- 8 Mayıs 2015
- 10.506
- En iyi cevaplar
- 1
- 16.873
- 298
- Konu Sahibi Safsarisin
-
Ben öğretmenim, her çocuğu kurtarmaya çalışmak alışkanlık olmuş bende. Ondan karıştım.Başlığı saçma bulduysanız yorun yapmayın o zaman.
Bende çocuğumu nasil koruyabilirim diye açtım bu konuyu. Ası ile mi aşısız mi..Ben öğretmenim, her çocuğu kurtarmaya çalışmak alışkanlık olmuş bende. Ondan karıştım.
Siz saglikcisiniz galiba. Teşekkür ederim yorum icin. Doğrusunu söylemek gerekirse ben aşılarımı oldum babam cok titizdi. Ayrıca doktora ilaca karşı bir insan asla degilim. Cocugum zaten tup bebek.ben cahil degilim ama cok ta bilmiyorum. Mesela cocuk felci aşısının yan etkisi cocuk felciymis. Bu doğrumu acaba? Bir çocuk zatürre asisi olduktan sonra zaturreye yakalanarak 10 gün hastanede yatmış aşı hasta mı ediyor fayda mi veriyor bu anlamda kafam cok karıştı bir de suanda zatürre aşısı için diyorlar ki pnomokok adlı bir bakterinin protein kısmına karşı üretilmiş bir aşıymış. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Koruyuculuğu yokmuş babam 65 yaş üstü eczacı komşumuza sormuş Hayir olma aşıyı demiş
Çocuğum 3 ayını henüz doldurmadı. Biz geçen hafta yaptiracaktik ama öğleden sonra ya kaldık. Eşime ASm ye istediğin vakitte gidemezsin dedim ve hemşireyi aradım. Kendisi aşıyı attığını haftada 1 kez uygulandığını aşıların süresi olduğunu falan söyledi. Tabi biz daha önce devlet hastanesi ve ASM hic gitmediğimiz icin sistemi bilemiyoruz. 13 valanli ne demek? Zatürre geçirdim ben 20 sene once. Cocuk doktoru zaturrenin 18 çeşidi olduğunu söyledi. Ve bana sende yaptır ama şuan piyasada aşı sıkıntısı var dedi. Rota aşısını verin bize biz asm deki aşıları yaptırırken verelim hemşire onu da halletsin dedik kendisi elektriklerin kesilebilecegini falan söyledi o sebeple siz ilk önce buraya gelin ben rota yi yapayım dedi ağızdan damla ile veriliyormus. Arkasından ASM gidin dedi diğer aşıları yaptırın dedi.Ayrıca 3. Aynını doldurmuş bir bebek aşı olmadan önce verem savaşa gönderilir ve ppd denen hastalığı taşıyıp taşımadığına bakılan bir test yapılır. 2 gün sonra test okunur ve aşı için asmye yönlendirilirsiniz. İşler daha da uzar.
Canim rota aşısını 2.ay aşıları ile birlikte mi yatırmıştın yoksa 3.ay ve 5.ay da mi uygulandı. Aynı gün icinde cok fazla aşı oluyor rota yi da olursaDevlet özel bütün aşılarını yaptırıyorum . Rota menenjit çeşitleri . Daha da yaptırmaya devam edeceğim Bir iki aşı dışında hepsi oğlumda ateş yaptı ama hasta olmasından iyidir ateşi bi kaç saate geçiyor ama hasta olursa ben ömür boyu vicdan azabı çekerim yaptırmadığım için . Sağlık bu ihmale gelmez bence yaptırın . Otizm olayına da asla inanmıyorum milyonlarca bebek oluyor bu aşıları o zaman hepsinin otizmli olması lazım .
Simdi sadece ateş ağrı falan olsa hani bunlar Allah 'ın Izni ile halledilebilecek semptomlar ama ben cok daha farklı seyler okudum. Mesela cocuk yemiyor içmiyor huysuz uyumuyor dediğim dedik. Ve hiperaktif. Mesela ben öyleydim. Evet belki de bu benim karakterim ama farkında mısınız bütün çocuklar neredeyse suanda boyle.ama düşünüyorum 50 sene once de vardi bu aşılar ama bizim annelerimiz babalarımız oyle değil. Hatta annelerimiz sey der ben böyle cocuk görmedim falanO kadar iyi anlıyorum ki sizi. Bizde aynı durumdayız. İnşallah bişey olmaz. Rabbim korusun bütün bebekleri. Ben pek somut bişey bulamadığım için yaptırıyorum ama içim hiç rahat değil en ufak bişey de aşılara bağlıyorum
Teşekkür ederim canım yorum içinSen tartışmazsn da. Aşı karşıtları ve aşı savunucuları karşı karşıya gelince polemikler oluşur.. herkesin kendi tercihi.. benim yengem (abimin eşi) aşı karşıtı.. Hçbirisini yaptrtmadı.. Birşey oldumu 2 yaşnda olacak şuana kadar birşey olmadı .. Bundan sonra olur mu olmaz mı bilemem.. Yengem mesela hayatnda herşeyi değişti sadece aşı karştlığıyla kalmadı. Tamamen organik beslaniyorlar. Evden tvyi çıkarttı. Çocuğuyla o şekilde ilgileniyor gelişmyle ki bu durum zaten otzm için önemli.. Ben aşı karşıtı değilim. Yaptrdm. Bende çok şükür herhangi bir durum yaşamadım aşıdan sonra.. ilgi desen neredeyse 7/24 ilgilenirim tv acmam yannda. Bir sorun yaşamadık. Civa yemek yaptığın tencerede bile bulnan birşey mesela. Toptan herşeyi atıp güveç kullanmak daha mantklı sanırm bu durumda.. haa görümcemin ikizleri var aşılarını yaptrdı ama ikizlerden birisi otizmli . peki çocuklarının ikisi de aşılı olduğu halde birisi otizmli diğeri neden çok sağlıklı hatta okul birincisi ? Gelişimsel bir durum çünkü.. Ama tabi tv tablet gibi şeyler bu durumu daha etkn kılabiliyor.. bu tamamen yaşayış ve düşünceye bağlı. Sen yaptırırsın diğeri yaptrmaz.. Sonuçlarını şimdi değil ilerki yıllarda göreceğiz.. şuan ortadan silinen hastalklar ilerde artacak mı ? Yoksa aşı karşıtlığı olsa bile azalacak mı ? Bunlar bugünün değil yıllar sonranın konusu olacak.. Hayrlı akşamlar madamm ....
Rota zaten damla şeklinde iğneli değil . Ben ayrı yaptırdımCanim rota aşısını 2.ay aşıları ile birlikte mi yatırmıştın yoksa 3.ay ve 5.ay da mi uygulandı. Aynı gün icinde cok fazla aşı oluyor rota yi da olursa
Sabah erken uyanınca tam okuyamamışım. 2.ayda önce doktorumuz rotayı yaptı bir kaç gün sonra aile hekiminde 2.ay aşıları yapıldıCanim rota aşısını 2.ay aşıları ile birlikte mi yatırmıştın yoksa 3.ay ve 5.ay da mi uygulandı. Aynı gün icinde cok fazla aşı oluyor rota yi da olursa
Benim babanem de aynı şeyi söyler şimdi ki çocuklar gözleri açık doğuyorlar siz öyle değildiniz diyeSimdi sadece ateş ağrı falan olsa hani bunlar Allah 'ın Izni ile halledilebilecek semptomlar ama ben cok daha farklı seyler okudum. Mesela cocuk yemiyor içmiyor huysuz uyumuyor dediğim dedik. Ve hiperaktif. Mesela ben öyleydim. Evet belki de bu benim karakterim ama farkında mısınız bütün çocuklar neredeyse suanda boyle.ama düşünüyorum 50 sene once de vardi bu aşılar ama bizim annelerimiz babalarımız oyle değil. Hatta annelerimiz sey der ben böyle cocuk görmedim falan
Bir de şimdiki cocuklar da bu durumu hamilelikte folik asit kullanımına bağlayanlar var. Bunun aşı ile bağlantısı olduğunu düşünenler var iste. Ne bileyim o kadar karışık ki isin icine dalınca insan ... kafası karışıyor. Ben hepatit B aşısını vurdurdum zaten oğluma . Esim de en son vurdurup önlemimizi alalım dedi..
Evet bu hastalığa yakalanirlarsa bağışıklık deniyor ama 1 yasinda bebegin ne bağışıklığı olacak ki o da var. Bende antibiyotiğe falan cok karşıyım meselaAsi karsitlarinin bir tezide yok ki elinde!
Aşılar milyonlarca çocuğun ölümden dönmesine sebeb oldu bu iznillah. Fakat aşı karşıtları bu hastalıklara aktif bir çare göstermiyor!
İlaç tamam da aşıya karşı olmak bana akılla celismek geliyor.
Bana aynı gün yapılması gerektiği söylendi de o sebeple sordum . Bir günde o kadar aşı cok yaaSabah erken uyanınca tam okuyamamışım. 2.ayda önce doktorumuz rotayı yaptı bir kaç gün sonra aile hekiminde 2.ay aşıları yapıldı
Ki bu devirde bağışıklık nasıl olur? Resmen ya herru ya merru takılıyorlar! Bundan kaç yıl önce herşey dogalken yavrular bunu kaldiramamis şimdinin yapay yiyeceklerini manalarını yiyen bebek mi bağışıklığı ile savaş yapacak????Evet bu hastalığa yakalanirlarsa bağışıklık deniyor ama 1 yasinda bebegin ne bağışıklığı olacak ki o da var. Bende antibiyotiğe falan cok karşıyım mesela
Evet bu konuda haklısın çünkü şuan bırak bebegi normal bir yetişkinde de bağışıklık yok malesef. Yani sürekli vücut birseylerle savaşıyor en sonunda savaşamıyor cok kronik rahatsızlık var gençlerde bile. Ama bazisinin cok hoşuna gidiyor cocuk hik dese antibiyotik vermek ama yapacak bisey yok. Benim annem babam da oyleydi çünkü o kadar gerizekalı doktor var ki afedersin bendeki allerjik rinit bunu grip vs zannediyorlardı.Ki bu devirde bağışıklık nasıl olur? Resmen ya herru ya merru takılıyorlar! Bundan kaç yıl önce herşey dogalken yavrular bunu kaldiramamis şimdinin yapay yiyeceklerini manalarını yiyen bebek mi bağışıklığı ile savaş yapacak????
Ben tüm aşıları yaptırdım hamdolsun ne ateş ne de garip hareketler gördüm evladimda. Ama kendimi parçaladım 5 boyun fitigiyla prematüre bebeği zorla emzirdim 2 yaşa kadar ve bir kez mama vermedim.
Antibiyotik 3 yasa geldi vermedim hamdolsun. Ama verenlere birşey denilmez yapacak yok! Her evlat bir olmuyor, Rabbim korusun.
Evet bu konuda haklısın çünkü şuan bırak bebegi normal bir yetişkinde de bağışıklık yok malesef. Yani sürekli vücut birseylerle savaşıyor en sonunda savaşamıyor cok kronik rahatsızlık var gençlerde bile. Ama bazisinin cok hoşuna gidiyor cocuk hik dese antibiyotik vermek ama yapacak bisey yok. Benim annem babam da oyleydi çünkü o kadar gerizekalı doktor var ki afedersin bendeki allerjik rinit bunu grip vs zannediyorlardı.
Geçmiş olsun. Alerjik rinit cok beter gerçekten bugün mesela hapsuruyorum gözlerim de akacak gibi.Bende çok çekmiştim. Çocukluğum boyunca geniz akıntısı ve alerjik rinitim yuzunden antibiyotik yedim yıllarca 31 yaşında iki diş kaynım var!
Üniversite çağında gözüm açıldı da ben kendimi tedaviye başladım.
Kızım erken geldi ve gıda alerjisi vardı bu yüzden bağışıklık çok düşüktü. İlk yılı atlatana dek çok yorulmuştum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?