2.ay 4850
doktor 5340 olması gerekiyordu dedi.moralim çok bozuldu.doymuyor zaten sürekli emmek istiyor.o yüzden mama ver arada bir dedi doktor ama daha hiç vermedim.kendim daha ii beslenmeye çalışıyorum,sütüm daha çok olsun diye...
sağlık ocağındada verem ve 5li karma aşılarımız yapıldı.
pnomokok aşımız 4. aydaymış...

cnm moralini bozma sağlıklı olsunlar önemli olan o gerekirse maam verirsin napcaksın hiç sıkma canını sütün azalır sonra stres yapma...

ayerbacım canım benim kızımda bu ay sadece 300 gr aldı ...
doğumda 3400 gr 51 cm di..
bir aylıkken 4550 gr 55 cm di...:
46günde : 4730 gr 57 cm
2 aylıkken :4850 gr 60 cm
olması gerekenden 300-400 gr azmış...ben de çok üzüldüm bizimkisi bebek reflüsünden gaviscon kullanıyoruz eskisi gib her dk. kusmuyor..bu ay inşallah normal değerinde kilo alır...
dr. ayrıca kilo alımını yavaşlatan baska birşey var mı diye karın ultrasonu istedi bu hafta bide onu yaptırcaz...umarım senin oğluş da düzelir...

zaten baktım durmuyor ve açlıktan uyumuyor mama verecem.tabiiki sadece anne sütüyle beslemek isterdim ama mecbur kalırsam vericem mama.bebeğimin aç kalmasından iyidir.

ultrasonda umarım bi sorun çıkmaz.ilaç ii gelmiş inşallah kilo alımıda normale döner...

ya sizin bebişlere göre benim yavrumun boyuda pek uzamıyor.heralde ii bakamıyorum diye içim içimi yiyor.anlatamam kızlar...
doğduğunda 50cm.şimdi 55.5 cm

benim bebeğim bugün 38 günlük oldu doğduğunda 3470gr dı şimdi 4100gr doktor normal dedi ama etraftaki insanlar az kilo alıyor falan diyorlar canım sıkılıyor benimde gece yatarken mama ver diyorlar bilmiyorum kararsızım bende çünkü sütüm çok maşallah bebeğim doyuyor bence ama işte etraftaki yorumlarda moral bozuyo

tabi cnm nasıl iyi olacaklarsa öyle beslenecekler üzme kendini....bu arada dr. kızımın olması gereken boyu57,5 dedi bizim kız uzunmuş normalden 2,5 cm fazla...genetik heralde cnm eşim 1.95 babaya cekmiş heralde...senin ki de kısa sayılmaz...canları sağolsunnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…