• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşı yaptirmayanlar

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Çocuğum 3 ayını henüz doldurmadı. Biz geçen hafta yaptiracaktik ama öğleden sonra ya kaldık. Eşime ASm ye istediğin vakitte gidemezsin dedim ve hemşireyi aradım. Kendisi aşıyı attığını haftada 1 kez uygulandığını aşıların süresi olduğunu falan söyledi. Tabi biz daha önce devlet hastanesi ve ASM hic gitmediğimiz icin sistemi bilemiyoruz. 13 valanli ne demek? Zatürre geçirdim ben 20 sene once. Cocuk doktoru zaturrenin 18 çeşidi olduğunu söyledi. Ve bana sende yaptır ama şuan piyasada aşı sıkıntısı var dedi. Rota aşısını verin bize biz asm deki aşıları yaptırırken verelim hemşire onu da halletsin dedik kendisi elektriklerin kesilebilecegini falan söyledi o sebeple siz ilk önce buraya gelin ben rota yi yapayım dedi ağızdan damla ile veriliyormus. Arkasından ASM gidin dedi diğer aşıları yaptırın dedi.
Internette cok dramatik tablolar var.
Rotavirus asisindan sonra besin alerjisi olduğu yönünde veya cocugu zatürre aşısı vurulup 10 gün boyunca zatürre den yattigi yönünde..
Ben En çok HPV asisina üzüldüm hpV mağdurları diye ve 10 sene once o aşıyı oldum 2 doz mu 3 doz mu bilemiyorum buzlar içerisinde gelmisti hemen vurulmustum. Simdi kız ve erkek çocuklara 9 yaşından itibaren vurulmalı deniyor? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu arada zaman ayırıp cevapladığınız icin teşekkür ederim.
Merhaba biz bugün 2.ay aşılarımızı olduk.

Gecen pazartesi günü çocuk doktorumuzla bu durumu konuşunca 4 aşının aynı gün için ağır olacağını söyledi Rotavirus aşısını 3 ve 5. Aylarda yapabileceğini söyledi.

Siz bu durumu doktorunuzla tekrar konuşun Önce sağlık ocağında karma,zatüre,verem aşılarını burdurun 3.ayda ise Rotavirusu aşısını vurdurun.

Ben aşılardan önce, çocuk doktorumuza götürüp bütün muayenelerini yaptırıp sonra sağlık ocağına da aşısını yaptırıyorum.
Tavsiye ederim.

Ayrıca ben de tedirginliğimi doktorumla paylaştığımda, artık modern aşıların icin de civa olmadığını söyledi.

Son düzenleme:
Bebeğinizin bünyesi ağrıyı acıyı öğrenecek bunun yanında onların vücutları iç organları bizimki gibi değil çok hassas. Üstelik biliyorsunuz ki her ilaç kullanımı bir sonraki kullanımın etkisini azaltır yani o şuanda çok küçük bu etki onda hemen kendini göstermez elbette ama ne gerek var ki bunu yapmaya. Calpol benim gözlemlediğim kadarıyla 30 dk içinde etkisini gösterdi bir de fitil var eğer daha erken etkisini göstersin derseniz fitil verirsiniz 10-15 dk en fazla o da hemen etkisini gösterir. İlaçlara ne kadar az maruz kalırsa o kadar iyi. Ben içeriği temiz olsun diye d vitamini ve demiri bile arastira arastira alıyorum .
Asla söylediklerim yanlış anlaşılmasın elbette bebeklerimiz acı çeksin demiyorum hangi vicdan dayanabilir ki zaten ama gozlemleyelim eğer ateşi varsa ya da ateşi yok ama aşıdan sonra huysuz ve huzursuzsa muhtemelen ağrısı vardır .o zaman da verilmeli yani ateşi yok 38 dereceyi görmüyo diye calpolu vermek için beklemeyin. Calpol sadece ateş düşürücü değil aynı zamanda ağrı kesici. Bu arada ilerde lazım olur belki demir vitamini olarak bestiron ve sidefer tavsiye ederim diğerleri çok kabızlık yapıyo ve içerikleri temiz değil
Bizim doktorumuz D vitamini icin temiz icerikli yani katkı maddesiz bir ürun kullanabilirsin doğrusu da o demişti ve onun üzerine bize Ocean D3 ü verdi..

Fakat Demir için katkı maddesi olmayanların etkilerinin çok az olduğunu söyledi. Sağlık ocağinin verdigi Demir ilacinin zararından cok faydasinin oldugunu onu kulkanmamı tavsiye etti.

Canım domatesi yiyen benim. Emziriyorum.
Rota neden yaptırmadın peki? Maşallah bu arada büyümüş 💜
Haaa 😂 gece gece iyi güldüm ben de. Hiç okuyamamışım ya.
İshalin de 600 çeşidi varmış. Bende yaptırmadım.
Büyüdü ya dişlerimiz zorluyor bizim de. Çıkamadı bir türlü. Şimdi de ağlamasına uyandık meme de almıyor.
Bu arada bu aşı karşıtları covidin de aşısını olmayacaklar mı acaba merak ediyorum.

Bizim doktorumuz D vitamini icin temiz icerikli yani katkı maddesiz bir ürun kullanabilirsin doğrusu da o demişti ve onun üzerine bize Ocean D3 ü verdi..

Fakat Demir için katkı maddesi olmayanların etkilerinin çok az olduğunu söyledi. Sağlık ocağinin verdigi Demir ilacinin zararından cok faydasinin oldugunu onu kulkanmamı tavsiye etti.
Evet katkı maddeleri vücutta tutulumunu arttırmak için katiliyolo ama bana hayatının sonuna kadar zararlı maddelere maruz kalacak birine şimdiden başlamak mantıklı gelmiyo. Ancak eğer bebeğinizde ciddi boyutlarda kansızlık varsa bu sizin tercihiniz . Mesela ben ek gıdaya gectigimizden beri asla süt ürünlerini yemeklerle beraber vermiyorum.m
Kahvaltıda biber, salata ,ceviz ,pekmez ,yumurta vs vs yer başlarda pekmezine limon damlatirdim ama asla kahvaltıda peynir vermiyorum çünkü demir emilimini azaltıyo. Demir zengini besin yediğinde yanında içecek olarak muhakkak c vitamininden zengin bi içecek oluyo kesinlikle ayran değil. Yoğurdu ,kefiri, peyniri Demir zengini besinden en az iki saat sonra veriyorum. Bebeğimde demir eksikliği kansızlık yok şükür. O yüzden demir ilacını bile damla olarak iki günde bir ve daha az veriyorum. Çünkü fazla demir de iç organlarda oksitlenme yapıyo

Merhaba biz bugün 2.ay aşılarımızı olduk.

Gecen pazartesi günü çocuk doktorumuzla bu durumu konuşunca 4 aşının aynı gün için ağır olacağını söyledi Rotavirus aşısını 3 ve 5. Aylarda yapabileceğini söyledi.

Siz bu durumu doktorunuzla tekrar konuşun Önce sağlık ocağında karma,zatüre,verem aşılarını burdurun 3.ayda ise Rotavirusu aşısını vurdurun.

Ben aşılardan önce, çocuk doktorumuza götürüp bütün muayenelerini yaptırıp sonra sağlık ocağına da aşısını yaptırıyorum.
Tavsiye ederim.

Ayrıca ben de tedirginliğimi doktorumla paylaştığımda, artık modern aşıların icin de civa olmadığını söyledi.
Merhaba geçmiş olsun ağrısız sızısz ateşsiz atlatsın insallah.
Sanirim her doktorun görüşü farklı.
Bizim doktorumuz aynı gün yapılmasını söyledi. Saglik ocagindaki hemşire ye de sordum o da öyle olur dedi. Bugün hepsini olacak.
Bende her ay rutin muayeneye götürüyorum.
Boy kilo ölçümü oluyor ve doktor bakıyor her yerine..
Aslinda cıva degil sadece baska şeylerde okudum ama ne kadar doğrudur bilemem
Domuz,cenin vs. Korkunç gercekten. 😤

Tabi ki kimyasalla
Evet katkı maddeleri vücutta tutulumunu arttırmak için katiliyolo ama bana hayatının sonuna kadar zararlı maddelere maruz kalacak birine şimdiden başlamak mantıklı gelmiyo. Ancak eğer bebeğinizde ciddi boyutlarda kansızlık varsa bu sizin tercihiniz . Mesela ben ek gıdaya gectigimizden beri asla süt ürünlerini yemeklerle beraber vermiyorum.m
Kahvaltıda biber, salata ,ceviz ,pekmez ,yumurta vs vs yer başlarda pekmezine limon damlatirdim ama asla kahvaltıda peynir vermiyorum çünkü demir emilimini azaltıyo. Demir zengini besin yediğinde yanında içecek olarak muhakkak c vitamininden zengin bi içecek oluyo kesinlikle ayran değil. Yoğurdu ,kefiri, peyniri Demir zengini besinden en az iki saat sonra veriyorum. Bebeğimde demir eksikliği kansızlık yok şükür. O yüzden demir ilacını bile damla olarak iki günde bir ve daha az veriyorum. Çünkü fazla demir de iç organlarda oksitlenme yapıyo
Tabi ki kimyasallar konusunda haklısınız.. Çok erken yaşta almasalar daha iyi .
Bebeğim daha iki aylık. Biz de erken doğum olunca mecburen demir ilacını erken başlamak durumundayız.Dedigim gibi demir ilacında öyle bir durum varmış.

Beslenmede kesinlikle süt ürünlerinin alımına dikkat etmek lazım..Demir yapacak hiçbir yiyeceğin ejöncesinde veye sonrasında süt ürünleri tüketmemeli .Biz yetişkinler bile kendi beslenmemizde dikkat etmeliyiz.

Maşallah bebeğiniz ek besine geçmiş .Demir eksikliğinin olmamasına sevindim darısı bizim bebeklere..

Tabi ki kimyasalla

Tabi ki kimyasallar konusunda haklısınız.. Çok erken yaşta almasalar daha iyi .
Bebeğim daha iki aylık. Biz de erken doğum olunca mecburen demir ilacını erken başlamak durumundayız.Dedigim gibi demir ilacında öyle bir durum varmış.

Beslenmede kesinlikle süt ürünlerinin alımına dikkat etmek lazım..Demir yapacak hiçbir yiyeceğin ejöncesinde veye sonrasında süt ürünleri tüketmemeli .Biz yetişkinler bile kendi beslenmemizde dikkat etmeliyiz.

Maşallah bebeğiniz ek besine geçmiş .Demir eksikliğinin olmamasına sevindim darısı bizim bebeklere..
Sağlıkla buyusunler melekler

Merhabalar hanımlar 2 aylik bir bebeğim var ve 2.Ay aşısını gecen hafta kaçırdık. Sabah gitmemiz lazımmış ASM ye ancak bu hafta yapılabilir dendi akabinde rotavirus aşısı..
Ancak Düşüncelerim tamamen değişti aşılar ile ilgili
Ben çocuğuna hic asi yaptırmayan annelerin yorumlarını bekliyorum.
Ne gibi bir etkisi oldu yaptırmamanızın
Çocuğunuz su çiçeği ve ya herhangi bir rahatsızlığa yakalandığında nasil bir yol izlediniz

Ayrıca aşı yaptıranlar aşı sonrası çocuklarınızda ne gibi seyler oldu? Asi sonrası cocugu nöbet geçiren ve ya boynunu tutamayan ve ya otizm olan pek çok şey duydum da. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir de otizmli cocuklarin kadavralarinda yüksek miktarda civa bulunmuş .
Yarar görmek isterken zarar görmek istemem herkes fikrini paylaşırsa sevinirim kavgasiz..
Çok şey yazarım ama ban yemek istemiyorum. Sadece eltim ası old9old9p
Merhabalar hanımlar 2 aylik bir bebeğim var ve 2.Ay aşısını gecen hafta kaçırdık. Sabah gitmemiz lazımmış ASM ye ancak bu hafta yapılabilir dendi akabinde rotavirus aşısı..
Ancak Düşüncelerim tamamen değişti aşılar ile ilgili
Ben çocuğuna hic asi yaptırmayan annelerin yorumlarını bekliyorum.
Ne gibi bir etkisi oldu yaptırmamanızın
Çocuğunuz su çiçeği ve ya herhangi bir rahatsızlığa yakalandığında nasil bir yol izlediniz

Ayrıca aşı yaptıranlar aşı sonrası çocuklarınızda ne gibi seyler oldu? Asi sonrası cocugu nöbet geçiren ve ya boynunu tutamayan ve ya otizm olan pek çok şey duydum da. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir de otizmli cocuklarin kadavralarinda yüksek miktarda civa bulunmuş .
Yarar görmek isterken zarar görmek istemem herkes fikrini paylaşırsa sevinirim kavgasiz..
Çok şey yazasim var ama ban yemek istemiyorum. Sadece eltim zamanında çocuk felci aşısı olmadığı için diyecklerim bu kadar. Aşı dan zarar gören ne duydum ne gördüm.

Merhaba geçmiş olsun ağrısız sızısz ateşsiz atlatsın insallah.
Sanirim her doktorun görüşü farklı.
Bizim doktorumuz aynı gün yapılmasını söyledi. Saglik ocagindaki hemşire ye de sordum o da öyle olur dedi. Bugün hepsini olacak.
Bende her ay rutin muayeneye götürüyorum.
Boy kilo ölçümü oluyor ve doktor bakıyor her yerine..
Aslinda cıva degil sadece baska şeylerde okudum ama ne kadar doğrudur bilemem
Domuz,cenin vs. Korkunç gercekten. 😤
Teşekkür ederim.Şimdi biraz ateşi var açıkçası gece uyumamaya çalıştım ateşini takip etmek için.

Hemen ateş düşürücü vermemek için ıslattığım mendille kontrolü sağladım diyebilirim.
Tabi ki civa dışında farklı katkı maddeleri de vardır fakat annelerin en çok takildigi nokta civa olunca onu örnek verdim.

Domuz ve cenin vb.seylerin de olduğunu düşünmüyorum inşallah da öyledir.

Siz yine de 3 ve 5. Aylar için öneride bulunun doktorunuz muhakkak kabul edecektir.Ağir gelmesin kuzuya.. hatta gidemezseniz bile doktorunuzu arayıp düşüncenizi söyleyin mutlaka kabul edecektir.Çünku bu 3 aşı bile çocuğa yetiyor da artıyor.

2 kızımında bütün aşılarını yaptırdım gerek rota gerek menenjit gerek asm deki aşıları. Çok şükür birşey görmedik ates bile yaşamadım. Şimdi tekrar yaptırmayı düşünüyorum kısmet.

Çok şey yazarım ama ban yemek istemiyorum. Sadece eltim ası old9old9p

Çok şey yazasim var ama ban yemek istemiyorum. Sadece eltim zamanında çocuk felci aşısı olmadığı için diyecklerim bu kadar. Aşı dan zarar gören ne duydum ne gördüm.
Düşüncelerinizi duzgun bir şekilde ifade ettiğiniz zaman ban yemiyorsunuz.

Teşekkür ederim.Şimdi biraz ateşi var açıkçası gece uyumamaya çalıştım ateşini takip etmek için.

Hemen ateş düşürücü vermemek için ıslattığım mendille kontrolü sağladım diyebilirim.
Tabi ki civa dışında farklı katkı maddeleri de vardır fakat annelerin en çok takildigi nokta civa olunca onu örnek verdim.

Domuz ve cenin vb.seylerin de olduğunu düşünmüyorum inşallah da öyledir.

Siz yine de 3 ve 5. Aylar için öneride bulunun doktorunuz muhakkak kabul edecektir.Ağir gelmesin kuzuya.. hatta gidemezseniz bile doktorunuzu arayıp düşüncenizi söyleyin mutlaka kabul edecektir.Çünku bu 3 aşı bile çocuğa yetiyor da artıyor.

Ya kıyamam ben ona ama 😥 aslinda ateş-i olması kötü değilmiş yani vücut savaşıyor ya hani mikropla. Ama bu aşılardan bir tanesi bcg verem aşısı onda dusa girmeme olayi var ya 72 saat. Islak mendil sıkıntı yaratmıyor mu acaba ? Yani silinebilir mi onla. Burada arkadaşlar calpol falan yazmıştı 🙄 ateş düşürücü vermemek mi gerekiyo?

Safsarisin, aklınız karışmasın ablacım, aşıların ülkemizde yaygın olmadığı çoook eski zamanlarda bebek ölümlerinin çoğu bulaşıcı hastalıklardan gerçekleşmiş.

Rahmetli babaannemin bebekken geçirdiği çocuk felci yüzünden bir ayağı aksaktı, kardeşim henüz 8 yaşındayken kızamıktan vefat etti, kızamık bana da bulaştı tabii ve çok ağır geçirdim, kardeşimin vefatından 15 gün sonra kızamık yüzünden bende ölümden döndüm, benden kuzenime de bulaşmış, o da kızamıktan günlerce yattıktan sonra bir kolunda felç oluştu, Allah'tan geçici bir durumdu da fizik tedaviyle atlattı.

Çocuk felci ve kızamık hayatımın en berbat çocuk hastalıkları olduğundan kızımın tüm aşılarını eksiksiz yaptırdık, hatta o dönem özellerde bile menenjit aşı takviminde yoktu, menenjit aşısını da getirtip yaptırdım, iyi ki akıl edip yaptırdım diyeceğim sağlık sorunları yaşadık.

Aşılar hakkında herkes bir şey diyor, zararları var mıdır bilemem, belki vardır ama bu zararın otizm vb şeyler olduğunu hiç sanmıyorum, içinde civa varsa bile, günlük hayatta evlerde kullandığımız şeylerin içindeki civa oranını bir araştırsanız aşı içindeki civanın onlardan daha az zararlı olduğunu anlarsınız.
Her gün baktığınız ayna, aydınlatsın diye kullandığınız dayanıklı ampüller, mobilyalarınızın cilalarında, bazı kozmetik ürünlerinde, evde kullandığınız haşere ilaçlarında, bazı temizlik ürünlerinde vs vs.

Bakın bugün tüm dünya bir pandeminin pençesinde, milyonlarca insan ölüyor ve ilaçlar da bir yere kadar, insanlık aşı bulunsun diye dua ediyor çünkü aşıların uzun vadede koruyuculuğu daha yüksek.

Merhabalar. Bu zamana kadar boyle birseyi sorgulamadım hiç. Ben de tüm aşılarımı oldum. Yani herhalde oldum çünkü az evel eşimin sağ kolunda dirseğin icinde aşı izi gördüm. O ası izi annemde de var. Hatta eski insanların hepsinde var sanirim bende yok 🤷‍♀️😱😱 ama babam cok titizdi.

Evet bu hastalıklar ölümcül ve cok üzücü gercekten. Allah rahmet eylesin.
Internette o kadar çok şey yazip çiziyorlar ki insan çok tedirgin oluyor. Okuduklarım karşısında cok etkilendim. Oysa oğlum hepatit B aşısı da olmuştu. Bir sorun da yaşamadım yani ama çok etkilendim . Insana bildiklerini unutturuyorlar. Hergun bisey diyorlar. Yaptırdı Bugün esim eve geldi emzirdim yatiyor simdi 😁😁😁

2 kızımında bütün aşılarını yaptırdım gerek rota gerek menenjit gerek asm deki aşıları. Çok şükür birşey görmedik ates bile yaşamadım. Şimdi tekrar yaptırmayı düşünüyorum kısmet.
Yaptırın inşallah. Allah uzun ömür versin evlatlarımıza insallah

Evet bu hastalığa yakalanirlarsa bağışıklık deniyor ama 1 yasinda bebegin ne bağışıklığı olacak ki o da var. Bende antibiyotiğe falan cok karşıyım mesela
Antibiyotige karşı olmak mı! Yapmayın Allah askina yaa.. Gerçekten matah bir şey gibi bir de yazmayın şuraya bunu okuyan başka annelerde sizin gibi etkilenip kendini sorgulayacak. Antibiyotik gereksiz kullanılmamalıdır. Ama gerekli olduğunda kullanılması hayat kurtarır. Enfeksiyon varsa ateş varsa kan değerinde crp yüksekse mesela kullanmak zorundasınız. Bunları öğrenmek bu kadar zor değil yahu😔 gerçekten çok üzülüyorum böyle yorumları okudukça.

Düşüncelerinizi duzgun bir şekilde ifade ettiğiniz zaman ban yemiyorsunuz.
Bir türlü yazamamışım. Eltim engelli. Ben yazmasını bile beceremedim dile kolay diyeyim eltim yaşıyor bununla bir ömür... O yüzden ban yemeyecek kelimeler seçmek çok zor. Söz konusu bir çocuğun hayatı...

Antibiyotige karşı olmak mı! Yapmayın Allah askina yaa.. Gerçekten matah bir şey gibi bir de yazmayın şuraya bunu okuyan başka annelerde sizin gibi etkilenip kendini sorgulayacak. Antibiyotik gereksiz kullanılmamalıdır. Ama gerekli olduğunda kullanılması hayat kurtarır. Enfeksiyon varsa ateş varsa kan değerinde crp yüksekse mesela kullanmak zorundasınız. Bunları öğrenmek bu kadar zor değil yahu😔 gerçekten çok üzülüyorum böyle yorumları okudukça.
Valla size şunu diyim. Benim kardesim sürekli surekli boğaz enfeksiyonu geçirirdi hala daha 20 yasına kadar sürdü bu. Ve sürekli antibiyotik serum vs vs. Artık en son ben serum istiyorum hap istemiyorum iğne istemiyorum modundaydi. Hatta antibiyotik bağışıklığı düşürüyor diye bisey de okudum da yalan olmasin. Valla bence cocugu hik dese antibiyotik kullananlar kendini sorgulasın. Farkındaysaniz kamu spotu reklâmlar var antibiyotik ile ilgili. Ama bundan 10 sene once işte böyle değildi. Her önüne gelene reçete ediliyordu. Antibiyotik vücuda nasil etki ediyor ise vajinal mantarda yapiyor mesela. Bilirsiniz. Ben nefret ediyorum . Isteyen kullanabilir tabi hekimini dinleyip

Ya kıyamam ben ona ama 😥 aslinda ateş-i olması kötü değilmiş yani vücut savaşıyor ya hani mikropla. Ama bu aşılardan bir tanesi bcg verem aşısı onda dusa girmeme olayi var ya 72 saat. Islak mendil sıkıntı yaratmıyor mu acaba ? Yani silinebilir mi onla. Burada arkadaşlar calpol falan yazmıştı 🙄 ateş düşürücü vermemek mi gerekiyo?
Tabi o yüzden Ateş düşürücü vermek istemedim açıkçası vücudu gereksiz soğutmaya gerek yok ..Tabi her çocuk ateşe farklı tepki verebilir. 37 bazı bebeğe normal gelir bazı bebeğe fazla gelebilir ona göre davranmak lazım.

Bizim hemşire 37.5 olunca calpol verebilirsin demişti biz 38 ı bile görsek vermeyecektim. Ateşle savaşması için tabi yine duruma göre..
Vücudunu siliyorum ama asi vurulan yerleri değil eklem yerleri,alnı, elleri.. o şekilde yaptım.
Size de şimdiden şifa diliyorum.Kolaylikla, ağrısız, sızısız, ateşsiz atlatın inşallah.

Valla size şunu diyim. Benim kardesim sürekli surekli boğaz enfeksiyonu geçirirdi hala daha 20 yasına kadar sürdü bu. Ve sürekli antibiyotik serum vs vs. Artık en son ben serum istiyorum hap istemiyorum iğne istemiyorum modundaydi. Hatta antibiyotik bağışıklığı düşürüyor diye bisey de okudum da yalan olmasin. Valla bence cocugu hik dese antibiyotik kullananlar kendini sorgulasın. Farkındaysaniz kamu spotu reklâmlar var antibiyotik ile ilgili. Ama bundan 10 sene once işte böyle değildi. Her önüne gelene reçete ediliyordu. Antibiyotik vücuda nasil etki ediyor ise vajinal mantarda yapiyor mesela. Bilirsiniz. Ben nefret ediyorum . Isteyen kullanabilir tabi hekimini dinleyip
Canım üstte arkadaşın dediği gibi gerçekten gerekiyorsa antibiyotik kullanmaktan kaçmamalıyız onu da iyi bir doktor ile anlayabiliriz.
Zaten şimdi çok gerekli değilse vermiyorlar.
Ama vücutta bir iltihap,enfeksiyon varsa kullanılmalı böyle durumlarda yararı zararından fazladır.

Tabi o yüzden Ateş düşürücü vermek istemedim açıkçası vücudu gereksiz soğutmaya gerek yok ..Tabi her çocuk ateşe farklı tepki verebilir. 37 bazı bebeğe normal gelir bazı bebeğe fazla gelebilir ona göre davranmak lazım.

Bizim hemşire 37.5 olunca calpol verebilirsin demişti biz 38 ı bile görsek vermeyecektim. Ateşle savaşması için tabi yine duruma göre..
Vücudunu siliyorum ama asi vurulan yerleri değil eklem yerleri,alnı, elleri.. o şekilde yaptım.
Size de şimdiden şifa diliyorum.Kolaylikla, ağrısız, sızısız, ateşsiz atlatın inşallah.
Teşekkür ederim Allah razı olsun.
Oldu bugun aşıları, hepsini ,ölçüp duruyorum 37.1 37.2 36.4 dijital ile ölçtüm.
Ben sabaha kadar uyumam simdi :(

Her dakika ölçüyorum paronaya oldu herhalde. Eşime bugun uyuklayabilir demis hemşire. Ya benim için böyle seyler aşırı stres sebebi vallahi. Ama vurdurmasam bu defa da vicdan azabı çekecektim 😥

Back
X