kapsül açısında bakıldığında haklısın ama pürüzlü yüzey alttan kasına üstten kas zarına temas ediyor.zamanlar kasın hareket ettikçe kasınada ya da kas zarında bir aşınma meydana gelmez mi? ayrıca benim okduğum bazı kaynaklarda, pürüzsüz yüzeyli protezlerin hareket kapasitesinin normal meme dokusuna daha yakın olduğundan bahsediyordu. sen ne düşünüyorsun?Pütürlü yüzeyli protez kullanıldı canım.Pütürlü yüzeyli protez artık en sık tercih edilen protez çeşidi,kapsül oluşumu riski daha az.
kapsül açısında bakıldığında haklısın ama pürüzlü yüzey alttan kasına üstten kas zarına temas ediyor.zamanlar kasın hareket ettikçe kasınada ya da kas zarında bir aşınma meydana gelmez mi? ayrıca benim okduğum bazı kaynaklarda, pürüzsüz yüzeyli protezlerin hareket kapasitesinin normal meme dokusuna daha yakın olduğundan bahsediyordu. sen ne düşünüyorsun?
Valla öyle bir aşınma yapacak bir pütürlük yok açıkcası.Ben ameliyat olmadan önce gördüm yani pütürlü yüzey protezi ve pütürsüz yüzey protezi.Onu öyle düşünürsek pütürsüz yüzey protezlerde içimde döner dururÇok araştırma yapmışsın belli ama kafan oldukça karışmış gibi geldi.Hatta burada bulunmanın amacınıda anlamış degilim.Ameliyat olan insanların aklını karıştırmakmı,ameliyat olacak kişilerin kararlarından vazgeçirmekmi..Sen ameliyat olmak istiyormusun,istemiyormusun... v.s. Ameliyat olmayı düşünüyorsan nasıl bir protez,nasıl bir yönteme karar verecegini çok merak ediyorum dogrusu.Bence benim ameliyat oldugum yöntem,seçilmiş olan protez markası,protezin şekli,yüzeyi,kesi yerim,doktorum,herşeyim tam bana göre seçilmiş mükemmel bir gurup olmuş.ben çok memnunum halimden,herkese tavsiye ederim bu ameliyatı.ben bu ameliyatı olmasaydım şimdiye kadar eşimle birçok problem yaşardık diye düşünüyorum.Bu ameliyat benim kadınlıgımı,dişiligimi,mutlulugumu,özgüvenimi...aile hayatımı,eşimle olan cinsel ilişkimi herşeyimi düzeltti.O geride bıraktıgım içine kapanık,insan içine çıkınca yaşadıgım o çekimserlik,özgüven duygusu gitmiş,hiçbirşeyden artık zevk almayan,içi dolgulu çamaşırlardan nefret eden kadın gitti yerine bambaşka bir kadın geldi.Anlattıgın yan etkiler varmı yokmu bilemiyorum ama ben böyle mutlu bir şekilde ölmeyi bile kabul ediyorum.iyiki olmuşum bu ameliyatı,kadın gibi kadın olarak öliyim bari.Oh bee...
sorduğum birkaç soruya bu kadar alınıp içerlemene çok şaşırdım doğrusu. evet senin ameliyatın olmuş bitmiş olabilir ama daha amaliyat olmayı düşünen ve bu forumu okuyan onlarca kadın var. ve eğer senin ameliyatında ya da protez seçiminde yanlış yapılmış bişi varsa (var demiyorum, diyelim ki pürüzlü yüzey gerçekten aşınma yapıyor. ben sadece mantık yürütüyorum. doktorla görüşmedim) bunu daha protezlerini yaptırmamış kadınların öğrenip ona göre hareket etmesini istemez misin?
ben burda birilerinin aklını karıştırıp moralini bozmak ya da birilerini ameliyattan vazgeçirmek için yazmıyorum. istemeden de olsa moralini bozuysam özür dilerim. sen protezlerinle mutlusun ve birçok ünlü, yetenekli doktor da pürüzlü yüzey tercih ediyor. öyleyse canını sıkmana ne gerek var? ben sadece kendim için araştırma yapıyorum. sonunda karar vereceğim protezi belki birçok insan yanlış bulucak ama o benim tercihim olucak ve bütün sorumluluğu kendim alıcam. fakat ameliyattan önce neyle karşı karşıya olduğumu her açıdan en ince ayrıntısına kadar bilmek istiyorum.
pütürlü yüzey protezler kasüstü için uygun olanıdır ve doğala yakın hissiyat verir ama ben kas altı yaptırıcam dersen onda pütürsüz olabilir..ayrıca siz doktorunuza ben bunu istiyorum diyince hemen yapıyormu çok merak ediyorum benim doktorum bana hemen açıklama yapıyordu bu sana uygun değil bunu yapalım diye siz bu ameliyatı giysi alır gibi yaptırma olayına döndürmeyin bence..bırakın uygun olanı doktorunuz karar versin..istekler mutluluk çok önemli tabiki ama sonuçta burda 50ye yakın kişi ameliyat yaptırmış hepsinin şekil yöntem farkı benimkisi en iyi diye bir şey olamaz ki arkadaşlar bu protezler çok çeşitli biraz mantıkla bunların hepsinin sebebini anlayabilirsiniz..kesi yeri tartışmasına gelince onunla ilgili bilgilerimi aktarmak isterim..eger gögüs ucunuzun kahverengi çevresi küçük ise olmaz zaten..gögüs altından yapılabilir yada koltukaltından yapılır..gögüsaltından kesilen alan küçüktür ve zamanla iyileşir tamamen yokolmaz gögüs ucu kesisi yöntemi zamanla iyileşir yok olmaz ama kahverengi hatta kalması dolayısıyla bi anda fark edilmez hatta hiç edilmez şayet ki başarılı ameliyat geçirilmişse süt bezleri kesilmemişse sütünüzde gelir..her yöntem seçtiğiniz doktorun yoğurt yiyişine bağlıdır.en iyi doktor diyede bir şey bu olayla ilgili konuşmak isterim doktorlar o mertebeye gelirken zaten baya bi eğitim alıyorlar..ama şu var yaptığı estetikler ünlü olan yada ünlülere çalışan artık kült bir kitleye hitap eden gerçekten sizi güzelleştireceğine inandığınız insanlar vardır ve elektirik meselesidir..tabi doktor seçimi önemlidir background önemli :s
Canım sadece buraya yazdıgın yoruma bakarak bu yorumu yapmadım ben.Diger sayfalara yazdıgın yorumlarıda okuyorum ve diyorumki bu kadar araştırma yapmışsın,her şeyin yararını zararını okumuş bilgilenmişsin,o zaman halen daha bu araştırma niye,nereye kadar.Biz diyoruzki ameliyat masasına yatana kadar içinizde hep bir endişe korku acabalar olacaktır diyoruz.Bunun sonu yokki,yani araştır araştır nereye kadar.Acaba hayatta yaptıgımız,yedigimiz,giydigimiz herşeyin araştırmasını yapsak nasıl yaşarız sence.Mutlakaki her şeyin iyi oldugu kadar kötü olumsuz yanlarıda vardır.Araştır tabi,sor,et..içinde herhangi bir şüphe kalacaktır mutlaka,sonu yok diyorum.Gerçekten karar verirsen bu ameliyata olursun,tabi körü körünede degil ama bazen insanlar öyle şeyler yaşıyorki hayatta inanki bana deselerki vücudundaki protezler seni daha hızlı yaşlandırır,çıkart onları..Asla çıkartmam,protezleri çıkartıpta o halimle genç kalacagıma bu halimle çabuk yaşlanırım.Ben senin bazı soru sorma şekline takıldım sadece,sanki birşeyler varmış sende gibi geldi,bunuda yazılarıma döktüm.İçerlenmedim yazılarına niye içerleniyimki,ben ameliyat öncesi yaşadıgım zamanların hiçte kolay olmadıgını,ameliyattan sonraki yaşadıgım duygularımı kıssaca yazılarıma döktüm.Bukadar içinde şüphelerin varsa eger buralardan degil bence birkaç doktorla görüşüp bu konu ile ilgili düşüncelerini onlarla paylaşmalısın.Ben kendi yöntemimi,kendi protez markamı ve şeklini tavsiye ederim,bir başkasıda kendininkini tavsiye eder.Canımıda sıkmıyorum,niye sıkiyimki.bence sende sıkma,kendini iyi gördügün bir doktorun ellerine bırak.O senin için herşeyin en iyisini yapar zaten.Bu kadar kafaya takıpta ameliyat olamazsınki zaten.Sonu yok diyorum.Sana tavsiyem birkaç doktordan randevu al ve karşılıklı konuş bunları.Ögrendiklerini söyle,fikrini al..gel burada bizimle paylaş.Bizimde bilmedigimiz şeylerde olabilir.İşte olay budur,sıkma canını,benide yanlış anlama.Herşey oluruna varır.Hakkında herşeyin hayırlısı diyelim,ne diyim
haklısın belki sürekli negatif konuşuyomuşum gibi gelmiş olabilir. diğer sayfalardaki yazılarımı da okumuşsun. istiyorum ki ben tereddütlerimi anlatayım, burda meliyat olmuş insanlar da tecrubeleri ve bilgileriyle benim kafamdaki soru işaretlerini giderip beni ikna etsinler. çünkü gerçekten bu ameliyatı olmayı çok istiyorum. ama
bütün riskleri bilmeden, içime sindirmeden ameliyata girecek cesareti bulamam kendimde.
en kısa zamanda birkaç doktordan randevu alıp, onlara da fikirlerini soracağım. cevapların için teşekkür ederim..
en kısa zaman
Hadi bakalım inşallah canım.Sen git görüş bakalım doktorlarla,onların sana verdigi bilgileride bizimle paylaşki bizlerde bilmedigimiz birşeyler olursa ögrenelim.Bende pek cevap yok valla şimdi Oraletin sayfasını okudumda arkadaşımız döktürmüş Maşallah...
hasan bey'e ameliyat olan biri vardı yakında. henüz konu açmadı mı? çok merak ediyorum, ne alemde, nasıl?
arkadaşlar ben burda yeniyim ama uzun süredir forumu ve sizleri takip ediyorum.
insanların ne dediğini umursamayın kızlar. ben de geçen saçlarımın rengini paylaştım hatta ilk mesajım saçlarım oldu birbirimize yardım etmek için resimleri paylaşıyoruz bunun kötü bir yanı yok.
arzucum çok geçmiş olsun. memnunsan ne güzel. darısı diğer bayanların ve benim başıma
cesaretinden ve kararlılığından dolayı seni kutluyorum.
inşallah uzun yıllar sağlıklı kalırlar bir sorun çıkmaz canım.
hasan bey'e ameliyat olan biri vardı yakında. henüz konu açmadı mı? çok merak ediyorum, ne alemde, nasıl?
Kizlar merhaba,
Yeni ameliyat olmuslara gecmis olsun,olacaklara da sans dliyorum.gule gule kullanalim memislerimizi:))))
Arzumcum nasilsin?bayram girdi,is guc derken formu takip edemedim ama hep aklimdasiniz...