- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.480
- 448
dernek kurucusunun açıklamasını okuyunca ikinci kez üzüldüm
ikna etme, güzel nasihat verme, ibretli konuşma varken neden bazıları hakarete, kabalığa başvurup insanları Allah'tan uzaklaştırırlar ki
dini tam anlamıyla bilmeyen birine zor kullanmak, onu daha da uzaklaştıracaktır
peki bu büyük yükün hesabı nasıl verilecektir
bu tür durumları görünce ilk üzüldüğüm şey ise sonucun ebedi kaybediş olacağı düşüncesidir
düşünsenize, bir insan kendisini Yaratana inanmıyor, varacağı son durak çok çetin bir yer
öyle ki o son durağın telafisi yok
bunu görüp duyup da o kardeşlerimizi o yangından çekip kurtarmamak ne kadar kötü
belki bizler doğru yaşayıp örnek olmadığımız için, ya da onlara bir güzel tavsiyede bulunmadığımız için, belki de Allahımızı tanıtamadığımız için onlar karanlıktalar
belki de sonsuza kadar karanlıkta kalacaklar
buna benim vicdanım dayanmıyor
insan düşmanını bile çok zor durumda görse yardım eder
biz dinimizi tanımayanlara yardım etmiyoruz, onların kurtuluşu için elimizden geleni yapmıyoruz
üstelik bazıları kabalıkla, dinimizi yanlış tanıtıyor
BEDİÜZZAMANın şu çarpıcı sözlerine bakıp da titreyip kendimize gelelim
Karşımda müthiş bir yangın var. Alevleri göklere yükseliyor. İçinde evlâdım yanıyor, îmanım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, îmanımı kurtarmağa koşuyorum. Yolda biri beni kösteklemek istemiş de ayağım ona çarpmış. Ne ehemmiyeti var? O müthiş yangın karşısında bu küçük hâdise bir kıymet ifade eder.
Yine de ne olur unutmayın TÖVBE KAPISI son nefese kadar açıktır
Allah kendisini arayana elbette yol gösterir, yeter ki insan arasın
Allah kendisine bir adım gelene on adım gelendir
sizin de bizim de Rabbimiz olan Allah çok merhametlidir, affedicidir ve Yüceler Yücesidir
ikna etme, güzel nasihat verme, ibretli konuşma varken neden bazıları hakarete, kabalığa başvurup insanları Allah'tan uzaklaştırırlar ki
dini tam anlamıyla bilmeyen birine zor kullanmak, onu daha da uzaklaştıracaktır
peki bu büyük yükün hesabı nasıl verilecektir
bu tür durumları görünce ilk üzüldüğüm şey ise sonucun ebedi kaybediş olacağı düşüncesidir
düşünsenize, bir insan kendisini Yaratana inanmıyor, varacağı son durak çok çetin bir yer
öyle ki o son durağın telafisi yok
bunu görüp duyup da o kardeşlerimizi o yangından çekip kurtarmamak ne kadar kötü
belki bizler doğru yaşayıp örnek olmadığımız için, ya da onlara bir güzel tavsiyede bulunmadığımız için, belki de Allahımızı tanıtamadığımız için onlar karanlıktalar
belki de sonsuza kadar karanlıkta kalacaklar
buna benim vicdanım dayanmıyor
insan düşmanını bile çok zor durumda görse yardım eder
biz dinimizi tanımayanlara yardım etmiyoruz, onların kurtuluşu için elimizden geleni yapmıyoruz
üstelik bazıları kabalıkla, dinimizi yanlış tanıtıyor
BEDİÜZZAMANın şu çarpıcı sözlerine bakıp da titreyip kendimize gelelim
Karşımda müthiş bir yangın var. Alevleri göklere yükseliyor. İçinde evlâdım yanıyor, îmanım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, îmanımı kurtarmağa koşuyorum. Yolda biri beni kösteklemek istemiş de ayağım ona çarpmış. Ne ehemmiyeti var? O müthiş yangın karşısında bu küçük hâdise bir kıymet ifade eder.
Yine de ne olur unutmayın TÖVBE KAPISI son nefese kadar açıktır
Allah kendisini arayana elbette yol gösterir, yeter ki insan arasın
Allah kendisine bir adım gelene on adım gelendir
sizin de bizim de Rabbimiz olan Allah çok merhametlidir, affedicidir ve Yüceler Yücesidir
Son düzenleme: