• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık yeter dediler ve Ateizm Derneğini kurdular

bu yorumumu eksilenmesi sorun degil, ancak ilave olarak baskalarının da haklarının savunulmasında nasıl bir sakınca varsa kendi düsüncelerini de bizimle paylasırsa daha ilerletici bir tartısma olacagını dusunuyorum.
boşver aynı kişi tarafından 2 kere eksilendim. diuyorum ki onun gibi değilim.
ben herkese saygılıyım. ama ben benim. bazılarının kendi gibi olmayan herkese saygıları sıfır. görüyoruz. bu konu iyi oldu.

Önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan zordur…” (Albert Einstein)..

Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.
(Albert Einstein) :34:

Ne yapıyor mesela bu insanlar? Siz de örnek verebilir misiniz? Uç ya da normal, farketmez.. Ne yapıyorlar, faaliyetleri nelerdir sizleri korkutacak?

Ayrıca Allaha karşı gelmez ateistler. İnanmadığı bir güce savaş açacak kadar mantıksız değiller emin olun. Allaha ve dine saldıran insanlar farklıdır. Ne idüğü ve amacı belirsiz insanlardır.

At"E"ist tir kelimenin doğrusu..

Her insan aynı değil ama
mesela facede bir grupları var takipçi listeleri de sanıyorum 2bin kadardı en son. bayağı okudum yazdıklarını inanan insanlar da yazmıs onlara soru sormus ama direkt hakaret, alay, küçümsemeyle karşılamışlar. halbuki soran da yargılar vaziyette sormamış.

Mesela bir paylasım yapıklarını gördüm Allahın agzıyla konusmus ve ''sen benim önceden bildiğim şeyleri nasıl yaparsın'' diyerek alay etmiş.
bu onların yaptıgı sadece 1 örnek. kimi de Allahı sapıklıkla suclamıs. kimi bacağı protezli bir çocuk resmi koymus alta yazmıs Allahın bozduklarını insanlar düzeltecek diye anaları bilmem ne oluyor (sansüzsüz bura). işte bunlar hep karşı gelmektir mesela.ben bu tür insanlara asla saygı duymuyorum .

ama düşüncesini adabıyla savunur o başka. tabi ki her ateist de aynı değil.
yani sizler belki hep iyi insanları gördünüz ama içlerinde misyonerlik yapanları hakaret edenleri çok da fazla. yapmayanlar müstesna onlara saygım da sonsuz(hep derim bunu.)

Son düzenleme:
Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.
(Albert Einstein) :34:
ne kadar doğru bir söz...

Ayrica " bir insan arastirma yapsa ve ateist olsa, sonra arastirmalarina devam etse sonunda yine imana gelecektir" sözümde carpitilmak istenmis.

Bu sözü, daha önce yorum yazan birinin " ateistler cok egitimli arastirmaci insanlardir, cooook arastirmalar sonrasinda atesist oluyorlar" gibi bir söylemine cevap olarak yazdim..

Cünkü gerek cok önemli bilim adamlarindan, gerekse Kuran-i Kerim deki mucizeleri gördükleri icin müslüman olan ilim adamlarindan yola cikarak, arastirmalarin sonucu imana cikar diyorum sonunada ekliyorum Allah izin ederse..

Buda benim gözlemlerim ve inancim sonucu edindigim bir düsüncedir!

Son düzenleme:
Konu İslam olunca nasıl hassas olunması gerekiyorsa, ateist ve deist, teistlere de aynı hassasiyet gösterilmeli.
Çok dikkat ettim biri ateistim, deistim dediğinde hemen neden öylesin, o zaman dünyaya nasıl geldin açıkla gibi sorular soruluyor, hiç şaşmaz hep aynı soruluyor insanlarca ve hemen bir inanç aşılama tavrı sergileniyor.

Bırakalım isteyen istediği gibi yaşasın.

Lütfen konuyu polemiğe çevirmemeye de özen gösterin.

Önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan zordur…” (Albert Einstein)..
insanlar her zaman kendilerinin düşündüklerini yanlıs daha olsa tatlım bir farklı şeyi eleştirir sırf kendinin kini doru oldunu göstermek için ego tatmini mevlanaya gitmişler demişlerki sana bir adam getiricez ama hiç bir günahı yok hiç yalan sölememiş hiç namazını eksitmemiş diye övmüşler de övmüşler mevlanada demişki getirmeyin o adamı karsıma onda kibir vardır demiş insan her seyi yener ama kibiri asla :31:

Ayrica " bir insan arastirma yapsa ve ateist olsa, sonra arastirmalarina devam etse sonunda yine imana gelecektir" sözümde carpitilmak istenmis.

Bu sözü, daha önce yorum yazan birinin " ateistler cok egitimli arastirmaci insanlardir, cooook arastirmalar sonrasinda atesist oluyorlar" gibi bir söylemine cevap olarak yazdim..

Cünkü gerek cok önemli bilim adamlarindan, gerekse Kuran-i Kerim deki mucizeleri gördükleri icin müslüman olan ilim adamlarindan yola cikarak, arastirmalarin sonucu imana cikar diyorum sonunada ekliyorum Allah izin ederse..

çok doğru yazmışsınız:46::46:

Konu İslam olunca nasıl hassas olunması gerekiyorsa, ateist ve deist, teistlere de aynı hassasiyet gösterilmeli.
Çok dikkat ettim biri ateistim, deistim dediğinde hemen neden öylesin, o zaman dünyaya nasıl geldin açıkla gibi sorular soruluyor, hiç şaşmaz hep aynı soruluyor insanlarca ve hemen bir inanç aşılama tavrı sergileniyor.

Bırakalım isteyen istediği gibi yaşasın.

Lütfen konuyu polemiğe çevirmemeye de özen gösterin.

Mune abla küçüklüğümüzden beri öyle öğretiliyor çünkü bu soruyu sorup ateiste allahın varlığını kanıtlayın. Bir ateistle karşılınca ne sorucaksınız söyleyin bakalım. Aferin koçumaaa. O soruyu sorunca ooo büyük soru sordum şimdi cevap veremicek moduna giriyor insanlar. Sırf burda değil her yerde böyle insanlar.. :ssz:

Bu sözü, daha önce yorum yazan birinin " ateistler cok egitimli arastirmaci insanlardir, coooo arastirmalar sonrasinda atesist oluyorlar" gibi bir söylemine cevap olarak yazdim..

Bu sözü ben dedim, evet ateist ve deist tanıdıklarım var, ateist araştırmacılar, bilim adamları var, onlarla konuşma, konuşmalarını dinleme şansınız olursa ne demek istediğimi anlarsınız.

Marjinallik veya dikkat çekme adına ateistim diyen çocuklardan bahsetmedim, aksine onlar hariç dedim.

inanç aşılamak ne haddimize , öyle bir amaç üç beş satırla yapılamaz .. ateistin görüşünü merak etmektir amaç , bütün ateist arkadaşlarıma sorarım neye inanıyorsun , neyi kabul ediyorsun bu konuda senin düşüncen ne gibi ...

Her insan aynı değil ama
mesela facede bir grupları var takipçi listeleri de sanıyorum 2bin kadardı en son. bayağı okudum yazdıklarını inanan insanlar da yazmıs onlara soru sormus ama direkt hakaret, alay, küçümsemeyle karşılamışlar. halbuki soran da yargılar vaziyette sormamış.

Mesela bir paylasım yapıklarını gördüm Allahın agzıyla konusmus ve ''sen benim önceden bildiğim şeyleri nasıl yaparsın'' diyerek alay etmiş.
bu onların yaptıgı sadece 1 örnek. kimi de Allahı sapıklıkla suclamıs. kimi bacağı protezli bir çocuk resmi koymus alta yazmıs Allahın bozduklarını insanlar düzeltecek diye anaları bilmem ne oluyor (sansüzsüz bura). işte bunlar hep karşı gelmektir mesela.ben bu tür insanlara asla saygı duymuyorum .

yani sizler belki hep iyi insanları gördünüz ama içlerinde misyonerlik yapanları hakaret edenleri çok da fazla. yapmayanlar müstesna onlara saygım da sonsuz(hep derim bunu.)

Bazı şeyleri en fazla popüler kültürden anlayan, yüzeysel insanlarla kıyaslamayalım hele facebookta dönen tartışmalara hiç girmeyelim. Azcık aklı olan insan facebookta öyle konuşmaz heralde. İslami gruplar da öyle. RTE sayfası da öyle CHP sayfası da öyle. alman haber sayfasını takip ediyorum her haberin altında öyle din üzerinden hakaretli yorumlar var.

Son düzenleme:
Dün bilinçaltını tartıştık ya bu allah kullanımının sebebi bu zaten. bilinçaltına küçüklükten beri işlenmiş bir şeyi 18inde ateist olmaya karar vermiş bir kişi silemez.

Araştırmaya gerek duymuyorum ateist olmak için. Ben vicdanıma güveniyorum inanıyorum, yaratıcıya bir dine ihtiyacım yok diyebiliyorsan bence araştırma kıyaslama kısmı boş..

Buna katılamayacağım danscım..Yaradıcıya ihtiyaç duymamakla varolmadığını söylemek ve buna inanmak farklı şeyler..2. si senin için geçerliyse, muhakkak araştırmalıydın bence.

Aynı şey kayıtsız şartsız dine inananlar için de geçerli..

Dediğim gibi ben müslümanım, haliyle klavuzum kurandır.
Fakat epey bir zamanımı almıştır bu inanca sahip olmam..Bir ara kafayı tırlatıyordum bunları araştırırken.

Her insan aynı değil ama

Her inançta münafıklar vardır. Alıntı yaptığım mesajımda dediğim gibi, senin bahsettiğin insanlar, ne idüğü ve amacı belirsiz insanlardır. Nasıl ki "ben on numara müslümanım" deyip, her türlü pislikten geri durmayan insanlar varsa, "ben ateistim" deyip te inanmadıkları güce ve o inanmadıkları güce inananlara böyle salakça saldıranlar da elbette mevcuttur...

Nedenleriyle beraber gerçek bir ateist veya deisti dinlemenizi tavsiye ederim. Ben çok dinledim ve aslında hepsinin içinde bir yerlerde bir güce inanç duyduklarını gördüm.

Buna katılamayacağım danscım..Yaradıcıya ihtiyaç duymamakla varolmadığını söylemek ve buna inanmak farklı şeyler..2.

Her inançta münafıklar vardır. Alıntı yaptığım mesajımda dediğim gibi, senin bahsettiğin insanlar, ne idüğü ve amacı belirsiz insanlardır. Nasıl ki "ben on numara müslümanım" deyip, her türlü pislikten geri durmayan insanlar varsa, "ben ateistim" deyip te inanmadıkları güce ve o inanmadıkları güce inananlara böyle salakça saldıranlar da elbette mevcuttur...

Nedenleriyle beraber gerçek bir ateist veya deisti dinlemenizi tavsiye ederim. Ben çok dinledim ve aslında hepsinin içinde bir yerlerde bir güce inanç duyduklarını gördüm.
benim sorunum deistlerle değil zaten benm ateistlerle de sorunum yok ben sadece ateistlerin düşüncelerine olumlu bakmıyorum ama saygı duyarım.

Neticede inanç özgürlüğü var bu fırsatı Allah insanlara vermişken başkası kim olur da karısır..
benim korkum da o ne idüğü belirsiz ateistim diyenler, bunları yapanlar.

Bazı şeyleri en fazla popüler kültürden anlayan, yüzeysel insanlarla kıyaslamayalım hele facebookta dönen tartışmalara hiç girmeyelim. Azcık aklı olan insan facebookta öyle konuşmaz heralde. İslami gruplar da öyle. RTE sayfası da öyle CHP sayfası da öyle. alman haber sayfasını takip ediyorum her haberin altında öyle din üzerinden hakaretli yorumlar var.

ya dans ben zaten müstesna olanlar var demişim. kıyaslama yapmadım böyle insanlardan tedirginlik duydugumu acıklıyorum sadece

Bazen hızlı yazacağım diye kelime farklı olabiliyo özür dilerim...
Faaiyetlerini bilemem Allah'a inanmayan kişidir benim gözümde. (otur araştır dersen hiç merak etmedim doğrusu) ne faaliyette bulunurlar hiç içinde olmadım bilemem! neyini örnek veriyim!

Bu soruyu size sormadım zaten.

Merak etmediğiniz, bilmediğiniz, araştırmaya gerek görmediğiniz bir şeyden ya da insanlardan korkmanıza gerek yok, zira sandığınızın çok aksine, bu insanların büyük bir çoğunluğunun insani değerleri oldukça gelişmiştir.

Korkacaksanız din uğruna, Allah uğruna kafa kol kesen insanlardan korkun.

Buna katılamayacağım danscım..Yaradıcıya ihtiyaç duymamakla varolmadığını söylemek ve buna inanmak farklı şeyler..2. si senin için geçerliyse, muhakkak araştırmalıydın bence.

Aynı şey kayıtsız şartsız dine inananlar için de geçerli..

Dediğim gibi ben müslümanım, haliyle klavuzum kurandır.
Fakat epey bir zamanımı almıştır bu inanca sahip olmam..Bir ara kafayı tırlatıyordum bunları araştırırken.

"Nedenleriyle beraber gerçek bir ateist veya deisti dinlemenizi tavsiye ederim. " bu kısma katılıyorum, gerçek ateist ve deistler dinlenmeli, hiç hakaret etmez onlar, hatta grupları olanlar var, merak edip onların grubuna giren ayetlerden bahseden insanları da büyük bir saygıyla dinliyorlar. Tabii olmadık küfür edenleri de aralarından çıkarıyorlar, küfür edenlerin inananlar olması da garip.

Benim icin sorun yok, herkesin özgür hayati, dernekleri olmasindada sorun yok.
Ama misyonerlige dökerlerse bence baya olaylar cikar.
Özellikle gencleri kendilerine cekip misyonerlik yaparlarsa, ailelerle cok sorun yasarlar.

Ateislere hakaret konusunda ise, etki tepki olayi oldugunu düsünüyorum.
Ateisler sadece inanmiyorum dese kimsenin umursayacagini zannetmiyorum ama inanmadiklarini söylerken, inananlarin kutsallarina, haddi asan sekilde dil uzatip, birde gercege dayanmayan fantazilerini saygisizliklarla gercekmis gibi söylediklerinde karsi tepki aliyorlar.
Bunu tüm ateisler yapiyor diyemem ama cogu bunu bilerek yada bilmeyerek yapiyor.

Birde ben tüm ateisler kültürlü, egitimli, hayati seven, vicdanli, merhametli, süper insanlar gibi yazamayacagim cünkü bu söylem dogru olmadigi gibi zaten mümkünde olamaz.
Bir toplumun hepsinin iyi yada hepsinin kötü olmasi mümkün degildir.
Müslüman, hiristiyan, ateist, deist.... ne olursa olsun hepsi icin " onlar söyleler" demek dogru degildir.

Ayrica bir süre arastrima yapan kisi ateist olsa ve arastirmalarina davam etse sonunda yine imana gelecektir ( Tabi Allah in izni ile)

Mesela Stephen Hawking, yillarca " bir yaratici yok" dedi ve bunu ispatlamaya calisti fakat simdi " Evet, herseyi yaratan bir yaratici var" diyor ki, bir süre arastirmalarina devam etse eminim bir dini inancida benimseyecektir.
Yani bu kacinilmaz, her bilgi, her aratirma, her adim insani tek bir yere götürür cünkü..

Ben o yazimda genelleme yapmamisim ama siz benim yazimi genelleme var gibi yansitmissiniz bakin buda bir fantazi iste..
Lütfen en azindan cevap verecekseniz, yazdigim seylere cevap verin carpitmalariniza degil..

tabi ki,
oncelikle genellemelerden mumkun oldgunda kacınan biriyim.
bir oncekinde isaretlemedigim icin çarpıtmışım gibi gozukmus sanırım.
fantazi dunyasında kalanlardan biri oldugumu soylemenize ise yanıt verecek degilim.

yukarıda isaretledigim bölümde "hakaret" edilmemesi gerekiyor diyip sonra hakaret eden tüm insanları elestirmek yerine genel bir yargı ile onlara yapılan bu davranısı etki-tepki olarak gerekcelendiriyorsunuz.
sonra genellemeyi hepsi yapıyor diyemem yazarak kırıyor ama sonra devamında bilincli bilincsiz cogu yapıyor diye tekrar devam ediyorsunuz. kaldı ki orada da şuursuzluk anlamı cıkıyor, bunu bir oncekinde dikkate alıp yazma geregi duymamıştım bile.
ustelik yapıldıgı soylenen sey de haddini aşan yorumlar yapmak ki yapan varsa bence de eleştirilmelidir. ancak aynı cumlenizden ateistlerin kendi goruslerinin zaten tumuyle fantaziden olustugu anlamı cıkıyor ki bunu paylasmalarını ise saygısızlık olarak atfediiyorsunuz.
yine imana gelmekle ilgili onların iradesini yok sayma konusunda ise bilgisizliklerinden ötürü böyle bir dusunceleri varmıs gibi yazmıssınız ki bu cumle de gayet genelleme iceriyor.

yorumumun sonunda yazdıgım gibi inanclara hakaret etmenin ne dini olur ne imanı. bu saygılı veya saygısız olmakla ilintilidir.
eger ki dininize hakaret ettigini dusundugunuz biri var ise ve onu şahsına dair eleştirilerin var ise altına imza bile atabilirim, bu tip saygısızlıklara insancsız insanlar icin soylenlere karsı cıktıgım gibi cıkarım/cıkıyorum da.

"Nedenleriyle beraber gerçek bir ateist veya deisti dinlemenizi tavsiye ederim. " bu kısma katılıyorum, gerçek ateist ve deistler dinlenmeli, hiç hakaret etmez onlar, hatta grupları olanlar var, merak edip onların grubuna giren ayetlerden bahseden insanları da büyük bir saygıyla dinliyorlar. Tabii olmadık küfür edenleri de aralarından çıkarıyorlar, küfür edenlerin inananlar olması da garip.

müslümanlar olrak kendimizi övmek okadar gözümüzü kör etmişki yaptımız yanlısların bile farkına varmıyoruz hakmıs gibi sölüyoruz yazık

Mune;
Bende diyorum ki;
Bir toplumu, ister müslüman olsun, ister hiristiyan, ister ateist, ister budist yada Türk, Kürt, Alman, fransiz ne olursa olsun bütün bir toplumu " bunlar söyledir" diye nitelemek cok yanlis..

Burada Müslümanliktan bahsedilirken, nerede müslümanlikla alakasi olmayan kisi, tavir, düsünce varsa onlar örneklenmeye calisiliyor, ateisler icinse " cok arastirmaci, cok dostcanlisi, cok hümanistler" vb vb deniliyor.

Yok öyle birsey, müslümanlar arasindada, hiristiyanlar arasindada, ateisler arasindada vs vs iyi yada kötü, vicdanli yada vicdansiz, ahlakli yada ahlaksiz insanlar vardir.

Bir tarafin kötü örneklerini vererek o tarafi karalayamayacagimiz gibi bir tarafin iyi örneklerini vererek o tarafida kusursuz yapamayiz.

Ben bu forumda bile birak saygiyi, insanliktan haberi olmayan, edepsizligi maharet, saygisizligi meziyet zanneden ve ateist oldugunu söyleyen insanlar gördüm, öyle coluk cocukta degiller.

Ayni sekilde islami savunacagim diye ucusa gecip cok hakaret edenleride gördüm..

Demem o ki, bir insanin insanligi yada insan olmayisi icinde bulundugu toplumun ismi ile ölcülmez!

Son düzenleme:
Mune abla küçüklüğümüzden beri öyle öğretiliyor çünkü bu soruyu sorup ateiste allahın varlığını kanıtlayın. Bir ateistle karşılınca ne sorucaksınız söyleyin bakalım. Aferin koçumaaa. O soruyu sorunca ooo büyük soru sordum şimdi cevap veremicek moduna giriyor insanlar. Sırf burda değil her yerde böyle insanlar.. :ssz:

illa soru sormanamı gerek var :1: muhabbet et sohbet et ne garip müslüman müslümanlarla din konusu acılmaz ama konu din dısında olunca başka insan hemen soru yamuru inanç yarıstırması

Back