Aşamadığımız Problem

Linç edenler varsa sizi ben o kısımda olamayacağım. Bence gayet haklısınız. Sonuçta ihtiyaçları yokmuş. Ev ve araba varmış ona keza!

Sizin de kendi maddi durumunuzu düşünmeniz en doğal hakkınız..

Zaten ihtiyaçları olsa yollanan 500 gibi bi para sizi rahatsız etmez, gözünüze batmazdı..

Esin ayrica babandan 100bin TL almis ustune sigarana laf ediyor konu sahibesi??

Su evlilik birligi gercekten sinir bozucu hicbir sey soyleyemiyorsun. Ben olsam babamdan bedavaya tomarla para aldin yat kalk sukret sigarama kurban ol derdim. Allahtan evli degilim 3 gunde bosanirdim

Son düzenleme:
ben maaşımı alır almaz kendime 500 tl ayırıyorum geri kalanı eşime atıyorum ödemeleri yapması için. ekstra harcamalarım olcaksa kredi kartını kullanıyorum. buna rağmen ben paragözüm ?
gizlice para gönderdiğini öğrendiğimde artık sen at maaşını ben yaparım ödemeleri dedim asla katiyen yanaşmadı
valla ben biraz malım heralde

500 tl ne bileyim söylemeye bile değecek bi para değil kazandığınız parada bana göre
Ben meselenin 500 olmasinda oldugunu sanmiyorum 500 diyip daha fazla da gondermis olabilir. Bence mesele ortak karara baglanmamis bir seyi gizlice yapmasi. Ayni seyi konu sahibi yapsa, her ay gizli gizli birisine para verse adam cingarı cikarirdi emin ol. Ortada sarsilmis bir guven var. Ve guven malesef tek kulkanimlik. Bu guven meselesini halletmeliler. Gizli baska neler yapiliyor mesela?

Ben tek taraflı yapılmaması taraftarıyım. O gönderiyorsa sizde ailenize gönderin. Anneniz sizin için biriktirsin. İhtiyaçları yoktur olabilir. Ama dünyanın binbir türlü hali var. Denge kurulmalı. Yani bir tarafın durumunun iyi olması suç haline gelmemeli. Bizde bu konuda büyük tartışmalar yaşadık sonunda burnunu iyice borca soktum kurtuldum.
Bizde evde yatan erkek birde. 4 erkekten tek destek olan eşim olunca yaygarayı koparttım doğal olarak ya hepsi eşit yardım etsin yada sende edemezsin dedim. Zira ailemden alıp onlara yedirmek zoruma gitti.

Sonuna kadar haklısın. Bence ailene yollama ama o Ne kadar yollarsa sen de altın hesabı aç mesela annen üzerine. Her ay oraya o miktarda altın al. Ya da kendine al. Ama eşin kullanamasın. Bu konuda taviz verme mesela

500 tl ne bileyim söylemeye bile değecek bi para değil kazandığınız parada bana göre
bibi 5 bin tl kazanıyoruz totalde. çok bi para değil ki istanbul şartlarında.
yeminle lüksümüz bile yok çoğu zaman evde kendim saçımı boyarım
kıyafetlerin en ucuzunu seçmeye çalışırım hiç marka giymem yani anca olan bu

O zaman ikna etmeye çalışın.
Rest çekerseniz zıtlaşmaya gider.
Zaten haftalardır küslük varmış. Mazallah 500 tl için boşanmaya gitmeyin. Allah korusun.

Dediğim gibi büyük ihtimal çocuk istiyorsunuz. Onun masrafları için ilerisi için birikim yapmamız lazım. Bebek doğunca araba lazım deyin. ( ki bence de bebek için araba elzem). Bebeğin masrafları için lazım olacak, belki 6 ay ücretsiz izin alabileceğim. Maaşım yerine para biriktirmek lazım diye konuşun.

Ama çok zıtlaşmayın. Senin ailen bize hiç yardım etmedi bir de paragözler vs diye girerseniz ipler kopar.

Her doğru her yerde söylenmez.

Sonuna kadar haklısınız, o evde yatan şahsiyet gidip iş bulup calissaya,kiraları yok kira alıyorlar bence ihtiyaçları yok göndermeyin gönderirse de bı kredi borcuna daha sokun parası kalmasın verecek.

konu uzun olunca insanın dikkatı dağılıyor o zaman şöyle diyim düzenli olarak göndermiyorsa kalp kıracak bir şey değil. tek çocuğum özellikle de anneme asla kıyamam tek evlatlarıyım belkide bu yüzden böyle düşünüyorum bilmiyorum
herkesin kazandığı kendinedir ama konu anne baba olunca insan kendinden kısıp onları rahat ettirmek istiyor
yine başa sarıyor işte

inan ağzıma neler neler geliyorda yutuyorum. yuta yuta içim dışıma çıktı.
bu lafı desem ertesi gün boşanırız net

Abim yeri geliyor bana para gönderiyor bilemedim çok yorum yapamiyorum bu yüzden ayrica bende evde dana gibi yatıyorum tabirinle
durumlar farklı ama yani çalışmak istemeyen insanlar kendi tercihleridir elbet ve bütçelerini de uygunsa banane der geçerim. ama ailesi eşimden gelen parayı alıyorsa, oğlum onca borcunuz var göndermeyin demiyosa buna ifrit alıyorum. madem o 500e ihtiyacın var kızın neden çalışmıyor diyorum kendimce

inan ağzıma neler neler geliyorda yutuyorum. yuta yuta içim dışıma çıktı.
bu lafı desem ertesi gün boşanırız net

Gerçekten çok kötü bas geri koçum sen bence yavaş git diyemiyorsun, kimsin be diyemiyorsun onu diyemiyorsun bunu diyemiyorsun ... valla bazen evlenemedim topiklerine yazıyorum ama sonra bakıyorum bekarlık sultanlık bu herifler adamı hasta ediyor türlü saçmalıklarla bir şey de söyleyemiyorsun kavga dövüş çıkmasın diye. Böyle gayet mutluyum

Ben seni haklı buldum.Özel sektör bu sağı solu belli olmuyor.23 yaşında kızın çalışıp çalışmaması seni ilgilendirmiyor evet ama ben kendi açımdan düşününce evde calisabilecek durumda iken çalışmayan insanada uyuz olurum napiyim elimde değil Kendi ailemde görümcenden daha büyük çalismayan insan var mesela ki erkek bu kişi.Yollamiyorum para.Ihtiyaclarini karşılıyorum ama para yollamiyorum.Evi esin üzerine yapmana ise çok kızdım ne diyeyim.İnsanoğlu nankördür kimseye %100 güven olmaz.

ben bu kadar nankörlük beklemiyodum doğrusu ama burnumun dibindeki adam bütün bunların üzerine bana paragöz diyor. paraya tapıyorsun diyor. töbe yarabbim ya

Direkt aileye para vermeyi asiri sacma buluyorum hele ki boyle net geliri olanlara. AMA telefon faturasini kendi otomatik odemene almak, arada bir market yapip ugrasma, hediye olarak ihtiyaci oldugu seyi almak daha mantikli geliyor. Kayinvalideme anneler gunde telefon aldik , annemin turkiyeye gelmeden pijama takimi vs her seyini aldim evime koydum rahat etsin vs diye. Ama 500 tl vermem bu sacma geliyor. Esim diretse ona da boyle soylerim cunku bu bi sure sonra maasa baglanma baskalarindan bisey istememe nasilsa onlar gonderiyor durumuma itekler. Bu dedigim ailelerin zaten geliri varsa ve geciniyorlarsa gecerli.

Bir emekli artı kira 3000 en fazla 3500 lira giriyordur eve. Oda taş çatlasın.
Siz 15.000 ile zor geçinirken onların 3.500 lirayla ohooo çok kolay geçiniyor olmaları gerekir diye düşünmeniz mantıklımı?
Tamam sizin kadar giderleri yoktur, ama ayda iki kez market,pazar arada kasap yapsalar büyük bir kısmı biter zaten.
Görümceniz için bişey diyemeyeceğim. Evin dibindeki market onu beklediğini sanmiyorum. Ama kendine göre bir iş bulmalı tabii, gerçi küçük biryerde yaşiyorlarmış imkanlar nasıldır bilmiyorum.
Sizin ailenizin hiç ihtiyacı yokmuş ne güzel, Allahda muhtaç etmesin inşallah. Ama aileniz 3500 lira ile geçinmek zorunda kalsa sizde aylık 500 lira onlara yardım etmek istersiniz buna çok eminim.
Madem kısasa kısas yapacaksınız ancak bu şekilde rahatlayacaksanız, sizde yollayın ailenize. İhtiyacı olan okadar çokki sizin adınıza başka birilerine versinler yada direk biryere bağışlayın.
Aileme belirli bir miktar para yollayacaksam bunun için eşimden izin almam ben. Eşimdende benden izin almasını beklemem. Çocuğunuz varmı bilmiyorum ama çocuk kolay yetişmiyor. Ailelerin ihtiyacı olsun olmasın minnet borcu vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…