Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim öncelikle. Ben 26 eşim 33 yaşında. Esiminde benimde nerdeyse bütün testlerimiz yapıldı. Onun morfoloji vs bakıldı morfoloji %2 cıktı sperm sayısı 120 milyon çıkınca doktorlar sorun olmaz dedi hep. Benim yumurta rezervi rahim filmi vs herşeye bakıldı hep temiz dendi. Bir düşüğüm var ama sonrasında olmadi. Hep akışına bırakın dediler 20 ay geçti değişen bişey olmadi. Osmaniyede yaşıyorum burdaki doktoru malesef ikna edemiyorum. Israrla yumurta geliştirici ilaçlar vermek istiyor. Asama aşama ilerlermis ben istiyorum diye aşılama falan yapamazmış. Bende başkente gidip direk aşılama yaptırayım istedim artık. Beklemek inanılmaz yoruyor insanı:-( ya bir sorun var bulamıyorlar yada kısmet değil bilemiyorum
Amin. Umarım rabbim isteyen herkese biran önce verir yavrularını. Size de çok geçmiş olsun
Canım benim kıyamam ya seni o kadar iyi anlıyorum ki buraya defalarca ağlayarak yazdim bende. Dün doktora gittik aşılama yaptırmak istiyoruz diye. Rahim filmi çektirmiştim ben. Osmaniyedeki doktorum sorun olmaz demişti. Ama başkentteki doktorum ameliyat edilmesi gerek dedi. Sebepsiz diye birşey yok dedi. Ufakta olsa sebepler var bunları çözmek gerekiyor dedi. Benim rahim tam üçgen değil kavisli onu düzeltecek. Sonra 2 ay iyilesirsin ve aşılama yaparız dedi. Aşılamanın normal ilişkiden farkı yok tutma oranı olarak ama zamanı ayarlama konusunda iyi oluyor dedi. Ben balcaliya da gittim gerçekten gerek var mı ameliyata diye ordaki doktorda destekledi. Çarşamba günü ameliyat olacam işte. Ya rahim filmi çektirdin mi cektirdiysen bir kaç doktora göster. Yoksa onemsemeyebiliyorlar ve sen zaman kaybediyorsun. Doktor bana çocuk dollense bile rahimde tutunamadigi için sen adetle atıyor olabilirsin dedi. Şuan ne sorun varsa onu çözmek için uğraşacam sonra hayırlısı. Kendini kötü hissetme. Doğuştan gelen şeyler var kimse istemez bunu ama kabul edip savaşmak zorundayız. Bana herşey çok iyi deyip deyip gönderdiler ama irdeledikce biseyler çıkıyor en azından düzeltme şansım oluyor. Diğer türlüsü çok daha çaresizce.. umarım en kısa zamanda hepimiz kavuşuruz bebislerimize :).Merhaba evet bana da bi sorun yok dediler ilk yılımda bir yıl denedik olmadı klomen çatlatma iğnesi kullandım olmadı oyaladı beni. doktor değiştim kist çıktı sonra ilaçlardan sanırım. hemen aşılama yapalım dedi diğer doktor ilk aşılamamı yaptım 12 gün önce ve bugün adet oldum çok erken bir adet oldu bir hafta öncesinden. Burda okutdum hep aşılaması tutmayanları falan forumlardan sırayla geçiyoruz tedavinin her aşamasından ve gerçekten insan kendini sorunlu hissetemeye başlıyo her olmayan aşamadan sonra. Hiçbir sorunumuz yokken şuan hasta hissediyorum kendimi ne denersek olmayacak gibi. Aşırı üzgünüm gözlerim dolu dolu yazıyorum ama Allahtan ümit kesilmez çok dua ettm olmadı ama biliyorum ki bi zamanı var Rabbim sabretmemizi istiyor dayanma gücünü de verir şüphesiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Sağol canım çok iyi geldin. Rahim filmi çekilmiştim ilk doktorum çekti sorun yok dediler yeni doktorada gösterdim o da sorun yok dedi bana hep öyle dediler çok şükür bına sevinmemiz lazım tabi insanlar neler yaşıyor bizim belkide ihtiyacımız olan tek şey zaman ve düşünmemek. Herkes takma diyor ama okadar zor ki. Yaşamak an anlamıyor ailenden bir bile olsa hamile kaldıysa kolaylıkla anlatsan da yaşayan kadar anlayamaz. Daha ben yolun çok başındayım görüyorum 3 4 tüp bebek deneyenler olup bırakanlar okuduğum herşeyi zamanla kendimde yaşar oldum Sürekli en özel yermizi açıp açıp işlem yaptırmak da beni yıprattı Kafamıza takmamayı keşke bi başarabilsek o da sanırım tamamen umudunu kesince olabiliyo. O zaman da ölüden farkın olur mu yaşdığını hissedermisin bilemiyorum. Allah başka dert vermesin hiçbirmize birsürü insan yaşam mücadelesi veriyor sağlıklıyız çok şükür ne büyük nimet ne yapıyosak kendimize yapıyoruz beklemeyi sabretmeyi öğrenebilsek çok daha güzel olur Hayırlısını istemedik mi hep sonuç olumsuz olunca neden üzülüyoruz o zaman soruyorum kendimle konuşuyorum işte zaman zaman. Aşılamaya başla derim ben senin için ama moralini bozmadan çünkü düşük ihtimalli tedaviler bunlar seninde dediğin gibi normal ilişki gibi. Ama denemek lazım elinizden geleni yapalım düşük bir ihtimalde olsa dünyaları vermez miyiz umarım herşey gönlünce olurCanım benim kıyamam ya seni o kadar iyi anlıyorum ki buraya defalarca ağlayarak yazdim bende. Dün doktora gittik aşılama yaptırmak istiyoruz diye. Rahim filmi çektirmiştim ben. Osmaniyedeki doktorum sorun olmaz demişti. Ama başkentteki doktorum ameliyat edilmesi gerek dedi. Sebepsiz diye birşey yok dedi. Ufakta olsa sebepler var bunları çözmek gerekiyor dedi. Benim rahim tam üçgen değil kavisli onu düzeltecek. Sonra 2 ay iyilesirsin ve aşılama yaparız dedi. Aşılamanın normal ilişkiden farkı yok tutma oranı olarak ama zamanı ayarlama konusunda iyi oluyor dedi. Ben balcaliya da gittim gerçekten gerek var mı ameliyata diye ordaki doktorda destekledi. Çarşamba günü ameliyat olacam işte. Ya rahim filmi çektirdin mi cektirdiysen bir kaç doktora göster. Yoksa onemsemeyebiliyorlar ve sen zaman kaybediyorsun. Doktor bana çocuk dollense bile rahimde tutunamadigi için sen adetle atıyor olabilirsin dedi. Şuan ne sorun varsa onu çözmek için uğraşacam sonra hayırlısı. Kendini kötü hissetme. Doğuştan gelen şeyler var kimse istemez bunu ama kabul edip savaşmak zorundayız. Bana herşey çok iyi deyip deyip gönderdiler ama irdeledikce biseyler çıkıyor en azından düzeltme şansım oluyor. Diğer türlüsü çok daha çaresizce.. umarım en kısa zamanda hepimiz kavuşuruz bebislerimize :).
Kesinlikle canim dediğin gibi insanlar neler yaşıyor yine de umudu bitmiyor. Çok yolun başındasın. Defalarca tüp bebek yaptırmış ama tutmamıştı bir tanıdığım 15 sene boyunca cebellesmisler. Sonra yine denemek istiyorlar ve tuttu çok şükür doğumda yaptı. Allah'tan umut kesilmez diye boşuna demiyorlar. Ya stres yapmamak mümkün değil sürekli ilaçlar kullanıyorsun gün hesapliyorsun ilişkiye bile bunun için giriyorsun. Hep aklında sonuçta. Ya kaplıcaya veya 2 günlüğüne kacabileceginiz kafa dinleyecek birşeyler yapabilirseniz inan iyi geliyor. Düşünme demek anlamsız ama kendine yeni hobiler edinirsen yada mutlu edecek bir uğraş o zaman biraz uzaklasiyorsun. Ben kitap okurdum sürekli. Şimdide deli gibi örgü örüyorum. Bebek örgüleri. Bildiğin hazırlık yapıyorum yani ama inanılmaz mutlu ediyor bu beniSağol canım çok iyi geldin. Rahim filmi çekilmiştim ilk doktorum çekti sorun yok dediler yeni doktorada gösterdim o da sorun yok dedi bana hep öyle dediler çok şükür bına sevinmemiz lazım tabi insanlar neler yaşıyor bizim belkide ihtiyacımız olan tek şey zaman ve düşünmemek. Herkes takma diyor ama okadar zor ki. Yaşamak an anlamıyor ailenden bir bile olsa hamile kaldıysa kolaylıkla anlatsan da yaşayan kadar anlayamaz. Daha ben yolun çok başındayım görüyorum 3 4 tüp bebek deneyenler olup bırakanlar okuduğum herşeyi zamanla kendimde yaşar oldum Sürekli en özel yermizi açıp açıp işlem yaptırmak da beni yıprattı Kafamıza takmamayı keşke bi başarabilsek o da sanırım tamamen umudunu kesince olabiliyo. O zaman da ölüden farkın olur mu yaşdığını hissedermisin bilemiyorum. Allah başka dert vermesin hiçbirmize birsürü insan yaşam mücadelesi veriyor sağlıklıyız çok şükür ne büyük nimet ne yapıyosak kendimize yapıyoruz beklemeyi sabretmeyi öğrenebilsek çok daha güzel olur Hayırlısını istemedik mi hep sonuç olumsuz olunca neden üzülüyoruz o zaman soruyorum kendimle konuşuyorum işte zaman zaman. Aşılamaya başla derim ben senin için ama moralini bozmadan çünkü düşük ihtimalli tedaviler bunlar seninde dediğin gibi normal ilişki gibi. Ama denemek lazım elinizden geleni yapalım düşük bir ihtimalde olsa dünyaları vermez miyiz umarım herşey gönlünce olur
Öyle mi dersin aslında doğru bişeyler yapmam lazım ama haftaiçi okadar yoğunum ki çalışıyorum sürekli eve gelincede yorgun argın hiçbişeye enerjim kalmıyor belkide işte düşünmekten enerjim tükeniyo sürekli bi tükenmişlik hali. Tatile falanda gidiyoruz sürekli dedim belki kafam rahatlatda olur yine olmadı bende kitap okuyorum iyi geliyo gerçekten ama konsantrem çok dağınık. Acayip sancım var şuan haftasonu bütün gün uzanıp dinlenirim heralde sen ne kadar zamandır deniyorsun canımKesinlikle canim dediğin gibi insanlar neler yaşıyor yine de umudu bitmiyor. Çok yolun başındasın. Defalarca tüp bebek yaptırmış ama tutmamıştı bir tanıdığım 15 sene boyunca cebellesmisler. Sonra yine denemek istiyorlar ve tuttu çok şükür doğumda yaptı. Allah'tan umut kesilmez diye boşuna demiyorlar. Ya stres yapmamak mümkün değil sürekli ilaçlar kullanıyorsun gün hesapliyorsun ilişkiye bile bunun için giriyorsun. Hep aklında sonuçta. Ya kaplıcaya veya 2 günlüğüne kacabileceginiz kafa dinleyecek birşeyler yapabilirseniz inan iyi geliyor. Düşünme demek anlamsız ama kendine yeni hobiler edinirsen yada mutlu edecek bir uğraş o zaman biraz uzaklasiyorsun. Ben kitap okurdum sürekli. Şimdide deli gibi örgü örüyorum. Bebek örgüleri. Bildiğin hazırlık yapıyorum yani ama inanılmaz mutlu ediyor bu benivarsa ilgin bence denemelisin terapi gibi geliyor.
Amin inşaallah şimdi bir problemmi oldu da hamile kalamadınız öncesinde gayet güzel olmuş maaşallah doktor ne dediKızlar bende 3 yıldır evliyim 2 yıldır uğraşıyorum birkere düşük yaptım birkere dış gebelik geçirdim 28 şubattada aşilamam yapıldı.mart 14de tahlil nasipse ikinci evliliğim ilk eşimden 3 kızım var onlarda hiçmi hiç uğraşmadım demekki rabbim ol dicek ama eşim çok istiyor diye uğraşıyorum nasip rabbim isteyen herkese versin
Yok canım hiç bir problem ne bende ne eşimde ama olmuyor düşük ve diş gebelik oldu son çare aşilama yaptırdıkAmin inşaallah şimdi bir problemmi oldu da hamile kalamadınız öncesinde gayet güzel olmuş maaşallah doktor ne dedi
Allah yardımcınız olsun sizinde. Öteki eşinizden çocuk olduğu için ben bu eşinizde sorun olabilirmi diye düşünmüştüm ama bakılmışsınız zaten sabır ve dua başka da yapacak bişemiz yokYok canım hiç bir problem ne bende ne eşimde ama olmuyor düşük ve diş gebelik oldu son çare aşilama yaptırdık
Aynen canım Eşiminde çocukları var hayırlısı nasibimizde varsa olacak ben elimden gelen tedaviyi yapayımda gerisi tabbime kalmış rabbim isteyen herkese versinAllah yardımcınız olsun sizinde. Öteki eşinizden çocuk olduğu için ben bu eşinizde sorun olabilirmi diye düşünmüştüm ama bakılmışsınız zaten sabır ve dua başka da yapacak bişemiz yok
Çok doğru biz elimizden geleni yapalım gerisi tevekkül. İnternete takılmayın diyip duruyo herkes doktorlarım yasaklıyo bakma diye ama burda mücadele eden birilerni görmek bana güç veriyo bilakis. Yalnız olmadığımı hissediyorum. O yüzden rahatlatıyo beni. Hepimiz yaşadıklarımızın neticesini güzel sonuçlandırırız inşaallahAynen canım Eşiminde çocukları var hayırlısı nasibimizde varsa olacak ben elimden gelen tedaviyi yapayımda gerisi tabbime kalmış rabbim isteyen herkese versin
Amin boşver sen onları diyenleri bu da bir uğraş Herkes kendi bilir çektiğini rabbim büyükÇok doğru biz elimizden geleni yapalım gerisi tevekkül. İnternete takılmayın diyip duruyo herkes doktorlarım yasaklıyo bakma diye ama burda mücadele eden birilerni görmek bana güç veriyo bilakis. Yalnız olmadığımı hissediyorum. O yüzden rahatlatıyo beni. Hepimiz yaşadıklarımızın neticesini güzel sonuçlandırırız inşaallah
20 ay oldu benimde kuzumÖyle mi dersin aslında doğru bişeyler yapmam lazım ama haftaiçi okadar yoğunum ki çalışıyorum sürekli eve gelincede yorgun argın hiçbişeye enerjim kalmıyor belkide işte düşünmekten enerjim tükeniyo sürekli bi tükenmişlik hali. Tatile falanda gidiyoruz sürekli dedim belki kafam rahatlatda olur yine olmadı bende kitap okuyorum iyi geliyo gerçekten ama konsantrem çok dağınık. Acayip sancım var şuan haftasonu bütün gün uzanıp dinlenirim heralde sen ne kadar zamandır deniyorsun canım
Aşilama sonucumu belli olacak canım Çarşamba2p
20 ay oldu benimde kuzumvalla bende çalışıyorum akşam 6da geliyorum yemek falan derken yorgun oluyor insanda birşeylerle uğraşmayınca eşime sarıyorum düşünüyorum falan. O yüzden örgüyle rahatlamaya alıştım sanirim. Ve çok cici şeyler yapıyorum. Umudumu arttırıyor benim. Çok stresliyim mesela çarşamba günü için ama oturdum puset örüyorum. Yoksa gergin olacam aklım dağılıyor buna şekil vermek için çabalarken
Malesef canim aşılama için gittim ama rahimde kavis vardı onu düzeltelim dedi doktor önce daha önce düşükte yapmıştım bundan kaynaklanıyor olabilir dedi. Ameliyattan sonra 2 ayda beklemek zorundaymışım:-(Aşilama sonucumu belli olacak canım Çarşamba
Geçmiş olsun canımmm ben aşilama yaptırdım bakalım 6 cı günüm 14mart tahlil için çağirdı üzme kendini herşeyin hayırlısı tez zammda rabbim verir inşlhMalesef canim aşılama için gittim ama rahimde kavis vardı onu düzeltelim dedi doktor önce daha önce düşükte yapmıştım bundan kaynaklanıyor olabilir dedi. Ameliyattan sonra 2 ayda beklemek zorundaymışım:-(
Amin inşallah ay ne güzel çok heyecanlisindir şimdi. Umarım güzel haberlerini alırız bize de umut olursun :)Geçmiş olsun canımmm ben aşilama yaptırdım bakalım 6 cı günüm 14mart tahlil için çağirdı üzme kendini herşeyin hayırlısı tez zammda rabbim verir inşlh
İnşlh canım düşük dış gebelik ve korunmadan çocuk olmayınca çok ümitlenemiyorum ama inşlh olurAmin inşallah ay ne güzel çok heyecanlisindir şimdi. Umarım güzel haberlerini alırız bize de umut olursun :)
canım çok geçmiş olsun ama olacak senin bak gör çünkü sıkıntı belli oldu ve hedefe yönelik çalışılıcak zaman kaybı da olmayacak herşey güzel olacak inşaallah. Bende doktoru aradım ikinci aşılamaya hemen başlayalım dedi hiç ara vermiyor normal mi bilemedim. Aynı şeylere başlıycaz bidaha sürekli iğne yiyor vücut umarım zararı olmaz kaş yapalım derken göz çıkarmayız. Belkide zaman kaybetmek istemiyor doktor kist falan olur diye. ilkinde çok stresliydim aşılama olacağım gece hiç uyumamıştım o ay da hep stresli geçti belkide ondan bilemiyorum. Şimdi bi rahatlık var hayırlısı olsun.Malesef canim aşılama için gittim ama rahimde kavis vardı onu düzeltelim dedi doktor önce daha önce düşükte yapmıştım bundan kaynaklanıyor olabilir dedi. Ameliyattan sonra 2 ayda beklemek zorundaymışım:-(
sizinde inşaallah güzel olur. stres yapmayın ağırda taşımayın ben hiç dikkat etmedim ama önemli. bide çok ağladım nedense hormonlardan mı ilaçlardan mı rahat olun olmazsa napcam gibi düşünceler çok etkiliyor. çıkmazdaymış gibi düşünmemek gerek. Duamızı edelim Allah vakti geldiğinde zaten nasip eder biliyorum geçmiş olsun sizede.Aşilama sonucumu belli olacak canım Çarşamba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?