Merhaba (Gamarcoba)
Nasılsınız ?Ne mutlu,ARTVİN'li dostlar çoğalmışlar.2 yıl önce tek kişiydim ve her defasında ARTVİN derdim.Pekçok fahri hemşehrilerimiz oldu.Hoş sefa geldiniz.Şimdi de sizler varsınız.Ne mutlu.Artvin'imize dair forumlar oluşturuldu.Sizler de fotoğraf,yemek tariflerinizi yazabilirsiniz.
Artvin'i yaşamak lazım,gidip görmek lazım ki bilinebilsin.Ne yazık ki baraj doğamızı değiştirdi.Bazı güzellikler eskisi gibi değil,bazısı tümüyle yok oldu.Yine de gidip görebilmenizi öneririm.Ne yazık ki bu yıl gidemedim.Ama inşallah seneye gidebiliriz.
Ekolojik tatil yapmak isteyenler,ekolojik beslenmek isteyenler için mükemmel bir yer.Yazları hemen ki tüm evlerin kilidi açılırken,ne yazık ki izin bitimi,okul başlama dönemi ve sonbahar sonu kış başlangıcında(orda havalar genelde serin ve soğuktur.Kış erken gelir.)yine kilidi açılan tüm evlerin kapısı kilitlenir.Yalanız bırakılır hemen ki tüm evler.Vedalar,temenniler bir sonraki buluşmayadır.
Koravayı (Elmalar toplanıp yıkanır,ayıklanır ve bakır büyük kazanlarda pişirilir.Pişen elmaların suyunun çıkması için çuvallara dökülür.Üzerlerine ağırlıklar konur.Suyu kaplara çıkarılır.SOnra teşti dediğimiz büyük bakır leğenlerde bu suyu kaynatılır.Belli bir kıvama gelince de ateşten alınır.Çok itina gerektiren bir iştir.Hem kıvam konusunda hem ateşinin hârı bakımından,dibini tutmaması lazım. Suda ezilir ve meyva suyu olarak içilir.)çok severim.Asitli içecekler de,hazır meyva suları da neymiş.:1closedeyes:
Hayırlı Ramazanlar.Sevgilerle.:1hug:a.s.