• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık yeter dediler ve Ateizm Derneğini kurdular

Herkes inandığını/ inanmadığını özgürce ifade edebilmeli, bu çok iyi bir şey
Ama neden inanmayanlar Allah'ı korkulacak bir şeymiş gibi düşünüyor ki :)
Ben müslümanım ama Allah'tan korkmuyorum bilakis onu çok seviyorum
Sahip olabildiğim her şey için...
Bir şeyi savunurken laf nereye gidiyor bir dikkat etmek lazım bence

Bence burada bir yanlis anlama var. Ateist dedigin zaten Allahin varligina inanmayan kisidir. Olmayan birse seyden, en azindan kendi oyle inanirken neden korksun ki? Ona gore yok zaten..

Bence burada bir yanlis anlama var. Ateist dedigin zaten Allahin varligina inanmayan kisidir. Olmayan birse seyden, en azindan kendi oyle inanirken neden korksun ki? Ona gore yok zaten..

Kesinlikle genellemiyorum ama okuduğum, tanık olduğum kadarıyla inanmayan insanlar hep Kuran da sürekli Allah'ın ceza verici olduğunu, cehennemle korkuttuğunu savunuyorlar. Ve hatta Kuran'ın pedofiliye açık olduğunu savunanlar da var içlerinde. Vaad ettiği güzellikleri görmüyorlar bile.
Burada da hatırlamıyorum kimin yazdığını "Allah'tan korkmasam da vicdanlıyım" bu cümleye istinaden söyledim :)
Sanki bizler korkudan inanıyoruz, bizler onlar kadar araştırmıyoruz cahilmişiz gibi bir algı var

Kesinlikle genellemiyorum ama okuduğum, tanık olduğum kadarıyla inanmayan insanlar hep Kuran da sürekli Allah'ın ceza verici olduğunu, cehennemle korkuttuğunu savunuyorlar. Ve hatta Kuran'ın pedofiliye açık olduğunu savunanlar da var içlerinde. Vaad ettiği güzellikleri görmüyorlar bile.
Burada da hatırlamıyorum kimin yazdığını "Allah'tan korkmasam da vicdanlıyım" bu cümleye istinaden söyledim :)
Sanki bizler korkudan inanıyoruz, bizler onlar kadar araştırmıyoruz cahilmişiz gibi bir algı var

Allah'ı sevmek kadar korkmak da gerekiyor
bu kötü bir korku değil zaten
en azından hata yapmaktan alıkoyabilir.

mesela memlekette hapisler olmasa kimbilir ne suçlar işlenirdi :ssz:

ama dediğin gibi insanları cennet için inanıyor olarak göstermek de başlı başına yanlış.

bu konuyu da tam daha demin kelime-i tevhid'i içimden geçirip gözlerimin dolmasından sonra görmem de biraz ironik bi durum oldu.
inançlıyım ve klavuzum Kur'an deist, ateist arkadaşlarımda oldu ama hiç garip bakmadım onlara.
bakamam çünkü önce ben kimim diye düşünmem lazım.
Peygamber Efendimiz bile yahudi komşularına vicdanlı davranıyorsa kimsenin kimsenin dinini sorgulamaya hakkı yok.
Allah'la kul arasında olan bir şey de kimseyi ilgilendirmez zaten.
ayrıca benim de tanıdığım arkadaşlarım o kadar kültürlü ve donanımlıydı ki hatta Kur'anı okumuş ateist arkadaşımda var.
onların da kendilerine göre bir nedenleri var bu yüzden herkes birbirine saygı duymalı

Cennet ve Cehennem diger inanclarda da var, o bir olcu olmamali. Ben saniyorum ki kastedilen hurafeler, sunu yaparsan tas olursun, sunu yaparsan toprak seni disari atar, carpilirsin vb. gibi.. Kuran'in her sayfasini okumadim, icinde pedofili var mi yok mu bilemem ama musluman ulkelerin hemen hemen hepsinde, Turkiye de dahil olmak uzere cocuk gelinlerin coklugu ve toplum tarafindan kabul gorusu de inkar edilemez bir gercek. GElin oldugu zaman yumusatilmis hali mi oluyor bilemem. Konya'nin Seydisehir, Beysehir gibi ilcelerinde bulunmustum. "18 yasinda bekar kiza evde kalmis gozuyle bakilir bizde" demislerdi. 20-24 yaslari arasinda bir cok kadinla konustum, hepsinin de cocuklari vardi ve oyle bebek filan da degillerdi, okula gidiyorlardi. Cogu 13-14 yaslarinda anne olmuslardi. Bu pedofiliden mi sayilir, sayilmaz mi herkesin kendi akli ve vicdanina kalmis.
TAbi ki herkes Allaha korkudan inanmiyor, herkes farkli, inanc da vicdan da insanin kalbinde... Allaha inaniyorum diyen vicdansizlar da var, inanmayan vicdanlilar da.. Tam tersi de.. Insanin ne kadar insan oldugu ile ilgili biraz da..

Cennet ve Cehennem diger inanclarda da var, o bir olcu olmamali. Ben saniyorum ki kastedilen hurafeler, sunu yaparsan tas olursun, sunu yaparsan toprak seni disari atar, carpilirsin vb. gibi.. Kuran'in her sayfasini okumadim, icinde pedofili var mi yok mu bilemem ama musluman ulkelerin hemen hemen hepsinde, Turkiye de dahil olmak uzere cocuk gelinlerin coklugu ve toplum tarafindan kabul gorusu de inkar edilemez bir gercek. GElin oldugu zaman yumusatilmis hali mi oluyor bilemem. Konya'nin Seydisehir, Beysehir gibi ilcelerinde bulunmustum. "18 yasinda bekar kiza evde kalmis gozuyle bakilir bizde" demislerdi. 20-24 yaslari arasinda bir cok kadinla konustum, hepsinin de cocuklari vardi ve oyle bebek filan da degillerdi, okula gidiyorlardi. Cogu 13-14 yaslarinda anne olmuslardi. Bu pedofiliden mi sayilir, sayilmaz mi herkesin kendi akli ve vicdanina kalmis.
TAbi ki herkes Allaha korkudan inanmiyor, herkes farkli, inanc da vicdan da insanin kalbinde... Allaha inaniyorum diyen vicdansizlar da var, inanmayan vicdanlilar da.. Tam tersi de.. Insanin ne kadar insan oldugu ile ilgili biraz da..

Verdiğin örnek tamamen toplumun kadına vermemiş olduğu değerden ortaya çıkan bir tutum
Kesinlikle kız çocuklarının sofradan bir tabak eksilsin maksadıyla satılmasından öte bir şey değil
Bunun dinde yeri olamaz bence sadece saptırma

Son düzenleme:
Bende ateistim ve elbette her ateïst aynisi olamaz. Hepmimiz kültürlü yada dini arastirmis insanlar degiliz. Her ateist vicdanli veya merhametli diye birsey yoktur. Aynisini müslüman, hiristiyan, budist,.. içinde söylenebilir. Sonuçta insanlar her zaman birbirinden farkli olacaktir. Ortak noktalari olsa bile.

Ben bu dernegi elbette kutluyorum. Okullarda islam dersi verildiginde misyonerlik olmuyor, fakat dernek açinca niye misyonerlik oluyor? Daha çok degil, geçen yaz bir aile ramazanda davulcuya karsi geldikleri için evi yakilmisti. Bu insanlar aleviydi fakat ateist, hiristiyan,yahudi felanda olabilirdi. Bu gibi dernekler en azindan bir takim insanlarin haklarini korumak ve onlara bir ses vermis oluyor.

Ha sunuda belirteyim. Bende baze seyleri arastirmis bir insanim fakat aristirmamis olsam bile, halen dindar olacagini sanmiyorum. Ben bir fantezi dünyasinda yasamiyorum. Benim inandiklarim beni zavalli, acincak, imani bekleyen duruma koymaz. Bazeleri burda allahin varligindan ne kadar emin ise, bende onun yoklugundan o kadar eminim.

Ha bu arada ben bu forumda çok görüyorum "ben falanca fikire, dine saygi duyuyorum" sonrada basliyorlar asil hakarete (bazen bariz bir sekilde, bazen daha gizemli bir sekilde). Yani demek istedigim, lütfen formalite icabi "saygi duyuyorum ateistlige" demeyin. Saygi duymuyorsanda bence ya bu konuda normal bir sekilde neden karsi oldugunu anlatirsin, yada hiç cevap vermezsin.

Yüce kuranı kerimin içinde pedofili falan yok hiç bir ayatte öyle bir şey yazmaz..dediğiniz geri kalmış tüm ülkelerin sorunu..inançla ilgisi yok..

Son düzenleyen: Moderatör:
Müslümanlığa bu düşmanlık nedir anlamıyorum,yok suriye örneği,kökten dinciler falan,kökten Yahudi yada Hristiyan yokmu yada hiç inanmayan ataistler,geri kalmış yerler ilerleyemiyor çünki birileri istemediği için..birirleri birilerinin sömürgesi olmuş,bırakın kadınlar bazen hayvanlara daha saygılı davranıldığını bile düşünüyorum..

Yüce kuranı kerimin içinde pedofili falan yok hiç bir ayatte öyle bir şey yazmaz..dediğiniz geri kalmış tüm ülkelerin sorunu..inançla ilgisi yok..

Bu geri kalmis ulkelerin arasinda Hristiyanligin yaygin oludugu ulkeler var mi? Ya da Museviligin? Neden cogunlugu Musluman ya da batil dinlere inanan toplumlar geri kalmis? Kadina verilen degerle inanclarin bir ilgisi olup olmadigi ayri bir tartisma konusudur bence.. BEn bunu olcerken de kutsal kitaplardan cok o ulkelerdeki uygulamalara bakarim. Cunki kitaplarin ne dedigi hala tartisma konusu, birinin dogru dedigine oteki yanlis diyor, uygulama ise aciktir, gozonundedir, herkes aynisini gorur ve bilir.

İnsan olmak zor iş vesselam.
deist, ateist, müslüman, vs...
Bu hayatta yaratılan herşeyin tesadüf olduğunu düşünebilmek pek mümkün gelmiyor bana,
o kadar mucizevi ki herşey.
hepsi ince çizgi üstünde bence, müslüman müslümanlığını ne kadar yaşıyor belli değil,
ateist gerçekten içten Allahın varlığını inkar edebiliyor mu soru işareti.
Herkesin inancı, insanlığı yüreğinde.

Bu geri kalmis ulkelerin arasinda Hristiyanligin yaygin oludugu ulkeler var mi? Ya da Museviligin? Neden cogunlugu Musluman ya da batil dinlere inanan toplumlar geri kalmis? Kadina verilen degerle inanclarin bir ilgisi olup olmadigi ayri bir tartisma konusudur bence.. BEn bunu olcerken de kutsal kitaplardan cok o ulkelerdeki uygulamalara bakarim. Cunki kitaplarin ne dedigi hala tartisma konusu, birinin dogru dedigine oteki yanlis diyor, uygulama ise aciktir, gozonundedir, herkes aynisini gorur ve bilir.

o dediğiniz ülkelerin ahlaki açıdan çöküş içinde,uyuşturucu ve alkol kullanımı had saffada.Müslümanlık Hristiyanlık ve Musevilikten daha farklı çünki kitabımız değişime uğramadı temelinde..
gelir dağılımı eşitsizliği varsa buna dinler ne yapsın..

Ateislere hakaret konusunda ise, etki tepki olayi oldugunu düsünüyorum.
Ateisler sadece inanmiyorum dese kimsenin umursayacagini zannetmiyorum ama inanmadiklarini söylerken, inananlarin kutsallarina, haddi asan sekilde dil uzatip, birde gercege dayanmayan fantazilerini saygisizliklarla gercekmis gibi söylediklerinde karsi tepki aliyorlar.
Bunu tüm ateisler yapiyor diyemem ama cogu bunu bilerek yada bilmeyerek yapiyor.
Birde ben tüm ateisler kültürlü, egitimli, hayati seven, vicdanli, merhametli, süper insanlar gibi yazamayacagim cünkü bu söylem dogru olmadigi gibi zaten mümkünde olamaz.
Bir toplumun hepsinin iyi yada hepsinin kötü olmasi mümkün degildir.
Müslüman, hiristiyan, ateist, deist.... ne olursa olsun hepsi icin " onlar söyleler" demek dogru degildir.

Ayrica bir süre arastrima yapan kisi ateist olsa ve arastirmalarina davam etse sonunda yine imana gelecektir ( Tabi Allah in izni ile)

Mesela Stephen Hawking, yillarca " bir yaratici yok" dedi ve bunu ispatlamaya calisti fakat simdi " Evet, herseyi yaratan bir yaratici var" diyor ki, bir süre arastirmalarina devam etse eminim bir dini inancida benimseyecektir.
Yani bu kacinilmaz, her bilgi, her aratirma, her adim insani tek bir yere götürür cünkü..

özellikle kırmızı yeri çok beğendim
araştırmadan inkar etmek akıllı insana yakışmaz

Son düzenleme:

bunun nedeni yine İslamiyeti saptıran insanlar...
dinimiz faydalı her yeniliği emreder ..
İslam toplumu her zaman geri kalmamıştırki
bazı ilimleri dünyaya müslümanlar öğretmedi mi ? örneğin kimya , avrupada ne denir chemie ve cebire...
örneğin endülüs üniversitesi papa sylvester gibi hristiyan din adamları bu üniversitede okumuştur ..

Lütfen konuyu yine müslümanlığa ve müslüman kadın noktasına getirmeyin, zamanında hıristiyanlarda kadınları cadı diyerek diri diri yakmış. Haçlı seferleri din üzerine düzenlenmiş.
Engizisyon mahkemesi niye kurulmuş?
Her dinde uç kesimler var, bu uç kesimlere, dine hurafe karışmasına, kitabın varken başka bir kılavuza ihtiyaç duyulmasına karşıyım lakin uç şeyler yaşanıyorsa yaşanmışsa bu birtek müslümanlarda yok.

Ayrıca müslüman ülkeler maalesef hala giyim kuşam, kadın erkek ilişkilerine takılı kalındığı için ilerleyemiyor, yoksa çoğu şeyi zamanında bizler icat etmişiz ama elimizde tutamamış, tuttuklarımızı da geliştirmemişiz, hep birbirimizle uğraşmaktandır bu.

Birkaç mesaj öncesinde de dediğim gibi insanları özgür bırakalım, konu ne ateistlerin niye inanmadığı ne de müslüman kadınların erken evlendiği.

o dediğiniz ülkelerin ahlaki açıdan çöküş içinde,uyuşturucu ve alkol kullanımı had saffada.Müslümanlık Hristiyanlık ve Musevilikten daha farklı çünki kitabımız değişime uğramadı temelinde..
gelir dağılımı eşitsizliği varsa buna dinler ne yapsın..

heee.. Bizde Masaallah herkesler cok bir ahlakli... Cocuklarin irzina gecilmiyor, kimsecikler icki icmiyor, kadinlar siddete ugramiyor, 50 kilo esrarla yakalananlar da icici diye salinmiyor.. Hersey gulluk gulistanlik.. Yolsuzluk hirsizlik iddialari ayyuka cikmamis di mi? Hala da alkislayandan gecilmiyor, bunlar ne peki?

Olay sadece gelir dagilimi esitsizligi degil ki.. Adamlar 50 sene olmus uzaya gideli.. Bilimde fende teknolojide gun gecmiyor ki bir yenilige imza atmasinlar. Onlarin bilgisayar programlarini, icat ettikleri televizyonlari, telefonlari, buzdolaplarini, camasir makinalarini, teyplerini cdlerini ve aklima gelmeyen daha bir cok seyini kullanirken yetmiyor pirincimizi, hatta samanimizi bile onlardan aliyoruz. Oyle ki ithal etmesek Kurban bayramimizda kesecek koyun bulamayacak hale gelmisiz. Adamlar bugun DNA ya gore tansiyon ilaci verip herkese iyi gelmeyen tansiyon ilaclarini bireysel hale getirmenin arastirmasini yapiyor, bunu konusuyorlar. Biz ise RTE Universitesi uc yeni cesit sazan bulmus nehirde, adlarini da Eminea, VElioglui, Recebi koymuslar, bilimde iste bu seviyedeyiz. Akillara zarar... Millet uzaya giderken biz okullara kizli erkekli mi gidelim, ayni evlerde ders calismalari gunah mi, hamile kadinlar sokaga cikmali mi cikmamali mi bunu konusuyoruz. Din cercevesinden cikamamisiz hala, siz de gelmis inancla ne ilgisi var diyorsunuz. Bizim devloet adamlarimizin inanctan dinden baska konustugu birsey mi var Allahaskina? Bakin o geri kalmis ulkelere, ayni sey onlarda da gecerli... Onlar da hala kadinlar pazardan muz alabilsin mi alamasin mi, erkeklerin karilarinin cesedinle 8 saat daha sevismeleri dinen caiz mi degil mi onun derdindeler.. BAska birseye kafa calistiran var mi?

Lütfen konuyu yine müslümanlığa ve müslüman kadın noktasına getirmeyin, zamanında hıristiyanlarda kadınları cadı diyerek diri diri yakmış. Haçlı seferleri din üzerine düzenlenmiş.
Engizisyon mahkemesi niye kurulmuş?
Her dinde uç kesimler var, bu uç kesimlere, dine hurafe karışmasına, kitabın varken başka bir kılavuza ihtiyaç duyulmasına karşıyım lakin uç şeyler yaşanıyorsa yaşanmışsa bu birtek müslümanlarda yok.

Ayrıca müslüman ülkeler maalesef hala giyim kuşam, kadın erkek ilişkilerine takılı kalındığı için ilerleyemiyor, yoksa çoğu şeyi zamanında bizler icat etmişiz ama elimizde tutamamış, tuttuklarımızı da geliştirmemişiz, hep birbirimizle uğraşmaktandır bu.

Birkaç mesaj öncesinde de dediğim gibi insanları özgür bırakalım, konu ne ateistlerin niye inanmadığı ne de müslüman kadınların erken evlendiği.

Bu, zamanında Hristiyan ülkeler dinde reform yaparken, bizimkilerin burun kıvırmasından kaynaklanıyor. Yalan yanlış bilgilerin hurafelerin saptırmaların yıllar yıllar önce temizlenmiş olması gerekirdi.

Bu, zamanında Hristiyan ülkeler dinde reform yaparken, bizimkilerin burun kıvırmasından kaynaklanıyor. Yalan yanlış bilgilerin hurafelerin saptırmaların yıllar yıllar önce temizlenmiş olması gerekirdi.

İlahiyatçıların bir kısmı yeni yeni konuşmaya başlamıştı, iyi de oluyordu ama tabii devamı gelir mi bilemem.
Hurafe her yanımızı sarmış maalesef:50:

heee.. Bizde Masaallah herkesler cok bir ahlakli... Cocuklarin irzina gecilmiyor, kimsecikler icki icmiyor, kadinlar siddete ugramiyor, 50 kilo esrarla yakalananlar da icici diye salinmiyor.. Hersey gulluk gulistanlik.. Yolsuzluk hirsizlik iddialari ayyuka cikmamis di mi? Hala da alkislayandan gecilmiyor, bunlar ne peki?

Olay sadece gelir dagilimi esitsizligi degil ki.. Adamlar 50 sene olmus uzaya gideli.. Bilimde fende teknolojide gun gecmiyor ki bir yenilige imza atmasinlar. Onlarin bilgisayar programlarini, icat ettikleri televizyonlari, telefonlari, buzdolaplarini, camasir makinalarini, teyplerini cdlerini ve aklima gelmeyen daha bir cok seyini kullanirken yetmiyor pirincimizi, hatta samanimizi bile onlardan aliyoruz. Oyle ki ithal etmesek Kurban bayramimizda kesecek koyun bulamayacak hale gelmisiz. Adamlar bugun DNA ya gore tansiyon ilaci verip herkese iyi gelmeyen tansiyon ilaclarini bireysel hale getirmenin arastirmasini yapiyor, bunu konusuyorlar. Biz ise RTE Universitesi uc yeni cesit sazan bulmus nehirde, adlarini da Eminea, VElioglui, Recebi koymuslar, bilimde iste bu seviyedeyiz. Akillara zarar... Millet uzaya giderken biz okullara kizli erkekli mi gidelim, ayni evlerde ders calismalari gunah mi, hamile kadinlar sokaga cikmali mi cikmamali mi bunu konusuyoruz. Din cercevesinden cikamamisiz hala, siz de gelmis inancla ne ilgisi var diyorsunuz. Bizim devloet adamlarimizin inanctan dinden baska konustugu birsey mi var Allahaskina? Bakin o geri kalmis ulkelere, ayni sey onlarda da gecerli... Onlar da hala kadinlar pazardan muz alabilsin mi alamasin mi, erkeklerin karilarinin cesedinle 8 saat daha sevismeleri dinen caiz mi degil mi onun derdindeler.. BAska birseye kafa calistiran var mi?
nedir bu yabancı özentisi bende onu anlamıyorum ,Yüce Atatürk sayesinde onların esareti altında değiliz çok şükür,ülkemizdede demokrasi olmasa şu an bunları tartışıyor olamazdık,gençlerde şu an dejenereleşme var sizin dedğiniz gibi değil,keşke olmasaydı ama bu elimizde değil zamanın getirdiği bir olay..

bu günümüzede şükretmeliyiz ülkemiz çok şeyi aştı bunlarıda aşacaktır..

Back