- 21 Şubat 2010
- 11.020
- 2.474
- 448
Mune;
Bende diyorum ki;
Bir toplumu, ister müslüman olsun, ister hiristiyan, ister ateist, ister budist yada Türk, Kürt, Alman, fransiz ne olursa olsun bütün bir toplumu " bunlar söyledir" diye nitelemek cok yanlis..
Burada Müslümanliktan bahsedilen nerede müslümanlikla alakasi olmayan kisi, tavir, düsünce varsa onlar örneklenmeye calisiliyor, ateisler icinse " cok arastirmaci, cok dostcanlisi, cok hümanistler" vb vb deniliyor.
Yok öyle birsey, müslümanlar arasindada, hiristiyanlar arasindada, ateisler arasindada vs vs iyi yada kötü, vicdanli yada vicdansiz, ahlakli yada ahlaksiz insanlar vardir.
Bir tarafin kötü örneklerini vererek o tarafi karalayamayacagimiz gibi bir tarafin iyi örneklerini vererek o tarafida kusursuz yapamayiz.
Ben bu forumda bile birak saygiyi, insanliktan haberi olmayan, edepsizligi maharet, saygisizligi meziyet zanneden ve ateist oldugunu söyleyen insanlar gördüm, öyle coluk cocukta degiller.
Ayni sekilde islami savunacagim diye ucusa gecip cok hakaret edenleride gördüm..
Demem o ki, bir insanin insanligi yada insan olmayisi icinde bulundugu toplumun ismi ile ölcülmez!
içimi okumussun dadlım
![KK9 :46: :46:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk9.gif)