aşılama

Hayırlısı olsun canım ben de 31 yaşında 6 yıllık evliyim dilekolay 6 yıl ve bi sürü kayıp ve bi sürü tedavi masraf maddi manevi çok zor Allahım hepimizin yüzünü güldürsün tez zamanda..üzülme dua ediyorum hepimiz için de..

Zor canım bilirim. Her ay testin negatif olması ayrı asilamanin tutmaması ayrı bi yıkım oldu hep. Sende moralini yüksek tut. İnancımızı kaybetmeyelim. Rabbim hepimize kolaylık versin. Kocagimizi boş bırakmasın. Duaların için allah razı olsun. Benim de dualarım hepimiz için

canım üzülme demek kolay da çok iyi anlıyorum seni kısmet değilmiş elimizden birşey gelmiyor. inş bir dahaki aya artık benim de yaş 32, 1,5 senedir tedaviler takipler oldukça yorucu bir süreç

canım üzülme demek kolay da çok iyi anlıyorum seni kısmet değilmiş elimizden birşey gelmiyor. inş bir dahaki aya artık benim de yaş 32, 1,5 senedir tedaviler takipler oldukça yorucu bir süreç
Aynen canım bende kimseye üzülme diyemiyorum kendimden biliyorum çünkü elimizde değil.söylediklerinin hepsine katılıyorum Allah hepimize hayırlısını versin.

Zaman geçmiyor resmen kızlar..
Evde çok sıkılıyrm iş yapsam dışarı çıksam vicdan yapcam..ne zormuş ya..

canım benım bugun 13. günüm cuma günü de adet günüm o yuzden yarın test yapmıcam cuma adet olmazsam cumartesi yaptırıcam bi daha boşuna heveslenmek istemiyorum hayırlısını iste kalbını ferah tut bol bol dua et çok test yapıp üzüldüğüm için bu sefer Allahtan gelen bi sabırla beklıyorum inşallah iyi sonucalr alırız:)

Ay hadi inş canım ya inş güzel haberler alırız senden..mutlaka haberdar et bizi..
Ben de olumlu çıkarsa ve sağlıklı bi hamilelik yaşarsam çok çk mutlu olucam tabi ama olumsuz olursa takdir Allahın deyip Rabbime sığınıcam çünkü en iyisini O bilir..bi şeklde geçicek günler evet haklısın ben de ilk kez yatarak geçiriyrm bu sefer..umarım işe yarar..

kızlar dün adetime 2 gün kala yaptırdım test 3 çıktı dr olmamış dedi bazıları da değer yükselebilir dio yarın adet olmazsam tekrarlıcam testi böyle bi durum yaşayıp sonradan değeri yükselen var mi?

canım hiç bilemiyorum ama adet gelene kadar hala umut var. biraz daha bekle

Kızlar merhaba, 2 yıllık evliyim ve 6 aydır da bebek denemelerimiz olumsuz sonuçlanıyor. kontroller sonucunda bende ve eşimde ciddi bir sıkıntı görünmüyor. yaştan dolayı çok beklemememizi, HSG ve sonrasında aşılama yapılmasını önerdiler. Bu konularda bilgim oldukça az. HSG zor bir işlem mi? doktor anestezi ile yapıldığını söyledi. Bana şimdiye kadar sadece inofolik yazıldı, bal sütü polen de destekler dedi doktor. 2 aydır bir faydasını görmedim. Eşimin sperm hızı istenildiği kadar yüksek değil, tanıdık bir doktor da keçi boynuzu önerdi. Bunların henüz faydasını görmüş değiliz. Direkt aşılamaya mı geçmeliyiz, öncesinde sizlerin denediği tedavi yöntemleri oldu mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

merhaba hg öncelikle hsg filmi rahımde yapışıklık perde ya da tüplerde tıkanıklık var mı dıye yapılan bir işlemdir.
ben anestezi olmadan yasptırdım ama rahim agzım dar oldugug için cekemediler laparoskopı oldum her şey temiz çıktı.diyeceğim o kı bence hareketlilikte sıkıntı varsa kesinlikle aşılama dene ama hsg ye girmeden sakın yaptırma hsg aşılamadan önce şart daha garantı bir işlem ayrıca anestezi almanı gerektırecek bi durum yok anestezili daha cok zorlanırsın bayılması ayılması :)5 dakıka bile surmuyo içine bi ilaç enjekte ediyolar ben yasadım hiç korkma zaten bebek istiyosan gerçekten bi süreden sonra acı ve maddiyat geride kalıyo baska sormak istediğin bişey varsa sorabilirsin?

Hoşbulduk dem1407 çok teşekkür ederim bilgiler için. Açıkçası hsg den biraz çekiniyorum ama haklısınız daha yolun başındayım, kimbilir ne acı verici işlemler vardır. Allah isteyen herkese bekletmeden versin bebeğini inşallah. Sizin ilk aşılamanız mı? bugüne dek hangi testleri yaptırsınız? ne ilaçlar kullandınız? sizde de sperm hareketliliğiyle ilgili sorun var sanırım?

biz de hiçbir sıkıntı yok şükür sebepsiz infertilite yani ben ilk klomen +çatlatma iğnesi vurundum 2 defa olmadı sonra hsg cektırdım acaba bişey var mı dıye çeklımeyınce ameliyat oldum çok şükür onda da bişe çıkmadı sonra bir ay bekledım kendılıgınden olur dıe olmadı sonra aşılamaya karar verdik bir ay aşılamaya vucudu hazırlmak için ilaç kullandım sonra adetimin 3.günü gittim göbekten 10 tane iğne verdi onları da vurdum aşılamadan iki gün önce çatlatma iğnesi vurundum 36 saat sonra tuvaletime sıkısık bi şekilde aşılamamı oldum 30 sanıyelik bir işlem onda da hiçbirsey hissetmedim sadece tuvalete sıkısık olmak bunalttı benı fazlasıyla benım yarın adet günüm olmazsam testi tekrarlıcam degerim yükselmez hasta olursa tekrar 2. aşılamayı yaptırıcam

Umarım gelmez adetin. Bir sorun yoksa eninde sonunda hamile kalırsın zaten için rahat olsun. Ama şu beklemek çok kötü. Bize tanıdığımız bir doktor sebepsiz infertilite için dedi ki; bazen dokular döllenmenin nasıl yapılacağını unutup tembelleşiyormuş. Dokulara yeniden o işin hatırlatılması, öğretilmesi gerekiyor. O yüzden de sanırım ilkini tüp bebek yapanların ikinci gebeliği hemen normal yoldan gelişiyor.

Canım hoşgeldn hayrlısı olsun yaşın kaç bu arada.
Hsg yi ben de 3 yıl önce çektirdim çok korktuğum için anestezili tercih ettim anlamadan acı duymadan bitti zaten narkozu da 15 dk lık veriolar kısa bi işlem die. Amaç spermlerin rahimden sonra yumurtalıkların olduğu tüplere doğru geçişi açıkmı değil mi die kontrol edilmesi..
Eğer bu duruma bakılmazsa ve belki de tüplerin tıkalıysa aşılamada o kadar iğneyi boşuna yemiş olursun çünkü spermler yumurtalara ulaşamamış olucak.. ama tüp bebekte bu durum çok önemli değil çünkü yumurtaları da dışarıya alıp dış ortamda dölledikleri için döllenen yumurtalar daha sonra rahim duvarına yerleştiriliyor yani tüplerin ötesine geçilmiyor..şuanda aşamaların doğru ilerliyor yani hakkında hayrlısı olsun.. ama yaşın da varsa hiç bekleme direk aşılama yöntemine geç o da olmazsa tüp bebekle olur zaten başka sorununuz yoksa..

Canım bugün aşılamadan sonraki 7.günüm ve hala karın şişikliğim ve sıksık tuvalete çıkma durumu bende de var..seninki olumlu çıkarsa umutlanıcam regl olursan benm de mi öyle olucak acaba?

Canım bugün aşılamadan sonraki 7.günüm ve hala karın şişikliğim ve sıksık tuvalete çıkma durumu bende de var..seninki olumlu çıkarsa umutlanıcam regl olursan benm de mi öyle olucak acaba?

Çok teşekkür ederim canım yaşım 36. Ben de beklemekten yana değilim şu an adetimin 2.günü bittiğinde doktor gel dedi ultrasonla tekrar yumurtalara bakıp muhtemelen ertesi gün hsg çekilecek. Senin nedir durumun? İlk aşılaman mi canim? Yasin kacti? Allah kolaylık versin en tez elden tutar inşallah.

Canım hsg için hiç korkma ben geçen ay çektirdim aneztezisiz, ecomarda. Çok çok rahat geçti çok az bir sızı oluyor çok kısa süreli. Ecomarda çektirmeni tavsiye ederim. Hsg sonrası hamilelik şansı da artıyormuş ama benim olmadı, bu ay da aşılamaya geçtik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…