• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşamadığım kv sorunum

essiloratte

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2008
428
156
323
O kadar okuyup kendini yetiştirip bu konuda takılacağımı hiç düşünmezdim ama sorun kayınvalidem daha doğrusu eşimin ailesi.
Çok severek evlendik nişan attığımız için tekrar barısınca ailesi kesinlikle istemedi. Eşim cok diretti yine d bana mısın demediler. Evi terketti falan filan derken benim ailemi ikna etmeye çalıstı. Babamda artık gözyaşlarıma kıyamadığo için ben arkanozdayım dedi. Ama arada hiç ama hiç hoş olmayan olayları yaşattılar. Altınlarımo geçtim yüzüğümü bile göndermedi kv. Engel oldular. Sebep ise sadece istemiyorlarmış. Eşimde vazgeçmedi nikah olunca onlarda yumuşadı düğüne geldiler ama tüm herşeyi ailem yaptı. Babam annem çok üzüldü bu süreçte. Evlendim eşimin işinden dolayı onların şehrinde ev tuttuk yine herşeyi ailem yaptı. Evlendikten sonra eşim zorlamadı görüşmek için ama ben dedim nereye kadar böyle diye arayı yumuşatıp gittim geldim. Yaylarına gittim bayramlaşmaya sırf büyükler işte samimi olmasamda arada kötülük olmasın diye. 2 kez bebek düşürdüm rahimde perde varmıs ameliyatını oldum çok zor zamanlar geçirdim. Dikişlerim oldu annemin yanına geldim o hallerde. Hiç öyle yükte olmadık aşırı ilgili de değildi. Şimdi tayinimiz çıktı annemin yanındayım hamile kaldım çok zor geçiyor. Sürekli kustum. Yemek yapamadım. Araba kullanamadım. Kayınvalidem doğru düzgün aramadı bile. Hep hastayım diyor. Eşimin hatrına yanına gittim. Doğumunda oralar sıcak olur sen yaylaya alıp gelirsin diyor. Senin doğumun bizim arkadaşın oğluna denk geliypr diyor. İki tane yelek örecektim giydirmezsin diye örmedim diyor. Bu saaten sonra siz bize bakın diyorlar. Çocuk bakacak gücümüz mü var gibi. Zaten öyle bir beklentim yok. Eşimle benim maddi durumumuz gayet iyi. Kimseye ihtiyacımız yok ama sürekli bir her gittiğimde laf sokma. İçimden diyorum büyük sen ara sor. Ama o kadar birikti ki herşey. Arayıp sormak içimden gelmiyor. Ama eşim dünyalar iyisi aileme. Annesi ile ilgili birşey dediğim de üzülebiliyor. Kendide tepki koyuyor ama sözleri bazen canımı acıtıyor. Eşim aramasam birşey demiyor ama hani arasamda mutlu olacak biliyorum. Hiç merak bile etmiyorlar. İş yerinde arıyor oğlunu. Nasıl davranacağımı bilemiyorum.

Siz adım atmışsınız karşı tarafın umrunda olmamış.
Bence saygı bi yere kadar saygı sevgi karşılıklı olursa anlamlı olur.
İlla aramız iyi olsun diye üstelemenin bi anlamı yok. Sizde mesafeli olun.

Bişey yapmanız gerekmiyor, zaten sık görüşmüyormuşsunuz.

Haftasonu eşiniz arasın hep birlikte konuşun, ayrıca özel olarak arayıp ne konuşacaksınız ki. Çocuk doğunca görüntülü ararsınız ailecek, eşiniz istediği kadar konuşur, siz de kibarca selamlaşır hal hatır sorarsınız, fazlasına gerek ypk gibi.

Siz adım atmışsınız karşı tarafın umrunda olmamış.
Bence saygı bi yere kadar saygı sevgi karşılıklı olursa anlamlı olur.
İlla aramız iyi olsun diye üstelemenin bi anlamı yok. Sizde mesafeli olun.
Şu an mesafeliyim. Ama eşimin beklentilerine onu kırmadan nasıl açıklayacağımı bilemiyorum.

Bişey yapmanız gerekmiyor, zaten sık görüşmüyormuşsunuz.

Haftasonu eşiniz arasın hep birlikte konuşun, ayrıca özel olarak arayıp ne konuşacaksınız ki. Çocuk doğunca görüntülü ararsınız ailecek, eşiniz istediği kadar konuşur, siz de kibarca selamlaşır hal hatır sorarsınız, fazlasına gerek ypk gibi.
Yani burada analttıklarım kücük kırıntıları işin. Dün de eşim anneme depresyon tedavisi başladım dedi. Hani böyle annem iyi değil gibisinden. Ne diyeceğimi bilemedm. Çok kıymetli bir bebek şu an hep kendi ailem destek oluyor. Doğumumu bile önemsemeyen bir kayınvalide. Hiç aramadım döndüğümden beri. Stres oluyorum arayınca.

Karşı taraf zaten size soğukmuş. Anlattıklarınıza göre de aradaki mesafeyi korumak istemişler.
Size karşı yapılan bir şey göremedim. Eşinize dolduruşa getirmemişler, dedikodunuzu yapmamışlar, iftira atmamışlar. Sadece beklenti içinde olmayın diye tüm yolları kapamışlar.
Siz de bayramda seyranda gider aradaki mesafeyi korursunuz olur biter.
Eşinizde zaten gidip gitmemenize karışmıyormuş.
Öyleyse sorun yok.

Kendinizi sevdirmek için uğraşmayın.
Sen 1 adım attıysan onlarda atmalı. Atmıyorlarsa bu senin sorunun değil.
Seni istemeyen insanlara taviz verdikçe eşin mutlu olacaksa varsın olmasın.
Çünkü bu bir kısır döngü...

Karşı taraf zaten size soğukmuş. Anlattıklarınıza göre de aradaki mesafeyi korumak istemişler.
Size karşı yapılan bir şey göremedim. Eşinize dolduruşa getirmemişler, dedikodunuzu yapmamışlar, iftira atmamışlar. Sadece beklenti içinde olmayın diye tüm yolları kapamışlar.
Siz de bayramda seyranda gider aradaki mesafeyi korursunuz olur biter.
Eşinizde zaten gidip gitmemenize karışmıyormuş.
Öyleyse sorun yok.
Sorun şu ki eşimin gözünde ailesi beni çok seviyor. Hiçbir sorun yok. Ama ben içten içe görüyorum bazı şeyleri. Gelmiyoruz gitmiyoruzun lafları çok oluyor. Aramıyorum eşime söylüyor. Yaylalarına gittiğimizde en bilmediğim akrabalarına bile götürmek istiyor. İşte benim birşey beklemesemde kendileri herşeyi bekliyor maddi manevi. Eşimde samimi olalım istiyor baskı yapmasada gidelim gelelim gibisnden. Kendi cocuğu bile sz yaylaya getiriin orada görürüm diyor böyle mantıksız düşünceleri oluyor

Kendinizi sevdirmek için uğraşmayın.
Sen 1 adım attıysan onlarda atmalı. Atmıyorlarsa bu senin sorunun değil.
Seni istemeyen insanlara taviz verdikçe eşin mutlu olacaksa varsın olmasın.
Çünkü bu bir kısır döngü...
Eşim ailemle çok iyi diyorum onun hatrına yapayım üzmeyeyim. Eşim ailesijij bu davranıslarını anormal karsılamıyor. Seni çok seviyorlar gidelim gelelim derdinde. Gidincede heo diken üstündeyim.

Hep biz gelelim
doğuma da yanında sadece ben kalacağım
Bebeği ilk ben yıkayacağım
Lohusalığında da başında bekleyeceğim
Dememiş şükür ki :)

Eşinle gidersin, ziyaretini yaparsın.
Duyduklarına da kah cevap verir kah duymazdan gelirsin
Olur biter.
İdare etmek böyle oluyor.

Karismasin size, ustunuze dusmesin bosverin. İnanin daha rahat edersiniz. Siz yine de arada esiniz oldugunu dusunerek arada sirada arayip sorun.

Başkalarını mutlu etmeye çalıştığınız sürece mutlu olamazsınız. Çünkü onlar sizi düşünmüyorlar. Onlar böyleyse siz de eşinizi , çoçuğunuzu ve kendi ailenizi dünüşünün sadece. Çünkü bu durum lohusalıkta takıntıya dönüşür ve en mutlu günleriniz kabus olur. Boşverin. Böyle insanlarla ne kadar az samimiyet , o kadar iyi.

Back