yazdıklarına katılıyorummed, fakat şu kırmızılı bölüm için;
bir yaratıcıya/tanrıya inanmadıklarını söylüyorlarsa onların kendi kelimelerini referans almak bana daha dogru geliyor.
iyi niyetle yazdıgından şüphem yok ama dernegin kurulus amacı zaten hedef olmaya tepkinin yanı sıra kendi varlıklarını da ilan edebilmek.
%100 guvenilir bir kaynak olmasa da vikipedia'dan "teizm" tanımı:
"Teizm ya da Tanrıcılık, en geniş tanımıyla en az bir Tanrı'nın var olduğu inancıdır.[1] Daha kesin tanımıyla Tanrının doğasını ve evrenle Tanrı arasındaki ilişkiyi açıklayan; kişisel, mevcut ve aktif olarak evrenin kuruluş ve yönetiminden sorumlu bir Tanrı betimlemesi içeren, bu Tanrı'nın çeşitli yollarla din gönderdiğini savunan öğretidir.[2][3][4][5] Bu yaklaşıma göre Tanrı dünya ve insanlar ile sürekli ilişki içerisindedir. Bu görüşleri benimseyenlere Teist denir.
Terim, Yunanca "Tanrı" anlamına gelen theos kelimesinden türetilmiştir, ilk kez Ralph Cudworth tarafından kullanılmıştır. [6]"
bunu kabul etmeyenlere de a olumsuzluk eki ile ateist deniliyor sonucta. mesela hawking'in deizm, ateizm ve enerji ye dair dusunceleri yeteri olgunlukta hatta bilimsel calısmaları olan biri olarak, kendisini deist gordugunu sanmıyorum.
Tabii ki onlar kendilerini deist olarak görmüyor..Ben böyle düşünüyorum..Çünkü ateist arkadaşlarımın bir çoğu illaki bir şeye inanıyor..Ama buna yaradıcı demiyorlar..İnsan doğası gereği tamamen inançsız olarak yaradılmamıştır zaten..Yani bu tamamen benim düşüncem..
Ve haklısın, tabii ki kendi söylediklerini referans almamız ve sonuna kadar saygı duymamız gerekiyor..
Uzun sözün kısası, ateist ya da deist..Ben bu insanlardan bir gram zarar görmedim şimdiye kadar.