- 21 Ağustos 2015
- 31.539
- 95.570
- 598
- 37
Kadin erkek bana hepsi uyar.Cinsiyetcilik polemginize giremeyecegim.Hayvan gibi ureyeni kisirlastiralim evt.7 cocik ne ya 1 dogum yaptim sezeryanla,40 gun bebekler gibi bakildim,kocam son derece yardimcidir,kizima benim kadsr bakmistir.4 yasinda kizim hala biraz agir kaldirayim,kizimi yikarken falan sezeryan yerim sizliyor.7 dogum yapan kadinin halini dusunemiyorm.İnsanlik mi buKadinlari kimse kisirlastiramaz. Hayvan miyiz biz? Erkekleri kisirlastirsinlar madem niye direkt kadinlar diyorsunuz?
Bu sorunun çözümü sadece EĞİTİM.
Ama o da mumkun değil artik, süregelen bir cehalet var ortada.
Konu sahibinin problemi kendisine seçmece kötü öğrenciler verildiği halde idarenin başarısızlık konusunda hesap sormasıBunlari gerekirse butun bir yila yayin. Yil sonunda ders kesim raporu hazirlarken yetismeyen konulari ve neden yetismedigini rapora yazarsiniz. Sehirde yasayan çocukla ayni anda ilerlemeleri mumkun degil.
Hiçbir çocuğu hakir görmek , küçümsemek asla etik değildir , ben mesleğimizin zorlu noktalarına değindim fakat konu sahibin küçümseyici tarzda üslubu var mı yok mu bunu bilmiyorum, tamamen mesleki olarak yaklaştım, öğrenci veli nimettir benim gözümde..Sizce mesleki olarak etik mi ???
Not: konuşmayayım diyorum da öğretmen hanım, daha önce kaç kez yazdı buraya, kaç kez hakir gördü o aile ve çocukları ne değişti hala yazıyor …. Bence profesyonel yardım almalı. Ben üniversite de ki hocalarımla hala konuşurum .
Bence hocamız köy okulu derken imkanların kısıtlı olması ve velilerin durumunu anlayın diye yazdı, kötü bişey göremedim köy okulu diye belirtmesinde, ben de köy okulundayım gerçekten şartları zorlu ama bu mesleğimi sevmeme engel değil tabiki de , konuları saptırma çok fazla bu mecrada..Yazının basinda köy okulu diye belirtip, sonrasinda neyi kimi hakir görmüşüm diye savunma yapmayın allah askina.
Sinifta siz varken sizi yok saymalari, kafalarina gore takılabilmeleri bu yas grubu icin normal değil, bu da sizin otorite sahibi olamayisinizdan daha cok cocuklarin sizdeki kotu enerjiyi hissettiklerinden ve sizi sevmediklerinden diye düşünüyorum.
Cunku o yas grubunu yalniz sevgiyle baglayabilirsiniz.
Iste herkes sizin gibi değil maalesef.Hiçbir çocukları hakir görmek , küçümsemek asla erik değildir , ben mesleğimizin zorlu noktalarına değindim fakat konu sahibin küçümseyici tarzda üslubu var mı yok mu bunu bilmiyorum, tamamen mesleki olarak yaklaştım, öğrenci veli nimettir benim gözümde..
Maalesef acı ama gerçek bir durum.Sasirmadim.bazilarina insanca davranilmiyor. Eli sopalı olsanız o ödevler yapılır,o kitaplar okunur.simdi böyle dedim diye insanlar eleştirecek beğenmedim diyecek ama bu çocukların alıştıkları davranış şekli sizin davrandığınız gibi değil.
Evet ve konu sahibinin davranış tarzını zayıflık olarak görüyor çocuklar. Şiddet uygulamayandan korkmadıkları için onun sözünü de dinlemiyorlar. Güttükleri keçilerden koyunlardan farkı yok çoğunun çünkü aileleri arkadaşları hayvandan farksız davranıyorlar onlara.Sasirmadim.bazilarina insanca davranilmiyor. Eli sopalı olsanız o ödevler yapılır,o kitaplar okunur.simdi böyle dedim diye insanlar eleştirecek beğenmedim diyecek ama bu çocukların alıştıkları davranış şekli sizin davrandığınız gibi değil.
Yazım yanlışları olmuş düzelttim şimdiIste herkes sizin gibi değil maalesef.
Buralarda herkesin okuması lazım. Okumaktan kastımız ortaokul mezunlarının okuma yazma bilmesi, dört işlem yapması kadar düşük bir seviye zaten. Okusunlar ki dağa çıkıp terörist olmasınlar. Bu durumlardaki öğrencilerin hepsinin iyi üniversitelere gidip iyi meslekler edinmeleri beklentisi zaten gerçekçi değil.Herkes okuyacak diye bir şart yok zaten. Yürüdüğümüz yolları yapacak ustalar da lazım.
Etiklikte ben şunu diyeceğim, konu sahibini ismen tanımıyoruz. Bulunduğu ili, ilçeyi, köyü ya da çalıştığı okulun adını bilmiyoruz. Bu yüzden sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ben. Sadece mesleğe yeni başlamış, yaşadığı zorluklardan bunalmış, fikir almaya çalışan, “ben elimden geleni yapmıyor muyum?”u sorgulayan bir meslektaşımı görüyorum konularında.Sizce mesleki olarak etik mi ???
Not: konuşmayayım diyorum da öğretmen hanım, daha önce kaç kez yazdı buraya, kaç kez hakir gördü o aile ve çocukları ne değişti hala yazıyor …. Bence profesyonel yardım almalı. Ben üniversite de ki hocalarımla hala konuşurum .
O şart yok diye iste böyle ugrasiyoruz bi laf anlatmak icin 10 saat.Herkes okuyacak diye bir şart yok zaten. Yürüdüğümüz yolları yapacak ustalar da lazım.
E herhalde yani. Ben bu yazdığınızı kastetmiştim. Bu mecburi değil, temel eğitim olmak zorunda.Bu durumlardaki öğrencilerin hepsinin iyi üniversitelere gidip iyi meslekler edinmeleri beklentisi zaten gerçekçi değil.
Nasil sadece kotu öğrenciler veriliyor? Boyle bir sey yapilamaz.Konu sahibinin problemi kendisine seçmece kötü öğrenciler verildiği halde idarenin başarısızlık konusunda hesap sorması
Yeni sınıf açılmış konu sahibi gelince. Herkes istemediği öğrenciyi göndermiş yeni sınıfa doğal olarak. Seçkin okullarda mı çalıştınız, kırsalda çok oluyor böyle şeyler.Nasil sadece kotu öğrenciler veriliyor? Boyle bir sey yapilamaz.
Aksine hep kotu okullarda calistim ama kimse bunu istemez. Hic boyle bir uygulama yapilmadi.Yeni sınıf açılmış konu sahibi gelince. Herkes istemediği öğrenciyi göndermiş yeni sınıfa doğal olarak. Seçkin okullarda mı çalıştınız, kırsalda çok oluyor böyle şeyler.
Ne güzel. Bazı idareciler işte adaleti sağlamıyorAksine hep kotu okullarda calistim ama kimse bunu istemez. Hic boyle bir uygulama yapilmadi.
Bu bana abarti geldi. Nasıl mümkün olabilir ki. Örneğin dün öğrendiği zıt anlamlı kelimeyi (en basitinden uzak-yakin) hemen yarın sorunca mi unutmuş oluyorlar. Zeka problemleri mi var. Acaba öğrenmiş gibi mi görünüyorlar o anda size karşı.Bunları zaten yapıyorum yani özel eğitici oyuncaklar var onları aldım hiçte ucuz değil derste öğreniyor eve gidiyor ertesi gun gene 0
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?