• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşı yaptirmayanlar

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Aile hekimi özellikle aynı gün yapılmasını istedi ama doktorun sorun olmaz yaptır dedi bi kaç gün arayla yaptırdım hiç bi şey olmadı .
Ya bizimkinde galiba allerji var bende doktora mesaj attım rota virüsü alerjiyi tetikliyormus diye duydum da cok üzüldüm ya ve tahminim süt alerjisi :(

Ya bizimkinde galiba allerji var bende doktora mesaj attım rota virüsü alerjiyi tetikliyormus diye duydum da cok üzüldüm ya ve tahminim süt alerjisi :KK43:
Sadece poposundaki piştikten hemen alerjisi var diye düşünme emziriyorsun yedinin şeyleri aklından geçir . Pişik yapabilecek asitli gıdaları kes öyle dene . Benim oğlumda da alerji var bi çok besine karşı ek gıdada denediğim için biliyorum ama rota bi şey yapmadı .

Merhabalar hanımlar 2 aylik bir bebeğim var ve 2.Ay aşısını gecen hafta kaçırdık. Sabah gitmemiz lazımmış ASM ye ancak bu hafta yapılabilir dendi akabinde rotavirus aşısı..
Ancak Düşüncelerim tamamen değişti aşılar ile ilgili
Ben çocuğuna hic asi yaptırmayan annelerin yorumlarını bekliyorum.
Ne gibi bir etkisi oldu yaptırmamanızın
Çocuğunuz su çiçeği ve ya herhangi bir rahatsızlığa yakalandığında nasil bir yol izlediniz

Ayrıca aşı yaptıranlar aşı sonrası çocuklarınızda ne gibi seyler oldu? Asi sonrası cocugu nöbet geçiren ve ya boynunu tutamayan ve ya otizm olan pek çok şey duydum da. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir de otizmli cocuklarin kadavralarinda yüksek miktarda civa bulunmuş .
Yarar görmek isterken zarar görmek istemem herkes fikrini paylaşırsa sevinirim kavgasiz..
Aşısı varken siz yaptirmasiginiz için bebeğiniz hayatını kaybedebilir . Bunu yazarken bile tüylerim diken diken oluyo. Çünkü ben de bi anneyim ve bir evladın insanın içine düştüğü ilk andan itibaren nasıl bi mucize yaşattığını çok iyi biliyorum. Elimde olsa canımı veririm oğlum yaşasın zarar gelmesin diye. Bu durumda elimde olan şeyler var devlet imkan veriyo . Daha önce bu gurupta yine böyle bi konu açılmıştı ve birisi yaşadığı olayı yazmış babasını ve küçük kız kardeşini veremden kaybetmiş Allah rahmet eylesin. Ailenin diğer üyelerine de bulaşmış ama onlar aşılı olduğu için zarar görmemişler. Bu çok büyük bi karar ve bence verilmemesi gereken bi karar. Benim oğlum sadece ikinci ay asisinda o da verem asisiydi ağrısı oldu bi çay kaşığı calpol verdim bitti gitti. Ben öyle hastalık hastası bi insan değilim ilaç kullanımını da gerekmedikçe kesinlikle vermiyorum. Her zaman elimden geleni yaparım bakarım olmuyo doktora gideriz ne yapacağımı biliyosam ilacı evde vardır veririm.
Aslında bu düşünceleriniz bebeğinizi koruma iç dugudunuzden geliyo . Başlarda böyle olur hormonlar vs falan derken aman yanlış kararlar vermeyin . Rabbim hiç bir anaya evlat acısı yaşatmasın ama bu eğer sizin yüzünüzden olursa bu yükü bi annenin kalbi hücreleri kaldırmaz

Aşısı varken siz yaptirmasiginiz için bebeğiniz hayatını kaybedebilir . Bunu yazarken bile tüylerim diken diken oluyo. Çünkü ben de bi anneyim ve bir evladın insanın içine düştüğü ilk andan itibaren nasıl bi mucize yaşattığını çok iyi biliyorum. Elimde olsa canımı veririm oğlum yaşasın zarar gelmesin diye. Bu durumda elimde olan şeyler var devlet imkan veriyo . Daha önce bu gurupta yine böyle bi konu açılmıştı ve birisi yaşadığı olayı yazmış babasını ve küçük kız kardeşini veremden kaybetmiş Allah rahmet eylesin. Ailenin diğer üyelerine de bulaşmış ama onlar aşılı olduğu için zarar görmemişler. Bu çok büyük bi karar ve bence verilmemesi gereken bi karar. Benim oğlum sadece ikinci ay asisinda o da verem asisiydi ağrısı oldu bi çay kaşığı calpol verdim bitti gitti. Ben öyle hastalık hastası bi insan değilim ilaç kullanımını da gerekmedikçe kesinlikle vermiyorum. Her zaman elimden geleni yaparım bakarım olmuyo doktora gideriz ne yapacağımı biliyosam ilacı evde vardır veririm.
Aslında bu düşünceleriniz bebeğinizi koruma iç dugudunuzden geliyo . Başlarda böyle olur hormonlar vs falan derken aman yanlış kararlar vermeyin . Rabbim hiç bir anaya evlat acısı yaşatmasın ama bu eğer sizin yüzünüzden olursa bu yükü bi annenin kalbi hücreleri kaldırmaz
Evet haklisiniz gerçekten ben muhalefet olmak veya hani tartışma amaclı olarak açmadım konuyu acaba asi icinde ki maddeler zarar verir mi falan gibi düşündüğüm için ama eşimle karar aldık esim aşkım yaptıralım önlemimizi alalım biz bisey olmaz dedi. Bende bütün aşılarımı olmus biriyim. Hatırladığım su çiçeği ve zatürre gecirdigim. Ama zatürre 2008 den itibaren vurulmaya başlayan bir aşı. O sebeple. ..
O yüzden yaptıracam aşıyı.. calpol ve parol aldim. 1 çay kaşığı söylemeniz iyi oldu. Bende tatlı kaşığı mi veremez diye düşünüyordum . Insallah kolayca atlatır kıyamam ben ona :(

Evet haklisiniz gerçekten ben muhalefet olmak veya hani tartışma amaclı olarak açmadım konuyu acaba asi icinde ki maddeler zarar verir mi falan gibi düşündüğüm için ama eşimle karar aldık esim aşkım yaptıralım önlemimizi alalım biz bisey olmaz dedi. Bende bütün aşılarımı olmus biriyim. Hatırladığım su çiçeği ve zatürre gecirdigim. Ama zatürre 2008 den itibaren vurulmaya başlayan bir aşı. O sebeple. ..
O yüzden yaptıracam aşıyı.. calpol ve parol aldim. 1 çay kaşığı söylemeniz iyi oldu. Bende tatlı kaşığı mi veremez diye düşünüyordum . Insallah kolayca atlatır kıyamam ben ona :KK43:
Eğer huysuzlanmazsa ateşi yoksa vermeyin yani bazı anneler aşıya giderken verip gidiyo öyle yapmayın. Sağlıkla büyüsün melekler

Eğer huysuzlanmazsa ateşi yoksa vermeyin yani bazı anneler aşıya giderken verip gidiyo öyle yapmayın. Sağlıkla büyüsün melekler
Ben öyle yaptm. Bana sağlık ocağından öyle yapmamı söylediler aşıya giderken. Görümcem 1 çay kaşığı calpool ver git dedi. verdim gittim sonrasında hiçbir problem yaşamadık çok şükür. Bilmiyorum belki ilaçtan yaşamadık belki zaten yaşamayacaktık.bebeğim prematüre olduğu için vermenin iyi olacağını düşündüm açkçası ne gibi bir kötü durumu var merak ettim vermese mydm acaba ? Bundan sonraki aşılarına da öyle yapmayı düşünüyordum cünkü 🤷‍♀️

Son düzenleme:
Ben öyle yaptm. Bana sağlık ocağından öyle yapmamı söylediler aşıya giderken. Gelirken 1 çay kaşığı calpool ver dediler.. verdim gittim sonrasında hiçbir problem yaşamadık çok şükür. Bilmiyorum belki ilaçtan yaşamadık belki zaten yaşamayacaktık.bebeğim prematüre olduğu için vermenin iyi olacağını düşündüm açkçası ne gibi bir kötü durumu var merak ettim vermese mydm acaba ? Bundan sonraki aşılarına da öyle yapmayı düşünüyordum cünkü 🤷‍♀️
ateş düşürücü aşının etkisini azaltır diyen doktorlar var. 38 geçmeden vermeyin diyorlar. Tercih meselesi gibi. Ben hiç kullanmadım

Ben öyle yaptm. Bana sağlık ocağından öyle yapmamı söylediler aşıya giderken. Gelirken 1 çay kaşığı calpool ver dediler.. verdim gittim sonrasında hiçbir problem yaşamadık çok şükür. Bilmiyorum belki ilaçtan yaşamadık belki zaten yaşamayacaktık.bebeğim prematüre olduğu için vermenin iyi olacağını düşündüm açkçası ne gibi bir kötü durumu var merak ettim vermese mydm acaba ? Bundan sonraki aşılarına da öyle yapmayı düşünüyordum cünkü 🤷‍♀️
Sağlık ocakları hep öyle söylüyor. Ben vermedim. Bebeğin vücudunun hastalıkla savaşmayı öğrenmesi gerekiyor. Ateşte savunma yöntemi sonuçta. O yüzden biraz ateşinin çıkması iyi olur. Çok yükselmediyse aşıdan sonra da vermedim ben.

Sağlık ocakları hep öyle söylüyor. Ben vermedim. Bebeğin vücudunun hastalıkla savaşmayı öğrenmesi gerekiyor. Ateşte savunma yöntemi sonuçta. O yüzden biraz ateşinin çıkması iyi olur. Çok yükselmediyse aşıdan sonra da vermedim ben.
Anomm ben bilmiyordum .. Bende cocum hastalanmasn zaten prematüre doğdu diye vereyim demiştm. Bu ayki aşısında öyle yaparm

Siz saglikcisiniz galiba. Teşekkür ederim yorum icin. Doğrusunu söylemek gerekirse ben aşılarımı oldum babam cok titizdi. Ayrıca doktora ilaca karşı bir insan asla degilim. Cocugum zaten tup bebek.ben cahil degilim ama cok ta bilmiyorum. Mesela cocuk felci aşısının yan etkisi cocuk felciymis. Bu doğrumu acaba? Bir çocuk zatürre asisi olduktan sonra zaturreye yakalanarak 10 gün hastanede yatmış aşı hasta mı ediyor fayda mi veriyor bu anlamda kafam cok karıştı bir de suanda zatürre aşısı için diyorlar ki pnomokok adlı bir bakterinin protein kısmına karşı üretilmiş bir aşıymış. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Koruyuculuğu yokmuş babam 65 yaş üstü eczacı komşumuza sormuş Hayir olma aşıyı demiş
Benim yengemde kisirliga bagliyor esskiden kisirlik yoktu diyor en kucuk oğluna yaptirmadi
Ekimde baslar buhara mayisa kadar
Bence igneler faydali
Niye cikti o zaman
Asi karsitlarinin bir tezide yok ki elinde!
Aşılar milyonlarca çocuğun ölümden dönmesine sebeb oldu bu iznillah. Fakat aşı karşıtları bu hastalıklara aktif bir çare göstermiyor!

İlaç tamam da aşıya karşı olmak bana akılla celismek geliyor.
👏👏👏👏👏👏

Benim diyeceğim tek şey var.
Çocuğunuza bir hastalık geldiği zaman, yapılmayan aşılardan dolayı, bundan dolayı da çocuğunuz ciddi sakatlık, engellilik durumları ile yüzleşmek zorunda kaldığında, bunu kaldırabilecek misiniz?
Keşke aşı yaptırsaydım diyecek misiniz? Yoksa bu da Allah'ın taktiridir diyerek hayatınıza devam mı edeceksiniz?
Sadece bunu düşünerek hareket edin derim.

Şahsi fikrim, benim 2 tane erkek çocuğum var, iki çocuğumunda hem sağlık ocağından yapılması zorunlu aşıları, hem de özel aşıları tam. Hamd olsun 2 çocuğumda sağlıklı. Herhangi aşıdan dolayı bır olumsuzluk yaşamadık.

Back
X