Aşamadığımız Problem

Bu üstüne alınıp alınmama mevzusu değil.
Siz çalışmayan kadınlara ''asalak '' denen bir tabir kullandınız bende buna tepkimi yazdım.
Bana göre asalak tabiri ağır bir itham.

Evet bende senelerdir çalışıyorum, kardeşim de çalışıyor. Konudaki görümce gibi değilim. Ama hayat bu; mazallah ileride Allah korusun hastalık geçiririm, bir şey olur bir süre çalışamam o zaman bana ''asalak'' denmesini kabul edemem. Bu hakarettir.

Burada 9 yıldır üyeyim, böyle çoğu konuya da yorum yapmışlığım var. Kadınların kendi ayakları üstünde durması gerektiğini düşünüyorum. Bu tabiri kullanmamam korkma meselesi değil, ben kendime bir hemcinsime bu tabiri kullanmayı yakıştırmıyorum olay bu.

Bu arada yorumları okudum. Kimse çalışan kadınlar ahlaksızdır dememiş. Nerede yazılmış ki bu?
Bunu diyen biri varsa şikayet edin hatta edelim.
Yani kısaca bende kadınların hastalık, doğum vb gibi elzem durumlar dışında çalışması gerektiğini düşünüyorum.Kendi için çalışmalı. Ama çalışmayan kadınlara da asalak diyemeyiz.

Bu forumlardaki en büyük problem, üsluptur. Bir şeyi kibarca söyleyecekken hakarete gerek olduğunu düşünmüyorum.

Bunu belirttim. Üslup herşeydir. Bir insan neyi söylediğinize değil, nasıl söylediğinize bakar.

Konuşmuyoruz ayrı odalarda takılmaya devam. Neyi nasıl konuşcağımı hala oturtamıyorum
Bence aylik mecburmus gibi vereceginize arada bir birseyler alin götürün. Nebilim yiyecek alisveri olabilir kiyafet olabilir bir iki harclik olur. Pek gururlarinida incitmemek lazim. Bir ortak noktada bulusmaya calisin. Küs kalmayin gidip konus.

Helal olsun , kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışan kimse eyvallah etmeyen insanlara bayılıyorum.
En güzeli, azıcık aşım ağrısız başım.Herkesin kesesi ayrı ,bir insan çabalıyorsa her şeyi yapar zaten.Eve gelirken bir ekmek alıyorum ve bu benim kendi kazandığım para olunca o kadar mutlu oluyorum ki, abimde zaten para sakınmaz asla ama ne gerek var.Kendi başıma olmaya alışmam lazım çünkü babasız büyüdüm yarın annemde gidince tek kalıcam .Teşekkür ederim

Konu ne zaman çalışan kadınların çalışmayan kadınları ezmesine gelecek diye bekliyordum gene şaşırtmadı kk

Bibi babamın hiç öyle bi talebi olmadı. Bi de farklı uzak şehirlerdeyiz gelip uğraşamazdı kredi tapu falan. Bende iş yerinden izin alamadığım için eşime sen hallet dedim yani ne fark eder dedim ha ben ha o

Bibi babamın hiç öyle bi talebi olmadı. Bi de farklı uzak şehirlerdeyiz gelip uğraşamazdı kredi tapu falan. Bende iş yerinden izin alamadığım için eşime sen hallet dedim yani ne fark eder dedim ha ben ha o
Ya işte herşey iyiyken öyle oluyorda arkadaşımı görüyorum oda çok güveniyordu kocasına adam çalışmıyordu doğru düzgün hep kendi çalıstı ödedi kredileri şimdide yüzde 30unu istiyor

Hanımefendi asalak ve ahlaksızın kelime anlamlarıni ögrenerek baslayabilirsiniz işe, geçimini veya yasamini baska bir organizma veya yasami sömürerek sağlayan canlilara asalak denir (tdk) kene, pire, bağırsak kurdu, ....vb
Ahlaksizın da tanimini yapayim mi? hangisi haksiz ve ağır hangisine tepki vermeli belki netleşir..
Şurda iki begeni alacaksiniz diye göze göz dememize bile kusacaksaniz buyrun en buyuk begeni bizden gelsin
Ayrica açılan konular icerisinde ekonomik özgurluğü olup da kullanamayanlar ile bunu şimdiye kadar hiiiiiiç düşünmeyip doğuştan hakkiymışçasina baba koca parasi yiyenlerin sorunlarınin sonuclanma bicimlerine goz atmanizı öneririm, zihniyet değişmedikçe paradigma baki kalır,bunu birilerinin dile getirmesi de en çok o zihniyetten nemalananları rahatsiz eder
Şu konuda bile konu sahibinin derdinin asıl kaynağı "ne munasebet abi,ben bu evde yaşıyorsam onlara destek sağlamak da benim görevimdir" demeyen, dolayli yoldan ailenin huzurunu bozan kizkardes değil mi? bunu da savunmayin artik allahaşkına, yeter ya

Yok o olayları gelirse kanıtlaniyor
İyi bari bibi, çok bilmiyorum hukuki tarafını ama boşanma değil de başka durumda arkadaşımın başına geldi. Yaptığı bi sözleşme üzerine parayı elden vermiş (ev kaporası), karşı taraf parayı almadım dedi mahkeme falan bir sürü uğraştılar, kaybetti davayı. Neden eft yapmadım diye üzülüyordu avukatı eft yapsan da fark etmez başka şey için aldım, bana başka borcu vardı onu ödedi falan diyebilirler, senet yapmalıydın demiş. Senetle eftnin farkı ne hala anlamadım, ikisi de banka enstrümanı halbuki.

Gerçi ticari alacak verecekle aile hukuku bakış açıları farklı olabilir doğru.

İnşallah zaten uzakta yaşıyorlar bayramdan bayrama görürüm.Annemide evlenince kendi yakınıma almak için şu an öğrenci olduğum şehre getirdim.Çok çabalıyorum inşallah 2 seneye amacıma ulaşıp evlenip düzenli hayata geçicem.Annem Benim yakınımda daha rahat eder diye düşündüm, kıymetimi bilirse ne güzel bayramda ararım özel günde hediyesini gönderirim yengemin o kadar.Zaten etliye sütlüye karışmayı hiç sevmem,annem arada kalmaya gidince iyi geçinsinler yeter tek dileğim bu annem üzelmesin zaten annemde benim gibi naiftir.

kurban olurum sana yaa...kiz ben sana burs vericem, özelden ulaş bana tanışalim

Biraz uzun yazacağım. Herkesin kendi seçimi ama ev almak için 10 bin tl ödeme çok fazla değil mi. Daha mı makul ödemeler içine girseydiniz acaba. Daha gençsiniz. En güzel zamanlarınız hani karı koca daha makul borçlanıp tatil parası araba parası da biriktirirdiniz. Neyse bu kısım benim haddim değil tabi ama ben girmek istemezdim.

Ben şuna takıldım. Çalışan kadınsınız. Bazı yorumlarda saçımı kendim boyuyorum falan yazmışsınız. Neden ? Kendinizden kısıyor musunuz? Yani kbakmayın ama kazandığımız paralar da bi işe yarasın. Ben de çalışıyorum. Kişisel bakımıma dünyanın parasını harcıyorum. Kuaför şunu bunu geçtim. Giyim kuşam da cabası. Yani kimse kbakmasın da ben bunlardan kısacaksam mutsuz olurum. Siz de kısmayacaksınız. Kalan paranın hesap kitabını siz yapacak değilsiniz. Otursun biraz da eşiniz düşünsün. Ne demek mesela kendime 500 lira ayırıp gerisini eşime gönderiyorum. Ben bu tutumlarınızı çok yanlış bulduğumu söylemek isterim. Ne kendinizden kısın ne de 500 lira ayırıp gerisini ona verin. Eve temizlik için hizmetli de tutun, kuaföre de gidin, çıkıp bi kıyafet de alın, şöyle bi kahve de için. Siz düşünmeyin ya düşünmeyin.

Bunları neden söyledim, kocanız ailesine para göndersin şöyle diyelim kocanızın her ay kendine harcamak istediği parayı ailesine harcaması gibi düşünün yok sayın o parayı. Ama bakın kocanız size neden paragöz diyor, neden ailesine gizli para gönderip sizi karıştırtmıyor. Hatta sigaranıza bile laf ediyor onu bu raddeye getirip şımartan sizsiziniz bunu düşünün. Siz çalışmasanız kendinizden kısmasanız adam bu kadar rahat harcayamaz. Gidip şak şak 500 lira gönderemez. Biraz dişli olun biraz sesinizi çıkartın. Yani babanız 100 bin lira gönderiyor siz gidip evi adamın üstüne yapıyorsunuz. Kızdım çok kızdım.

kurban olurum sana yaa...kiz ben sana burs vericem, özelden ulaş bana tanışalim
Bu siteyi kullanmayı çok bilmiyorumki ,teşekkür ederim ama önümdeki şubatta mezun oluyorum bölüm değiştirdiğim için yarım dönemim uzadı bursum bu ay bitiyor.Okul verdiğim dersleri saymadı o yüzden 7-8 ay burssuz okuycam Ama 7-8 ay bu şekilde idare edebilirim benden daha çok ihtiyacı olanlar vardır elbet

sıkışırsan haberim olsun

Biz de benzer durumdayız, eşim 1000 TL gönderiyor sanırım. Tam bilmiyorum ama o kadar da burnumu sokmak istemem ailesine göndereceği paraya. Ayıp etmişsiniz.

Bilgilendirme için sağolun, siz olmasanız kelimelerin anlamından bir haber olacaktım. Sizin o kelimeyi kelime anlamı dışında , hakir görmek olarak yazdığınız çok ortada, üzerinde durmanın benim açımdan manası yok. Zihniyet yine ayni fikrim sabit.

Beğeni alana bir ödül mü veriyorlar da böyle bir derdim olsun kadınların çalışması gerektiği üzerine istediğinizi yazabilirsiniz, bunu savuna bilirsiniz kimse size itiraz etmez ama bu fikrinizi çalışmayan kadını küçük görmek üzerinden yapip kusan sizsiniz aslında.

Doğuma 2 hafta kalana kadar çalışmış sonrasında eşimle ortak kararimizla çocuklarımla kendim ilgilenmek için 4 yıldır kendisini sömürerek! yaşayan bir kadın olarak, kadınları çalısan , çalışmayan diyen ayırıp beylik laflar eden herkesten inanılmaz rahatsız oluyorum. İnsanların tercihlerine de laf etmeyin bir zahmet yahu.

Konuda ki kız kardeşin çalışması gerekiyor bence de. Ama konuyu Koca parası yiyen asalak kadınlara getiren sizsiniz. Konuya sadık kalıp yorum yazsaydınız beğeni peşine düşmemiş olacaktım bende,hay aksi.

sıkışırsan haberim olsun
Teşekkür ederim hiç tanımadığınız biri için böyle düşünüp teklif etmeniz bile hayata dair umutlarımı yeşertiyor aklımda bir şey var belki onun için size ulaşırım kendim için değil sokaktaki hayvanlar için mama dağıtmak istiyorum Mamalar pahalı ortak bir şekilde internetten mama alabilirz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…