Artık Saçım Kalmadı Çok Kötü Hissediyorum.. (Dr/tedavi vb önerilerinizi yazar mısınız)

Valla canım 10 yıl önce erkek tipi dökülme teşhisi konuldu banada saç mezoterapisi yaptırdım türlü türlü eczanede karışımlar kullandım dünyanın parasını harcadım ama maalesef giden saçlarım geri gelmedi 9 yıllık evlilik hayatımda bir kez saçlarımda gürleşme hissettim oda kızıma hamileyken doktorum ocean mummy diye bir balık yağı verdi içinde 12 çeşit vitamin vardı gebelikten sonra o balık yağını bıraktığım gibi dökülme başladı ve yine eski haline döndü yani dıştan tedavi yerine içten de vitaminlerle desteklemek gerekiyor bence ben bir aydır tekrar balık yağına başladım inşallah güzel sonuç görürüm
Ben de her zaman içten beslemeyi destekleyenlerdenim. Saçlarıma elimden geldiği kadar bakım uyguluyorum ama uzun ve gür olmasının sırrı ne dersiniz %80 i ek vitamin kullanmak ve ısıdan uzak durmak derim.

Ben de her zaman içten beslemeyi destekleyenlerdenim. Saçlarıma elimden geldiği kadar bakım uyguluyorum ama uzun ve gür olmasının sırrı ne dersiniz %80 i ek vitamin kullanımına ve ısıdan uzak durmak derim.
Hangi vitaminleri kullanıyorsunuz marka vs olarak? Saçların dökülmesini geçtim o kadar az ki. Psikolojik olarak zaten bu görüntü bitirdi beni.

Hangi vitaminleri kullanıyorsunuz marka vs olarak? Saçların dökülmesini geçtim o kadar az ki. Psikolojik olarak zaten bu görüntü bitirdi beni.
Bu konu beni de çok üzdü🥺 Solgar marka multivitamin ve koenzimq10 kullanıyorum ben. inanın açık renk saç kullandığım bir dönem benimkiler de mahvolmuştu ama şu an profilde gördüğünüz gibi. Sizinkiler de toparlar inşallah 🙏❤️

Benim de saçım geçen sene inanılmaz bir dökülme yaşadı. Mart ayında covid oldum haziran ayında saçım oluk oluk dökülmeye başladı. Ama görseniz böyle bir dökülme yok dersiniz çıkan saçlardan postiş yapmıştım bantla tutturup, eşim görünce donup kalmıştı. Doktora gittim durumu anlattım covid sonrası bazı kadınlarda ciddi bir saç dökülmesi oluyormuş. Ampul vitamin vs karıştırıp vermişti, şampuanın içine kırıp kullanıyordum. Daha bu yıl minik minik saçlarımın çıktığını farkettım. Ampul olayı gerçekten işe yarıyor eğer denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim.

Benım sacım seyrek ve ınce tellıydı
Ama vardı yanı gür olmasada lıseye kadar ıyıydı
Lıseden sonra dokulmeye basladı 20 lı yaslarda ve sımdı 30 kusur yasındayım yaklasık 20 yıl oldu duzelmedı
Kac doktora gıttım genelde erkek tıpı dokulme dedıler
Genetık kabul edeceksın dedıler
Tamda duzgun doktor bulamadım
Ama benım kan degerlerım herzaman dusuktur
D b12 hespı dusuk beslenme duzenım yok hamurısı cok yıyorum bunlarda etkılıdır
Ama 150 200 kılo olan ınsanların bıle oyle degıl
Sacımı bebek lastıgıyle topluyorum bır serce oarmagı bıle kalınlıkta degıl
15 senedır kuafore gıtmedım
Tup sac boyası alıyorum ıkı seferde kulanıyorum
Yarısı cok gelıyor
Ama kel degılım . Yanlar orta taraf ta sac yok
Ustte ve ensede var orta bolgede seyrek
Uyandıgımda yastık mınık saclarla dolu oluyor

Cıkıyor onda problem yok ama cıkanlar cansız be boyu uc ddort santım olunca yıne dokuluyor
Bebek sacı gıbı cok ınce hepsı dokuluyor

Gecen sene kaynak yaptırdım ama oda nekadar ınce yapsalarda saclarım gücsüz oldugu için sacımla beraber düşüyordu
Saclarım oylede gıttı ama enazından upuzun düzleştirip yada at kuyrugu yapıp gezıyordum cok guzeldı
1 ay kullanabıldım zaten yarısı ılk 10 15 gunde koptu

Benim de saçım geçen sene inanılmaz bir dökülme yaşadı. Mart ayında covid oldum haziran ayında saçım oluk oluk dökülmeye başladı. Ama görseniz böyle bir dökülme yok dersiniz çıkan saçlardan postiş yapmıştım bantla tutturup, eşim görünce donup kalmıştı. Doktora gittim durumu anlattım covid sonrası bazı kadınlarda ciddi bir saç dökülmesi oluyormuş. Ampul vitamin vs karıştırıp vermişti, şampuanın içine kırıp kullanıyordum. Daha bu yıl minik minik saçlarımın çıktığını farkettım. Ampul olayı gerçekten işe yarıyor eğer denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim.
Bepanthen+Bemiks+Evigen ampulleri mi?

Benım sacım seyrek ve ınce tellıydı
Ama vardı yanı gür olmasada lıseye kadar ıyıydı
Lıseden sonra dokulmeye basladı 20 lı yaslarda ve sımdı 30 kusur yasındayım yaklasık 20 yıl oldu duzelmedı
Kac doktora gıttım genelde erkek tıpı dokulme dedıler
Genetık kabul edeceksın dedıler
Tamda duzgun doktor bulamadım
Ama benım kan degerlerım herzaman dusuktur
D b12 hespı dusuk beslenme duzenım yok hamurısı cok yıyorum bunlarda etkılıdır
Ama 150 200 kılo olan ınsanların bıle oyle degıl
Sacımı bebek lastıgıyle topluyorum bır serce oarmagı bıle kalınlıkta degıl
15 senedır kuafore gıtmedım
Tup sac boyası alıyorum ıkı seferde kulanıyorum
Yarısı cok gelıyor
Ama kel degılım . Yanlar orta taraf ta sac yok
Ustte ve ensede var orta bolgede seyrek
Uyandıgımda yastık mınık saclarla dolu oluyor

Cıkıyor onda problem yok ama cıkanlar cansız be boyu uc ddort santım olunca yıne dokuluyor
Bebek sacı gıbı cok ınce hepsı dokuluyor

Gecen sene kaynak yaptırdım ama oda nekadar ınce yapsalarda saclarım gücsüz oldugu için sacımla beraber düşüyordu
Saclarım oylede gıttı ama enazından upuzun düzleştirip yada at kuyrugu yapıp gezıyordum cok guzeldı
1 ay kullanabıldım zaten yarısı ılk 10 15 gunde koptu
Minoksidil veya başka bir ilaç kullandınız mı?

Yani tahlillerde bir sorun çıkmadı. Başka yapmam gereken bir şey var mı bilmiyorum..

Evet tahlillerde sorun yok..

Sizde de erkek tipi dökülme mi vardı?

Erkek tipi genetik dökülme mi doktora gittiniz mi?

Evet saç ekimi işe yaramıyormuş kadınlarda doktorum öyle demişti bana da. Mezoterapi denedim konuda dediğim gibi sadece parlaklığa ve nispeten daha canlı görünmesine sebep oldu fakat dökülme çok fazla ve açılmalar çok fazla. Azıcık bir saçım kaldı yani toplayınca bile toplanmıyor ki doğru düzgün :KK43:
Yani Troid değerleriniz normal aralıklardaysa sorun Troid kaynaklı değil. Saçlarınızın çok hassas olduğu bu dönemde burada verilen tavsiyeleri uygulamanız nasıl bir sonuç ortaya çıkarır bilmiyorum. Bana tehlikeli geldi. Durum ya değerlerle ya da psikolojik temelli. Verilen tavsiyelere harcayacağınız parayı ya iyi bir hastanede tarama yaptırarak ya da bir psikoloğa giderek kullanın. Naçizane tavsiyem budur. Saçınız çok hassas umutla deneyip elde olan saçlarıızı da yorabilirsiniz

Yani tahlillerde bir sorun çıkmadı. Başka yapmam gereken bir şey var mı bilmiyorum..

Evet tahlillerde sorun yok..

Sizde de erkek tipi dökülme mi vardı?

Erkek tipi genetik dökülme mi doktora gittiniz mi?

Evet saç ekimi işe yaramıyormuş kadınlarda doktorum öyle demişti bana da. Mezoterapi denedim konuda dediğim gibi sadece parlaklığa ve nispeten daha canlı görünmesine sebep oldu fakat dökülme çok fazla ve açılmalar çok fazla. Azıcık bir saçım kaldı yani toplayınca bile toplanmıyor ki doğru düzgün :KK43:
Baya baya dökülüyor saçlarım çok uzundu kısacık kestirdim ama yine dökülüyor doktora gitmedim hatta bir taraf hiç saç yoktu saç kıran olmuşdu seyreklesti saçlarım yakında kalmicak hangi sampuani kullaniyosun

Yani Troid değerleriniz normal aralıklardaysa sorun Troid kaynaklı değil. Saçlarınızın çok hassas olduğu bu dönemde burada verilen tavsiyeleri uygulamanız nasıl bir sonuç ortaya çıkarır bilmiyorum. Bana tehlikeli geldi. Durum ya değerlerle ya da psikolojik temelli. Verilen tavsiyelere harcayacağınız parayı ya iyi bir hastanede tarama yaptırarak ya da bir psikoloğa giderek kullanın. Naçizane tavsiyem budur. Saçınız çok hassas umutla deneyip elde olan saçlarıızı da yorabilirsiniz
Durum ilk etapta psikolojik değil. Genetik tipi dökülme dendi ama saçlarımın bu kadar azalması evet psikolojimi artık çok fazla etkiledi. Önerdiğiniz iyi bir doktor var mı saç alanında?

Baya baya dökülüyor saçlarım çok uzundu kısacık kestirdim ama yine dökülüyor doktora gitmedim hatta bir taraf hiç saç yoktu saç kıran olmuşdu seyreklesti saçlarım yakında kalmicak hangi sampuani kullaniyosun
Doktora gitseniz değerlerle alakalı ise daha basit bir tedavi ile durum düzelebilir. Ben trichos shampoo kullanıyorum.

Benim saçım egzemadan kaynaklı dokuluyor olabilor mi? Mesela saçım bir, iki gün yikamim kökleri sızlamaya başlıyor aralarda..Saç diplerimde sızlama oluyor..Kepek olsa da eskisi gibi değil.Kaşinti başlarda vardi.Simdi o da yok hiç..Dökülme ise tam gaz devam ediyor..
Egzama dökülme yapıyor diye biliyorum eşimin de dökülüyordu çok fazla iki farklı şampuan kullandı ilkinden fayda görmedi ikincisinden fayda gördü ama tabii önce stresten uzak durmanız lazım strese girince tekrar çıkıyor ama dökülme olmuyor

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Prof.Dr. Server Serdaroğlu saç konusunda Türkiye’de bir numaralı doktordur. Kendisi Cerrahpaşa tıp fakültesinin dermatolojinin ana bilim dalı başkanı ancak hastalarına kadıköydeki muayenesinde bakıyor. Şimdiden randevu alın keza zaten çok sıra oluyor.

Özellikle mevsim değişiklikleri etkiliyor. Dönemsel dökülüyormuş ama yerine yeniler geliyor. Saçın bir ömrü var çünkü. 5 yıl kadar vs. diye mevsimsel yaşayabiliyorum.
Birtakım çaylar yapıyorum biberiye ve hatmi çiçeklerinden su yapıyorum. Düzenli masaj kafa derisine.
Vitamin degerlerinden herşeye kadar baktırmak gerekir kullanılan ilaçlarında yan etkilerindendir ilaç kullanan varsa onlara da bakmalı.
Birde doğal kili suya bırakıp kil dibe inince o su ile yıkamak sanırım Osmanlı sarayında kadınlar yapıyormuş. Doğal mineral ihtiyacını karşılamak üzeredir belki de.Kemik iliği de kullanan var.
Birde işin profesyonel uzmanları tarafından takip edilmesi lazım ciddi şekilde dökülme yaşayanlar adına genetikle de alakası var. Şifalar diliyorum.

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Sanırım stresli dönemlerden geçtiniz veya geçiyorsunuz, arada yazdıklarınıza denk geliyordum;ama unutmayın ki size sadece siz lâzımsınız, hiçkimseye saçınızın tek teli kadar kıymet vermeyin.

Saçlar benim en hassas noktam, adeta en büyük zaafım. Benim de saçımın avuç avuç, tomarla döküldüğü zamanlar oldu. Genetik olarak gür sağlıklı ve bakımlı saçlarda bile bu olabiliyor, dönemsel saç dökülmeleri çok normal.

İlk olarak market şampuanlarını bırakmanız isabet olmuş. Su kuraklığı çektiğimiz şu günlerde barajların dibi kaldığı için o çamurumsu suya klor basıyorlar. Bu bizim saçlarımızı mahvediyor. İlk olarak kireç önleyici bir duş başlığı edinin ben Joy Swan kullanıyorum. Almanya’dan döndüm ve saçlarım klorlu su yüzünden aşırı bir dökülme yaşadı. Ben de Doa Kozmetik’in bu yüzden üzerinde çalıştığı ve geliştirdiği Molecules şampuanlarından ve saç toniğinden kullandım. Bıçak gibi kesildi. Saç tiplerine tonik gibi uygulanan birden kesen diğer sevdiğim ürünse Urban Care Biotin Caffeine tonik spreydir.

Kışları yağ bakımı olarak Dax Supergro kullanırım, mucizevi bir yağdır. Bir sürü bebek saçı çıkarır, saçı en sağlıklı şekilde uzatır. Saç uzarken boylara bakım önemlidir, boylara organik soğuk pres hindistan cevizi yağını haftada bir maske yaparım.

Ek olarak prp, saç mezoterapisi uygulatabilirsiniz. Uzun vadede faydasını görürsünüz.

Saç tarağı olarak lütfen acilen bir Tangle Teezer ve muadilini edininiz. Saçınızı tararken yolmaz ve yıpratmaz. Şimşir taraklar da çok sağlıklı.

Beslenmenize ve su tüketiminize lütfen dikkat edin. Saçınızı çok sıcak bir fönle kurutmayın, iyonizer soğuk hava akımıyla kurutun.

Bu tavsiyelerimden fayda gören arkadaşlarım oldu bu forumda, dilerim size de iyi gelir. Çok geçmiş olsun, canınızı sıkmayın, her şeyi geçici bu dünyada. Hiçbir şey hiçkimse saçınızın teli etmez.

Suyun etkilediğini bende düşünüyorum valla bayan keratin diye lakabım vardı saç konusunda 3 kişi fön çekmeye çalışır falan 🪬bende bile oldu dökülme 🥺🤣 valla biz kadınlar için büyük sorun halini alıyor yıkamak istemiyorsun mesela.
Biraz rahatladım sen normal deyince detaylı güzel açıklama olmuş. 🫶

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Prof.Dr. Server Serdaroğlu saç konusunda Türkiye’de bir numaralı doktordur. Kendisi Cerrahpaşa tıp fakültesinin dermatolojinin ana bilim dalı başkanı ancak hastalarına kadıköydeki muayenesinde bakıyor. Şimdiden randevu alın keza zaten çok sıra oluyor.
Merhaba, siz kendisine muayene oldunuz mu?

Özellikle mevsim değişiklikleri etkiliyor. Dönemsel dökülüyormuş ama yerine yeniler geliyor. Saçın bir ömrü var çünkü. 5 yıl kadar vs. diye mevsimsel yaşayabiliyorum.
Birtakım çaylar yapıyorum biberiye ve hatmi çiçeklerinden su yapıyorum. Düzenli masaj kafa derisine.
Vitamin degerlerinden herşeye kadar baktırmak gerekir kullanılan ilaçlarında yan etkilerindendir ilaç kullanan varsa onlara da bakmalı.
Birde doğal kili suya bırakıp kil dibe inince o su ile yıkamak sanırım Osmanlı sarayında kadınlar yapıyormuş. Doğal mineral ihtiyacını karşılamak üzeredir belki de.Kemik iliği de kullanan var.
Birde işin profesyonel uzmanları tarafından takip edilmesi lazım ciddi şekilde dökülme yaşayanlar adına genetikle de alakası var. Şifalar diliyorum.
Kemik iliğini nasıl kullanacağız? Doğal kili nereden temin edebilirim onu da deneyeyim. Önerdiğiniz alanında iyi bir uzman var mı?

Kemik iliğini nasıl kullanacağız? Doğal kili nereden temin edebilirim onu da deneyeyim. Önerdiğiniz alanında iyi bir uzman var mı?

Kemik iliği denemedim üşeniyorum yapanlar ise çok etkisini hissetmişler. Yüksek oranda kolajen var saçın zaten ana besinlerinden biri. Gençlik iksiri.
Sığır iliği kullanılıyo kemik kaynatılınca içinden çıkarıyorlar iliği homojen sıvı hale getirip içine lavanta yağı koyan da var Hindistan cevizi yağı da yada sade şekilde saça sürülüyor. İçen kişiler de var elbette. Birde hazır olanlar da satılıyo kemik iliği maskesi.
Kil ben aktardan alıyorum doğal istiyorum umarım doğaldır yani öyle diyor 😂 Uzman Dr gitmediğim için bilmiyorum. Umarım en kısa süre de düzelirsin.

X