gidim de bi sigara yakim bu yorumlar üstüneEşin sigarana fuzuli demis ya, afedersin de essek gibi calısıyorsun sigara ıcerken izin alacak degılsın. İster sıgara ister puro ıcersın.
ben maaşımı alır almaz kendime 500 tl ayırıyorum geri kalanı eşime atıyorum ödemeleri yapması için. ekstra harcamalarım olcaksa kredi kartını kullanıyorum. buna rağmen ben paragözüm ?Siz kazandiginizin hepsini verin ancak oyle paragoz suclamasindan kurtulursunuz. Asil ihtiyaci yokken 500 lirayi almak paragozluk. Bugun verirsiniz yarin biraz daha fazlasini ister, siz sorun edersiniz yine paragoz olursunuz. Su durumda ailesi, 500 lirayi her ay kenara koyup biriktirin demesi gerekirdi.. asil sorun da esinizin baski yapmasi, istemediginiz bir seyi yaptirmak istiyor.. cocuk icin birikim yapacagim deyin butun artan geliri bu sekilde biriktirin.
Ben meselenin 500 olmasinda oldugunu sanmiyorum 500 diyip daha fazla da gondermis olabilir. Bence mesele ortak karara baglanmamis bir seyi gizlice yapmasi. Ayni seyi konu sahibi yapsa, her ay gizli gizli birisine para verse adam cingarı cikarirdi emin ol. Ortada sarsilmis bir guven var. Ve guven malesef tek kulkanimlik. Bu guven meselesini halletmeliler. Gizli baska neler yapiliyor mesela?500 tl ne bileyim söylemeye bile değecek bi para değil kazandığınız parada bana göre
Sonuna kadar haklısın. Bence ailene yollama ama o Ne kadar yollarsa sen de altın hesabı aç mesela annen üzerine. Her ay oraya o miktarda altın al. Ya da kendine al. Ama eşin kullanamasın. Bu konuda taviz verme meselaKızlar merhaba, bayadır yoktum. Yurtdışı seyahatimiz oldu sonra karantina da kaldık iş yerinde sorunlar oldu vs vs derken uzak kaldım moraller bozuktu.
Özelden yazanlar olmuş dönemedim kusura bakmayın, umarım herkes iyidir.
Günlerdir içinden çıkamadığım bi durum var, linç is coming hissediyorum ama lütfen abartarak yüklenmeyin bana.
mümkün oldukça özet geçmeye çalışacağım. konu eşim ve eş ailesi. klasik bir bdv konusu yani. eşimle ailesi dışında hiç bir sorun yaşamıyoruz. çat pat hepsini atlatıyoruz fakat atlatamadığımız tek konu : PARA. haftalardır aynı evin içinde konuşmuyoruz ikimizinde bıçak kemiğe dayandı.
eşimin babası emekli. kendi evleri ve arabaları var. üst katlarındaki evinde de kiracıları var. başka hiçbir gelirleri yok. bana kalırsa muhtaçlar diyemem. ihtiyaçları var mı ? elbet vardır. birinin cebinde 2 bin olsa 2 bin harcar 10 bin olsa 10 bin harcar o ayrı konu.
ama gayet normal hayatlarını sürdürüyorlar. belki ucu ucuna bilemiyorum o kısmını. benim ailemin çok şükür durumu iyi. hatta konu açmıştım babam 100 bin tl verdi 2ay önce ve ev almamızı sağladı. ihtiyaçları yok yani.
bize gelecek olursak. eve düzenli giren para aylık 15 bin civarında. fazlası olur eksiği olmaz, düzenli çıkan para 10 bin civarında (bunun içinde gıda,kıyafet,sağlık,gezme yok) aylık bize 4.5 - 5 bin arası bir rakam kalıyor. İstanbulda yaşıyoruz bu arada.
şimdi benim derdim şu. yüklü bi krediye girdik. ikimizde özel sektördeyiz ve köşede birikmiş para 0. ben hazır çalışıyoken ve ülkenin ekonomiside kötüye gidiyorken hızlıca para biriktirmek istiyorum. birimizi çıkarırlarsa en azından bizi ayakta tutsun diye. eşim aylık 500-750 tl ailesine para göndermek istiyor. ihtiyaçları olduğunu düşünüyor. 5 bin kalan paradan 500 tl gözünüze batmıcaktır diye düşünüyorum ama bana gereksiz geliyor. ihtiyaçları olsa amenna ama hiçbirşeyden geri kalmazlarken neden gönderiyorum o parayı yani ?
1 abisi var devlet memuru ve hiç yardım etmez. 1 kız kardeşi var 23 yaşında ve evde yatar ne iş arar ne bişe.
kii benim eski konularımı bilenler bilir ne badireler atlattım mesleğimi değiştircem mutsuzum diye. ben bu şartlar altında çalışıyorken ihtiyacı olmayan birine 1 tl vermek gözüme batıyor.
ve ben diyorum ki sen ailene 500 gönderirsen ben de göndercem o zaman (kii asla ihtiyaçları yok napacaklarsa o parayı) aylık 1000 tl ben neden çöpe atayım ??
bunun kavgası sürekli oluyordu aramızda benden gizlide göndermiş ayrıca geçtiğimiz zamanlarda son kavgalarda ortaya çıktı. bende iyice patladım ve bayadır konuşmuyoruz eşimle.
bilmiyorum ben mi yanlış gaddar düşünüyorum kimseyle paylaşamadım fikirlerinize ihtiyacım var.
bibi 5 bin tl kazanıyoruz totalde. çok bi para değil ki istanbul şartlarında.500 tl ne bileyim söylemeye bile değecek bi para değil kazandığınız parada bana göre
O zaman ikna etmeye çalışın.ellerine tam ne kadar geçiyor bilmiyorum açıkçası 3 bin civarı tahmin ediyorum. ama küçük bir ilçede ve mahalledeler ve herşeyleri bahçeden dışardan bişe almazlar o yüzden bana ihtiyaçları var gibi gelmiyor
Sonuna kadar haklısınız, o evde yatan şahsiyet gidip iş bulup calissaya,kiraları yok kira alıyorlar bence ihtiyaçları yok göndermeyin gönderirse de bı kredi borcuna daha sokun parası kalmasın verecek.Kızlar merhaba, bayadır yoktum. Yurtdışı seyahatimiz oldu sonra karantina da kaldık iş yerinde sorunlar oldu vs vs derken uzak kaldım moraller bozuktu.
Özelden yazanlar olmuş dönemedim kusura bakmayın, umarım herkes iyidir.
Günlerdir içinden çıkamadığım bi durum var, linç is coming hissediyorum ama lütfen abartarak yüklenmeyin bana.
mümkün oldukça özet geçmeye çalışacağım. konu eşim ve eş ailesi. klasik bir bdv konusu yani. eşimle ailesi dışında hiç bir sorun yaşamıyoruz. çat pat hepsini atlatıyoruz fakat atlatamadığımız tek konu : PARA. haftalardır aynı evin içinde konuşmuyoruz ikimizinde bıçak kemiğe dayandı.
eşimin babası emekli. kendi evleri ve arabaları var. üst katlarındaki evinde de kiracıları var. başka hiçbir gelirleri yok. bana kalırsa muhtaçlar diyemem. ihtiyaçları var mı ? elbet vardır. birinin cebinde 2 bin olsa 2 bin harcar 10 bin olsa 10 bin harcar o ayrı konu.
ama gayet normal hayatlarını sürdürüyorlar. belki ucu ucuna bilemiyorum o kısmını. benim ailemin çok şükür durumu iyi. hatta konu açmıştım babam 100 bin tl verdi 2ay önce ve ev almamızı sağladı. ihtiyaçları yok yani.
bize gelecek olursak. eve düzenli giren para aylık 15 bin civarında. fazlası olur eksiği olmaz, düzenli çıkan para 10 bin civarında (bunun içinde gıda,kıyafet,sağlık,gezme yok) aylık bize 4.5 - 5 bin arası bir rakam kalıyor. İstanbulda yaşıyoruz bu arada.
şimdi benim derdim şu. yüklü bi krediye girdik. ikimizde özel sektördeyiz ve köşede birikmiş para 0. ben hazır çalışıyoken ve ülkenin ekonomiside kötüye gidiyorken hızlıca para biriktirmek istiyorum. birimizi çıkarırlarsa en azından bizi ayakta tutsun diye. eşim aylık 500-750 tl ailesine para göndermek istiyor. ihtiyaçları olduğunu düşünüyor. 5 bin kalan paradan 500 tl gözünüze batmıcaktır diye düşünüyorum ama bana gereksiz geliyor. ihtiyaçları olsa amenna ama hiçbirşeyden geri kalmazlarken neden gönderiyorum o parayı yani ?
1 abisi var devlet memuru ve hiç yardım etmez. 1 kız kardeşi var 23 yaşında ve evde yatar ne iş arar ne bişe.
kii benim eski konularımı bilenler bilir ne badireler atlattım mesleğimi değiştircem mutsuzum diye. ben bu şartlar altında çalışıyorken ihtiyacı olmayan birine 1 tl vermek gözüme batıyor.
ve ben diyorum ki sen ailene 500 gönderirsen ben de göndercem o zaman (kii asla ihtiyaçları yok napacaklarsa o parayı) aylık 1000 tl ben neden çöpe atayım ??
bunun kavgası sürekli oluyordu aramızda benden gizlide göndermiş ayrıca geçtiğimiz zamanlarda son kavgalarda ortaya çıktı. bende iyice patladım ve bayadır konuşmuyoruz eşimle.
bilmiyorum ben mi yanlış gaddar düşünüyorum kimseyle paylaşamadım fikirlerinize ihtiyacım var.
konu uzun olunca insanın dikkatı dağılıyoryorumlarda da bahsettim iş imkanı çıkıyor karşısına o şok a101i o yüzden örnek verdim aslında ama beğenmiyor gitmiyor.
diğer bir konu eve 15 bin maaş giriyor ama 5 bin kalıyor. lütfen buna göre yorumlayın. istanbulda ikimizde çalışan insanlarız. kıyafetimiz gıdamız kuaförümüz aylık 5 bin nedir ki türkiye şartlarında ?
inan ağzıma neler neler geliyorda yutuyorum. yuta yuta içim dışıma çıktı.Esin ayrica babandan 100bin TL almis ustune sigarana laf ediyor konu sahibesi??
Su evlilik birligi gercekten sinir bozucu hicbir sey soyleyemiyorsun. Ben olsam babamdan bedavaya tomarla para aldin yat kalk sukret sigarama kuran ol derdim. Allahtan evli degilim 3 gunde bosanirdim
Abim yeri geliyor bana para gönderiyor bilemedim çok yorum yapamiyorum bu yüzden ayrica bende evde dana gibi yatıyorum tabirinle
inan ağzıma neler neler geliyorda yutuyorum. yuta yuta içim dışıma çıktı.
bu lafı desem ertesi gün boşanırız net
Ben içiyorum suan sefam olsun, git yakgidim de bi sigara yakim bu yorumlar üstüne
ben bu kadar nankörlük beklemiyodum doğrusu ama burnumun dibindeki adam bütün bunların üzerine bana paragöz diyor. paraya tapıyorsun diyor. töbe yarabbim yaBen seni haklı buldum.Özel sektör bu sağı solu belli olmuyor.23 yaşında kızın çalışıp çalışmaması seni ilgilendirmiyor evet ama ben kendi açımdan düşününce evde calisabilecek durumda iken çalışmayan insanada uyuz olurum napiyim elimde değilKendi ailemde görümcenden daha büyük çalismayan insan var mesela ki erkek bu kişi.Yollamiyorum para.Ihtiyaclarini karşılıyorum ama para yollamiyorum.Evi esin üzerine yapmana ise çok kızdım ne diyeyim.İnsanoğlu nankördür kimseye %100 güven olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?