• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık yeter dediler ve Ateizm Derneğini kurdular

inançsız olmak... düşünemiyorum içim donuyor benim düşününce bile :(

Allah'a inanmamak... of çok kötü geliyor bana ya.

ve Rabbimin bize inanmamızı öğütlediklerine inanmamak... içim kötü oluyor gerçekten

....

inanmayanlara da saygı duyuyorum, sözde değil gerçekten saygı duyuyorum.

ama bir yanım onların da iinanmalarını istiyor ne yalan söyleyeyim

en basitinden kar yağıyor diyoruz, bütün kar tanelerinin şekli birbirinden farklı.

bu nasıl güzel bir şeydir, nasıl bir sanatkarın elinden çıkmıştır ve hepsinin şekilleri nasıl farklıdır.

aklım almıyor en basitinden. en basitinden dediğimiz bile aslında basit değil tabi

....

insanların yaptıklarına, düşündüklerine hep saygılıyım yeter ki gerçekten iyi niyetli olsunlar.

inançsız olmak... düşünemiyorum içim donuyor benim düşününce bile :(

Allah'a inanmamak... of çok kötü geliyor bana ya.

ve Rabbimin bize inanmamızı öğütlediklerine inanmamak... içim kötü oluyor gerçekten

....

inanmayanlara da saygı duyuyorum, sözde değil gerçekten saygı duyuyorum.

ama bir yanım onların da iinanmalarını istiyor ne yalan söyleyeyim

en basitinden kar yağıyor diyoruz, bütün kar tanelerinin şekli birbirinden farklı.

bu nasıl güzel bir şeydir, nasıl bir sanatkarın elinden çıkmıştır ve hepsinin şekilleri nasıl farklıdır.

aklım almıyor en basitinden. en basitinden dediğimiz bile aslında basit değil tabi

....

insanların yaptıklarına, düşündüklerine hep saygılıyım yeter ki gerçekten iyi niyetli olsunlar.
iyi niyetli yurdum insanı:16:insanlar kar tanesi olayını aşalı çok oldu maalesef:31:

Kanarya Sevenler Dernegi bile var. Sana bana bir zararı yok...Oluversin gari.

iyi niyetli yurdum insanı:16:insanlar kar tanesi olayını aşalı çok oldu maalesef:31:

her düşündüğümde bu doğa olayını ordaki mucizeyi hep görürüm hep de düşünürüm her zaman da hayran kalırım.

ölene kadar da düşünmeye devam edicem

bunun gibi birçok şeyi de...

Lütfen konuyu yine müslümanlığa ve müslüman kadın noktasına getirmeyin, zamanında hıristiyanlarda kadınları cadı diyerek diri diri yakmış. Haçlı seferleri din üzerine düzenlenmiş.
Engizisyon mahkemesi niye kurulmuş?
Her dinde uç kesimler var, bu uç kesimlere, dine hurafe karışmasına, kitabın varken başka bir kılavuza ihtiyaç duyulmasına karşıyım lakin uç şeyler yaşanıyorsa yaşanmışsa bu birtek müslümanlarda yok.

Ayrıca müslüman ülkeler maalesef hala giyim kuşam, kadın erkek ilişkilerine takılı kalındığı için ilerleyemiyor, yoksa çoğu şeyi zamanında bizler icat etmişiz ama elimizde tutamamış, tuttuklarımızı da geliştirmemişiz, hep birbirimizle uğraşmaktandır bu.

Birkaç mesaj öncesinde de dediğim gibi insanları özgür bırakalım, konu ne ateistlerin niye inanmadığı ne de müslüman kadınların erken evlendiği.

E ben de onu diyorum zaten... Millet bunlari asmis. Biz hala dinle inancla ugrasiyoruz. Daha bir kac saat once acilan bir topik ne diyor? "Tapelerin dinlenmesi, yayinlanmasi HARAMDIR" Hale bak... Dese ya bir yolsuzluk iddiasi varsa bu yargiya gidecektir, incelenecektir, mahkeme edilir vesaire veasire... Onu bile getirip din kisvesi altina sokup ustunu kapatmakla mesguller. Su yasima geldim, hayatimda hic bir devre bu kadar dini gundem yaratilan bir donem bilmiyorum. Hersey artik din ile aciklanir hale geldi.

nedir bu yabancı özentisi bende onu anlamıyorum ,Yüce Atatürk sayesinde onların esareti altında değiliz çok şükür,ülkemizdede demokrasi olmasa şu an bunları tartışıyor olamazdık,gençlerde şu an dejenereleşme var sizin dedğiniz gibi değil,keşke olmasaydı ama bu elimizde değil zamanın getirdiği bir olay..

Yabanci ozentisi mi? Eger bilimde teknikte, fende ileri gitmeye, arastirmalar yapmaya ve sadece dine takili kalmamaya duyulan istek size yabanci ozentisi olmak anlamina geliyorsa ben daha ne diyeyim? Ilerlemek yabanci ozentiligi ise o zaman ben de yabanci ozentisiyim. Arastirmalar, icatlar kesifler yapalim, biz de uzaya kendi uzay araclarimizla kendi astronotlarimizi yollayalim, biz de hastaliklara cozum uretelim, daha teknolojik iletisim araclari bulup dunyaya pazarlayalim da isterse bati ozentili desinler, umurumda degil..

uff nedense pek sıcak bakamıyorum ben bu tarz şeylere :50::50:
tabi kendi düşünceleri kendi inançları bi şey demek bize düşmüyo
ama keşke inanmayı seçseler

Yabanci ozentisi mi? Eger bilimde teknikte, fende ileri gitmeye, arastirmalar yapmaya ve sadece dine takili kalmamaya duyulan istek size yabanci ozentisi olmak anlamina geliyorsa ben daha ne diyeyim? Ilerlemek yabanci ozentiligi ise o zaman ben de yabanci ozentisiyim. Arastirmalar, icatlar kesifler yapalim, biz de uzaya kendi uzay araclarimizla kendi astronotlarimizi yollayalim, biz de hastaliklara cozum uretelim, daha teknolojik iletisim araclari bulup dunyaya pazarlayalim da isterse bati ozentili desinler, umurumda degil..

adamlar bizi sonsuza dek Avrupa birliğine almayacak neden Müslüman ülkeyiz..Başlar bir şekilde tutulmuş artık ,bundan kötü olmayalımda..

her düşündüğümde bu doğa olayını ordaki mucizeyi hep görürüm hep de düşünürüm her zaman da hayran kalırım.

düşünmeye devam et canım bizim gibi insanlarda var demekki bu dünyada..

E ben de onu diyorum zaten... Millet bunlari asmis. Biz hala dinle inancla ugrasiyoruz. Daha bir kac saat once acilan bir topik ne diyor? "Tapelerin dinlenmesi, yayinlanmasi HARAMDIR" Hale bak... Dese ya bir yolsuzluk iddiasi varsa bu yargiya gidecektir, incelenecektir, mahkeme edilir vesaire veasire... Onu bile getirip din kisvesi altina sokup ustunu kapatmakla mesguller. Su yasima geldim, hayatimda hic bir devre bu kadar dini gundem yaratilan bir donem bilmiyorum. Hersey artik din ile aciklanir hale geldi.

bende bir süre öncesine dek öyle düşünüyordum ama öyle değil..şu an uçlar var belki bizden bir iki nesil sonra dahada kutuplaşmış bir nesil göreceyiz..

adamlar bizi sonsuza dek Avrupa birliğine almayacak neden Müslüman ülkeyiz..Başlar bir şekilde tutulmuş artık ,bundan kötü olmayalımda..

Ben sahsen hic de istemiyorum zaten Avrupa birligine girmek filan. Bizde bu kafa varken tamamen onlarin pazari haline geliriz artik (sanki bugun gelmemisiz de, laf benimkisi de iste).. ABnin kendilerine bir faydasi olmamis, bize ne faydasi olacak ki? Hepsi fakirlesti birlige girdiklerinden beri.

düşünmeye devam et canım bizim gibi insanlarda var demekki bu dünyada..

Mesajlarınız bana defalarca izlediğim, her izlediğimde hem kahkha attığım hem de istemsizce ağladığım bir videoyu anımsattı :) Konuyla alakası yok gerçi ama eklemek istedim..Affola..

[video=youtube;aLm3BpxV3qM]http://www.youtube.com/watch?v=aLm3BpxV3qM[/video]

Son düzenleme:

Sorun o degilki.Saraylim onu konusmuyor, neden Türkiye ilerliyemiyor diye, ve birçok "müslüm ülke" altina düsen ülkeler neden ilerliyemiyor?
Diger ülkeleri suçlamak bir yere kadar. Insan bazen aynaya bakip yüzlesmesi lazim.

Avrup ülkelerinde en basit neden sosyal sigorta var biliyormusun? Insanlar bunu söke söke aldiklari için. Nice insan bu hak için vefaat etmis polisin elinden.
Daha az degil, 100,150 sene önce kiliseler avrupada çok güçlüydü. Rahipler, papazlarin söylediklerin disina çikilmiyordu. Burda (avrupada) yasla nineler ile konustugumda halen bunu konusurlar. Fakirler, öldükten sonra cenette girip daha zengin olacaklari hikayeler ile uyutuluyordu. Güçlü kilise, fakir insanlari sömüren zenginler ile, fabrikatörler ile isbirligi yapiyorlardi.

Sonra ne oldu? Insanlar artik ayaga kalkmaya basladi. Insanlar saglik sigortasi için, emeklilik, okullar için büyük bir savas verdiler. Ac ve sefil kaldilar fakat savasi kazanildi. O anda kelepçeyi veren dini, çikartip attilar. Bundan dolayi Avrupa ülkeler gelisti. Din özel bir mesele oldu ve asla din bir daha devlete giremede, karisamadi.

Türkiyede ise insanlar Saraylimin dedigi gibi, karma egitimi konusuyorlar, bakanlar kadinlar için en çirkin tabirlerde bulunuyor, hele hamile bir kadin isen gerçekten yandin. Türkiyede bir parti sirf din'den dolayi taban yapiyor. Adam asgari ücret aliyor, iyi hastahaneler gidemeyip, çoçuklarini zor okutuyor fakat marmaray için seviniyor.

Iste bu tür cahilikleri Avrupalilar yüz yil önce astilar. Ve bundan dolayi her konuda daha çok ilerlemeye basladilar. Ben simdi demiyorum hiç kimse dindar olmasin diye fakat din ve devlet kesinlikle ayrilmali. Simdiki diyanete giden milyarlar mesel, okula, saglik sigortalarina gitse, insanlar daha rahat olmuycakmi? En basit bir örnek mesela.

bir dine ya da inanca sahip kişiler nasıl göğsünü gere gere ''ben buna inanıyorum ve ben buyum!'' diyebiliyorsa inanmayanlar da ''ben inanmıyorum'' diyebilir.
benim kişisel düşüncem şu ki neyim neciyim yakın çevrem hariç kimseye söylemiyorum ben.soranlara bile anlatmıyorum öyle. anlayamıyorlar da zaten anlamasınlar da. düşüncemi ortaya koyduğum zaman aldığım tepkilerden de, insanlara bir şeyler anlatmaya çalışmaktan da, anlatmak durumunda kalmaktan da sıkıldım. insan olmak, insanca yaşamak bence önemli olan. çevremdeki insanların şu ya da bu inanca sahip olması beni ırgalamıyor açıkçası. isterse gitsin mayoneze tapsın. insanca yaşasın. önemli olan bu.
bu derneğin kurulmuş olması da beni ilgilendirmiyor. başka bir din ya da inancın derneği de ilgilendirmiyor.

Son düzenleme:
Ben sahsen hic de istemiyorum zaten Avrupa birligine girmek filan. Bizde bu kafa varken tamamen onlarin pazari haline geliriz artik (sanki bugun gelmemisiz de, laf benimkisi de iste).. ABnin kendilerine bir faydasi olmamis, bize ne faydasi olacak ki? Hepsi fakirlesti birlige girdiklerinden beri.

Evet, zaten baze politikaclar, yazarlar avrupa projesinin fiyasko oldugunu düsünüyorlar.
Ki benim düsüncemde öyle. Bir birlik olunamadi, euro çikti fakat hayat pahalilasti.
Yani finans konusundada aslinda birlik olunamadi.

ABD ile rekabete girilmek isteniyor fakat bu gidis ile pek rekabet olmaz diye düsünüyorum.
Birçok avrupa vatandasi avrupadan, brükselden nefret ediyor hatta.

Mesajlarınız bana defalarca izlediğim, her izlediğimde hem kahkha attığım hem de istemsizce ağladığım bir videoyu anımsattı :) Konuyla alakası yok gerçi ama eklemek istedim..Affola..

[video=youtube;aLm3BpxV3qM]http://www.youtube.com/watch?v=aLm3BpxV3qM[/video]

canım teşekkürler video için gözlerimi yaşarttın..

Sorun o degilki.Saraylim onu konusmuyor, neden Türkiye ilerliyemiyor diye, ve birçok "müslüm ülke" altina düsen ülkeler neden ilerliyemiyor?
Diger ülkeleri suçlamak bir yere kadar. Insan bazen aynaya bakip yüzlesmesi lazim.

Avrup ülkelerinde en basit neden sosyal sigorta var biliyormusun? Insanlar bunu söke söke aldiklari için. Nice insan bu hak için vefaat etmis polisin elinden.
Daha az degil, 100,150 sene önce kiliseler avrupada çok güçlüydü. Rahipler, papazlarin söylediklerin disina çikilmiyordu. Burda (avrupada) yasla nineler ile konustugumda halen bunu konusurlar. Fakirler, öldükten sonra cenette girip daha zengin olacaklari hikayeler ile uyutuluyordu. Güçlü kilise, fakir insanlari sömüren zenginler ile, fabrikatörler ile isbirligi yapiyorlardi.

Sonra ne oldu? Insanlar artik ayaga kalkmaya basladi. Insanlar saglik sigortasi için, emeklilik, okullar için büyük bir savas verdiler. Ac ve sefil kaldilar fakat savasi kazanildi. O anda kelepçeyi veren dini, çikartip attilar. Bundan dolayi Avrupa ülkeler gelisti. Din özel bir mesele oldu ve asla din bir daha devlete giremede, karisamadi.

Türkiyede ise insanlar Saraylimin dedigi gibi, karma egitimi konusuyorlar, bakanlar kadinlar için en çirkin tabirlerde bulunuyor, hele hamile bir kadin isen gerçekten yandin. Türkiyede bir parti sirf din'den dolayi taban yapiyor. Adam asgari ücret aliyor, iyi hastahaneler gidemeyip, çoçuklarini zor okutuyor fakat marmaray için seviniyor.

Iste bu tür cahilikleri Avrupalilar yüz yil önce astilar. Ve bundan dolayi her konuda daha çok ilerlemeye basladilar. Ben simdi demiyorum hiç kimse dindar olmasin diye fakat din ve devlet kesinlikle ayrilmali. Simdiki diyanete giden milyarlar mesel, okula, saglik sigortalarina gitse, insanlar daha rahat olmuycakmi? En basit bir örnek mesela.

Türkiye şu an diğer islam ülkelerine kıyasla çok ileride,arkadaşın dediği gibi şu an Avrupa ülkeleride çok iyi durumda değil..oturduğumuz yere almanyadan çok türk geliyor tatile,karıkoca çalıştıklarını ama yetmediğini,sigortasını ödeyebilmek için evini satmayı düşündüğünü anlatmıştı..

Bu geri kalmis ulkelerin arasinda Hristiyanligin yaygin oludugu ulkeler var mi? Ya da Museviligin? Neden cogunlugu Musluman ya da batil dinlere inanan toplumlar geri kalmis? Kadina verilen degerle inanclarin bir ilgisi olup olmadigi ayri bir tartisma konusudur bence.. BEn bunu olcerken de kutsal kitaplardan cok o ulkelerdeki uygulamalara bakarim. Cunki kitaplarin ne dedigi hala tartisma konusu, birinin dogru dedigine oteki yanlis diyor, uygulama ise aciktir, gozonundedir, herkes aynisini gorur ve bilir.

ne alakası var müslümanlıkla geri kalmışlığın. osmanlı zamanını düşünün kaç cihana hükmetmişler şuan bu durumda olmanın binbir türlü nedenleri var

Çok güzel değil mi :)
Vesileyle ben de tekrar izledim..Çok etkileniyorum bu videodan ve çocuğun o işareti bulduğu andan..

canım benzeri şeyleri yaşadım bende yaşamımda ve hiç bir şey o duyguyu sana hissettiremez..arınma duygusu dedi ya temizlenme sanki içim bembeyaz olmuştu..naçizhane doğru düzgün kimseye zararımız olmadan yaşamaya çalışıyoruz..

Back