Artık Saçım Kalmadı Çok Kötü Hissediyorum.. (Dr/tedavi vb önerilerinizi yazar mısınız)

instgramda erkek kardeşimin ürünlerini kulladıgı eskiden kel olan hatta yapıştırmalı peruk bile kullanan kardeşim artık kel değil bayaa saçı vardı gördüğümde hatta 1,5 ay gibi kısa bir zamanda şimdi sırım saçlı biri olmuştur kesin

burdan paylaşmam belkşi yasak olabilir öğrenmek isterseniz özelden yazın size merkezin adınız yazayım

Bence acilen doktora gidin belki bir vitamin mineral vs eksikliğidir? Dışarıdan ne sürseniz faydasız. Mutlaka biotin gibi takviyeler alın. Umarım düzelir
Onlarda bir eksiklik yokmuş. Biotin de kullanıyorum fayda etmiyor.
Cok geçmiş olsun.ayni durumdan bende geçtim.saclari çok olan biriydim biranda saçlarım çok döküldü inanılmaz azalmıştı.beninde psikolojim bozulmuştu. Sonra dahiliyiden hematoloji bölümüne yönlendirildim.kansizlik varmış çok dusukmus yani. 1.5 sene aralıksız demir hapı kullandım ve kafam icin minoxil kullandirdi doktor.saclarim aşırı çoğaldı öyle boyle degil. Kapkalin gur saclarim oldu.uzun zaman o şekilde gitti. Hamile kalınca minoxili biraktirdi doktor. Doğumdan sonra aşırı dökülme oldu ama normalmiş geri çıktı onlarda sonra. Şuan son dönemlerde yine dokulmem var yine kansız çıktım. Ilac kullanıyorum. Bakalım geçecek mi
Hangi minoxili kullaniyorsunuz? Onu kullanmama rağmen işe yaramadı.
Merhaba benimde yazın çok saçım döküldü. Kan tahlillerim normaldi. Cerrahpaşa fakültesi Prof. Dr. Burhan Engin'e muayene oldum. Bana andovium sprey ve Byopecia Multiplex taplet verdi 4 aydır kullanıyorum. Benim saç dökülmem durdu. Tavsiye ederim
Dökülme için peki bir sebep söyledi mi, genetik tipi dökülme mi sizinki de?

Diğer yorum yazan arkadaşlara da teşekkür ederim birkaç saate bakıp yanıtlarım.
Günden güne dökülme artıyor maalesef, çok kötü hissediyorum :KK43:
Aynen benim de..😔😔 Döküldukce daha çok morelim bozuluyor ve saçıma etki ediyor.Bu neydi de çıktı başıma anlamadım.Saçina surekli kimyasal işlemler uygulayanlar, kuaförden çıkmayanlar saçları yerinde duruyor.Ben kesime bile gitmezdim doğru düzgün kuaföre.İnanilir gibi değil cidden.Sulalemde seyrek saçlı kadın bile yok.Rahmetlo annemin bile saçları benim sanki saçımdan daha da gördü.

Öncelikle kan tahlili. Demir, tiroid, çinko ekskliği var mı? Bunlar çözülmeli.Bunun yanı sıra yaşınız 30-35 i geçtiyse kollajen kullanmaya başlayın. Aşağıya da saç dökülmeleri için bir kür yazıcam. Umarım faydası olur.
*3 tatlı kaşığı biberiye
*10 tane karanfil
*1,5 su bardağı su
*5 damla çam terebentin
Çam terebentin harici hepsini bir kapta 2-3 dk kaynatın (fazla değil ama dk tutun. Kaynamaya başlayınca 2-3dk geçince kapatın) 5 damla çam terebentin ekleyin. sprey şişesine koyun. Her gün saç diplerine fıslatın.
Şifa olsun

Konu sahibinin dikkatine.
Özellikle hamileliğimin 5.ayına kadar çok yoğun saç dökülmesi sorunu yaşadım.erkek tipi dediğimiz alın kısmının açılması sorunum oldu.özelde bı doktor bana regenesis Max diye bı vitamin mineral takviyesi verdi.ama ben bunun saç dökülmesi ile ilgili olabileceğini düsünmedim.kullanmaya başlayalı 10 gün olduktan sonra birden bıçak gibi kesildi dökülme.banyodan çıkıp ıslak tararken normalde bir top saç dökülürdü.ev saçtan geçilmezdi.bigün bı baktım ki 1 tane bile saç yok havluda.evde yerlerde hiç saç yok.
Eşim de farketti.ilerleyen aylarda alın kısmımın dolduğunu farkettim.saçlarım kalınlaştı gürlesti.neyden oluyor bu diye araştirdim.meğerse içinde çinko demir B grubu vitaminleri varmış.
O kadar yıl kullanmadığım marka şampuan kalmamiştı.çam terbentin yağı, zeytinyağı,badem yağı,sarımsak denemediğim kalmamıştı.
O takviyeyi kullandıktan sonra piyasadaki en ucuz şampuanları kullandım.dökülme olmadı.anladım ki şampuanlar hikâye.
Almanızı bir denemenizi tavsiye ederim.10 gün içinde etkisini göreceksiniz.

Merhaba benimde 25 yaşımda saçlarım dökülmeye başladı ailede iki amcam dışında kellik yok. Diğer aile bireylerinin maşallahı var. Doktor direk genetik diye yapıştırdı etiketi çünkü bir şey bulamadı. Ancak ben bunu bir süre doğum kontrol hapı kullanmama bağladım. Çünkü ilacı bıraktıktan sonra saçlarım oluk oluk dökülmeye başladı. Kanserim herhalde diyordum. Mezoterapi yaptırdım. Saç çizgim yerine geldi ancak tepelerdeki seyrelme düzelmedi. Doktorum bana şunu demişti. Hiçbir şampuan saç dökülmesine etki etmez. Saç derisine girmesi için saatlerce kafanda tutman gerek. O kadar çok şampuan kullandım ki her marka sprey hiçbiri fayda vermedi. Yıllardır revox kullanıyorum çok da memnunum. Bir de saçlarımı düşünmeyi aynada kendimi incelemeyi bırakıp kafam rahatlayınca saçlarımda düzeldi ancak eski gürlüğüne asla kavuşmadı. O yüzden stres yaptıkça daha da zayıflıyor saçlar. Ben bu dökülmeyi hamileliğe kadar yaşadım 5-6 yıl🙃.

Merhaba,her taraf dökülüyor deseydiniz stres vs çok faktörlü bir durumdu. Şimdi kadında erkek tipi dökülme ve tepe açılması gerçekten sıkıntı. Aynısını annem yaşadı çok iyi bilinen bir doktora gitmemize rağmen yanlış tanı koydu prp,mezoterapi dolandık durduk. En son anneme saç ektirmeyi önerdi. En son 2.bir doktorun görmesini istedim ve tekrar bir doktor araştırması yaptım. Ne oldu biliyor musunuz.. 2.doktorumuz saç kıran olabileceğini söyledi ve saç kıran tedavisi başlandı. Annemin o bölgede yoğun olmak üzere saçları yeniden çıktı. Yani tanı teşhis ve tedavi her şey baştan aşağı yanlıştı nitekim psikolojikmen de çökmüştü,sürekli kapatmaya çalışıyordu o bölgeyi.. Eğer böyle bir durumda saç ektirilmiş olsaydı yeni saçlar ya hiç çıkmayacaktı ya da tekrar dökülecekti. Demem o ki erkek tipi dökülme kadında nadirdir,genelde altta yatan bir faktör vardır ve araştırılmalı. Ondan sonraki adımlar da doktor ile planlanmalı..

Merhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğim :KK43: Şu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.

Başka rahatsızlıklarım olmasına rağmen şu an kafama taktigim tek şey bu. Psikolojimi, tüm hayatımı etkiliyor aynaya bakmak istemiyorum artık.
Benzer durumu yaşayıp işe yarar bir yöntem/tedavi bilen veya doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?

Edit: Özellikle doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?
Bence avokado yemek saça çok iyi geliyor. Minik kızımın kendinden büyüklerden çok saçı var. Eşimin de son zamanlarda sıklaştı, güçlendi saçları. Marketten avokado yağı alıp salatanıza, yumurtanıza falan koyabilirsiniz. Çok nötr bir tadı var zaten.

Eski saçlarımı bir görseydin..Aradaki farka bakıp sen bile ağlardın.Saclarim canlı, ne yagli ne kuru..Parlak, aşırı sıktı.Ben 35 yaşına giricem 2 ay sonra.Bu yaşıma kadar saçlar hiç dokulmedi.Son 2 senedir bu hal aldı.Asiri stres yaşadım.Sacimdan kepek cikti koca koca.Ben umursamadı.Kizarmaya, puturlesmeye başladı.En başta aşırı kasiniyordu.Kasinma durdu.Yerine dökülme geçti.Ben böyle bir şey görmedim kökler ölüyor bence.Doktora gidemedim çok pata istedi özele.. Devlete rendevu alayim dedim o da çıkmıyor ne var bu cildiye bölümünde anlamadim ben.1 senedir hiçbir yerde bulamıyorum boş yer..
Eşimde böyle kabuklanma vardı vichy dercos iyi geldi. İki yıldır onu kullanıyor olmuyor. Vichyi bıraktığı zaman yine kabuk/kapak oluyor.

Merhaba,her taraf dökülüyor deseydiniz stres vs çok faktörlü bir durumdu. Şimdi kadında erkek tipi dökülme ve tepe açılması gerçekten sıkıntı. Aynısını annem yaşadı çok iyi bilinen bir doktora gitmemize rağmen yanlış tanı koydu prp,mezoterapi dolandık durduk. En son anneme saç ektirmeyi önerdi. En son 2.bir doktorun görmesini istedim ve tekrar bir doktor araştırması yaptım. Ne oldu biliyor musunuz.. 2.doktorumuz saç kıran olabileceğini söyledi ve saç kıran tedavisi başlandı. Annemin o bölgede yoğun olmak üzere saçları yeniden çıktı. Yani tanı teşhis ve tedavi her şey baştan aşağı yanlıştı nitekim psikolojikmen de çökmüştü,sürekli kapatmaya çalışıyordu o bölgeyi.. Eğer böyle bir durumda saç ektirilmiş olsaydı yeni saçlar ya hiç çıkmayacaktı ya da tekrar dökülecekti. Demem o ki erkek tipi dökülme kadında nadirdir,genelde altta yatan bir faktör vardır ve araştırılmalı. Ondan sonraki adımlar da doktor ile planlanmalı..
Merhaba. İlk gittiginiz doktorun ve doğru teşhisi koyan doktorun ismini özelden yazabilir misiniz rica etsem?
Size ve diğer yorum yazan arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Hepsini okudum fakat girip tek tek yanıtlamak istesem de bir süredir yapamadım. Artık saçlarım çok inceldi, dökülen saçlara baktığımda tüy şeklinde neredeyse incecik. :KK43:

Konu sahibinin dikkatine.
Özellikle hamileliğimin 5.ayına kadar çok yoğun saç dökülmesi sorunu yaşadım.erkek tipi dediğimiz alın kısmının açılması sorunum oldu.özelde bı doktor bana regenesis Max diye bı vitamin mineral takviyesi verdi.ama ben bunun saç dökülmesi ile ilgili olabileceğini düsünmedim.kullanmaya başlayalı 10 gün olduktan sonra birden bıçak gibi kesildi dökülme.banyodan çıkıp ıslak tararken normalde bir top saç dökülürdü.ev saçtan geçilmezdi.bigün bı baktım ki 1 tane bile saç yok havluda.evde yerlerde hiç saç yok.
Eşim de farketti.ilerleyen aylarda alın kısmımın dolduğunu farkettim.saçlarım kalınlaştı gürlesti.neyden oluyor bu diye araştirdim.meğerse içinde çinko demir B grubu vitaminleri varmış.
O kadar yıl kullanmadığım marka şampuan kalmamiştı.çam terbentin yağı, zeytinyağı,badem yağı,sarımsak denemediğim kalmamıştı.
O takviyeyi kullandıktan sonra piyasadaki en ucuz şampuanları kullandım.dökülme olmadı.anladım ki şampuanlar hikâye.
Almanızı bir denemenizi tavsiye ederim.10 gün içinde etkisini göreceksiniz.
Merhaba size mesaj attım su pembe kutulu olan vitamin mi acaba ?? Doktor yazıyor mu bu ilacı biraz pahalıymış sanırım keşke dökülme dursa hemen bakicam eczaneden

bnnimde kullanmadığım ilaç takviye yag kalmadı biontech iğnesinin yan etkisi olduğunu düşünüyorum dnya genelinde özellikle kadınlarda görülmüş

Merhabalar 3 ay önce evde saç boyarken malesef farketmeden boyayı fazla beklettım yıkadıgım an avuc avuc döküldü saçım ( koparak kırılarak değil direk kökten) ve malesef hergeçen gün artarak devam etti dermatoloji uzmanına gıttım 100 ml badem yagının içine 15 er adet yanı 3 er kutu bemiks bepanten ve evigen ampulu kırıp uygulama oncesı bıraz ısıtıp( sıcak su dolu kasede bıraz bekletiyordum) saç diplerıne uygulayıp 2 saat bekletmemi söyledi ( ben 6 saat falan beklettım) bu arada sırıngaya cekıp tabı iğnesini çıkarıp uygulamak oldukca pratık oluyor.ben bu karısımın içine cam terabentinde koydum hatta ara ara zeytinyağı , çörekotu yağı, argan yağı falanda ekledım sampuan olarak bıoblast kırmızı kutulu kullanmaya başladım fakat saçımın abartısız yarısı döküldü yanlarda boşluklar olustu her tutam dıbı açıldı aglama krizleri çok yasadım yanı . Şifaya kavuştum gibi tabıkı tum bunların bır faydası olmustur ama benım mucızem bıberıye kutu bıberıyeyı kaynattım 5 dakıka falan sanırım göz kararı ama bolca sonra uc saat falan beklettım suda sonra bı spreye koydum ve ıcıne bıberıye yagı yanı bır cay bardagı bıberıye suyuna 15 damla falan hergun sıktım diplerine kımı zamanda enjektorle cekıp uyguladım ve yıkamadım yanı rutın yıkadım uc gunde bır falan ve sacı taradıktan sonra yıne sıkmaya basladım gunde bazen üç defa sıktım çok sukur cok azaldı dökülmem bu arada karanfıl varsa eklenebılır bence suya . Şifa olur umarım sizlerede

Merhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğim :KK43: Şu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.

Başka rahatsızlıklarım olmasına rağmen şu an kafama taktigim tek şey bu. Psikolojimi, tüm hayatımı etkiliyor aynaya bakmak istemiyorum artık.
Benzer durumu yaşayıp işe yarar bir yöntem/tedavi bilen veya doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?

Edit: Özellikle doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?
Duyduğum kadarıyla çevremde giden 2 kişi için bodrum Acıbadem hastanesi nde Can hoca var dermatoloji bir araştır bak istersen işinde gerçekten iyi diye duydum

Merhaba size mesaj attım su pembe kutulu olan vitamin mi acaba ?? Doktor yazıyor mu bu ilacı biraz pahalıymış sanırım keşke dökülme dursa hemen bakicam eczaneden
Evet.pembe kutulu olan.takviye ürün.o yüzden sigorta karşılamaz.valla dökülmeyi durdursun da.şampuanlara ne bilim kozmetiklere neler veriyoruz.üstelik vücudumuzda eksik olan şeyleri yerine koyuyor

Saç diplerine sentetik östrojen sürün. Yabancı bir belgeselde bu sekilde tedavi ediyorlardi ve sac diplerinin östrojenle hayatta kaldigini söylüyorlardi.

X