Aşık olan ve evlenmek isteyen adam aile tanışmasından sonra neden vazgeçer?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mollyy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay valla azmettim okudum. Çok üzücü olmuş sizin için. Doğru düzgün açıklama yapmaya bile cesaret edememiş ezik herif. Sizin yapabileceğiniz bir şey yokmuş yaşanacağı varmış maalesef. Böyle dengesiz biri olduğunu baştan görmeniz iyi bile olmuş kurtuldum diye düşünün, geçmiş olsun

Babanın onun dış görünüşüyle ilgili yorumu onu üzmüş kırmış. O yüzden soğuk davranıyor sanırım. Özgüvenini etkilemiş olabilir bu durum

Bana öyle beyan etti. Doğrusunu ben bilemem ki ;( ama bence olmuştur çünkü bana nasıl yaklasacagini çok iyi biliyordu. Yaklaşımı çok dikkatli ve özenliydi. Bana özel miydi yoksa tecrübeden miydi bilemem
Böyle dikkatli , özenli davranan, ilişkide nasıl davranacağını bilen birinin ilk ilişkisi olduğuna pek inanamadim ben de

Çok toysunuz.
Kimse anlatılan kadar mükemmel degildir.
Bu kadar sevgi bombadırmanında anlamanız gerekirdi diyeceğim ama dediğim gibi toysunuz.
Evet resmen lovebombing sonrası gostha dönmüş. Açıklama yapmadan gitmiş. Bana da ilişkinin başında her şeyi abartarak yapan ilgilenen erkekler ürkütücü geliyor

Aslında bunun farkındaydım ama hiç bir açık yoktu ki
Zamanla farkedeceksin açıkları :)
Şuan anlatsam da bir şey ifade etmez.
Hayat insana ciddi tecrübeler kazandırır.
Yaş kemale ermeden inan bazı şeylerin anlaşılması vakit alabiliyor.
Sevgi bombardımanı altında kalan birisi hayatındaki erkegin en ideal kişi olduguna inandıgı için devam eder ve en ufak aksilikte şok üstüne şok geçirir ama öyle birisi degildi der.
İnanın aslında o öyle birisiydi :)
Hedefine ulaşmak için efor sarfedip heyecan yaratmış kendisine ve bunu oynamaktan da büyük zevk almış.
İnan iş konuları, saglık konuları hepsi işin bahanesi.
Bu adam hedefine odaklanmış bir insan.
Normal degil bu kadar sevgi gösterisi.
Babanız adama neden kelsin minvalinde yorum yapınca bile sana sitem etmemiş :)
Gerçek sevgi bu degil aç gözünü.

Adam zaten evlenmek istiyordu ve bu konuda çok ısrarcıydı ;(
İşte o garip zaten, hadi sizi gördü beğendi. Evlenmek için bu kadar erken şekilde ısrar etmesi garip hiç normal değil. Onunda içinde endişeler , kafasına takılan şeyler olması gerekirdi. Bi. De gerçekten bir insan kişilik olarak bu kadar mükemmel olamaz , bu kadar sevgi dolu , bu kadar kibar , bana hiç gerçek insan gerçek bir kişilik hissi vermedi. Bence sizden sakladığı mutlaka bişeyler vardı. Bir de o kadar gezdiniz , hiç yakınlaşma isteğinin olmaması da bir garip, tamam sizin sinırlarınıza saygı duyması iyi ama gene de insan özellikle erkek biraz da olda yakınlaşmak ister.
Bir de bu güne kadar hiç sevgilisi olamaması gerçekten ilginç , kaç yaşında, çalışan bir kişi ise , en az 25 , 27 dir. Bu zamana kadar hiç sevgilisi olmamış mı?

Size göre değil belliki kız kardeşiyle yaşayacak bence o size göre daha geleneksel öyle farklı görünsede.Ayrica hiç tartışma olmaması normal değil .İlişki hep heyecan düzeyinde tıkalı kalmış.Belkide ilgisi çok hoşunuza gitti yaralara merhem gibi belki daha çok daha çok zaman gecirseniz daha daha başbaşa kalsanız size uymadığını görecektiniz.Cok çay cok sigara ....Aileniz haklı olmadığı iyi olmuş hanimefendi.Valla iyi olmuş .Zamanla bence sizde anlayacaksınız

Çok aşırı detay vermişsiniz hatta detaylar kendi tekrarlamış resmen, eğer normal hayatınızda da bu kadar detaycıysanız arkadaş zorlanmış olabilir.

İşte o garip zaten, hadi sizi gördü beğendi. Evlenmek için bu kadar erken şekilde ısrar etmesi garip hiç normal değil. Onunda içinde endişeler , kafasına takılan şeyler olması gerekirdi. Bi. De gerçekten bir insan kişilik olarak bu kadar mükemmel olamaz , bu kadar sevgi dolu , bu kadar kibar , bana hiç gerçek insan gerçek bir kişilik hissi vermedi. Bence sizden sakladığı mutlaka bişeyler vardı. Bir de o kadar gezdiniz , hiç yakınlaşma isteğinin olmaması da bir garip, tamam sizin sinırlarınıza saygı duyması iyi ama gene de insan özellikle erkek biraz da olda yakınlaşmak ister.
Bir de bu güne kadar hiç sevgilisi olamaması gerçekten ilginç , kaç yaşında, çalışan bir kişi ise , en az 25 , 27 dir. Bu zamana kadar hiç sevgilisi olmamış mı?
Kesinlikle mükemmel bir imaj çizen erkekler genel olarak sorunlu kişiliklerden ibaret.
Kimi tanıdıysam alayı böyle.

Size göre değil belliki kız kardeşiyle yaşayacak bence o size göre daha geleneksel öyle farklı görünsede.Ayrica hiç tartışma olmaması normal değil .İlişki hep heyecan düzeyinde tıkalı kalmış.Belkide ilgisi çok hoşunuza gitti yaralara merhem gibi belki daha çok daha çok zaman gecirseniz daha daha başbaşa kalsanız size uymadığını görecektiniz.Cok çay cok sigara ....Aileniz haklı olmadığı iyi olmuş hanimefendi.Valla iyi olmuş .Zamanla bence sizde anlayacaksınız
Çok teşekkür ederim yorumunuz için 🙏

kendisi çok isterken birde sonra korkmuş ne yazık ki
babanızın yaptığı olmamış tabi ama o kadar takılacak bişey değil

bence böyle hayırlısı olmuş.... unutmaya bakın

ya da eski sevgilisi ile falan mı barıştı acaba

1 yıl önce, kızlarla bir arkadaşımızın düğününe gitmiştik. Kızlardan biri her zamanki gibi fotoğraf çekip Sosyal medyada hikaye paylaşmıştı. Sosyal medyada takipleştiği üniversiteden bir arkadaşı beni görüp tanışmak istemişti. (Bu arada Aynı meslek grubundanız ve aynı coğrafik kültürden )Ben de duygusal olarak iyi bir dönemde değildim diye tanışmak istemedim. Sonra zamanla arkadaşıma ısrar etmiş niyetim ciddidir. Tanışıp anlaşırsak evlenmek niyetindeyim diye. Ben istemedikçe o daha çok ısrar etti fırsat versin hiç olmazsa tanısın beni belki o da ister diye. Aradan bir kaç ay geçti. Sosyal hesaptan takipleşmek için izin istedi. Tamam dedim tanışalım. Tanıdıkça çok beğendim karakterini, kibarlığını, konuşmasını, muhabbetini... Çok ozguvenliydi işlerinde başarılıydı. Muhabbetimiz o kadar ilerledi ki zaman içinde, konuşulacak bir konu illaki buluyordu. Hergün yazar sorardı. Benim de sınavım vardı diye çok sık boğaz etmezdi. Düşünceli davranmaya gayret gösterirdi.ama Arkadaşıma söylermiş hep, ben bu kızı gönülden istiyorum lütfen ona söyle ben çok istiyorum diye. sınavdan sonra sana gerçek niyetimi söyleyeceğim diye ekledi. Ama arada konuşuyoruz. Yazmak isteyen yazar diye söylerdi ve cuma mesajı bile atardı ;) Benim için bulunduğum şehre gelip gidiyordu yüz yüze de görüşüyorduk. Beni tanıdıkça daha çok sevmiş aşık olmuş sen benimle evleneceksin diye söylenirdi hep. Hoşuma gitse de biraz korkutucu bulurdum. Neyse o Çayı çok severdi bir gün geldiğinde ona çayı ben ismarliyim dedim ve büyük boyda sipariş ettim bu onu o kadar duygulandırdı ki şaşırdım. Ben çayı seviyorum diye mi büyük boy aldın çok düşüncelisin diye duygulandı. O da çok düşünceliydi. aşırı sigara içen biriydi ama ben rahatsız olduğum için yanımda hiç içmezdi. Bak senin için içmiyorum diye de hep soylenirdi. Ben de mizah yapardım benim için yaptığına söyleniyor musun diye;) Görmeden duramam derdi. Resmen aşık olduğu belliydi. Her geldiğinde çiçek alırdı hediye alırdı.beni çok mutlu ederdi. Ben de mumnuniyetimi dile getirirdim. Dış görünüş olarak çok beğenmesem de onun karakterini çok beğendim birbirimize benziyorduk ortak bir çok noktamız vardı. Birbirimize karşı hep nazik olduk. Neyse sınavdan sonra (aradan 7 ay geçti) benimle evlenmek istediğini söyledi. Ben ise biraz korkuyordum evlilikten. (Geçmiş travmalarım yüzünden, o konulara girmeyeyim) ve bayağı bir ısrarla bunu dile getirdi. İşimde gücümde bir insanım, daha önce hiç ilişkim olmadı dedi. Bana da geçmişimle ilgili birşey sormadı sadece kapanmamış bir hesabın var mı diye sordu. Benim geçmişle ilgili hiçbir hesabım yok dedim gerçekten de öyleydi, kendimi iyilestirmistim. Hayata tek başıma daha güzel bakıyordum artık. O da bunu duyunca çok memnun olmuştu. Bu bana yeter dedi. İkimiz de kendimizi çok gelistirmis bireylerdik konuştuğumuz konulardan belliydi. Saygıya çok kıymet veriyorduk. Saygı olmazsa olmazdı. Birbirimizi teşvik ediyor bilgi, genel kültür konularını paylaşırdık..takdir ederdik birbirimizi hep. Doğayı, gezmeyi seven insanlardık. Her anını paylaşırdı bir doğa fotoğrafı atıp bu senin için derdi o kadar iyi hissederdim ki . Bunu ona yansıtırdım. Evlenince yapacağımız planları anlatırdı hep.(vaadler) Evlenme isteğine cevabım hemen olmadı. Biraz zaman istedim. Bir gezi düzenlenmiştim kendime, sınavdan sonra ödül diye. Gidip gelince sana fikrimi söylerim hem düşünmüş olurum dedim. Tamam dedi o da yoğun işlerinin arasında fırsat yaratıp yanıma geldi çok şaşırdım. Çok da hoşuma gitti. 5 gün merak ettiğimiz yerleri gezdik. Ben abimlerde kalıyordum o da yakın yerlerde bir otel ayarlamıştı bana yakın olsun diye. Çok güzel vakit geçirdik dolu doluydu.hic kötü bir niyetle yaklaşımı olmadı. Bana maddi harcama yaptırmadı hiç ve çok kızardı bisey almak istesem bana söyle derdi.maddi destekte bulunmak isterdi ben de henüz değil derdim evlendikten sonra bunlar zaten olur. (Ben çalışmıyordum henüz) Çok gurur duyardım benim için çok anlamlıydı. Hatta abimle tanışmak istedi şimdi değil dedim. Memlekete döndüğümüzde aileleri tanıştıracaktık zaten. İlk defa biriyle uyumlu ve aynı düşüncede olmak ve muhabbetimizin olması benim için yeterliydi. Bu daim olursa ilişkimiz daim olur derdim hep. O da daimdir derdi. Çok mutluyduk hiç tartışmadık. Ben hep sakalasirdim biz neden hiç kavga etmedik. İnsan kavgada belli olur dost mu düşman mı diye ;) o da neden kavga edelim ki derdi. Ne güzel anlaşıyoruz. Gezinin son günü Doğum gününe denk gelmişti. Ona küçük bir sürpriz yaptım çok duygulandı. Birbirimizle olmaktan mutluyduk yani. Neyse döndük ailesiyle tanışmaya geldiler. Güzel ve biraz gergin geçti. O benden biraz daha zayıf olduğu için benimle aynı boyda olmasına rağmen benden kısa görünüyordu ama ben bunu sorun etmedim. Bir de saçları dökülmüştü. Ailem onu dış görünüşüyle beğenmediler ama karaktere önem verirlerdi. Ve ben onu istediysem onlar da kabul ederdi. İnsanın karakterli olması dış görüntüsünden daha iyidir diye düşünürüm. Babam ona biraz takıldı saçların neden yok diye, evet bu hiç hoş değildi ama benim elimde olan birşey değildi. Buna kırılmış olabileceğini düşündüm ertesi gün o söyledi baban bana takıldı gördün mü diye. Ben de kırıldın mı diye sordum yok dedi öyle birşey yok. Neyse bu arada onun memleketiyle benimki komşu. Çok yakın yani arada 1 saat var. Ama onun çalıştığı yer uzak. (10 saatlik yol) (beni görmek için oradan da gelirdi) neyse Yola çıkmış işlerinin başına...muhabbetimiz devamdı. Aradan 2 hafta geçti o arada bizi de davet etmişlerdi ailecek. Ona dedim işlerinden dolayı bir fırsat yaratırsan memlekete gel bizimkilerle davete icabet edeceğiz (maksat tanışıp kaynaşmak.) Sonuçta tanışma aşamasındayız. Tabiki dedi sonra birkaç gün geçti İşlerimde sorun var dedi halledip geleceğim diye. 1 hafta oldu yazmadı içime bir huzursuzluk çöktü ben aradım. iyi değilim dedi işlerimi yoluna koymam lazım dedi. Ona yanında olduğumu bilmesini söyledim. Ama o çok soğuktu. Konuştuk biraz. Ama sanki kopuş hissettim. konuşmamız devam ediyordu. Evlenince Onun çalıştığı şehirde yasayacaktik. ben de endişelerimi dile getirdim. Iletisimde kopuş var diye Anlıyorum seni dedi ama evlenince herşey yoluna girecek derdi. Ev alacam dedi ama kız kardeşiyle birlikte yaşıyordu o da memurdu .biz evlenince kız kardeşin bizimle mi yaşayacak diye sormuştum olmasın mı demişti ben de nazikçe aynı evde yaşamak uygun olmaz diye fikrimi söylemiştim tamam demişti. Biz evlenince de işlerin böyle ters giderse beni ihmal mi edeceksin diye. Çünkü iletişimi tam kesmişti. Hiç böyle yapmazdın sen çok yoğun olduğunda bile bir mesaj atardın en azından. Birşey demedi. Mühendislik işleri yürütmek oldukça streslidir bilirim o yüzden fazla yüklenmek istemedim ama iletişim kesmek nedir? Tamam dedim ben seni ararım. Kimin aradığı önemli değil önemli olan iletişim kopmasın. İstediğin zaman sana müsaitim derdi hep. Ama bu sefer sana vakit ayiramazsam yanlış olur dedi. İçime kuskular girdi de girdi. Bir hafta sonra yine ben aradım böyle olmaz diye bu iletişimsizlik ne demek oluyor diye sordum cevap vermedi. Artık istemiyor musun dedim yine cevap yok. Aradım yanına gelirim öyle konuşuruz dedi. Söylediği tarihte de gelmedi. Memlekete geldi (yanıma uğramadan gitmezdi.) Yine gelmedi geleceğim konuşuruz dediği halde. Geri döndü çalıştığı şehre. beni görmeden konuşmadan gitti yani. Bir de hastayim diye bahaneler ileri sürdü aradım sesi iyi geliyordu üşütmüştü. Ben de hastaydım bunu bahane etmedim o da etmezdi de başka birşey vardı söylemedi. Çok kahroldum neye uğradığımı şaşırdım. Geri döndüğünü mesajla bildirdiğinde anladım ki vazgeçmiş söyleyemiyor. İyi ama neden? Ne oldu da bir anda böyle oldu? Ne düşüneceğimi bilemedim aklıma gelmeyen düşünmediğim şey kalmadı. Ben de ona bir veda mesajı yazmak zorunda kaldım istemesem de. Ben yok sayılmayı hak etmedim belli ki sen vazgeçmişsin söylemedin ben söylüyorum vazgeçtim. Seni tanımak çok güzeldi hoşçakal diye. 2 ay geçti hiç cevap bile yazmadı. Çok kahroldum nasıl toparlanacagimi bilmiyorum. Sonra kendimi suçladım çok mu fevri davrandım başka türlü konuşsam belki yaklaşımı farklı olurdu. Bilemiyorum;( Evlilik fikri aklımda yokken hayal kurduk. Ben de istedim evlenmeyi çocuklarımızı bile hayal etmiştik. Çok acele ediyordu bir an önce evlenelim diye. Ben acele etmesine de bir anlam veremiyordum. Hiç birşey anlamadım. Çok üzülüyorum. İnsan sevdiğine bunu neden yapar? Biraz karışık anlatmış olabilirim mazur görün. Aklım çok karışık ;( sizin fikirlerinizi deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum. Sevgiyle...
Ev alacam dedi ama kız kardeşiyle birlikte yaşıyordu o da memurdu .biz evlenince kız kardeşin bizimle mi yaşayacak diye sormuştum olmasın mı demişti . Bunu demiş size. Bu detayı yeni fark ettim. Yani evlenseydiniz kız kardeşinin de sizinle yaşamasını istiyordu saçmalık. 2 aydır konuşmuyorsunuz sanırım . Ayrılmanız çok iyi olmuş bence. Bu kişiyle evlenseniz çok mutsuz olurdunuz. Kurtulduğunuza şükretmelisiniz. Böyle bir anda seni çok seviyorum, seni görmeden duramıyorum diyip 10 saatlik mesafeden görüşmek için gidip gelmeler falan bana açıkçası tuhaf geliyor. Bir anda evlilik evlilik diye tutturmuş.

biz evlenince kız kardeşin bizimle mi yaşayacak diye sormuştum olmasın mı demişti ben de nazikçe aynı evde yaşamak uygun olmaz diye fikrimi söylemiştim tamam demişti.
Burada hiç uyanmadınız mı? Siz bir elmanın iki yarısı sanmışsınız ama düşünce ve istekler beklentiler farklıymış.

Yani abarttıkça abartmışsınız. Normal bir flörtü peri masalına çevirmişsiniz. Babanız hadsizlik yapmış ve belki sizin fark etmediğiniz başka gafları da olmuştur. Herkes tanışır sevgi olur anlaşır evlenir veya anlaşamaz ayrılır, niye bu kadar drama yaptınız? Ayrıca paragraf diye bir şey var hiç duydunuz mu?

Ay valla azmettim okudum. Çok üzücü olmuş sizin için. Doğru düzgün açıklama yapmaya bile cesaret edememiş ezik herif. Sizin yapabileceğiniz bir şey yokmuş yaşanacağı varmış maalesef. Böyle dengesiz biri olduğunu baştan görmeniz iyi bile olmuş kurtuldum diye düşünün, geçmiş olsun
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için🙏

Çok aşırı detay vermişsiniz hatta detaylar kendi tekrarlamış resmen, eğer normal hayatınızda da bu kadar detaycıysanız arkadaş zorlanmış olabilir.
Biz evlenince kız kardeşin bizimle mi yaşayacak diye sormuş konu sahibi. Olmasın mı demiş eski sevgilisi. Durum bence konu sahibiyle ilgili değil, bu erkek istediği olmayınca kaçan birisi

Burada hiç uyanmadınız mı? Siz bir elmanın iki yarısı sanmışsınız ama düşünce ve istekler beklentiler farklıymış.

Yani abarttıkça abartmışsınız. Normal bir flörtü peri masalına çevirmişsiniz. Babanız hadsizlik yapmış ve belki sizin fark etmediğiniz başka gafları da olmuştur. Herkes tanışır sevgi olur anlaşır evlenir veya anlaşamaz ayrılır, niye bu kadar drama yaptınız? Ayrıca paragraf diye bir şey var hiç duydunuz mu?
Evet paragrafın ne olduğunu iyi biliyorum ama burada uygulamadım, kusura bakmayın. Evet belki yeni olduğu için acımı henüz atlatamadım o yüzden Drama yaptım. Zaman geçtikçe bakış açım da değişir belki. Yermenize gerek yoktu.

Bide ben okurken size hiç yakıştıramadım yani tip değil ben görmedim sonuçta .Kimseyi aşağı görmek de haddime değil Sadece sanki siz bir sürümün üst segmeni gibi nasıl yazsam yani sanki o sizin gibi değil size uymaya çalışmış olmamış olmayacağını anlamış Bu manada o da en doğru kararı vermiş

Ev alacam dedi ama kız kardeşiyle birlikte yaşıyordu o da memurdu .biz evlenince kız kardeşin bizimle mi yaşayacak diye sormuştum olmasın mı demişti . Bunu demiş size. Bu detayı yeni fark ettim. Yani evlenseydiniz kız kardeşinin de sizinle yaşamasını istiyordu saçmalık. 2 aydır konuşmuyorsunuz sanırım . Ayrılmanız çok iyi olmuş bence. Bu kişiyle evlenseniz çok mutsuz olurdunuz. Kurtulduğunuza şükretmelisiniz. Böyle bir anda seni çok seviyorum, seni görmeden duramıyorum diyip 10 saatlik mesafeden görüşmek için gidip gelmeler falan bana açıkçası tuhaf geliyor. Bir anda evlilik evlilik diye tutturmuş.
Komşumuzun oglu da böyle bir dügünde kızın birini begendi.
Deli divane oldu.
Kapısına kaç kere ailesini gönderdi.
Kaç kere etraftan topladılar ogullarını deli divane gibi ortalıklarda dolanıyordu.
Kızın babasının işyerine bile gidip aglamış
En sonunda aile kabul etti, kızı istediler.
Çocuk nişanlılık döneminde resmen pervane.
Hediyeler, çiçekler.
Ailesine sürekli kıza şunu alın, bunu alın diyerek yönlendiriyordu.
Hatta komşumuz bir sefer kızın ailesindeki bir olumsuzlugu eleştirdi diye anasına iş attı bu dümbük eleman :)
Neyse gel zaman git zaman evlendiler.
1 sene bile geçmeden çok isteyerek aldıgı eşine katlanamaz oldu pislik.
Eve gitmemeler, içip sıçmalar, kendinden geçmeler.
Kız da hamileydi çocugu oldu.
Kızı hunharca çocugu kucagındayken dövmüş pislik.
Ailesi öğrenince kızı çekti aldılar geri.
Bu pislik tekrar aglamalar, zırlamalar , karımı geri verin tövbe ediyorum demeler.
2-3 ay ailesine hayatı zehir etti pişmanım diyerek.
Kız tekrar kucagında çocugu ile geri geldi.
6-7 ay mı ne geçmişti yine kızı dövmüş şerefsiz.
Aile bu sefer toptan kızı aldı, kızlarına da bu adama bir daha dönerse evlatlıktan reddedeceklerini söylediler.
Ne mi oldu ?
Bu şero yine pişman oldu :)
Döngü böyle gelip geçti taaaaki boşanma davası görülene kadar.
Boşanma oldu çocuguyla da bagını ilk başta sırf eski eşine eziyet olsun diye artırmak isterken başka bir kızı hayatına alınca babalıktan da boşandı :)
Komşu oturmalarında gelini de gelirdi arada bir.
En büyük şansım diyordu eşi için ama en büyük felaketi oldu.
Yemeyin bu numaraları kızlar.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back