Artık Saçım Kalmadı Çok Kötü Hissediyorum.. (Dr/tedavi vb önerilerinizi yazar mısınız)

Erkek tipi bi sac dökülmesi yaşamadım ama son zamanlarda benim de bayağı saçım dökülmeye başlamıştı.Butun vitaminlerimin tam olmasına rağmen.Ben de bian kel kalicam diye korkmadim degil.Doktorumun tavsiyesiyle E vitaminine başladım ve dökülme durdu.Doktora danışarak bir de E vitamini dene istersen.
Hangi e vitamini önermişti doktorunuz?
Selam hamilelik sonrası avuç avuç saçım dökülüyordu ve boyadan alerji olmuştu çok kaşınıyordu kına yaktım ve çok az dökülüyor şimdi kaşıntı bitti
Essence natural hayat diye bir kına seti var istediğiniz renge boyayın ve deneyin derim
Bunu yaparsam saçıma daha çok zarar veririm sanki. Saçımı bırakın boyamayı fön makinesi ile bile kurutamıyorum korkudan. İnanılmaz şekilde yıpranmış ve azalmış boyayı nasıl yapabilirim ki :/
Saçlarını kestir daha gür görünür birde şampuanının içine çam terebentin dök yeni saç cikartiyor birsey olmaz merak etmeyin stres yaparsan daha çok dökülür
Saçlarımı kısacık kestirdim ama fayda etmedi maalesef. Stres yapmamak elde değil ki..
Disinizde curuk varmi o da saç dokulmesi yapiyor
Hayır, yok..
Stres yapma inan stres daha çok döküyo saçı. Dustayken yada çıkınca saçına masaj yap iyi geliyo. Benim de tiroit hastalığimdan seyrelmisti tepe kısmım. Eskiye göre Şuan daha iyi diyebilirim. 1 senedir Urban carein sac spreyini kullanıyorum . Dökülme karşıtı olan. .Onunda etkisi olduğunu düşünüyorum.
Masajı uzun süredir yapıyorum ben de evet.. Stres kısmını başaramıyorum ben. Çok ciddi biçimde saç kaybı varken, aynaya baktığımda o görüntüyü görünce moralim bozuluyor. Avuç avuç dökülürken, saçım azıcık kalmışken nasıl stres yapmayayım onu da bilmiyorum.. :/

Ya bir de genetik olarak dokulmenin birçok sebebi varmış.Erkek tipi dökülmenin? Sebepsiz saçın dökülmüyordur bence.Altta yatan bir sorun var muhakkak.. Keza benim de öyle..😔😔

Canim saçın her bölgesinden mi dökülmeler oluyor yoksa belli bir yerinden mi? 😔 Benim yanlardan ve tepelerden çok seyreldi ya
Her bölgesinden. Yanlarda zaten azıcık saçım kaldı çok seyrek, tepe bölgesinde çok açıklık var. Sizinki genetik tipi değilse vitamin ve bağışıklığı düzeltince çözülecek bir sorun, o saçlar da geri gelir.

Teşekkür ederim. Evet tahliller temiz, saçı tetikleyecek başka sorun bulunamıyor. Dökülenlerin yerine yenisi de çıkmıyor galiba çıksa bu kadar az kalmazdı sanırım :KK43: Herhangi bir ilaç vs kullanıyor musunuz peki ya da önerebileceğiniz bir doktor var mı?

Bu tarz şeyleri doktor önermediği için kullanmadım hiç. Saçım kötü bir durumda olduğu için cesaret edip de yapmadım daha da kötü olursa diye..

Alopexyt ve trichos lotion kullanıyorum. Alopexyt %5 minoksidil. Çok uzun zamandan beri kullanıyorum ama saçlarım çok azaldı.

Dökülme için doktora gitmiş miydiniz, doktor önerisi ile mi başladınız?
Hayır dr önerisiyle başlamadım ama bu kadar hızlı etki ettiğine şaşırdım çünkü ilk haftadan dökülmem baya durmuştu,

therewillbeaday therewillbeaday yurtdisindayim ben Hollanda dan aldığım bi E vitamini kullanıyorum.Gunde 3 tane içiyorum doktor tavsiyesi ile.Doktora danışıp alabilirsin.Normalde benim de hiçbir vitaminim eksik degildi.Ama gittigim doktor E vitamini ve cinko takviyesi önerdi ve öyle durdu dokulme

Her bölgesinden. Yanlarda zaten azıcık saçım kaldı çok seyrek, tepe bölgesinde çok açıklık var. Sizinki genetik tipi değilse vitamin ve bağışıklığı düzeltince çözülecek bir sorun, o saçlar da geri gelir.
Normal bir dökülme gibi durmuyor.Bilemiyorim canim..Benim bağışıklık sistemim zayıflamış bence.Bağışıklık sistemin saç köklerini öldüriyor gibi geliyor bana..alopesi hastalığında yani bu genetik dökülmede de öyle oluyor diye biliyorum.Ayak tirnagimda da lekeler var saçımla bağlantılı bence..Bu sac kiranda da oluyromus tırnaktaki sorunla birlikte..Olabiliyormuş. Ayy bilmiyorum doktora gidicem zaten ama böyle olmasından korkuyorum.Psikolojim bozuldu benim de.Esko saçlarıma bakiyirum..Geçen seneyle bu zaman arasında resmen büyük fark var kardeşim.Hafif çekiyorum saçımı bir sürü sac geliyor elime ya..Üstelik gelirken öyle bir acıma hiç yok.Hani kökten kopar sizi olur ya hiç yok çünkü kök öldüğu için geliyor öyle rahat bir şekilde..

Vitamin değerlerinde sorun çıkmadı, b12 referans aralığında. D vitamini için, folik asit için takviye kullanıyorum ama bu ay bırakacağım referans aralığındaysa. Bu vitaminleri eksiklik olmasa da kullandı mı anneniz? Dediğiniz siteye bakacağım teşekkür ederimm..

Hangisini aldınız? Alopexyt minoksidil ve trichos lotion kullanıyorum ben de.

Gürleşmeyi geçtim o kadar az saçım kaldı ki toplayamıyorum bile. Mezoterapi ben de yaptırdım ama dökülme açısından etkisini göremedim. Dediğiniz balık yağına bir bakayım.

Keşke vitamin eksikliğine bağlı olsaydı fakat konuda yazdığım gibi vitamin değerleri veya hormon değerlerinden kaynaklı bir sorun değil :KK43:

Alpoexyt ve trichos lotion kullanıyorum çok uzun süreden beri. Ama artık ne dökülmeler duruyor ne de saçım toparlanabildi. Çaresini ben bulamadım. Saçım neredeyse hiç kalmadı ki artık toplayamıyorum bile. Başka ciddi sağlık sorunları da yaşadım ama saç direkt psikolojik olarak etkiliyor beni. Hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim ya. :KK43:
Minoxil forte %5 lik sprey aldım bir de perfectil aldım

Merhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğim :KK43: Şu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.

Başka rahatsızlıklarım olmasına rağmen şu an kafama taktigim tek şey bu. Psikolojimi, tüm hayatımı etkiliyor aynaya bakmak istemiyorum artık.
Benzer durumu yaşayıp işe yarar bir yöntem/tedavi bilen veya doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?

Edit: Özellikle doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?
Ay benimde bi ara öyle oldu bebek lastikleriyle topluyordum saçımı. En büyük sebebi stres. Ben aralıksız bir buçuk iki sene haftada bir gün badem yağı bir günde öam terebentini yağı sürüp bir gece bekletip ertesi gün yıkadım. ( bunu hemen deneyeceksen sadece yarım saat bekle) dermoroller kullandım. Saç bakımımı her bıraktığımda eskisi gibi dökülüp bir kaç ayda yarıya iniyor gürlüğü. Düğünümden sonra aşırı bir dökülme yaşadım ve kelleşme başlamıştı. Doktorum schüssler tuzlarını önerdi demirin düşmüş dedi 90 gün demir ilacı kullandım ama düzelme olmadı bende balık yağından biotinlere kadar herşeyin benim için en uygun olanını araştırıp düzenli bir şekilde kullandım. Sabahalrı kahvaltıdna sonra pekmez içtim. Çeşitli takviyeler le birlikt etam bir buçuk seneyi devirdim bununla birlikte kendi şampuanını keşfetmelisin. Ve stres yapma bir an önce sçaların çıkmasını bekleme kendine bir takvim olultur altı ay sonra diplerind ekısa saçları göreceksin bir sene sonra ense hizanın daha gür saçlarla dolu oldugunu farkedeceksindir. Prp diy ebişey duydum onuda yaptırmayı dene istersen

Amla yağının kokusunu evet pek kimse beğenmiyor ama hacı esansı gibi kokuyor lağım gibi kokması çok acayip gerçekten

Her şey herkeste işe yaramıyor mesela lavantadan birçok kişi memnun o da bende işe yaramamıştı soğan suyu bende denedim çok iyiydi benim de sorunum istikrar sağlayamamak sanırım ben böyle ilk kullanımda saç fışkırtan bir şey istiyorum:KK23:
Başlayacağınız kürden fayda görürsünüz inşallah.

Araya bi tarif de ben sıkıştırayım😁 Banyodan sonra saçınızın fazla nemini aldıktan sonra köklerine susam yağıyla masaj yapmak saçları güçlendiriyor
😁😁İnşallah. Canım bir ara denicem bakalım

Vitamin değerlerinde sorun çıkmadı, b12 referans aralığında. D vitamini için, folik asit için takviye kullanıyorum ama bu ay bırakacağım referans aralığındaysa. Bu vitaminleri eksiklik olmasa da kullandı mı anneniz? Dediğiniz siteye bakacağım teşekkür ederimm..

Hangisini aldınız? Alopexyt minoksidil ve trichos lotion kullanıyorum ben de.

Gürleşmeyi geçtim o kadar az saçım kaldı ki toplayamıyorum bile. Mezoterapi ben de yaptırdım ama dökülme açısından etkisini göremedim. Dediğiniz balık yağına bir bakayım.

Keşke vitamin eksikliğine bağlı olsaydı fakat konuda yazdığım gibi vitamin değerleri veya hormon değerlerinden kaynaklı bir sorun değil :KK43:

Alpoexyt ve trichos lotion kullanıyorum çok uzun süreden beri. Ama artık ne dökülmeler duruyor ne de saçım toparlanabildi. Çaresini ben bulamadım. Saçım neredeyse hiç kalmadı ki artık toplayamıyorum bile. Başka ciddi sağlık sorunları da yaşadım ama saç direkt psikolojik olarak etkiliyor beni. Hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim ya. :KK43:
Biz ideal yükseltiye gelince ara verdik ama vitamin almaya devam ettik arada sıkıntı olmadığı için mesela iki günse biri düşürdük ve diğer magnezyum a vitamini falan bunlarda önemli özellikle saç için magnezyum

Ben bazı şeylerin içten geldiğine inanıyorum. Özellikle psikoloji çok etkiliyor. Herhangi bir Sorununuz varsa bir psikiyatriste gidin derim... Cilt üstü uygulamalar çok Bi işe yaramıyor. Eşimde de egzama var. Psikolojik eminim...

Benim saçım eskiden çok azdı. Herkes anneme laf eder bakamıyorsun derdi. Taki ostrocare diye vitamin takviyesi kullanana kadar devam etti. Aslında vitaminlere sorun çıkmıyordu ama o baya iyi geldi. Ayak kramplarım saç sağlığım, adet döngüsü baya düzeldi... Doktora danışın kullanmadan...

Magnezyum, d vit, çinko, kalsiyum içeriyor...

Merhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğim :KK43: Şu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.

Başka rahatsızlıklarım olmasına rağmen şu an kafama taktigim tek şey bu. Psikolojimi, tüm hayatımı etkiliyor aynaya bakmak istemiyorum artık.
Benzer durumu yaşayıp işe yarar bir yöntem/tedavi bilen veya doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?

Edit: Özellikle doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?
Ayy çok geçmiş olsun ya
Senin durumun genetik ise biraz sıkıntı ya saç dökülmesi ile ilgili bitkisel olarak biberiye duymuştum dökülmesini engelliyormuş
Ama onun dışında selenyum,çinko ve magnezyum değerlerine baktırdın mı onlar da saç dökülmesini etkiliyor

Ay benimde bi ara öyle oldu bebek lastikleriyle topluyordum saçımı. En büyük sebebi stres. Ben aralıksız bir buçuk iki sene haftada bir gün badem yağı bir günde öam terebentini yağı sürüp bir gece bekletip ertesi gün yıkadım. ( bunu hemen deneyeceksen sadece yarım saat bekle) dermoroller kullandım. Saç bakımımı her bıraktığımda eskisi gibi dökülüp bir kaç ayda yarıya iniyor gürlüğü. Düğünümden sonra aşırı bir dökülme yaşadım ve kelleşme başlamıştı. Doktorum schüssler tuzlarını önerdi demirin düşmüş dedi 90 gün demir ilacı kullandım ama düzelme olmadı bende balık yağından biotinlere kadar herşeyin benim için en uygun olanını araştırıp düzenli bir şekilde kullandım. Sabahalrı kahvaltıdna sonra pekmez içtim. Çeşitli takviyeler le birlikt etam bir buçuk seneyi devirdim bununla birlikte kendi şampuanını keşfetmelisin. Ve stres yapma bir an önce sçaların çıkmasını bekleme kendine bir takvim olultur altı ay sonra diplerind ekısa saçları göreceksin bir sene sonra ense hizanın daha gür saçlarla dolu oldugunu farkedeceksindir. Prp diy ebişey duydum onuda yaptırmayı dene istersen
mezoterapi yaptırdım ama dökülmeye veya yeni saç oluşumuna etkisi olmadı. Schüssler tuzlarını ilk kez duydum.
Ben bazı şeylerin içten geldiğine inanıyorum. Özellikle psikoloji çok etkiliyor. Herhangi bir Sorununuz varsa bir psikiyatriste gidin derim... Cilt üstü uygulamalar çok Bi işe yaramıyor. Eşimde de egzama var. Psikolojik eminim...

Benim saçım eskiden çok azdı. Herkes anneme laf eder bakamıyorsun derdi. Taki ostrocare diye vitamin takviyesi kullanana kadar devam etti. Aslında vitaminlere sorun çıkmıyordu ama o baya iyi geldi. Ayak kramplarım saç sağlığım, adet döngüsü baya düzeldi... Doktora danışın kullanmadan...

Magnezyum, d vit, çinko, kalsiyum içeriyor...
Kadın olup da bu yaşlarda saçı bu kadar azalan ve bunu dert etmeyecek, psikoloiyi sağlam tutcak varsa helal olsun. Zaten saçım bu durumda olduğu için bu kadar psikolojim etkilendi.
Ayy çok geçmiş olsun ya
Senin durumun genetik ise biraz sıkıntı ya saç dökülmesi ile ilgili bitkisel olarak biberiye duymuştum dökülmesini engelliyormuş
Ama onun dışında selenyum,çinko ve magnezyum değerlerine baktırdın mı onlar da saç dökülmesini etkiliyor
Değerler normal..

mezoterapi yaptırdım ama dökülmeye veya yeni saç oluşumuna etkisi olmadı. Schüssler tuzlarını ilk kez duydum.

Kadın olup da bu yaşlarda saçı bu kadar azalan ve bunu dert etmeyecek, psikoloiyi sağlam tutcak varsa helal olsun. Zaten saçım bu durumda olduğu için bu kadar psikolojim etkilendi.

Değerler normal..
Öyle demek istemedim aslında. Saçınızı dökülecek kadar üzüldünüz mü? Tramva yaşadınız mı Bunalım depresyon gibi psikolojik sorunlardan sonra olmuş olabilir mi?

X