• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşılama

Canım fissür neymiş ilk kez duydum polip gibi bişi mi bende de polip var, yok yok yani Birşekilde allahın izniyle biz de bebeklerimize kavuşucaz ama zamanı var demekki.
Anal fissür canım makatta çatlak yani :( kabızlık sonucu oluyor ve dayanılmaz acılar veriyor

adet aralığı genelde 28 gün kabul edilip hesaplandığı için benim zaten geleneksel hesaplara uymuyor, yaklaşık olarak 32 gündür. bir ara ovülasyon testi kullandım, tahmin ettiğim günlerde işaret verdi. son ay zaten doktorum yumurta takibi yaptı ultrasondan ölçüyordu, tam birlikte olmamız gereken tarihleri verdi o günlerde çalıştık işe yaramamış:) bir de uzakta olduğu için telefonla danıştığım jinekolog aile dostumuz bana düzenli bir periyotta, son adet gününden tam 14 gün önce yumurtlama gerçekleşmiş olur diyor. yumurtlama olur ve 14 gün sonra adet kanaması başlar bu şaşmaz diyor. Ama ben tabi ayda 2 kez yumurtlayan veya adeti biter bitmez yumurtlaması gerçekleşen kadınları filan da duydum. Doktor kaidelerden bahsediyor muhtemelen
Ovulason testleri basarili sonuclar veriyormus. Ama hic denemedim. Bende 28 gunde bir duzenli adet gorenlerdenim. Buna ragmen yumurtlama gunleri degisebiliyor ya da yumurta catlamiyor. Calismalarin bosa gitmesinin bircok sebebi olabiliyor. Annem beyin felcinden vefat etti. Bundan onceki doktoruma tesadufen bahsetmistim. Trombofoli paneli bakilmisti. Ailede genetik rahatsizliklar varsa bunlarda gebeligin olusmasina ve tutunmasina engel olabiliyor. Hamile kalabilmek filimlerdeki gibi ne yazik ki kolay olmuyor :(

Anal fissür canım makatta çatlak yani :KK43: kabızlık sonucu oluyor ve dayanılmaz acılar veriyor
Ah canım ya çok geçmiş olsun Ben ovulasyon testlerini aylarca kullandım bu arada. Çift çizgiyi yakaladım ama yine de normal yolla hiç gebelik elde edemedim. Aşılama için de bana dr um % 10 basarı sansı dedi. İlk aşılamam olacak bu . Hatta 2.yi yapmayız maddi manevi daha zorlayıcı oluyor, yüp beneğe geçeriz dedi. Şimdi sizlerin yazışmalarınızı okuyunca kafam karıştı. Yaşım 32 pcos dışında eşimin ve benim başla bir sıkıntımız gözükmüyor. Eşimin morfolojisi %7 o mu az diye düşünmüştüm, min %4 olmalıymış o yüzden sanırım onda da sıkıntı yok. Dr lar da problem görmedi. Bu aşılamanın başarısız olacağına okadar inandımki tüp bebeğe şartladım kendimi

Başın sağolsun canım. evet o kadar haklısın ki herşeyin etkisi var. sanırım senin hipotiroitini kontrol altına alıp öyle bebek denemesine başladılar değil mi düzenli ilaç mı kullanıyorsun? benim eşimin de tiroit sorunu var ve hayat boyu ilaç içmek zorunda. ilk başta ürolog eşimi ona yönlendirmişti acaba ilacın dozu mu değişti diye başkent hastanesinde tekrardan bakıldı tiroit açısından sorun yok diye rapor verdiler, yine de aklımda soru işareti kalıyor. acaba başka bir hastaneye daha gidip baktırmalı mı bilemiyorum. Çok bilinmeyenli bir denklem çözüyor gibiyim. X'e Y'ye Z'ye değer verip deniyoruz boyuna :)

Ovulason testleri basarili sonuclar veriyormus. Ama hic denemedim. Bende 28 gunde bir duzenli adet gorenlerdenim. Buna ragmen yumurtlama gunleri degisebiliyor ya da yumurta catlamiyor. Calismalarin bosa gitmesinin bircok sebebi olabiliyor. Annem beyin felcinden vefat etti. Bundan onceki doktoruma tesadufen bahsetmistim. Trombofoli paneli bakilmisti. Ailede genetik rahatsizliklar varsa bunlarda gebeligin olusmasina ve tutunmasina engel olabiliyor. Hamile kalabilmek filimlerdeki gibi ne yazik ki kolay olmuyor :KK43:

Başın sağolsun canım. evet o kadar haklısın ki herşeyin etkisi var. sanırım senin hipotiroitini kontrol altına alıp öyle bebek denemesine başladılar değil mi düzenli ilaç mı kullanıyorsun? benim eşimin de tiroit sorunu var ve hayat boyu ilaç içmek zorunda. ilk başta ürolog eşimi ona yönlendirmişti acaba ilacın dozu mu değişti diye başkent hastanesinde tekrardan bakıldı tiroit açısından sorun yok diye rapor verdiler, yine de aklımda soru işareti kalıyor. acaba başka bir hastaneye daha gidip baktırmalı mı bilemiyorum. Çok bilinmeyenli bir denklem çözüyor gibiyim. X'e Y'ye Z'ye değer verip deniyoruz boyuna :)

Ah canım ya çok geçmiş olsun Ben ovulasyon testlerini aylarca kullandım bu arada. Çift çizgiyi yakaladım ama yine de normal yolla hiç gebelik elde edemedim. Aşılama için de bana dr um % 10 basarı sansı dedi. İlk aşılamam olacak bu . Hatta 2.yi yapmayız maddi manevi daha zorlayıcı oluyor, yüp beneğe geçeriz dedi. Şimdi sizlerin yazışmalarınızı okuyunca kafam karıştı. Yaşım 32 pcos dışında eşimin ve benim başla bir sıkıntımız gözükmüyor. Eşimin morfolojisi %7 o mu az diye düşünmüştüm, min %4 olmalıymış o yüzden sanırım onda da sıkıntı yok. Dr lar da problem görmedi. Bu aşılamanın başarısız olacağına okadar inandımki tüp bebeğe şartladım kendimi
Sağol canım Allah sağlık verdikten sonra denenir bende şu fissürden kurtulabilirsem daha sağlıklı deneyeceğim inş. :( bana da aşılamanın şansı son teknolojiyle max. % 20 dendi. ama çiftlerde sorun olmayınca mutlaka deneniyormuş. normal ilişkinin kaliteli spermlerle biraz daha garantili bir ortamda gerçekleştiğini düşün dedi doktor. yani ne kadar da düşük ihtimal olsa boşa debelenmemizden daha etkili görünüyor canım. denemeye değer

Butun asilama sanslarinizi denemeden bence hemen tup bebek denemeyin. Devlet ilaclara en azindan destek veriyor. Tup bebek deneyip tutmayinca insan daha cok uzulur. 3. Asilamada tutan bircok kisinin yazisini okudum. Asilama islemi icin esinizin spermleri ozel tekniklerle suzulup, yikaniyor. Konsantre bir sikilde rahme enjekte ediliyor. 5dk lik bir islem sadece. Yinede karar sizin. Ben 39 yasimdayim ve en azindan 3. asilamam da tutmazsa o zaman tup bebek dusunuyorum. Hakkinizda hayirlisi olur insallah.

Butun asilama sanslarinizi denemeden bence hemen tup bebek denemeyin. Devlet ilaclara en azindan destek veriyor. Tup bebek deneyip tutmayinca insan daha cok uzulur. 3. Asilamada tutan bircok kisinin yazisini okudum. Asilama islemi icin esinizin spermleri ozel tekniklerle suzulup, yikaniyor. Konsantre bir sikilde rahme enjekte ediliyor. 5dk lik bir islem sadece. Yinede karar sizin. Ben 39 yasimdayim ve en azindan 3. asilamam da tutmazsa o zaman tup bebek dusunuyorum. Hakkinizda hayirlisi olur insallah.
Eşim tüp bebeğin, normal yoldan yapılan bebeğe göre daha az dirençli ve hastalanmaya açık, zayıf bünyeli olabileceğini söylüyor. O yüzden denedik olmadı hadi tüp bebek yapalım diye acele etmek doğru değil. Tüp bebek merkezleri özellikle 10 sene öncesine kadar bunu çok yapıyordu. İnanın etrafımda çok genç olmalarına rağmen doktorlar tarafından asla çocuğunuz olamaz mecbur tüp bebek yapacaksınız denilerek psikolojik çöküntüye uğratılıp bisürü fedakarlık sonucu daha evliliklerinin 1.yılı bitmeden tüp bebek yapan tanıdıklarım var. o yüzden hep bi güvensizlik var içimde. inşallah bizler o aşamaya gelmeden bebek sahibi oluruz.

Sagol canim. Esin icin cok moralini bozma. Troidin bir cok cesidi var. Is hayatindaki stres butun hormon dengesini bozuyor. Bazi kisiler gecici bir sure troit ilaci kullaninca tekrar duzene giriyor. Buyuk bir ihtimal esininde oyledir. Ben 2 bazende 6 ay araliklarla kan veriyorum. Cikan sonuca gore kimi zaman 100mg kimi zaman 25mg kullaniyorum. Simdilik sonuclarim iyi gidiyor. Belli araliklarda yine baktirmanizi tavsiye ederim. Gecmis olsun.

Eşim tüp bebeğin, normal yoldan yapılan bebeğe göre daha az dirençli ve hastalanmaya açık, zayıf bünyeli olabileceğini söylüyor. O yüzden denedik olmadı hadi tüp bebek yapalım diye acele etmek doğru değil. Tüp bebek merkezleri özellikle 10 sene öncesine kadar bunu çok yapıyordu. İnanın etrafımda çok genç olmalarına rağmen doktorlar tarafından asla çocuğunuz olamaz mecbur tüp bebek yapacaksınız denilerek psikolojik çöküntüye uğratılıp bisürü fedakarlık sonucu daha evliliklerinin 1.yılı bitmeden tüp bebek yapan tanıdıklarım var. o yüzden hep bi güvensizlik var içimde. inşallah bizler o aşamaya gelmeden bebek sahibi oluruz.
Benim de o yüzden kafam çok karışıyor ama aşılama için bile yumurtalama takibine git gel işten yalanla dolanla izin al çok zorlanıyorum. Rapor çıkarmak için uğraşacak vaktim de pek yok. Ama gerçekten gerekli değilse sadece vakitsizlikten direk tüp bebek de yapmak mantıklı değil tabiki. Tüp bebekteki olumsuz durum maddi manevi daha fazla üzüntü ve kayıp. Hiç gebelik elde edemediğimden de acaba daha fazla mı sorun var diye düşünüyorum. Son 1,5 senedir aklımda sadece bu konu var. O kadar yoruldumki allah dermansız dert vermesin , yakınlarım abarttığımı düşünüyor ama yaşamayan bilemez

Sagol canim. Esin icin cok moralini bozma. Troidin bir cok cesidi var. Is hayatindaki stres butun hormon dengesini bozuyor. Bazi kisiler gecici bir sure troit ilaci kullaninca tekrar duzene giriyor. Buyuk bir ihtimal esininde oyledir. Ben 2 bazende 6 ay araliklarla kan veriyorum. Cikan sonuca gore kimi zaman 100mg kimi zaman 25mg kullaniyorum. Simdilik sonuclarim iyi gidiyor. Belli araliklarda yine baktirmanizi tavsiye ederim. Gecmis olsun.
Sağol canım sana da çok geçmiş olsun. Eşiminki doğuştan kaynaklanan birşey. hayat boyu hergün içecek 1 gün bile ihmal etmemesi gerekiyor

Benim de o yüzden kafam çok karışıyor ama aşılama için bile yumurtalama takibine git gel işten yalanla dolanla izin al çok zorlanıyorum. Rapor çıkarmak için uğraşacak vaktim de pek yok. Ama gerçekten gerekli değilse sadece vakitsizlikten direk tüp bebek de yapmak mantıklı değil tabiki. Tüp bebekteki olumsuz durum maddi manevi daha fazla üzüntü ve kayıp. Hiç gebelik elde edemediğimden de acaba daha fazla mı sorun var diye düşünüyorum. Son 1,5 senedir aklımda sadece bu konu var. O kadar yoruldumki allah dermansız dert vermesin , yakınlarım abarttığımı düşünüyor ama yaşamayan bilemez
Seni çok iyi anlıyorum benim de aklıma takılıyor, tüm bunlar doktora git gel, hastane araştır, internetten aç oku derken günlük yaşamında başka birşeye odaklanmana izin vermiyor ki. zaten sen unutsan, yerli yersiz bebek soran tanıdıklar izin vermez unutmana :KK43:

Selam, bugun kontrolumu oldum. Sadece 2 tane yumurta buyumus. :KK1:Ignelere devam ediyorum. 3 gun sonra tekrar kontrolum var. Sizlerde yeni bir haber var mi?:KK15:

Selam, bugun kontrolumu oldum. Sadece 2 tane yumurta buyumus. :KK1:Ignelere devam ediyorum. 3 gun sonra tekrar kontrolum var. Sizlerde yeni bir haber var mi?:KK15:
Hadi inşallah canım gönlünce olsun bu ay herşey. ben yarın sabah hastaneye yatıcam hem polip alıcakmış hem de hsg yapıcakmış. 2 gün istirahat verdi. ne çıkacak nasıl olacak bilmiyorum bakalım hayırlısı. burdan gelişmeleri yazarım.

Canım ben bugün aşılamamı yaptırdım. Bakalım artık hayırlısı, bende 1 tane yumurta büyüdü. Rahim içinde polip var , aşılama yaparken de rahim ağzında da varmış onu gördü. Aşılamaya engel değil ama bu ay tutmazsa onları aldırıcam bakalım artık hayırlısı

Canım ben bugün aşılamamı yaptırdım. Bakalım artık hayırlısı, bende 1 tane yumurta büyüdü. Rahim içinde polip var , aşılama yaparken de rahim ağzında da varmış onu gördü. Aşılamaya engel değil ama bu ay tutmazsa onları aldırıcam bakalım artık hayırlısı
Geçmiş olsun. bende de polip var, gebe kalmaya engel deil ama hiç belli olmaz işimizi sağlama alalım dedi, aşılama filan yaptığımızda uğraşmayalım dedi, yarın hsg den önce onu da alacak inşallah. tutar inşallah da seninkini almaya gerek kalmaz

Hadi inşallah canım gönlünce olsun bu ay herşey. ben yarın sabah hastaneye yatıcam hem polip alıcakmış hem de hsg yapıcakmış. 2 gün istirahat verdi. ne çıkacak nasıl olacak bilmiyorum bakalım hayırlısı. burdan gelişmeleri yazarım.
Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. İnşallah hastanede tüm işlemlerin sorunsuz ve acısız geçer canım. İstirahat önemli lütfen mümkünse sürekli yat, kitap oku, flim izle :) iyi haberlerini bekliyoruz inşallah ;)

Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. İnşallah hastanede tüm işlemlerin sorunsuz ve acısız geçer canım. İstirahat önemli lütfen mümkünse sürekli yat, kitap oku, flim izle :) iyi haberlerini bekliyoruz inşallah :KK66:
Sağol canım krizi fırsata çevirip yatayım biraz dimi :))) şimdilik pek haber değeri yok ama bir yerden başlamak gerekiyor. doktorum aşılamaya ümit veriyor, özellikle 3 aşılama üst üste yapıldığında %30-40 lara kadar şans artar diyor. senin 2. olacak sanırım? şansın daha yüksek

Back