Aşamadığımız Problem

valla kendimi aptal gibi hissediyorum. eski konularıma bakın içler acısı. ben çalışmak için ne ceremeler atlattım.
şimdi yavaştan toparlıyorum kendimi psikiyatriye falan gittim o derece etkiliyordu beni çalışma hayatım
babam falan destek oldu etti vs. asla 1 ay 2 ay oturim eşim bana baksın demedim dememde
allah çalışma gücü versin hep böyle dua ettim
şimdi bakıyorum haftalardır aynı odaya bile girmiyoruz. nankörlük gibi hissediyorum

Bazi aileler boyle maddi beklenti icinde oluyorlar malasef.
Benim es ailesi de bu familyadan. Durumları o kadar iyi ki anlatamam.adam zaten mesleğini söylemeyim fakat ust düzey kamu emeklisi.
Çok güzel bir evi , şahane denize sıfır bir yazlık villası, yine yasadıgı yerde yapılmakta olan şahane bir villası var
Araba zaten var. Ki dediğim yazlık ve diğer villa zaten trilyonluk şuan. Kirada bir evi de var ayrıca. Emekli ikramiyeeine dokunmadı bile vs...
Ama inan çocuklarından beklenti içindeler.gelsin de para yeter ki. Nefret ediyorum o yüzden

Hem hakli buldum hem haksiz.
Ihtiyac halinde aileye para gonderilir bence, esten izin alinmaz, o yuzden onceden gonderdikleri bu sebeple ise tepki gostermek dogru degil. Atiyorum aile geciniyordur ama bir ameliyat veya plansiz bir harcama olmustur, evlat yardim eder, etmelidir, bu normal.

Ama duzenli aileye yardim bana da cok geliyor. Aileme karsi ben de cok zayifimdir, bir yandan esinizi anliyorum da. Ama benim babam 55 yasinda emekli oldu, ben iyi ihtimalle 65 yasinda emekli olabilecegim. Kenara koseye biraz para atsam da 60imda emekli olsam cok mu mesela. O sebeple bu konuda bagirip cagirmadan ama gelecegi de dusunerek konusmanizi tavsiye ederim.

Ben 10 bin içerisinde kredi, yeme içme herşey var kalan 5 bin sanmıştım eğer durum böyleyse haklılık payınız var çünkü siz 5 bin onlarda 3 bin kazanmış oluyor üstelik yaşlı insanların öyle masrafıda olmaz küçük ilçede.. Ama sizde sigara içiyormuşsunuz misal bu da fuzuli bir harcama eşinizde ben sigara içmiyorum bende bunu yapıyorum demiş adam da haklı yani öyle bi konu ki herkes haklı ama eşiniz azcık daha haklı siz sigara içmeye devam ettiğiniz müddetçe.. Sigarayı bırakırsanız şartlar lehinize döner

Demekki ihtiyaçları yok. Eşiniz merhamet gösteriyor ailesi olduğu için. Ama sizin rızanız olmadığı sürece yaptığı çok masumane ve iyi niyetlide olsa yanlış kabul edilir.

Kaldı ki biz şimdiki nesil olarak her yönden zor durumdayız. Geleceğimiz belirsiz.onlarin zamanı gibi değil hiçbirşey.
Destek olacakları yerde ayıp ya

allah biliyor içimi ihtiyaçları olduğuna inansam cebime kalan 5000 tlnin 2500 tlsini yine gönderrim gocunmamda.
ama her hafta evlerinde mangallar yanar. ona buna gün yapılır. evde yatan kız konsere gider baba para ver der.
bunları gördükçe 1 tl vermek gözümü seğirtiyor

Şaka yapıyosun ya, ne sebeple?
açıkçası bi sebebi yok babamın öyle bi talebi olmadı zaten farklı şehirlerde olduğmuz için baya da uzağız zor bir süreç olurdu. tam da karantina başlarıydı.
ben de iş yerinden izin almakta zorlanıyorum hep. eşime sen hallet dedim kredi tapu işlerini vs
ben bu şekilde vurdumduymazken üzerine bi de bana paragözsün diyor. 500 tl için şu bencilliğine bak diyor..
ne dersin ya... havaya konuşsam anlatsam derdimi daha etkili olur

yorumlarda da bahsettim iş imkanı çıkıyor karşısına o şok a101i o yüzden örnek verdim aslında ama beğenmiyor gitmiyor.
diğer bir konu eve 15 bin maaş giriyor ama 5 bin kalıyor. lütfen buna göre yorumlayın. istanbulda ikimizde çalışan insanlarız. kıyafetimiz gıdamız kuaförümüz aylık 5 bin nedir ki türkiye şartlarında ?

ellerine tam ne kadar geçiyor bilmiyorum açıkçası 3 bin civarı tahmin ediyorum. ama küçük bir ilçede ve mahalledeler ve herşeyleri bahçeden dışardan bişe almazlar o yüzden bana ihtiyaçları var gibi gelmiyor

Sen ve ailen bu kadar fedakarken eşinizin paragöz demesi büyük haksızlık.. Bence tapu işlerini ve bütçe ayırmayı ciddi şekilde düşünün.. Bakalım o zaman ne tepki verecekler..

hıh ne güzel özetlediniz. şu şartlarda biz 5 bin ailesi 3 bin kazanıyor. ayrıca biz istanbuldayız ve çalışıyoruz sürekli insan içine çıkıyorz. onların bize yardım etmesi lazım ahahaaa

Sen ve ailen bu kadar fedakarken eşinizin paragöz demesi büyük haksızlık.. Bence tapu işlerini ve bütçe ayırmayı ciddi şekilde düşünün.. Bakalım o zaman ne tepki verecekler..
böyle bişiyle gitsem sanırım konu boşanmaya gider heralde. bütçeyi ayırdım zaten o konuda netim aslında ama tapu meselesini açarsam işler kopar.

kızlar hepinizi alıntı yapamadım ama bütün yorumları okuyorum

Bence haklı değilsiniz eşiniz kendi istediği ile kendi kazandığı parasını gönderiyor. Şu Dünyada ne yapsak ne etsek anne baba hakkını ödeyemeyiz. Gönderdiği para sizin kazancınıza göre çok küçük bir miktar ve bence sevinin anne baba duası alıyor ki bu size kat ve kat gelecektir inşallah.

Siz kazandiginizin hepsini verin ancak oyle paragoz suclamasindan kurtulursunuz. Asil ihtiyaci yokken 500 lirayi almak paragozluk. Bugun verirsiniz yarin biraz daha fazlasini ister, siz sorun edersiniz yine paragoz olursunuz. Su durumda ailesi, 500 lirayi her ay kenara koyup biriktirin demesi gerekirdi.. asil sorun da esinizin baski yapmasi, istemediginiz bir seyi yaptirmak istiyor.. cocuk icin birikim yapacagim deyin butun artan geliri bu sekilde biriktirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…