- 28 Mart 2017
- 16.558
- 67.696
- 598
- Konu Sahibi Safsarisin
-
Ben aşı karşıtı degilim amaaşı karşıtlığını çok cahilce buluyorum.
Bebeğinizin bünyesi ağrıyı acıyı öğrenecek bunun yanında onların vücutları iç organları bizimki gibi değil çok hassas. Üstelik biliyorsunuz ki her ilaç kullanımı bir sonraki kullanımın etkisini azaltır yani o şuanda çok küçük bu etki onda hemen kendini göstermez elbette ama ne gerek var ki bunu yapmaya. Calpol benim gözlemlediğim kadarıyla 30 dk içinde etkisini gösterdi bir de fitil var eğer daha erken etkisini göstersin derseniz fitil verirsiniz 10-15 dk en fazla o da hemen etkisini gösterir. İlaçlara ne kadar az maruz kalırsa o kadar iyi. Ben içeriği temiz olsun diye d vitamini ve demiri bile arastira arastira alıyorum .Ben öyle yaptm. Bana sağlık ocağından öyle yapmamı söylediler aşıya giderken. Görümcem 1 çay kaşığı calpool ver git dedi. verdim gittim sonrasında hiçbir problem yaşamadık çok şükür. Bilmiyorum belki ilaçtan yaşamadık belki zaten yaşamayacaktık.bebeğim prematüre olduğu için vermenin iyi olacağını düşündüm açkçası ne gibi bir kötü durumu var merak ettim vermese mydm acaba ? Bundan sonraki aşılarına da öyle yapmayı düşünüyordum cünkü
Bu rota virüs aşısınn yaplmaso için illa belli bir ay var mı ya ? Onu bende yaptrtamadımRota virus asisi yaptirmayan tanidigimin bebegi 45 gun hastanede yatti. 1 yasindan ufakti. 9 kilo girdigi hastaneden 5kilo cikmisti. Hala daha gelisimsel sikintilar yasiyor.
D vitaminini doktorumuzun verdiği vitamini kullanıyorum decatabs d3 çok memnunum. İçime sinerek aldm.. Ya o kadar şeyler yaşadı ki evladım küvezde kaldı 2 aylkken ameliyat oldu. İnsan diyorki bari kuçağımdayken acı çekmesin. Sanrm hata yaptm. Teşekkür ederim. Geçte olsa bilgilendim enazındnBebeğinizin bünyesi ağrıyı acıyı öğrenecek bunun yanında onların vücutları iç organları bizimki gibi değil çok hassas. Üstelik biliyorsunuz ki her ilaç kullanımı bir sonraki kullanımın etkisini azaltır yani o şuanda çok küçük bu etki onda hemen kendini göstermez elbette ama ne gerek var ki bunu yapmaya. Calpol benim gözlemlediğim kadarıyla 30 dk içinde etkisini gösterdi bir de fitil var eğer daha erken etkisini göstersin derseniz fitil verirsiniz 10-15 dk en fazla o da hemen etkisini gösterir. İlaçlara ne kadar az maruz kalırsa o kadar iyi. Ben içeriği temiz olsun diye d vitamini ve demiri bile arastira arastira alıyorum .
Asla söylediklerim yanlış anlaşılmasın elbette bebeklerimiz acı çeksin demiyorum hangi vicdan dayanabilir ki zaten ama gozlemleyelim eğer ateşi varsa ya da ateşi yok ama aşıdan sonra huysuz ve huzursuzsa muhtemelen ağrısı vardır .o zaman da verilmeli yani ateşi yok 38 dereceyi görmüyo diye calpolu vermek için beklemeyin. Calpol sadece ateş düşürücü değil aynı zamanda ağrı kesici. Bu arada ilerde lazım olur belki demir vitamini olarak bestiron ve sidefer tavsiye ederim diğerleri çok kabızlık yapıyo ve içerikleri temiz değil
6 aydan sonra ilk doz yapılmıyor diye biliyorum ama emin degilimBu rota virüs aşısınn yaplmaso için illa belli bir ay var mı ya ? Onu bende yaptrtamadım
Hm anladım.. teşekkür ederm6 aydan sonra ilk doz yapılmıyor diye biliyorum ama emin degilim
Ben onu da yaptırdımRota virus asisi yaptirmayan tanidigimin bebegi 45 gun hastanede yatti. 1 yasindan ufakti. 9 kilo girdigi hastaneden 5kilo cikmisti. Hala daha gelisimsel sikintilar yasiyor.
Aynen. Rota ve 2 ozel menenjit asisini yaptirdim.Ben onu da yaptırdım
Asitli gıda domates ve limon mu? Onları 3 gündür kestim ve trovozol kullandım geçti gibiydi dün peynirli biseyler yedim bugün kızardı eyvah dedim. Çok ilginçtir altını değiştirip krem sürdüm ama mustela. Çünkü travozol gunde 2 kez dendi. Bidahaki açmama geçmişti ben anlamadim bu işi ya. Doktor takip et dedi. Bakayım artik sizdeki alerji ek gida da mi çıktı öncesinde emzirirken de fark etmiş miydinizSadece poposundaki piştikten hemen alerjisi var diye düşünme emziriyorsun yedinin şeyleri aklından geçir . Pişik yapabilecek asitli gıdaları kes öyle dene . Benim oğlumda da alerji var bi çok besine karşı ek gıdada denediğim için biliyorum ama rota bi şey yapmadı .
Kısırlığın onunla ilgisi olduğunu hic zannetmiyorum . Yani aslında bazı ilaçların üreme sistemi üzerine etkisi var deniyordu ama şuan resmen kafam durdu unuttum hangisi. Kısırlığın cok fazla sebebi var ve zaten bizim toplumsal hastalığımız artik o cağımızın sorunu.Benim yengemde kisirliga bagliyor esskiden kisirlik yoktu diyor en kucuk oğluna yaptirmadi
Ekimde baslar buhara mayisa kadar
Bence igneler faydali
Niye cikti o zaman
Benimde bir tanidigimin çocuğu oldu. Hastanede yattı. Ama ben o zamanlar rota virüsünün bir salgın hastalık olduğunu aşısının olduğunu falan bile bilmiyordumRota virus asisi yaptirmayan tanidigimin bebegi 45 gun hastanede yatti. 1 yasindan ufakti. 9 kilo girdigi hastaneden 5kilo cikmisti. Hala daha gelisimsel sikintilar yasiyor.
Bizde ayni şekilde, asi hakkinda okuduklarimizdan etkilenip asi yaptirmama karari almistik. Ama sonra göze alamayip hepsini yaptirdik . Bir yan etki olmadi.Bu konuda benim de kafam çok karışık. Bir dönem okuduklarımdan çok etkilendim araştırdım ama daha çok kafam karıştı. İçim rahat olarak yaptırmıyorum ama yaptırmamayı da göze alamıyorum
Biz de de hiç bir yan etkisi olmadı ateş bile yapmadı çok şükür şimdiye kadar. Ama insanız işte etkileniyoruz. Net bir şekilde bilimsel olarak zararı var denmedikçe bende yaptıracağım çünkü diğer türlüsünü gözüm kesmiyor. Dediğiniz gibi bebekten bebeğe değişiyor böyle şeyler.Bizde ayni şekilde, asi hakkinda okuduklarimizdan etkilenip asi yaptirmama karari almistik. Ama sonra göze alamayip hepsini yaptirdik . Bir yan etki olmadi.
Ben şöyle düşünüyorum. Eskiden bu kadar asi yokmus ama ölüm oranida bu hastaliklarda yuksekmis. Demekki her hastalik her insanda ayni etkiyi gostermiyor. Asi da bu sekilde her insanda ayni yan etkiyi göstermiyor.
İki kiziminda asilari tam. Bir sikinti yasamadik cok şükür.
Mustela pişik olduktan sonra iyileştirmez . Travozol Mu trosyd mi kullanıyosun ? Ben pişik olursa hep trosyd kullanırım ya da hametan. Emzirirken 1-2 kere pişik olmuştur o da çok hafif her yediğime çok dikkat ederdim meyve hiç yemezdim gaz yapar pişik yapar diye süt hiç içmedim . Ek gıdaya başladıktan sonra bazı süt ürünleri ara ara alerji yapıyor sonra geçiyor . Alerjisi varsa bile geçici olabilir .Asitli gıda domates ve limon mu? Onları 3 gündür kestim ve trovozol kullandım geçti gibiydi dün peynirli biseyler yedim bugün kızardı eyvah dedim. Çok ilginçtir altını değiştirip krem sürdüm ama mustela. Çünkü travozol gunde 2 kez dendi. Bidahaki açmama geçmişti ben anlamadim bu işi ya. Doktor takip et dedi. Bakayım artik sizdeki alerji ek gida da mi çıktı öncesinde emzirirken de fark etmiş miydiniz
Travozol kullanıyorum gunde 2 kez . Ama defalarca alt i açıldığı icin diğer açmalarda mustela ve ya bepanthol onarıcı bakım merhemi sürüyorum. Doktor travazol dedi. Yarın son gün 5 gun kullan dedi. Hic anlamadim ben bu işi . Kakasi bazen mukuslu bazen degil aslinda o kızarıklık harici hicbir bulgu yok ama ben taktım birazMustela pişik olduktan sonra iyileştirmez . Travozol Mu trosyd mi kullanıyosun ? Ben pişik olursa hep trosyd kullanırım ya da hametan. Emzirirken 1-2 kere pişik olmuştur o da çok hafif her yediğime çok dikkat ederdim meyve hiç yemezdim gaz yapar pişik yapar diye süt hiç içmedim . Ek gıdaya başladıktan sonra bazı süt ürünleri ara ara alerji yapıyor sonra geçiyor . Alerjisi varsa bile geçici olabilir .
Canım domatesi yiyen benim. Emziriyorum.Büyük kızımda devletin aşı takvimini yaptırdım. Küçük kızım da 7 aylık, devletin aşıları ile gidiyorum. Endişelerimiz olmasına rağmen yaptırıyoruz.
Rota yaptırmadım ama menenjiti sorguluyorum ben de yaptırsam mı diye.
Oğlun kaç aylık oldu ki domates yediriyorsun?
Ben kızıma daha vermedim.
Safsarisin, aklınız karışmasın ablacım, aşıların ülkemizde yaygın olmadığı çoook eski zamanlarda bebek ölümlerinin çoğu bulaşıcı hastalıklardan gerçekleşmiş.Ben aşı karşıtı degilim amasadece araştırıyorum yoksa yaptırdım o hepatit B falan. Biraz kafam karıştı o...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?