Benim icin sorun yok, herkesin özgür hayati, dernekleri olmasindada sorun yok.
Ama misyonerlige dökerlerse bence baya olaylar cikar.
Özellikle gencleri kendilerine cekip misyonerlik yaparlarsa, ailelerle cok sorun yasarlar.
Ateislere hakaret konusunda ise, etki tepki olayi oldugunu düsünüyorum.
Ateisler sadece inanmiyorum dese kimsenin umursayacagini zannetmiyorum ama inanmadiklarini söylerken, inananlarin kutsallarina, haddi asan sekilde dil uzatip, birde gercege dayanmayan fantazilerini saygisizliklarla gercekmis gibi söylediklerinde karsi tepki aliyorlar.
Bunu tüm ateisler yapiyor diyemem ama cogu bunu bilerek yada bilmeyerek yapiyor.
Birde ben tüm ateisler kültürlü, egitimli, hayati seven, vicdanli, merhametli, süper insanlar gibi yazamayacagim cünkü bu söylem dogru olmadigi gibi zaten mümkünde olamaz.
Bir toplumun hepsinin iyi yada hepsinin kötü olmasi mümkün degildir.
Müslüman, hiristiyan, ateist, deist.... ne olursa olsun hepsi icin " onlar söyleler" demek dogru degildir.
Ayrica bir süre arastrima yapan kisi ateist olsa ve arastirmalarina davam etse sonunda yine imana gelecektir ( Tabi Allah in izni ile)
Mesela Stephen Hawking, yillarca " bir yaratici yok" dedi ve bunu ispatlamaya calisti fakat simdi " Evet, herseyi yaratan bir yaratici var" diyor ki, bir süre arastirmalarina devam etse eminim bir dini inancida benimseyecektir.
Yani bu kacinilmaz, her bilgi, her aratirma, her adim insani tek bir yere götürür cünkü..