Arzum Merhaba;
Forum u okumaya başladığımdan beri yorumların ve yazdıkların bana o kadar içten geldi ki beni son derece üzen durumumu seninle paylaşmak ve fikir almak istedim.
Ben yaklaşık 25 kilo verdiğim için göğüslerim aşırı küçülmüş içleri boşalmıştı.Sadece alt kısımda biraz doku vardı ve ben de protez taktırmaya karar verdim.Doktorum Fuat Yüksel,kendisi son derece iyi niyetli ve hastalarının arkasında olan bir doktor.BİR AY önce kasaltı 250 cc mentor marka moderate plus protez takıldı.Şekillerinden duruşundan son derece memnunum.İlk başta gözüme çok büyük gelmişlerdi ancak ödemler indikçe normalleştiler.Sadece sol göğsüm dışa doğru bakıyor ancak eski hallerini düşündükçe bunu bile kafama takmıyorum.
Beni rahatsız eden durum şu.Sol göğsümün sağ göğsüme bakan iç kısmında kenardan aşağıya doğru sanki dokunduğunda plastik su şişesine dokunuyormuşum gibi dalga dalga bir his var.Yine göğsümün üzerinde de hafif dalgalanma var,ve yana doğru eğildiğimde hafif bir boşluk oluşuyor.Doktoruma kontrol için gittiğimde bir bir sorunu anlattım o da muayene etti ve ço zayıf olduğum için meme dokumun da orada az olmasından ötürü protezi hissettiğimi söyledi.Bu durumun yapacağım masajla geçebileceğini sabretmem gerektiğini belirtti.
EN SON ÇARE bu durum düzelmezse vücudumun bir yerinden yağ alıp oraya enjekte edecekmiş.
Okuduğum kadarıyla sen de böyle bir işlem yaptırmıştın.Ve sorunun çözüldüğünü söylemiştin.
Bu işlem nasıl yapılıyor,yağ enjekte edilirse protez hissedilmiyor mu gerçekten?Bana yardımcı olursan çok sevinirim.Günlerdir uyku uyumuyorum
Geçmiş olsun canımm..Kas altı yöntemi ile ameliyat olmana ragmen böyle bir sorun yaşadın demek kasların fazla kalın degilmiş ve protezi örtememiş..
Bende kas zaltı yöntemi ile ameliyat oldum.Ama sag gögüs üst lobumda fazla meme dokusu yoktu ve üst kısımda zaman sonra protezin dalgalanma durumunu yaşadım malesef.Ben çok evham yaptım tabi doktorumda bir o kadar rahattı..Bana yag enjekte edebilecegini söylemişti,istersen haylüronik asitte enjekte edebilecegini söyledi.Benim kasın bölgemde sporla eritemedigim inatçı yaglarım vardı.Zaten oradan yag aldırmayı düşünüyordum.Bu sayede karnımdan alınan yag işlemden geçerek gögsümün o bölgesine enjekte edildi..
Amaa bu işlem hemen yapılmıyor.Yani ameliyattan sonra 6 ay geçmesi gerekiyor,doktorlar beklemek istiyor.Çünkü her ameliyattan sonra gögüste ufakta olsa,zararsız kapsül durumu oluşur.Bu zararsız hatta bı dırımdlarda yararlı olan kapsül bu sorunu yok edebiliyor.Eger yok olmazsa senden alınacak yag ile yada hani dudak dolgusu gibi işelmelerde kullanılan hyalüronik ait gibi maddelerle o blge doldurulabilir ve bu sorun ortadan kalkar.Bu sayede gögüs derisi ve protezin arasına bir kalın zemin hazırlanır..
Ben işelemden memnun kaldım evet.Ama tabi bu işelminde dogru ellerde yapılması gerek.Dogru doz uygulanması şart.Çünkü enjekte edilen yag belirli bir süre sonra eriyor,Tamamen degil ama yarısından fazlası gidiyor.Bunun için eriyecek miktar hesaplanarak yag dozu enjekte edilmesi önemli..İŞlemden sonra deride renk degişikligi,agrı olabiliyor.Zamanla düzelebiliyor ama kalıcı renk degişikligide olabişiyormuş,bende olmadı..İŞlemden sonra güneş ışıgındanda korumak gerekiyor..
Yag enjekte edildiginde protezi hissetme gibi bir durum olmuyor canım,endişe etme.Doktorun ne güzelki sana çözüm yolu önermiş..Bence düzenli olarak doktor kontrollerine git,doktorun gerek gördügü zamanda hadi yapalım artık dedigi zamandada bu işlemi yaptır.Ben öneriyorum bunu,korkulacak bir işlem degil.Ben genel anestezi altında oldum bu işlemi ama lokal yollada yapılabiliyormuş..Hatta en son dudak dolgusu için yine karın bölgemden yag alıp dudakalrıma enjekte ettirdim,düşün yani
Evet canım 49 kilo olduğum için üst bölgemde neredeyse kemiklerim sayılıyor.Hatta doktorum kilo almam gerektiğini söyledi.Düzenli olarak 3 ay masajlarıma devam ettikten sonra tekrar kontrole gideceğim ama daha 3 ay var ya,zaman geçmek bilmiyor.
Yağ enjekte ettirme işlemine karar vereceksem kesinlikle senin de fikrini almalıydım,içim biraz daha rahatladı.Sonuçta çözümsüz birşey değil.Renk değişikliği kafamı kurcaladı ama göze alırım heralde.
Sen bu konularda çok cesaretlisin ,bizleri de cesaretlendiriyorsun.Peki şeklindeki yamukluk yani dışa bakma durumu düzelir mi zamanla?Masajlarla?Aslında sarkmasından korktuğum için çok fazla da masaj yapmak istemiyorum.Çok kilo verdiğim için ameliyattan önceki halleri sarkıktı çünkü.
Evet canım,çözümsüz degil Allah doktorlarımızı başımızdan eksik etmesin...
Şimdi sen sorunu bildigin için,kafaya taktıgın için seni rahatsız ediyor tabi. Böyle ameliyatlardan sonra kilo vermek,yada çok fazla kilo almak gibi durumlar ameliyat sonucunu kötü etkileyebiliyor malesef.Bu yüzden ameliyat öncesi doktorlar ideal kilonuzda olun ve sonrasında fazla kilo alıp vermeyin diyorlar..
Yag enjeksiyonu sonrası o bölgede kalıcı renk degişikligi gibi bir surumun olacagını doktorun söylemişti.Ben o bölgenin güneş görmemesine dikkat ettim.Zaten yaz ayında ameliyat olmadıgım için çokta zor olmadı.. Sonuçta böyle bir sorunum olmadı Allahıma şükür.İnşallah seninde olmaz..
Ben evet,biraz cesaretliyim sanırım.Doktorum narkoz bagımlılık yaptı sende diyor
Yamukluk derken,meme ucu asimetrinmi var yani iki meme ucu farklı tarafamı bakıyor yoksa gögüstemi yamukluk var.Meme ucuna bakarak bana yazarsan daha iyi cevap verebilirim bu duruma..Çünkü benimde bir meme ucum hafif dışarıya dogru bakıyordu.Bu durumdan ötürü sankşi memem yamuk gibi duruyordu ama aslında meme ucunun yamuk olmasından dolayı bu görüntü oluyormuş.Meme ucu eşitlemek için meme ucu ameliyatıd aoldum ben :)) Lİmdi iki gögüs ucumda aynı hizada ve sorun ortadan kalktı
Valla süpersin sen:))
Şimdi sen sorunca tekrar ayna karşısında inceledim:)Şöyle,iki göğüs ucumda aynı hizadalar yani biri diğerine göre yukarıda ya da aşağıda değil.Ancak sol göğsümün kahverengi bölgesi göğsün tam ortasında değil de hafif dışa doğru.Yani sanki sol memem sola doğru çekiyor gibi bir görüntü var şu an.Sağ göğsümde böyle bir problem yok tam ortada kahverengi kısım.
Gögsün yamuk degil bebegim..Gögüs ucu asimetrin var senin.Ama şu an ödemlerin vardır senin,bu durumun düzelebilir.Ödemden dolayı böyle görünme ihtimalide çok yüksek..Benim ameliyat öncesinde meme ucu asimetrim varmış zaten.Ameliyattan önce durumu degerlendirmek için ameliyat öncesi çekilen fotografları doktorumla inceledik.O zaman gördüm benim böyle bir sorunum oldugunu...Gögüsler büyüdükçe böyle sorunların daha çok ortaya çıkma durumu oluyor.Yani küçük gögüste belli olmuyor ama büyüyünce belli oluyor
Normalde her kadının bir gögsü digerine göre farklıdır..Benimde sol gögsümde böyle bir sorunum yoktu,tam ortada karşıya dogru bakıyordu ama sag gögüs ucum küsmüş hafif dışarıya dogru bakıyorduMeme ucum çepeçevre kesilip ortaya dogru taşındı ve dikildi ve sorun böylece ortadan kalktı
Arkadaş olarak ekliyim seni bak fotograflarıma
Ahahahaaa dalgalanma derken bir de asimetri:)Aynı sorunları yaşıyoruz desene:)
Eklersen gerçekten çok sevinirim,merakla bekliyorum...
Malesef eklesemde göremezsin çünkü yeni üyesin25 yorum kotasını doldurman gerek ilk önce
(Ozel msj yazamadigim icin buraya yaziyorum).oyum tabiki gul tatlisina şahane görünüyor. Ama nasil oy kullaniliyor bilemedim
(Ozel msj yazamadigim icin buraya yaziyorum).oyum tabiki gul tatlisina şahane görünüyor. Ama nasil oy kullaniliyor bilemedim
arzum bana yardım ett ben gerçekten çok fazla duygusal dini psikoljik yani aklına ne gelirse gelgit yaşıyorum kafamda bin tane soruu bu ameliyatı olmama mani hiç bişey yok ama allh katında sanki günah işliyomuşum verdiğini beğenmez gibi oluyo yani başıma başka dert verirse ama sonra diyorum ki ben yanlışbi amaç için istemiyorumm kendi psikolojimi düzeltmek eşime ilerde daha iyi görünmek için başka erkekler için değil sonuçta eminim kendimdenn evlensem bu beni mutsuz edicek ve bu evlendiğim kişiyede yansıycakk çünküü mutlu değilimm ama şükretmiyomuyomuşum gibide geliyo insanlar ne hastalıklarla ne dertlerle boğuşuyo gibi ameliyat korkusu ayrıı bi yandan babm göğüs kanseri tedavi görüyo şuan göğüsünden ameliyat olduu ameliyat günü oradaydım ve ameliyat ortamı beni çok korkuttu aslında asıl büyük korkumda ameliyat sırasında başıma bişey gelirsee babam duyarsa eminim çünküü hiç bi şeyden anlamıyoo annemde öylee ben sonuçta ona göğüsümü büyütmek istiyorum diyemem benim babam anlayışsızz ve zaten çocukluğumdan beri benim psikolojimi bozan biri hareketleriylee onun üzerimde kuracağı baskı beni yıpratıyoo çevremde anlayışlı kimse yokk sanırım bu ameliyatı olmamın tek yolu anlayışlı ve beni çok sevicek bir eş ...... bu arada bunları anlattım ama paylaşmak iyi geliyo içine ata ata insan eriyoo ...arkadaşlık isteğiyolayım bana resimlerini gösterirmisin rica etsemm belki iyi gelirr
Arzum mail adresini yazabilir misin bana?? Ozel msj yazamıyorum burdan.
arzummmm hayatımda gördüğüm en doğal görünümlü silikon herhalde seninkii böyle bişey olmazz ....müthişşşşş!!!! benim cc ler ve büyüklükleriyle ilgili bilgim yoktu pekk bana 400 cc hiçte öyle çok büyük değilmişş ama 400 aşağısıda olmazmışş ynii cuuuuukk oturmuşşş öncesi sonrası resimleri olan bir site biliyomusunn oraya bakıyım bennn adresini yazıverdee canımmm ...