Artık yeter dediler ve Ateizm Derneğini kurdular

dernek kurucusunun açıklamasını okuyunca ikinci kez üzüldüm
ikna etme, güzel nasihat verme, ibretli konuşma varken neden bazıları hakarete, kabalığa başvurup insanları Allah'tan uzaklaştırırlar ki
dini tam anlamıyla bilmeyen birine zor kullanmak, onu daha da uzaklaştıracaktır
peki bu büyük yükün hesabı nasıl verilecektir

bu tür durumları görünce ilk üzüldüğüm şey ise sonucun ebedi kaybediş olacağı düşüncesidir
düşünsenize, bir insan kendisini Yaratana inanmıyor, varacağı son durak çok çetin bir yer
öyle ki o son durağın telafisi yok
bunu görüp duyup da o kardeşlerimizi o yangından çekip kurtarmamak ne kadar kötü
belki bizler doğru yaşayıp örnek olmadığımız için, ya da onlara bir güzel tavsiyede bulunmadığımız için, belki de Allahımızı tanıtamadığımız için onlar karanlıktalar
belki de sonsuza kadar karanlıkta kalacaklar
buna benim vicdanım dayanmıyor
insan düşmanını bile çok zor durumda görse yardım eder
biz dinimizi tanımayanlara yardım etmiyoruz, onların kurtuluşu için elimizden geleni yapmıyoruz
üstelik bazıları kabalıkla, dinimizi yanlış tanıtıyor

BEDİÜZZAMANın şu çarpıcı sözlerine bakıp da titreyip kendimize gelelim

Karşımda müthiş bir yangın var. Alevleri göklere yükseliyor. İçinde evlâdım yanıyor, îmanım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, îmanımı kurtarmağa koşuyorum. Yolda biri beni kösteklemek istemiş de ayağım ona çarpmış. Ne ehemmiyeti var? O müthiş yangın karşısında bu küçük hâdise bir kıymet ifade eder.

Yine de ne olur unutmayın TÖVBE KAPISI son nefese kadar açıktır

Allah kendisini arayana elbette yol gösterir, yeter ki insan arasın
Allah kendisine bir adım gelene on adım gelendir

sizin de bizim de Rabbimiz olan Allah çok merhametlidir, affedicidir ve Yüceler Yücesidir

Son düzenleme:

bu benim sorgylamadım anlamına gelmez arkadasım bilmiyorum neden bu kadar sert cıkıstınız bir laf ettm bin laf duydumm kızların birbirlerinin düşüncelerini ben sorgulamaları tuhafıma gitti ona yazdım yanlıs anlasılmıs sanırım neyse

Ateistlerinde bir çoğu saygılı değil forumlarda sizin allahınız muhammediniz sizi kurtarsın diye alay ediyorlar,kimse kimseye saygılı değil çoğunluk olarak saygısaızlık aynı orantıda bence..

Yoo.. Sert cikismadim aslinda.. Bu benim normal halim. Sert cikistigim halimi gormek istemezsiniz.. Neyse... Bu saygisizlik addetme ve tartismayi kavgaya cevirme, hakarete vardirma olayi bu forumda olmayan seyler degil, yazdiklariniz bu konudaki fikirlerimi soylememe vesile oldu sadece.. "kizim sana soyluyorum, gelinim sen anla" ile mesajimin herkese ulasmis oldugunu dusunuyorum.

boşver canım herkezin yazdığına takılma

canım boşver sen Müslümanlık hoşgörü dinidir değilmi

haaaa karsımda bir an annem elinde terlikle konusuyo zannettim kız bende dedim ne oluyozzz aman haaa kızgın kızgın gelme korktum şekerim

hz.muhammed efendimiz hakkında yine saygısız yazılar yazılırsa bende onu hoşgörmem..o kendisini bilir

Öldüğümüzde yaşam bizim için bitmiyordur herhalde...........kast sistemini yaşayan fakir hintlilerde de var bu.........merak etmeyin bu dünyada çok fakirsiniz ama birdahaki dünyaya gelişinizde siz zengin hayatı yaşayacaksînız gibi.....onlarda kuzu kuzu ikinci hayatlarında zengin olmayı beklerler

Size çok katılıyorum, Müslümanım ama şimdiye kadar hiç bir ibadetimi korkumdan ya da cennet vaat edildiği için yapmadım.

Ateistlerinde bir çoğu saygılı değil forumlarda sizin allahınız muhammediniz sizi kurtarsın diye alay ediyorlar,kimse kimseye saygılı değil çoğunluk olarak saygısaızlık aynı orantıda bence..

O tip konusmalari saygi cercevesinde degil terbiye cercevesinde degerlendirmek lazim. Karsindakini kucumsemek, alay etmek hakaret etmek kisinin kendi terbiyesizligidir. Aslinda bir cesit savunma sistemi. Bilgi seviyesi dusuk, agzi laf yapamayan insanlar karsisindakine kufur ve hakaret ederek uste cikmaya, hatta hakliliklarini kabul ettirmeye calisir. Onlardan bu forum da dahil heryerde bulabilirsiniz. Inancla uzaktan yakindan alakasi yok.

haksızlık varsa eşit orantıda gözlemlediğim kadarıyla..

evet aynen yazdiginiz gibi heleki face de agiza alinmayacak laflar, heleki konu "islam" olunca diger dinlerde var mesela ama dikkat ettiyseniz en cok islam ile mesguller ne hikmetse ve buda bana göre bir ispatdir!!!
ayni sekilde forumdada hadis yazalim ayet yazalim hemen birileri atlar, sonradan burada hosgörüden bahsedilir!!! buda nekadar celiskili bir durum...
evet herkez özgürdür kimse kimseyi birseye zorlayamaz ve herzaman yazdigimiz hosgörü olmasi gerek fakat bu bir gercekki o hosgörü yok yada sadece sanalda yok bilemicem...
ve gene dinciler söyle böyle yazilmis ve diger bir yorumda da evet ateistler de söyle böyle yahu demekki ateislerde nasil saldirganlar var hosgörü olmayanlar var hatda vicdansizlari var ise bu malesef "sözde" müslümanlarda da var her agicta cürükler vardir o cürükler yüzünden agic kökten kesilmez düzgün yasayan insanlara laf söylemek nekadar dogru???
birisi yazmis dinde orasini burasini kesenlerden korkun peki ALLAHin kanunu istedikleri gibi yorumlayip kulaniyorlar simdi ALLAHin kanunlari öcümü???
neden o halde bir tecavüzde yada yavrulara yapilan igrencliklerde hemen idam gelsin istiyoruz???
kimse kusura bakmasin ALLAHcc kanunlari tam bir arastirilsa uygulansa ozaman kimse kimsenin hakkina girmez iste ancak ozaman adalet olur!!!
konuya gelince insaALLAH yazdiklari gibidir egerki misyonerlik gibi bir faliyet olursa iste ozaman sanirim sorunlar cikabilir...

Konu inanmak ya da inanmamak olunca niye herkes hemen kalkanları arkasına sığınıyor ki, ateistlerin, deistlerin kötü insanlar olmadığını söylemek ayıp mı?
Ateistler dernek kurduysa hemen misyonerlik korkusuna niye kapılıyoruz ki? Misyonerlik yapacaklarsa bile sanki bu ülkede tek onlar yapmış olacak.
Asıl korkmak gereken son 10-15 yıldır bir akım haline gelen satanistlik, çocukları onlardan koruyun asıl.
Görüyoruz işte nasıl vahşice kedi kestiklerini daha bir iki gün önce bu bölümde konuyla alakalı topik vardı, açıp görmeseydim keşke.

Pepe,
kimi insanlar sırf korkutuldukları, Allah'ın korkulması gereken bir yaradanmış gibi anlatılması yüzünden küstü dine, genç kızdım, hani etrafınızda hurafeleri, korkutucu hikayeleri anlatan teyzeler olur ya, onlar neler anlatırdı, çok korkardım, ölmekten, ölünce çok kötü şeylere maruz kalmaktan korkardım, sonra Allah ondan razı olsun, bir ilahiyatçının kendi dilinizde okuyun, okuduğunuzu anlayın telkiniyle Kuran okumaya başladım, sevmeyi öğrendim, aslında dinin temelinde korkmak değil sevmek olduğunu öğrendim, O'nun herşeyde zuhur ettiğini öğrendim, kuşlara, gökyüzüne, doğaya bakarım hep ve içim huzur dolar.

Çocuklarımıza da korkutarak değil severek inanmayı öğretmek gerekiyor, aman çocuklarımızın aklı çelinir diye korkmak yerine dini olması gerektiği gibi öğretmeli, siz çocuğa saçlarında yılanlar olur, bacaklarını kemirgenler yer, dilin tutulur, taş olursun dersen, bir mumya müzesindeki heykelleri Allah'a kötü sözler söylediği için bu hale gelmiş diye anlatırsan o çocuk korkar tabii.

Yazılanlar ve yorumlar ancak bu kadar güzel çarpıtılabilirdi..Tebrikler..

Herkes inandığını/ inanmadığını özgürce ifade edebilmeli, bu çok iyi bir şey
Ama neden inanmayanlar Allah'ı korkulacak bir şeymiş gibi düşünüyor ki :)
Ben müslümanım ama Allah'tan korkmuyorum bilakis onu çok seviyorum
Sahip olabildiğim her şey için...
Bir şeyi savunurken laf nereye gidiyor bir dikkat etmek lazım bence

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…