• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşı yaptirmayanlar

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Teşekkür ederim Allah razı olsun.
Oldu bugun aşıları, hepsini ,ölçüp duruyorum 37.1 37.2 36.4 dijital ile ölçtüm.
Ben sabaha kadar uyumam simdi :KK43:

Her dakika ölçüyorum paronaya oldu herhalde. Eşime bugun uyuklayabilir demis hemşire. Ya benim için böyle seyler aşırı stres sebebi vallahi. Ama vurdurmasam bu defa da vicdan azabı çekecektim 😥
Tekrar geçmiş olsun ne güzel Rotavirusunu de atlattınız..
İnşallah ateşi çok yükselmeden atlatacaksınız..Eklem yerlerini ara ara sil canım ..

Canım icin nasıl rahat ediyorsa oyle yap zaten derecen dijital istedigin vakit ölç ama kendini cok üzmeden.. daha önumüzde çok aşı var kendini yıpratma bütün bebekler senin bebeğin gibi aşı olacaklar öyle düşün.
Ben saat başı koltuk altından ölçüp ajandasina not aldım unutmamak için.Sizin ki galiba cihaza kaydediyor.

Hiç strese girme için rahat olsun aşılarını yaptırdım diye..

Bol bol emzir,uyanınca sohbet et ,şarkı söyle biz sabaha kadar öyleydik hatta bir ara bizim ki onunla konuşunca gülücükler saçmaya başladı .Şükür ateşi düştü canım tabi bugün de dikkat edeceğim.
Hemşirenin dediği gibi uyukluyorlar ama beslenmekten geri kalmıyorlar. Uykulu olsa bile mama için mıkirdanıyorlar

Tekrar geçmiş olsun ne güzel Rotavirusunu de atlattınız..
İnşallah ateşi çok yükselmeden atlatacaksınız..Eklem yerlerini ara ara sil canım ..

Canım icin nasıl rahat ediyorsa oyle yap zaten derecen dijital istedigin vakit ölç ama kendini cok üzmeden.. daha önumüzde çok aşı var kendini yıpratma bütün bebekler senin bebeğin gibi aşı olacaklar öyle düşün.
Ben saat başı koltuk altından ölçüp ajandasina not aldım unutmamak için.Sizin ki galiba cihaza kaydediyor.

Hiç strese girme için rahat olsun aşılarını yaptırdım diye..

Bol bol emzir,uyanınca sohbet et ,şarkı söyle biz sabaha kadar öyleydik hatta bir ara bizim ki onunla konuşunca gülücükler saçmaya başladı .Şükür ateşi düştü canım tabi bugün de dikkat edeceğim.
Hemşirenin dediği gibi uyukluyorlar ama beslenmekten geri kalmıyorlar. Uykulu olsa bile mama için mıkirdanıyorlar
Ohhh cok şükür. Maşallah ona. Emzirmek etki ediyordur olumlu yönde degil mi? Bende 3 saat icinde 3 kez emzirdim normalde 3 saatte bir emzirirdim😁😁😁
Gülücükler mi saçıyor 😁😁
Benimki de daha demin oyle yapti.
Evet bizimki cihaza kaydediyor. Bir de sey alayim diyorum o diğer ateş ölçerler koltukaltina konan😁
Bulunsun.
Aslında biraz rahatlama oldu gercekten.. bide tecrubelisin sen galiba ben hatırlıyorum yorumlardan 18 yasinda bir çocuğun vardi degilmi bu 2.cocuk.
🥰🥰
Doktor bize rotavirus aşısını yaptirmiyorlar sonra hastaneye yatış yapıyoruz cocugu aileye söylediğimde bası eğik çıkıyor odadan demişti. Bende araştırdım cok varmis hastane yatisi bu hastalıkta 🤷‍♀️

@Msspinkie niye kızıon kz yanlışımı öğrenmek için yazdım 😂😂 Her insan hata yapar yani. Yanlş oldu görümcem söyledi öyle yapmamı şimdi hatrladım 😂
Ateş demek vücut savunmada demek. Bağışıklığın güçlenmesi için ateşlenmeye izin vermemiz lazım :) 38 den sonra riskli ilerleyebilir tablo, özellikle bebeklerde ve çocuklarda seyir çok hızlı değişebilir. Bu yüzden genelde doktorlar 38 - 38,5 olmadan ateş düşürücü verilmesini pek onaylamazlar. Doğal yöntemleri deneyin (duş vs), düşmüyorsa ilaç verin derler.

Benim oğluma ben 38 leri görmeden 37,8 falansa ateş düşürücü veririm. Çünkü kendisi en ufak bir hastalıkta 40-41'leri gören bir bünyeye sahip. Havale geçirmedi hiç ama çok yüksek seyreder ateşi. O ateşlenince gece gündüz nöbette oluruz. Domuz gribi geçirdi, 5 gün 40 altına inmedi ateşi.

Kızım ise tam tersi. Aynı anda o da domuz gribi atlattı, bir gece 39 oldu ve ateş düşürücü verdim. Sonrasında duş, hafif giydirme vs derken onu toparladık 2 günde.

Ohhh cok şükür. Maşallah ona. Emzirmek etki ediyordur olumlu yönde degil mi? Bende 3 saat icinde 3 kez emzirdim normalde 3 saatte bir emzirirdim😁😁😁
Gülücükler mi saçıyor 😁😁
Benimki de daha demin oyle yapti.
Evet bizimki cihaza kaydediyor. Bir de sey alayim diyorum o diğer ateş ölçerler koltukaltina konan😁
Bulunsun.
Aslında biraz rahatlama oldu gercekten.. bide tecrubelisin sen galiba ben hatırlıyorum yorumlardan 18 yasinda bir çocuğun vardi degilmi bu 2.cocuk.
🥰🥰
Doktor bize rotavirus aşısını yaptirmiyorlar sonra hastaneye yatış yapıyoruz cocugu aileye söylediğimde bası eğik çıkıyor odadan demişti. Bende araştırdım cok varmis hastane yatisi bu hastalıkta 🤷‍♀️
Tabi canim emzirmen onu rahatlatir , ağrılarıni dindirir bir de daha hızlı iyilesmesini sağlar.

Maşallah🧿 seninki şimdiden keyiflenmiş..
Koltuk altı derecesi de çok iyi bulunsun elinde.
Bu kullandığım derece de 16 yaşında ki oğlumdan kalma .😁 maşallah sağlam çıktı..
Tecrübem duruma göre değişiyor. İlk aşısında onunla birlikte ağladım, panik oldum bir de hemşire bacağını kanatınca i çim gecti.
Ama bu ay daha sakinim😁
Valla doktorun doğru söylemiş hasta olan çocuklar çok zor atlatıyorlarmış bizim doktorumuz da şöyle demişti son yıllarda Artık rotalı çocuk görmüyorum ( aşıdan dolayı)
Şükür canım siz atlattınız bakalım biz napacağız?

Ateş demek vücut savunmada demek. Bağışıklığın güçlenmesi için ateşlenmeye izin vermemiz lazım :) 38 den sonra riskli ilerleyebilir tablo, özellikle bebeklerde ve çocuklarda seyir çok hızlı değişebilir. Bu yüzden genelde doktorlar 38 - 38,5 olmadan ateş düşürücü verilmesini pek onaylamazlar. Doğal yöntemleri deneyin (duş vs), düşmüyorsa ilaç verin derler.

Benim oğluma ben 38 leri görmeden 37,8 falansa ateş düşürücü veririm. Çünkü kendisi en ufak bir hastalıkta 40-41'leri gören bir bünyeye sahip. Havale geçirmedi hiç ama çok yüksek seyreder ateşi. O ateşlenince gece gündüz nöbette oluruz. Domuz gribi geçirdi, 5 gün 40 altına inmedi ateşi.

Kızım ise tam tersi. Aynı anda o da domuz gribi atlattı, bir gece 39 oldu ve ateş düşürücü verdim. Sonrasında duş, hafif giydirme vs derken onu toparladık 2 günde.
37,5 olunca hemen pank yapyorm. Bide korona var ya 2 katı panik yapyorm ne yapm😂

Merhabalar. Bu zamana kadar boyle birseyi sorgulamadım hiç. Ben de tüm aşılarımı oldum. Yani herhalde oldum çünkü az evel eşimin sağ kolunda dirseğin icinde aşı izi gördüm. O ası izi annemde de var. Hatta eski insanların hepsinde var sanirim bende yok 🤷‍♀️😱😱 ama babam cok titizdi.

Evet bu hastalıklar ölümcül ve cok üzücü gercekten. Allah rahmet eylesin.
Internette o kadar çok şey yazip çiziyorlar ki insan çok tedirgin oluyor. Okuduklarım karşısında cok etkilendim. Oysa oğlum hepatit B aşısı da olmuştu. Bir sorun da yaşamadım yani ama çok etkilendim . Insana bildiklerini unutturuyorlar. Hergun bisey diyorlar. Yaptırdı Bugün esim eve geldi emzirdim yatiyor simdi 😁😁😁
İnternette bir çok şey yazıyor, internette sıralanmış bazı hastalık belirtilerine göre çoğumuz kanseriz, bazı yazılanlara göre herkes zengin olabilir, bazı yazılara göre de çoğumuzun akıl sağlığımız bozuk, internette çok doğru kaynaklar olmasının yanısıra insanların aklını bulandıran hiçbir bilimsel gerçekliği olmayan yazılar da mevcut.

Elbette söz konusu sağlık olunca hele de bu yavrumuzun sağlığı olunca bilimi dahi sorgulamalıyız fakat insanoğlu aklıyla sağduyusuyla varolan bir canlı, yüzyıllar önce Ortadoğu ve Avrupa'da milyonlarca insanın çiçek ve kızamık salgınlarından öldüğünü, bu hastalıkların öldürücülüğünü aşıyla alt ettiğimizi düşünürsek, mantık bilime güvenmekten yana.

Kaldı ki otizm ve aşı arasında kanıtlanmış bir bağlantı yok ya da alerjilerin, ki alerjiler aynı bazı kalıtsal hastalıklar gibi genetik geçişli de olabiliyor, çok canlı bir örnek vereyim, kayınvalidem ve kayınpederim alerjik bir bünyeye sahip eşim de alerjik bünyeli, kızım da.

Kızımda yüksek ateşe bağlı havale sonrası göz kayması oldu ama sebebi havale değil genetik, amcasında var çünkü ve doktor daha muayene eder etmez ailede kimlerde göz sorunu var diye sormuştu, havale sorunun daha erken ortaya çıkmasına sebep oldu o kadar, havale bile genetik olabiliyor.

Velhasıl bazı şeyler aşıdan ilaçlardan değil, genetik mirasımızla alakalı.

Bu arada minik oğluna sağlıklı, güzel bir ömür dilerim, onu koruyup kollayan iyi ebeveynlere sahip olduğu için çok şanslı, dilerim şansı da bahtı da hep açık olur :dua::nazar:

Canım, Bebişin nasıl daha iyi mi? Safsarisin Safsarisin
Canım saat 6 gibi ateş-i 37.9 falan oldu 37.7 oldu duramadım doktora mesaj attım calpol verdim çay kaşığı. 10 dakikada bi ateş ölçüyorum esim kızdı. Bir de pamukla ıslak pamukla eklem yerlerini sil demistin ya sildim. Ama alnı 37 küsür cikiyor bacagi 35.6 falan.
Sıcak olan alnı. Şimdi oyun halısında oynuyor yumruk atıyor oyuncaklara 🥰🥰🥰 seninki nasıl

Canım saat 6 gibi ateş-i 37.9 falan oldu 37.7 oldu duramadım doktora mesaj attım calpol verdim çay kaşığı. 10 dakikada bi ateş ölçüyorum esim kızdı. Bir de pamukla ıslak pamukla eklem yerlerini sil demistin ya sildim. Ama alnı 37 küsür cikiyor bacagi 35.6 falan.
Sıcak olan alnı. Şimdi oyun halısında oynuyor yumruk atıyor oyuncaklara 🥰🥰🥰 seninki nasıl
Canım bilmiyorum ama bize hemşire bugün vücuduna su değdirme özellikle 3 gün boyunca hiç yıkama ateşi çıkmasn demişti.

Olur canım.. Şükür fazla değil ateşi ..Calpol vermekle iyi yapmışsın ağrılarını da almıştır.

Alnı asıl dereceyi verir ..Düşer yavaş yavaş

Maşallah büyümüş de oyuncaklarıyla oynamaya başlamış kuzu 🥰
Sağlıkla atlatsın bu süreci inşallah 🙏

Canım bizim ki de gece uyumayınca doğru dürüst..
şimdi uyuma modunda ..Ateşi yükselmiyor şükür.
Tabi galiba kolu kaşınıyor emerken diğer eliyle kolunu ovuyordu:))

Olur canım.. Şükür fazla değil ateşi ..Calpol vermekle iyi yapmışsın ağrılarını da almıştır.

Alnı asıl dereceyi verir ..Düşer yavaş yavaş

Maşallah büyümüş de oyuncaklarıyla oynamaya başlamış kuzu 🥰
Sağlıkla atlatsın bu süreci inşallah 🙏

Canım bizim ki de gece uyumayınca doğru dürüst..
şimdi uyuma modunda ..Ateşi yükselmiyor şükür.
Tabi galiba kolu kaşınıyor emerken diğer eliyle kolunu ovuyordu:))
Maşallah maşallah o kaşıntı gecer herhalde bir de orada iz olacak değil mi :)) kıyamam ama. Uyku da halsizlik mi acaba bu da uyuma moduna girdi. Normalde meme ile savaş halinde bir cocuk benimki.. Bugün uslu uslu emdi hep zavallı.
Alnı biraz daha düştü 36lara gelmis cok şükür
Ya bundan sonraki aşılar da mi böyle etki yapacak acaba? ..

Maşallah maşallah o kaşıntı gecer herhalde bir de orada iz olacak değil mi :)) kıyamam ama. Uyku da halsizlik mi acaba bu da uyuma moduna girdi. Normalde meme ile savaş halinde bir cocuk benimki.. Bugün uslu uslu emdi hep zavallı.
Alnı biraz daha düştü 36lara gelmis cok şükür
Ya bundan sonraki aşılar da mi böyle etki yapacak acaba? ..
Şükür ateşi düşmüş hep öyle olsun..

Yavrum ya sakin sakin emmiş:)) o da neye uğradığını şaşırdı annesi..

Bazıları yapar canım ama yine bu mod da gider.

Büyük oğlumda aşılar ateş yapmamıştı rahat atlatmıştık ..

Şükür ateşi düşmüş hep öyle olsun..

Yavrum ya sakin sakin emmiş:)) o da neye uğradığını şaşırdı annesi..

Bazıları yapar canım ama yine bu mod da gider.

Büyük oğlumda aşılar ateş yapmamıştı rahat atlatmıştık ..
Ne guzel ya. Maşallah. Anne olmak cok kötü birşeymiş. Yani kötü derken zor. Ben delirdim valla 🤣
Sizin 48 saati geçti herhalde artik

Ne guzel ya. Maşallah. Anne olmak cok kötü birşeymiş. Yani kötü derken zor. Ben delirdim valla 🤣
Sizin 48 saati geçti herhalde artik
Çok haklısın..çok yeni her şey senin icin zamanla alışacaksınız canım, bebek size siz bebeğe.. O zaman tadını çıkaracaksın inşallah.

Bizim yarın 11 gibi 48 saatimiz dolacak inşallah..Şükür şimdilik iyiyiz.

Senin miniş şimdi nasıl ?

Çok haklısın..çok yeni her şey senin icin zamanla alışacaksınız canım, bebek size siz bebeğe.. O zaman tadını çıkaracaksın inşallah.

Bizim yarın 11 gibi 48 saatimiz dolacak inşallah..Şükür şimdilik iyiyiz.

Senin miniş şimdi nasıl ?
Maşallah . Bu saatten sonra ateş-i falan olmaz onun bence ağrı da geçer artik . Sanirim kolunda kabuk tutacakmış bu aşının tuttuğu anlamına gelirmiş.
Ben hala nöbetteyim
Anne yani beşiği baba yani oldu ama baba uyudu🤦🏼‍♀️
Çokta uykusuz ve yorgunum ama napayım artik
Son ateş değeri 36.7
Saatlerdir uyuyor..

Evet canım inşallah..
Canı yanar diye daha koluna bakamadım..Demek ki tuttuğu kabuk bağlanmasından anlaşiliyormuş
O zaman bu aşıyla kolda iz kalıyor demek ki..

Maşallah canım uyusun bitkin düştü çocuk..Ateşi de iyi canım şükür sende saati kursan yanına biraz kıvrılsan nasıl olur.Biraz kendine gelirsin.

Acıkınca o uyanır emzirirsin .Yüzünü kendine çevir sende azıcık uyu .Bi yarım saat uyusan bile kendine gelirsin.

Babalar öyle canım bebeği yatıracağım derken kendileri uyur.Demek ki eşinde yorulmuş

Bu rota virüs aşısınn yaplmaso için illa belli bir ay var mı ya ? Onu bende yaptrtamadım
Youtubeda osman gönülal adlı doktorun rotavirüsü aşısı vidyosunu izlemenizi tavsiye ederim, kısa bir vidyo ama aydınlatıyor.. yorumlara da zamanında cevap vermiş kendisi benzer sorular vardı

Merhabalar hanımlar 2 aylik bir bebeğim var ve 2.Ay aşısını gecen hafta kaçırdık. Sabah gitmemiz lazımmış ASM ye ancak bu hafta yapılabilir dendi akabinde rotavirus aşısı..
Ancak Düşüncelerim tamamen değişti aşılar ile ilgili
Ben çocuğuna hic asi yaptırmayan annelerin yorumlarını bekliyorum.
Ne gibi bir etkisi oldu yaptırmamanızın
Çocuğunuz su çiçeği ve ya herhangi bir rahatsızlığa yakalandığında nasil bir yol izlediniz

Ayrıca aşı yaptıranlar aşı sonrası çocuklarınızda ne gibi seyler oldu? Asi sonrası cocugu nöbet geçiren ve ya boynunu tutamayan ve ya otizm olan pek çok şey duydum da. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir de otizmli cocuklarin kadavralarinda yüksek miktarda civa bulunmuş .
Yarar görmek isterken zarar görmek istemem herkes fikrini paylaşırsa sevinirim kavgasiz..
Burada bir çözüm bulamazsın. Aidin Salih’in kitaplarında bütün aşıların etkilerini yazıyor.
Merhabalar hanımlar 2 aylik bir bebeğim var ve 2.Ay aşısını gecen hafta kaçırdık. Sabah gitmemiz lazımmış ASM ye ancak bu hafta yapılabilir dendi akabinde rotavirus aşısı..
Ancak Düşüncelerim tamamen değişti aşılar ile ilgili
Ben çocuğuna hic asi yaptırmayan annelerin yorumlarını bekliyorum.
Ne gibi bir etkisi oldu yaptırmamanızın
Çocuğunuz su çiçeği ve ya herhangi bir rahatsızlığa yakalandığında nasil bir yol izlediniz

Ayrıca aşı yaptıranlar aşı sonrası çocuklarınızda ne gibi seyler oldu? Asi sonrası cocugu nöbet geçiren ve ya boynunu tutamayan ve ya otizm olan pek çok şey duydum da. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir de otizmli cocuklarin kadavralarinda yüksek miktarda civa bulunmuş .
Yarar görmek isterken zarar görmek istemem herkes fikrini paylaşırsa sevinirim kavgasiz..
Burada bir çözüm bulamazsın hatta insanlar yadırgıyor bile. Bende tıp ilmine karşı biri değilim ama aşıyı üreten insanları birazcık araştırınca be kadar büyük oyunlar döndüğünü görüyorsunuz. Aidin Salih hanımefendinin aşı konusunda kitapların çok geniş yazıları hatta hayat öyküleri var. İsua diye bir instagram kullanıcı da şuan aşı yaptıran ve yaptırmayan insanların yaşadıklarını video şeklinde anlatıp herkese anlatmayı düşünüyorlar. Benim çevremde aşı yaptırmayan birçok insan var. Tedavi olarak da çok iyi altarnetif tıp dan fayda görüyorlar. Hatta bir tanıdığım 5 yaşındaki çocuğuna hazır gıda hiç vermedi. İllaki yiyecek ama ben şuan onun kul hakkına giremem diyor. Üzerlerine çok baskı oluyor ama çok güzel çocuk yetiştiriyorlar. Onlar gibi olmak isterdim ama maalesef bizim üzerimde hep bir baskı var.

Maşallah . Bu saatten sonra ateş-i falan olmaz onun bence ağrı da geçer artik . Sanirim kolunda kabuk tutacakmış bu aşının tuttuğu anlamına gelirmiş.
Ben hala nöbetteyim
Anne yani beşiği baba yani oldu ama baba uyudu🤦🏼‍♀️
Çokta uykusuz ve yorgunum ama napayım artik
Son ateş değeri 36.7
Saatlerdir uyuyor..
Merhaba, sağlıkla büyütün bebişinizi, bence siz çok iyi bir annesiniz, aldığınız karar da onun için en iyisi olacaktır inşallah:)
Yorumlarınızı baştan sona okudum, 9 ay önceki kendi hallerimi gördüm, insanın yüreği pır pır ediyor ya bir şey olursa diye. Biz de besmeleyi çektik özel mözel bütün aşıları yaptırıyoruz. Hatta acaba mı diye düşünürken, bir akşam rota aşısını kendim ağzına sıkarken buldum kendimi, soğuk zinciri eczamız tavsiyesiyle koruyup evde kendimiz yaptık.

Kızım 11 aylık, çok şükür her şey yolunda gidiyor. Bizde de net tanı konulamasa da domates alerjisi vardı ama sekizinci ay gibi geçmeye başladı, kaka karıştırmaktan bir dönem kafayı sıyırcam sandım.
Bir yorumunuzda gördüm calpol tatlı kaşığıyla mı veriliyor diye, dokuz kiloyu falan bulana kadar çay kaşığıyla vermek gerekli durumda yeterli oluyor, iki kaşık arası da altı saat. Ama çok gerekli durumda 4 saat de olabilir doktorumuzun önerisiyle..
Endişelerinden kurtulmak mümkün değil, çünkü annelik delilik ama müthiş güzel bir şey, sağlıklı bir ömür dilerim:)

Evet canım inşallah..
Canı yanar diye daha koluna bakamadım..Demek ki tuttuğu kabuk bağlanmasından anlaşiliyormuş
O zaman bu aşıyla kolda iz kalıyor demek ki..

Maşallah canım uyusun bitkin düştü çocuk..Ateşi de iyi canım şükür sende saati kursan yanına biraz kıvrılsan nasıl olur.Biraz kendine gelirsin.

Acıkınca o uyanır emzirirsin .Yüzünü kendine çevir sende azıcık uyu .Bi yarım saat uyusan bile kendine gelirsin.

Babalar öyle canım bebeği yatıracağım derken kendileri uyur.Demek ki eşinde yorulmuş
Evet canim sol koldan vurulan bcg aşısı galiba. O iz yapiyor . Benimde sol kolumda var ama benden başkası göremez yani ama mesela başkalarında cok belirgin.
Evet o da yoruldu da bende çok uykusuzum yorgunum saat 6 dan sonra öğlen 2 3 e kadar uyurum diyorum kayinvalidem burada o erken kalkıyor sen bak sadece emzirmeye ver bana dicem Genelde de öyle oluyor Aslında. Sağolsun
Ya ama dediğini dinledim mantıklı geldi anne sütü ağrıyı azaltır demistin

Ha Bide kaka yapmıyor saatlerdir boyle birşey oldu mu senin kuzucukta?
Ama ben rota da yaptırdım belki de ondandir😏
Sen takip ettiğin için mi uyumuyorsun?

Back
X