- 12 Temmuz 2006
- 56.298
- 216.382
- 1.223
- 52
İnançsızlar ise hiç bir dine inanmıyorlardır zaten. sadece müslümanlığa düşman değilllerdir. bu yüzden misyonerlikle ilişkilendirilmemeliler.
Ateizim benim anladığım kadarıyla insanın içinde doğuştan var olan aidiyet duygusu ile dünyada yaşanan olumsuzluklara karşı bir tepki ve özgürlük arayışı. Din in (Ortaçağ hristiyanlığından bahsediyorum) baskıcı ve tartışma-araştırma götürmeyen şartlandırmaları karşısında bilimin dine tezat gerçekleri ortaya çıkarması ile bocalayan insan aklının tanrısızlığı seçmesi. ve bu nedenle her zaman atesit insanlar bir araştırma içinde olmuşlar. aslında onlar bilime ve kendi akıllarına tapıyor. bu yüzden onları yadırgamıyorum. sadece dinini bu tür yaftalardan uzak tutamayan insanlara kızıyorum. neden Hristiyanlık karşısında oluşmuş bu tepkiyi sahiplenip, üstümüze alınıyoruz. neden dinimizi, Allah inancımızı araştırmadan körü körüne, karşıdakini karalayarak savunma gereği duyuyoruz. halbuki kalpleri çeviren Allahtır. dilese idi herkesin kalbine bunu mühürlerdi.
pelinyaman bizim uzun uzun anlattıklarımızı kısa ve öz anlatmış.
Hangi dine, mezhebe mensup olursak olalım, inandığımız şeyden eminsek kurulan derneklerden, faaliyetlerden korkmamamız gerekiyor.
Hepimiz az çok duymuşuzdur, bir ara Hıristiyanlar içinde söylendi misyonerlik yapıyorlar, ücretsiz İncil dağıtıyorlar diye, hatta hatırlarsınız bunun üzerine Diyanet karşı atağa geçip ücretsiz Kuran dağıtmaya başlamıştı, o misyonerlikten kaç kişi etkilendi ki, aksine bence yararı bile oldu, neden derseniz ne güzel ücretsiz Kuran dağıtıldı sayelerinde, o vesileyle belki kaç kişi eline geçen Kuran'ı okudu, faydalandı.
İnancın sağlamsa hiçbirşey olmaz, değilse benim bir tanıdık gibi önce İslam'a inanıyorum der, sonra bir Kilise'ye gidip Hıristiyan oldum deyip haç takar, sonra peşinden yine tövbe edip İslam'a geri döndüm dersiniz.
İnsanların inanç özgürlüğü varsa inanmama özgürlüğü de vardır.
İnanç örgütlenebiliyorsa inançsızlıkta örgütlenebilir.
İnancına güvenen bu örgütlenmeden çekinmez.
Kısa ve özdü ama tam anlatım budur kesinlikle