• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Aşılama ve kararsızlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Siz olsanız ne yapardınız?

• Kararsızım

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    18
toplam hareket 40 (32 uzerı ıyı dıye bılıyorum)

Bunun da 30 u yerinde hareketli, ileri hareketli 0 ya da 4 sanırım (bu yüzden aşılama tavsiye etti sanırım)
Yani sizce aşılama mı yapalım yoksa 1 ay daha kendi kendimize takılalım mı?

Merhaba canım iki defa yaptırdım benim esimde ileri hareket hızı azdı bide morfoloji bozuktu ikiside başarısız ramazan başlamadan 3.deneyecez inşallah kimisininde ilkinde tutuyor kimisinin 2.kiminin 3 kiminin hiçbirindede olmuyor herşeyin hayırlısı bence nasip meselesi Rabbim şu mübarek günlerde yüzümüzü güldürür inşallah

Merhaba canım iki defa yaptırdım benim esimde ileri hareket hızı azdı bide morfoloji bozuktu ikiside başarısız ramazan başlamadan 3.deneyecez inşallah kimisininde ilkinde tutuyor kimisinin 2.kiminin 3 kiminin hiçbirindede olmuyor herşeyin hayırlısı bence nasip meselesi Rabbim şu mübarek günlerde yüzümüzü güldürür inşallah
Teşekkür ederim sağ olun
Umarım en kısa zamanda isteyen herkes çocuk sahibi olur

Konuyla ilgili ne önerirdiniz peki?
Onu anlayamadım

Teşekkür ederim sağ olun
Umarım en kısa zamanda isteyen herkes çocuk sahibi olur

Konuyla ilgili ne önerirdiniz peki?
Onu anlayamadım
Durumun varsa hiç aşılamayla uğraşma yani direk tüpbebek yaptır insan yıpranıyor çünki yoksa aşılamayıda dene bununlada çocuk sahibi olanlar var en önemlisi iyi bir doktor bul

Yani sizce aşılama mı yapalım yoksa 1 ay daha kendi kendimize takılalım mı?

En azından bir ay takip etse diyorum hala

Çünkü yumurta nasıl gelişiyor yeterli boyuta geliyor mu yoksa destek mi lazım

Catlıyor mu yoksa çatlama iğnesi mi lazım

Hepsi açığa çıkar güzelce

Zaten 1 ay diyorsunuz ben olsam takip

Durumun varsa hiç aşılamayla uğraşma yani direk tüpbebek yaptır insan yıpranıyor çünki yoksa aşılamayıda dene bununlada çocuk sahibi olanlar var en önemlisi iyi bir doktor bul
Tüp bebek de kesin çözüm değil ki
Bu aşamayı atlayıp tüp bebeğe direkt geçmem sanırım
Teşekkür ederim fikriniz için

En azından bir ay takip etse diyorum hala

Çünkü yumurta nasıl gelişiyor yeterli boyuta geliyor mu yoksa destek mi lazım

Catlıyor mu yoksa çatlama iğnesi mi lazım

Hepsi açığa çıkar güzelce

Zaten 1 ay diyorsunuz ben olsam takip
Onu geçen ay bakmıştık
Ben 20. gün gitmiştim doktora hormon için
Gittiğimde çoktan çatlamıştı
Yumurtalarım için de hep orta kalite demişti

Sperm sonuçlarından çok anlamıyorum
Bu sonuçlarla destek almadan olma ihtimali nasıldır sizce?

Onu geçen ay bakmıştık
Ben 20. gün gitmiştim doktora hormon için
Gittiğimde çoktan çatlamıştı
Yumurtalarım için de hep orta kalite demişti

Sperm sonuçlarından çok anlamıyorum
Bu sonuçlarla destek almadan olma ihtimali nasıldır sizce?

Valla morfoloji yazmiyor ona da bakmaları lazım
Ileri hareket 0 sa durum tam ne olur bilemedim yoksa normal hareket iyi bence

Ben eşimin sonuçlarını zamanına kaan aydos a (kendisi bu alanda bence birinci) yollamıştım mail ile dönüş yapmışlardı

Bi mail atın isterseniz

Benim eşimin sonuçlarına burada çok iyi yorumlar gelmemişti kaan bey normal yolla olur dedi ki allaha şükür de oldu :)

Merhaba

Hızlıca bir özet geçeceğim
Yaptırdığımız muayeneler sonucunda
Bende hafif yumurta tembelliği ve yine çok az pcos varmış
Yumurta rezervim iyiymiş ama orta kalite yumurtalarım varmış çoğunlukta
Eşimin de sperm sayısı çok iyi ama hızı yavaşmış ve yüzde 25 şiddetli şekil bozukluğu olanlar varmış
Normalde doktorum yumurta takibi yapalım demişti 1 yıl olmadığı için
Ama eşimin sonucundan sonra bence aşılama deneyelim dedi
Eğer aşılama yaptıracaksam yarın tedaviye başlamam gerekiyor ve biz bunu dün öğrendik
Biraz ani oldu yani
Aslında bana kalsa hemen yaptırmak istiyorum ama acaba direkt atlamasam mı diye de tereddüte düştüm
İnternetten biraz araştırdım
Aşılamada hamilelik ihtimali çok yüksek değilmiş ama bizim gibi spermde hız sorunu olanlarda daha yüksekmiş

Sizlerin deneyimlerine güvenerek bir anket açtım o yüzden
Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Hiç düşünme yaptır yola ne kadar erken çıkarsan o kadar hızlı yol alırsın ben 2 yıllık evliyken aşılamaya başladım yaptırdım sonra araya pandemi girdi hep bir aksaklık oldu hala da tüp beveğe başlayamadım merkez kapandı neyse açıldı dedik şimdi de kist çıktı inşallah erimiştir de başlayacağım gelecek ay 3 buçuk yıllık evli olacagım hiç durmadım ama geç kaldım sanki

Valla morfoloji yazmiyor ona da bakmaları lazım
Ileri hareket 0 sa durum tam ne olur bilemedim yoksa normal hareket iyi bence

Ben eşimin sonuçlarını zamanına kaan aydos a (kendisi bu alanda bence birinci) yollamıştım mail ile dönüş yapmışlardı

Bi mail atın isterseniz

Benim eşimin sonuçlarına burada çok iyi yorumlar gelmemişti kaan bey normal yolla olur dedi ki allaha şükür de oldu :)
Öyle maille cevap veriyor mu?
Çok şaşırdım buna
Veriyorsa eğer ben de mail atayım
Yarın 15:50'ye randevu aldım

İki taraflı sorunlar çıkmış.. bence sonuca bir an önce ulaşmak için aşılama yaptırırdim yerinizde olsam.. sabırsız bir insanım ben :KK24: Allah bir an önce kavuştursun sizi yavrunuza ♥️

İki taraflı sorunlar çıkmış.. bence sonuca bir an önce ulaşmak için aşılama yaptırırdim yerinizde olsam.. sabırsız bir insanım ben :KK24: Allah bir an önce kavuştursun sizi yavrunuza ♥️
Ben de sabırsızım da
İlk duyduğuma da atlamayayım dedim bi an
Yoksa ilk aradıklarında hemen gel deseler giderdim 😂

Ben de sabırsızım da
İlk duyduğuma da atlamayayım dedim bi an
Yoksa ilk aradıklarında hemen gel deseler giderdim 😂
Atla hatta dal derim sonuçta kaç yıl okumuş doktor vardır bir bildiği😂 yada ikinci bir doktora daha danışa bilirsin. internette çok bilgi kirliliği var . başkasına olan sana iyi gelmiyor yada sana olan ona ..

Atla hatta dal derim sonuçta kaç yıl okumuş doktor vardır bir bildiği😂 yada ikinci bir doktora daha danışa bilirsin. internette çok bilgi kirliliği var . başkasına olan sana iyi gelmiyor yada sana olan ona ..
İyi gelip gelmeme durumu değil aslında
Doktor da olanı yapacak sonuçta rahime tutundurmanın bi yolu yok henüz
Biz her şeyi yaptıktan sonra gerisi takdir yani
O yüzden kişisel hikayelere çok takılmıyorum
Herkes kendi geçmişiyle yorum yapıyor çünkü

Bizim durumumuza bu çok uygun bence
Spermler ileri gitmiyor sonuçta
Doktor da yerine bırakacak döllensin diye
Daha da beceremiyorlarsa doktorun ne suçu var 😂😂😂
İkimizde de hafif eksiklikler varmış sonuçta
Tek taraflı olsa bekleyelim derdim de
Neyse yarına randevum var artık
O ultrason kamerasıyla kanka olacağım bu gidişle
3 ay önce korkumdan gece uyuyamamıştım
😂

yaşınız kaç devlette 2 aşılama yaptıktan sonra tüp bebek raporu alabiliyorsunuz... infertilite kliniğine başvurun bazı tetkikler yapılır hsg çekilir vs aşılama yaptırın bence ben yaptırdım tutmadı şimdi 2. yi yaptırıp tutmazsa tüp bebek raporu çıkaracağım..bunun yanında eşiniz için kürler vs araştırın sağlıklı beslenin egzersiz şart ikiniz için de umarım kısa zamanda sonuca ulaşırsınız

yaşınız kaç devlette 2 aşılama yaptıktan sonra tüp bebek raporu alabiliyorsunuz... infertilite kliniğine başvurun bazı tetkikler yapılır hsg çekilir vs aşılama yaptırın bence ben yaptırdım tutmadı şimdi 2. yi yaptırıp tutmazsa tüp bebek raporu çıkaracağım..bunun yanında eşiniz için kürler vs araştırın sağlıklı beslenin egzersiz şart ikiniz için de umarım kısa zamanda sonuca ulaşırsınız
Yaşım henüz 30 olmadı öyle diyeyim
Devlet hastanesinde tedavi olmuyorum
Özelde yaptırmak da işe yaramıyordur sanırım
Doktorum aslında yumurta takibi yapmak istiyordu ama eşimin sonucu gelince aşılama yapalım dedi
Yarına randevu aldım
Başlayacağım sanırım
Umarım en kısa zaman da siz de evlat sahibi olursunuz 😊

Ben 3-4 ay doktor ile 3-4 ay ovulasyon tesyiyle yumurtlama takibi yaptım. Sonra eşime spermiogram testi yapıldı. Sayı çok yüksek, ama ileri hız olması gerekenden düşükmüş. Bunu öğrenince 1ay femara ve çatlatma iğnesi denedik olmayınca aşılama dedi dr. Femara ve merional kullanıyorum 4gündür. Yarın da kullanıp perşembe randevum var. Yumurta sayısı ve büyüklüğüne göre aşılama için gün verecek bize. Sizin de yani eşinizin ileri hız da problem varsa aşılama yaptırın derim çünkü diğer türlü de iğne yerine klomen ya da femara ile yumurta büyütmeye çalışacak yani yine hormon alacaksınız. Madem ilaç kullanılacak o zaman aşılama ile ihtimali artırın benim gibi

Back
X