- 4 Mart 2012
- 15.215
- 35.100
- 798
- Konu Sahibi Safsarisin
Merhaba biz bugün 2.ay aşılarımızı olduk.Çocuğum 3 ayını henüz doldurmadı. Biz geçen hafta yaptiracaktik ama öğleden sonra ya kaldık. Eşime ASm ye istediğin vakitte gidemezsin dedim ve hemşireyi aradım. Kendisi aşıyı attığını haftada 1 kez uygulandığını aşıların süresi olduğunu falan söyledi. Tabi biz daha önce devlet hastanesi ve ASM hic gitmediğimiz icin sistemi bilemiyoruz. 13 valanli ne demek? Zatürre geçirdim ben 20 sene once. Cocuk doktoru zaturrenin 18 çeşidi olduğunu söyledi. Ve bana sende yaptır ama şuan piyasada aşı sıkıntısı var dedi. Rota aşısını verin bize biz asm deki aşıları yaptırırken verelim hemşire onu da halletsin dedik kendisi elektriklerin kesilebilecegini falan söyledi o sebeple siz ilk önce buraya gelin ben rota yi yapayım dedi ağızdan damla ile veriliyormus. Arkasından ASM gidin dedi diğer aşıları yaptırın dedi.
Internette cok dramatik tablolar var.
Rotavirus asisindan sonra besin alerjisi olduğu yönünde veya cocugu zatürre aşısı vurulup 10 gün boyunca zatürre den yattigi yönünde..
Ben En çok HPV asisina üzüldüm hpV mağdurları diye ve 10 sene once o aşıyı oldum 2 doz mu 3 doz mu bilemiyorum buzlar içerisinde gelmisti hemen vurulmustum. Simdi kız ve erkek çocuklara 9 yaşından itibaren vurulmalı deniyor? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu arada zaman ayırıp cevapladığınız icin teşekkür ederim.
Gecen pazartesi günü çocuk doktorumuzla bu durumu konuşunca 4 aşının aynı gün için ağır olacağını söyledi Rotavirus aşısını 3 ve 5. Aylarda yapabileceğini söyledi.
Siz bu durumu doktorunuzla tekrar konuşun Önce sağlık ocağında karma,zatüre,verem aşılarını burdurun 3.ayda ise Rotavirusu aşısını vurdurun.
Ben aşılardan önce, çocuk doktorumuza götürüp bütün muayenelerini yaptırıp sonra sağlık ocağına da aşısını yaptırıyorum.
Tavsiye ederim.
Ayrıca ben de tedirginliğimi doktorumla paylaştığımda, artık modern aşıların icin de civa olmadığını söyledi.
Son düzenleme: