Aşamadığımız Problem

Ben de problem çıkarırdım göndermesine. Ben sizi haklı buldum. Ben şu ekonomik koşullarda aylık keyfi 500-750 tl harcayamıyorsam ki harcayamıyorum cidden. Hesaplı gitmeye çalışıyorum sizinle aynı mantıkta o da yollamamalı. Ayrıca sizin aileniz 100 bin hibe etmişken o kendi ailesine o parayı nasıl yollayabiliyor şaşırdım.
bu da ayrı bi mesele zaten. ayrı ifrit oluyorum buna. elbet karşılık beklemedi babam bunu yaparken. hiç lafını bile açmam bende ama aileside biliyor babamın destek olduğunu ve hala eşimin gönderdiği paraları da alıyolar.

Kızlar merhaba, bayadır yoktum. Yurtdışı seyahatimiz oldu sonra karantina da kaldık iş yerinde sorunlar oldu vs vs derken uzak kaldım moraller bozuktu.
Özelden yazanlar olmuş dönemedim kusura bakmayın, umarım herkes iyidir.
Günlerdir içinden çıkamadığım bi durum var, linç is coming hissediyorum ama lütfen abartarak yüklenmeyin bana.

mümkün oldukça özet geçmeye çalışacağım. konu eşim ve eş ailesi. klasik bir bdv konusu yani. eşimle ailesi dışında hiç bir sorun yaşamıyoruz. çat pat hepsini atlatıyoruz fakat atlatamadığımız tek konu : PARA. haftalardır aynı evin içinde konuşmuyoruz ikimizinde bıçak kemiğe dayandı.

eşimin babası emekli. kendi evleri ve arabaları var. üst katlarındaki evinde de kiracıları var. başka hiçbir gelirleri yok. bana kalırsa muhtaçlar diyemem. ihtiyaçları var mı ? elbet vardır. birinin cebinde 2 bin olsa 2 bin harcar 10 bin olsa 10 bin harcar o ayrı konu.
ama gayet normal hayatlarını sürdürüyorlar. belki ucu ucuna bilemiyorum o kısmını. benim ailemin çok şükür durumu iyi. hatta konu açmıştım babam 100 bin tl verdi 2ay önce ve ev almamızı sağladı. ihtiyaçları yok yani.

bize gelecek olursak. eve düzenli giren para aylık 15 bin civarında. fazlası olur eksiği olmaz, düzenli çıkan para 10 bin civarında (bunun içinde gıda,kıyafet,sağlık,gezme yok) aylık bize 4.5 - 5 bin arası bir rakam kalıyor. İstanbulda yaşıyoruz bu arada.

şimdi benim derdim şu. yüklü bi krediye girdik. ikimizde özel sektördeyiz ve köşede birikmiş para 0. ben hazır çalışıyoken ve ülkenin ekonomiside kötüye gidiyorken hızlıca para biriktirmek istiyorum. birimizi çıkarırlarsa en azından bizi ayakta tutsun diye. eşim aylık 500-750 tl ailesine para göndermek istiyor. ihtiyaçları olduğunu düşünüyor. 5 bin kalan paradan 500 tl gözünüze batmıcaktır diye düşünüyorum ama bana gereksiz geliyor. ihtiyaçları olsa amenna ama hiçbirşeyden geri kalmazlarken neden gönderiyorum o parayı yani ?

1 abisi var devlet memuru ve hiç yardım etmez. 1 kız kardeşi var 23 yaşında ve evde yatar ne iş arar ne bişe.
kii benim eski konularımı bilenler bilir ne badireler atlattım mesleğimi değiştircem mutsuzum diye. ben bu şartlar altında çalışıyorken ihtiyacı olmayan birine 1 tl vermek gözüme batıyor.
ve ben diyorum ki sen ailene 500 gönderirsen ben de göndercem o zaman (kii asla ihtiyaçları yok napacaklarsa o parayı) aylık 1000 tl ben neden çöpe atayım ??

bunun kavgası sürekli oluyordu aramızda benden gizlide göndermiş ayrıca geçtiğimiz zamanlarda son kavgalarda ortaya çıktı. bende iyice patladım ve bayadır konuşmuyoruz eşimle.
bilmiyorum ben mi yanlış gaddar düşünüyorum kimseyle paylaşamadım fikirlerinize ihtiyacım var.
Benim şahsi fikrim 15 bin gibi ciddi bir rakam kazanıyorken 500-750 lira gibi rakamı ailesine destek olmak istemesi çok gözüme batmayabilirdi ha bu meblağ artarsa evet sorun ama kazandığınız miktara göre çok cüzzi bir rakam ve eşiniz belki bekar kardeşini vs. Düşünüyordur ya da bugüne kadar okuttular, büyüttüler diye destek olmak istiyordur bunu çekişme haline getirmeye gerek yok hani sen gönderiyorsun bende göndericem vs. Ha eşinizin sizin ailenizle arası nasıl yani ailelere karşı saygılı bir insan mı bu da önemli bilmiyorum bana kazandığınız miktara göre rakam çok cüzzi geldi.. Çok içinize dert oluyorsa birine hayır yapıyor gibi düşünebilirsiniz

Bence haklısınız aileye yapılan destek gözüme batmaz ama eşinizin ailesinin evi, arabası, emekli maaşı ve kira geliri var yani böyle baktığınızda ülke şartlarına göre gayet iyi durumdalar. Aylık düzenli nakdi yardıma gerek yok bence bu durumda..

Gaddar falan kesinlikle degılsın, evıne isterse ayda elli bin girsin bu gene bosuna bes yuz TL vermeni gerektirmez. Burs verir sevaba girersin.
Buna evet dersen, ardı arkası kesilmez bunun.
23 yasındakı kızları dana gibi yatacagına girsin ise calıssın.
Bı de keske babanın verdıgı parayla ev almasaydın.
Bence verme. Vermemek senı merhametsiz yapmiyor kesınlıkle buna emin ol

Bence haklısın sonuna kadar niye evimin ihtiyacını bölüşeyim hastalık olur ihtiyaç olur o zaman başka ama ortada birşey yokken her ay yapılması hoş değil ben kabul etmem tartışırım. ve ailesinin kabul etmesi de manidar, demiyorlar mı oğlum kendi evinize harcayın yuvanız öncelik ihtiyaç olursa isteriz diyemiyorlar ay ya çok zor düşüncesizler
derler miiii ? kendi kızları akşama kadar yatıyor kalk çalış diyen yok. eşimden gelen paraları da alıyolar. üstüne bi de her telde eşimle konuştuğunda justice'nin işleri nasıl ? aman bişi olmasın borca harca girdiniz işinize sahip çıkın falan diyolar.

güzel bi tanımlama yapmışsınız aslında. cömertlik kavramı uyuyor gerçekten..
peki evde oturan yetişkin çalışmayan bir kadını nasıl yorumluyorsunuz merak ettim ? iş imkanı da çıkıyor karşısına ama iş beğenmiyor ?
Benim de bir görümce var evde oturuyor 12 yıldır, eli ayağı tutuyor, çalışmak gibi bir düşüncesi de yok, zannımca da hiç olmadı. Kendisini hiç sevmem ayrıca :( buna rağmen, eşime derdim, "ablan çalışmıyor, ona harçlık vermen iyi olmaz mı? Belki bir ihtiyacı olur, almak istediği birşey vs... Ben çalışmazken abim bana harçlık verirdi, sen de ver"
Annesi babasına verdiği harçlık, görümcenizle ya da onların ihtiyaç sahibi olmasıyla ilgili değil...
Ben karşı taraf sizden istemiyor, siz gönülden geçirip veriyorsanız bu duyguyu olumlu buluyorum.
Haa...muhatap sürekli sizi bunalıp, maddi sömürüye başlayıp sürekli istiyorsa, bundan ben de hoşlanmam.

derler miiii ? kendi kızları akşama kadar yatıyor kalk çalış diyen yok. eşimden gelen paraları da alıyolar. üstüne bi de her telde eşimle konuştuğunda justice'nin işleri nasıl ? aman bişi olmasın borca harca girdiniz işinize sahip çıkın falan diyolar.
Evi ınsallah babanın ustune aldınız?

Neden hemen evde kız kardeş yatıyor vs diyorsunuz ;herkes her işte çalışmak zorunda mı ?bu mesele eşinizle aranızda olan bir mesele ,kız kardeş ,abi vs karıştırmayın çünkü sonuçta onun ailesi ve o da ister ailesi daha iyi olsun .Bakın sizin babanız sizin daha iyi olmanızı istemiş ve tek seferde 100 bin vermiş .
Bence eşinizle bu durumu aranızda halledin ve senin ailen ,benim ailem vs diye muhasebe işlerine girmeyin .
Şunu da belirtmeden edemeyeceğim ;anlattığınız kadarıyla sizin yaşam standartlarınıza göre 5 bin size yetmez ;ancak küçük bir yerde olduklarını düşünürsek eşinizin ailesinin elindeki para da 2500-3000 arası birşey ve o para ile kaç kişi geçinmek gerçekten çok zor .

bu da ayrı bi mesele zaten. ayrı ifrit oluyorum buna. elbet karşılık beklemedi babam bunu yaparken. hiç lafını bile açmam bende ama aileside biliyor babamın destek olduğunu ve hala eşimin gönderdiği paraları da alıyolar.

İşte kimseye böyle bi yardım/hibe yapılmamalı zaten. Aylık beş bin liradan yolluyor o 500 tl yi, 15binden değil zaten on bin geldiği gibi gidiyor ki. Onların o kirayı bile size vermesi lazım,memlekette olsanız üst katında oturtacaklardı klasik erkek ailesi olarak şuan bu kadar borç altındasınız ne 500 tlsi. Eşinizi gereksiz rahatlığa alıştırmışsınız bence

ayyy şuan yazdıklarınızdan gelecek gözümün önüne geldi ve delirdim
kız kardeş paşa gönlünce çalışmıyorken düğün bekleyecek. ve eşim yapar çok ciddiyim yapar.
bizim bu derdimiz aşılamazzz
Ben önceki konularını da biliyorum o yüzden gaddar olduğunu hiç düşünmüyorum, o evde sadece anne baba olsaydi sen kendin bile teklif ederdin belki para göndermeyi ama zorla çalışarak kazandığın paranın, sırf canı istemediği için çalışmayan birine gitmesi sıkıyor asıl canını

Aldiklari kira ne kadar? Simdi kira 700 lira da olabilir 3 veya 5 bin lira da... siz sanirim kadikoyde yasiyordunuz. Onlar da oyleyse ve oraya gore bir kira alıyorlarsa idare edebilmeliler.

Sizin 10 bin tl odemeniz ne odemesi?

Kısın faturalar 1000 gibi geliyor. Aldiklari kira dusukse ben de mutlaka gonderilmesi taraftariyim. Belki kira ve mutfak karsilanir ama canlari bir disarda yemek isteyince 3 5 kurusu dusunmelerine musade etmem evime 15 bin gelirken.

Ama siz simdi 10 bin odeme diyorsunuz. Size de pek bir sey kalmiyor. Cunku calisiyorsunuz. Calisan kadinin ustu basi giyimi makyaji, muhtemelen calismayan kadina gore daha cok masrafiniz oluyor. Genel olarak hazir yemek, temizlikci va ihtiyaclarinizi da dusunursek kalan para size zaten ucu ucuna.

Ben olsam bastan 10 bin tlyi bir yere baglamazdim acil bir saglik sorunu gibi bisiye gitmediyse. Ailelerimizi de gozetirdik.

Suan ne verin diyebilirim ne vermeyin.

Sevgili 4justice 4justice selam;
Öncelikle eviniz hayırlı olsun zaten istiyordunuz.

Konunuza gelirsek bu tamamen eşinizin ailesinin aile bütçesi ile ilgili. Mesela baba sadece emekli maaşı ayda 2 bin tl alıyordur bir de kiradaki evinden 1000 tl geliyordur. 4 kişiye 3 bin tl çok bir para değil.
Belki eşiniz zor gecindiklerini görüp yardım etmek istedi. Malum gıda fiyatları inanılmaz arttı.
Burada sizin ailenizin durumu üst seviye. Bir anda çıkarıp 100 bin tl vermek her ailenin harcı değil. O yüzden kıyaslama yapılamaz.

Ben olsam eğer zordalarsa ve bizi asla zorlamayacaksa sorun etmezdim. Insanlık hali bu.
Kimsenin garantisi yok. Deseniz ki 5 bin tlnin 2 binini göndermek istiyor haklısınız. 500 tl düşük bir meblağ.

Ayrıca benden size nacizane bir tavsiye ; çalışmayan kız kardeşi ile ilgili asla laf etmeyin. O sizi aşan bir konu.
O haddi aşmak oluyor. Ben bunu ayıp buluyorum. Iş begenmeyebilir ekmeğini ailesi veriyor şu an. Benim eşim kız kardeşime laf etse ben bunu duysam ciddi kavga ederdim.o konulara girmeyin.

Ne kadar paraya ihtiyaçları olduğunu öğrenin ona bir süre yardım edilebilir.
0 000 özlemişim yorumlarınızı sıcacık :KK60: çok teşekkürler alabildik nihayet.
kız kardeş konusunda haklı olabilirsiniz. böyle konularda çok sivriliyorum ben bilemiyorum pat pat dökülüyorum çalışma konusunda hassasım fazlasıyla. dikkat etmeye çalışırım elbet, en azından karşı tarafa yansıtmamaya.
ben sadece isterdim ki eşim gönderse bile ailesi o parayı almasın. ben onlardan hiçbişi beklemedim bu zamana kadar. nişanlığıma kadar eşimle beraber aldık. tek bi iğne dahi almadık kimseden.
ama ediyolar işte.. ediyolar yani.. off ne biliyim :KK51:

Eviniz hayırlı olsun. Bunun için konu da açmıştınız hatırlıyorum, eski dairelere de bakıyordunuz. Hangi semtten aldınız? 😁

üstelik yaşadıkları il çok ucuz bir il yani istanbulda olsalar yine anlarım da herşeyin yarı yarıya ucuz olduğu bir yerde yaşıyorlar. sebzeleri meyveleri hep bahçeden organik yani en fazla ne olabilir diye düşünüyor insan
Size kalan parayı nasıl yetirip bir de onlara göndermeyi düşünüyorsunuz ben orayı da anlamadım. Aylık mutfak gideri 2binin altında olamaz, bu ay bir spor ayakkabı alayım desen 500den aşağı sezondan giyinemezsin. Ayrıca ikiniz de işe giden, insan içine çıkan insanlarsınız. giyime, yemeye içmeye önem veriyorsanız size kalan para bile az. Profil resmine bakarak sigara içtiğini de düşünüyorum benim hesaba göre onların size yollaması gerek :)

Sırf bu düşünce yapısından ötürü bile 1 kuruş vermek istemezdim çünkü biliyorum bu düşünce yapısını (kendi ailemde var maalesef)

Haftalardır aynı evin içinde küs kalmak çok zor olmalı
Nereye kadar gidecek böyle?

Aylık gideriniz 10 bin tl imiş. Eşiniz ailesine ayda 500₺ gönderiyor. Senede 6000₺ eder. Göndermediğini düşünün. Sizin bir aylık giderinizi bile karşılamıyor. Eşiniz sanırım bu yüzden ikna olmuyor.

Sizden gizli para göndermiş olması büyük sıkıntı. Sizin istemediğinizi bile bile. Demek ki istememe sebebiniz onun için önemli değil. Yukarıdaki mantıkla bakarsak ben de ikna olmam açıkçası. Düğün zamanı yaptıkları nedeniyle kızgınsınız sanırım. Düğün tarihinin değiştirilmesinde eşinizin rolü neydi? Değişmemesi için bir çaba gösterdi mi? Eşinize mi daha çok kızgınsınız yoksa ailesine mi?

Aile terapisi önereceğim sizin için. Geçmişten gelen (hem eşinize hem ailesine) bu öfke evliliğinize her şekilde zarar verir. Bu para olayı haricinde eşiniz nasıl biridir, neden onunla evlendiniz? Terapi bunları çözecek diye düşünüyorum.
ayy siz direk terapi gibi geldiniz bana ya
bam telime dokundunuz yani. sanırım bu düğün erteleme meselesi benim bilinçaltıma işledi ve onlara karşı hep bi gardım var. eşim benimle ailesi arasında kaldığı konularda hep ailesinin tarafında oldu/oluyor. düğün meselesi de en açık örneği. düğüne 2 hafta kala kii çok zor şartlarda izinlerle 10 saatlik mesafedeki düğünümz iptal edildi. ben nişanı attım vs vs derken bi şekilde ara yol bulundu ama olan oldu işte.. benden gizli para göndermiş olmasına ne desem bilemiyorum bile artık..

Şu da var siz calismasaniz esiniz yine o parayi gonderebilecek miydi ki size sormadan gonderiyor? Muhtemelen kredi de siz calistiginiz icin cekildi. Yani gonderdigi para sadece onun parasi olmuyor
ben çalışmasam ne ev alabilirdik ne de ailesine gönderebilirdi. ama gel de anlat beyefendiye..

Hesapları bir tuttuğunuz için sorun yaşıyorsunuz

ortak giderleri Çıkarın herkesin cebinde mesela diyorum 2 bin ona 2 bin sana mi kaldı.. 1er lirada ortak yatırım için ayırın... herkes cebinde kalan kendi harçlığı Bin lirasıyla ister ayakkabı alsın ister ailesine para göndersin ister başka bişey... kim karışabilir...
sonuçta herkes para kazanıyor hiç mi bu Parada tasarruf Hakkı olmasın...
sizin ihtiyaçlarınızı kısıp yapmıyor ki bunu..
Dua almış olursunuz evinizde bereket olur... sadaka diye düşünün zaten ömür boyu sürecek değil Ya...
Çocuğunuz olur veya masrafınız artar bırakırsınız...
İçi rahat etmiyor demekki..
ben olsam kocam yumuşak kalpli diye sevinirdim...

yine de siz bilirsiniz... hayat sizin... ama kainatta bir sistem var iyilik eden iyilik buluyor... cömertin kapısı kapanmaz... Allah size daha çok versin

Back