-
- Konu Sahibi Backyoureyes
Çok teşekkür ederim arkadaşım aslında haklısın ama dayanamayıp yazdım işteKıyamam ya. Cevap yazma arkadaşım bunlara. Üfürükçü hocaları ne derse onu yapıyorlar, malesef yapacak bişey yok. Sonuçta o hocaların başka bir türü bu ülkenin meclisini bombaladı. İnsanlari her türlü kandiriyorlar yani. Ama ben inanıyorum yakında bu durum adalette yerini bulacak ve toplum sağlığını tehdide girecek.
Ya Allah aşkına bizim zamanımızdada vardı kızamıkçık ve deli gbi yaygındı sınıfta biri olsun herkese gecerdi ve okula 1 hafta gelemeyenlerde oluyordu ki hepimizde aşılıydık ağır atlatanlarda oldu hafif atlatanlarda. Suan size kesin kızamıkcık olmazsnız mı diyolar ne sacmaBen cidden bu 'eğitimli' eğitimsiz cahilleri gördükçe kusmak istiyorum.Şu an su çiçeği kızamık gibi hastalıklar bile bu aşı yaptırmayanlar yüzünden hortladı.Aşı yaptıran çocuklar bile etkilenmeye başladı peki bunun vebali ne olacak?
kesinlikle suç olmalı o aşıların her birinin gelecekte çocugumuza çok yararı olacak komşunun çocugu aşı yapmadı ama su çiçegini kolay atlattı senin çocugunun da kolay atlatacagının garantisi varmı ücretli bile degil arkadaşlarlar geçmişte bu hastalıklardan çocuklar ölüyordu şimdi aşı sayesinde ölen olmuyor çok şükür nadiren oluyorsada ben duymadım aşı önemli bu aşılar denenmiş test edilmiş yıllardır kullanılan aşılar yeni bulunan bi aşı degil ki tereddüt edesiniz yada herşeyide boşverin aile hekiminizle bu konuyu konuşup sonra karar verin lütfen@Mune abla gerçekten merak ediyorum yalan yanlış bilgiler yazıp başkalarını aşı yapmamaya yönlendirmeye çalışmak suç değil mi? Bu bir özgürlük değildir. Suç değilse de suç olmalı mutlaka. Böyle cehaleti ne gördüm ne duydum.
Ben sizi alıntılamamıştım ama madem siz beni alıntıladınız bir iki şey söyleyim.Eğer birileri sizin çocuğunuza yaptırmadığınız bir aşıdan etkilenip hastalanırsa inşallah bunun hesabını diğer tarafta verirsiniz.Belli ki siz hala yanlışı savunacaksınız inşallah o bir aşıya muhtaç kalırsınız tek diyeceğim bu.Ya Allah aşkına bizim zamanımızdada vardı kızamıkçık ve deli gbi yaygındı sınıfta biri olsun herkese gecerdi ve okula 1 hafta gelemeyenlerde oluyordu ki hepimizde aşılıydık ağır atlatanlarda oldu hafif atlatanlarda. Suan size kesin kızamıkcık olmazsnız mı diyolar ne sacma
Bizim kimseyi tehlikeye attığıgımız yok valla. Benm ilk zamanki fikirlerimle suanki bir değil arastıra arastıra bu kanıya vardım. Sizde aşı yaptırma taraftarısınız. Ben sizin aklınızı mı celdim yada benm gbi aşıyı savunmayanlar aklınızı mı karıstırdı. Eğer aklınız karısıyorsa sizde herseyden emin değilsiniz demektir. Topluma bişey yaptıgımız yok Allaha şükür herkesin aklı fikri var isteyen istediğni yapmakla özgürdürAsıl siz anlamıyorsunuz galiba. Sadece kendinizi değil toplumu da tehlikeye atıyorsunuz. Sizin yüzünüzden diğer çocuklar bunun ceremesini çekecek. Biraz mantık yahu. Bilimsel tıbba inanmak yerine neden saçma sapan komplo teoricilerinin yalanlarına inanıyorsunuz?
Ah ah anlatamıyorsun ki. Saçma sapan üfürükçülerin peşine takılmış gidiyorlar. Arkadaşım sosyal medyadan biriyle tartışmış bu konuda. Karşı taraf diyormuş ki kuduz aşısı da dahil yaptırmayın. Onun yerine hacamatla tedavi edilecekmiş kuduz! Düşünebiliyor musunuz cehaletin boyutunu?kesinlikle suç olmalı o aşıların her birinin gelecekte çocugumuza çok yararı olacak komşunun çocugu aşı yapmadı ama su çiçegini kolay atlattı senin çocugunun da kolay atlatacagının garantisi varmı ücretli bile degil arkadaşlarlar geçmişte bu hastalıklardan çocuklar ölüyordu şimdi aşı sayesinde ölen olmuyor çok şükür nadiren oluyorsada ben duymadım aşı önemli bu aşılar denenmiş test edilmiş yıllardır kullanılan aşılar yeni bulunan bi aşı degil ki tereddüt edesiniz yada herşeyide boşverin aile hekiminizle bu konuyu konuşup sonra karar verin lütfen
bence şaka yapıyorlar takılmak maksatlı böyle söylüyorlar yani aklıma başka bişey gelmiyorAh ah anlatamıyorsun ki. Saçma sapan üfürükçülerin peşine takılmış gidiyorlar. Arkadaşım sosyal medyadan biriyle tartışmış bu konuda. Karşı taraf diyormuş ki kuduz aşısı da dahil yaptırmayın. Onun yerine hacamatla tedavi edilecekmiş kuduz! Düşünebiliyor musunuz cehaletin boyutunu?
Keşke öyle olsa. Ciddi ciddi yazıyorlar bunları. Arkalarında da bir sürü destekçileri var.bence şaka yapıyorlar takılmak maksatlı böyle söylüyorlar yani aklıma başka bişey gelmiyor
rabiim çocukları acısın diyecek bişey yokKeşke öyle olsa. Ciddi ciddi yazıyorlar bunları. Arkalarında da bir sürü destekçileri var.
O öyle olmuyor işte. Aşıların süresi var, çocuk doğar doğmaz yapilmiyor yaniKızlar aşıya güveniyorsanız zaten aşı yaptırmışsınız onun sizi koruyacagına güveniyorsanız neden yaptırmayanlara kızıyorsunuz? Anladım.
Zaten sizler yaptırmışsınız..
Siz kimsiniz ki bana bu denli dua ediyorsunuzBen sizi alıntılamamıştım ama madem siz beni alıntıladınız bir iki şey söyleyim.Eğer birileri sizin çocuğunuza yaptırmadığınız bir aşıdan etkilenip hastalanırsa inşallah bunun hesabını diğer tarafta verirsiniz.Belli ki siz hala yanlışı savunacaksınız inşallah o bir aşıya muhtaç kalırsınız tek diyeceğim bu.
Amiinrabiim çocukları acısın diyecek bişey yok
Bizim çocuklar çok ağladı aşı vurulurken sizinkiler de ağlasın diyeKızlar aşıya güveniyorsanız zaten aşı yaptırmışsınız onun sizi koruyacagına güveniyorsanız neden yaptırmayanlara kızıyorsunuz? Anladım.
Hm anladım. Ama zaten bagısıklığı çok düşük oluyormu yani çok fazla insanlarla iç içe olmamalı değilmi?O öyle olmuyor işte. Aşıların süresi var, çocuk doğar doğmaz yapilmiyor yani
Ne onlar bizi anlar nede biz onları neyse bu böyle gider Allah hep doğru yolu göstersin insallahKızlar aşıya güveniyorsanız zaten aşı yaptırmışsınız onun sizi koruyacagına güveniyorsanız neden yaptırmayanlara kızıyorsunuz? Anladım.
Yok bana çekerlerse ben ilaç alamıyorum iğneyi severimBizim çocuklar çok ağladı aşı vurulurken sizinkiler de ağlasın diye
Bende öyle diyorum güzel konusmak varken gerek yok tartışmaya iftiraya herkesin kendi secimi kendi hayatı ve seçimlerimizin herşeyinden de biz mesuluz..Ne onlar bizi anlar nede biz onları neyse bu böyle gider Allah hep doğru yolu göstersin insallah
Allahın izniyle ben olmam. Ve koronada atlattım ben ilaçlarını bile kullanmadan atlattım. Allaha şükürler olsun. Korona ilk çıktıgından beri aşı üretmeye çalısıyorlar ama hep yan etkileri çıktı neden acaba bunu kimse görmüyor görmezden geliyorlarHm anladım. Ama zaten bagısıklığı çok düşük oluyormu yani çok fazla insanlarla iç içe olmamalı değilmi?
Yani düşünüyorum evladım olursa belli başlı olanları yaptırırım belki daha iyi araştırırım. Mesela corona aşısını olmayı düşünmüyorum acaba varmı olmayı düşünen...