- 26 Nisan 2023
- 405
- 409
- 35
- Konu Sahibi therewillbeaday
Bende dökülme kollajen kullanmaya başladıktan sonra geçti,herkeste aynı etkiyi gösterirmi bilemiyorum ama
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Egzama için Vichy dercos öneririm benimde egzamam vardı ilk yıkamadan sonra çok belirgin fark oluyor kaşıntı kepek hoç bir şey kalmıyor ben egzama konusunda onun çok faydasını gördüm doktorların reçete ettiği şampuanlardan çok daha iyiEgzema da mantar kaynaklı imis.Eczane bana kanozol şampuan vermişti.Icinde kortizon var fakat kortizon zararı var ve uzun süre kullanılamıyor.Acikcasi hiçbir faydasını görmedim kepeği, kabuklanmayi azalttı biraz dokulmeye faydası olmadı.Acaba diyorum sac kirannmi oldum ben
Evet eşim kullandı geçtiMantar değil de egzama için şampuanlar var. Onu düzenli kullanınca geçiyormuş. Muhtemelen dermatoloji de onu yazıp gönderir.
Randevuları sabah 10da almaya çalışın. O zaman randevu bulabilirsiniz.
Doçent dr Ezgi Özkur'dan duyduğum kadarıyla sac dökülmenizin sebebi genetik.Instagramda takip edebilirsiniz.Numarasi da sayfasında var.Lutfen kafanıza takmayın bence bu durumun bir çaresi var kesinlikle.Tavsiyem bence ona ulaşın:)Merhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğim Şu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.
Başka rahatsızlıklarım olmasına rağmen şu an kafama taktigim tek şey bu. Psikolojimi, tüm hayatımı etkiliyor aynaya bakmak istemiyorum artık.
Benzer durumu yaşayıp işe yarar bir yöntem/tedavi bilen veya doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?
Erkek tipi bi sac dökülmesi yaşamadım ama son zamanlarda benim de bayağı saçım dökülmeye başlamıştı.Butun vitaminlerimin tam olmasına rağmen.Ben de bian kel kalicam diye korkmadim degil.Doktorumun tavsiyesiyle E vitaminine başladım ve dökülme durdu.Doktora danışarak bir de E vitamini dene istersen.Merhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğim Şu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.
Başka rahatsızlıklarım olmasına rağmen şu an kafama taktigim tek şey bu. Psikolojimi, tüm hayatımı etkiliyor aynaya bakmak istemiyorum artık.
Benzer durumu yaşayıp işe yarar bir yöntem/tedavi bilen veya doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?
Saç dökülmesi var mıydı??Evet eşim kullandı geçti
Hap şeklinde mi alıyorsunuz vitamini yoksa suda eriyen vitaminlerden mi? İsmi nedir?Erkek tipi bi sac dökülmesi yaşamadım ama son zamanlarda benim de bayağı saçım dökülmeye başlamıştı.Butun vitaminlerimin tam olmasına rağmen.Ben de bian kel kalicam diye korkmadim degil.Doktorumun tavsiyesiyle E vitaminine başladım ve dökülme durdu.Doktora danışarak bir de E vitamini dene istersen.
Hap şeklinde ama ben yurtdisindayim.Hollanda dan alıyorum vitamini.Gunde 3 tane içmem gerekiyor ama dediğim gibi doktor tavsiyesi ile alıyorum.Hap şeklinde mi alıyorsunuz vitamini yoksa suda eriyen vitaminlerden mi? İsmi nedir?
Gittiğim o E vitamini tavsiye eden doktor aynı zaman da bana cinko takviyesi de önerdi.Belki ikisi sayesinde dökülme durdu benim .ama E vitaminini eksikliği yan etkilerinde saçlarda cansizlik dökülme vs gibi şeyler yazdığı için direk E vitamini yazdım.o doktor bana bağışıklığın çok zayıflamış da demişti.Bununla ilgili konu açacaktim ama bu yazıyı görünce tam da beni anlatmış dedim.Nir de bana sor kardeşim.Nasil dokuluyor bildigin ağlarsın.Ben bu yaşıma kadar böyle bir sac dokulmesi yaşamadım.Saclaril aşırı gördü.Herkes hayranlıkla bakardı saçlarıma taki gecen senelerde.1 yılda saçlarımda şiddetli bir dokume.Sacimdan çıkan egzema, kepek sonrası yavaş yavaş dokulmeye başladı umursamadı ama eczanelere gittim bana mantar sampuani verdiler ama yok faydasi yok.Saar son 6 aydir dökülme şiddetlendi.Kan tahlili yaptirmadim ama benim sanırım bağışıklık sistemi ile alakalı.Sanki kandaki akyuvarlar sac köklerine saldırıyor gibi geldi.Elime aldıkça dokuluyor.Benim de aşırı seyreldi..Kan tahlili ysptirmadim hep bosverdim korkumdan gidemedim gidicem mecbur.. Geçen sene saçlarımı görseydin inan ağlarsın o derece uzun gür. Nazar dediler gözüyle yediler resmen beni..Ben nazara çok inanıyorum.Bir de son 2 senedir aşırı stres yaşadım.Uzuntu, stres..Bagısiklik zayıfladı bence çünkü otoimmun hastaliklar vücudun dengesini bozuyor.Bagisiklik zayiflayinca cimiyor ortaya acaba sizde egzema yada buna benzer bir rahatsızlık var mı? Taradikca geliyor sacim ağlıyor döküldukce..Belime kadar saclarim vardi benim..
Saçlarını kestir daha gür görünür birde şampuanının içine çam terebentin dök yeni saç cikartiyor birsey olmaz merak etmeyin stres yaparsan daha çok dökülürMerhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğim Şu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.
Vitamin değerlerinde sorun çıkmadı, b12 referans aralığında. D vitamini için, folik asit için takviye kullanıyorum ama bu ay bırakacağım referans aralığındaysa. Bu vitaminleri eksiklik olmasa da kullandı mı anneniz? Dediğiniz siteye bakacağım teşekkür ederimm..Solgar d vitamini ama d calofer de çok iyi ama uzun süreli kullanman gerek çünkü d vitamini çok zor artan bir vitamin solgar b12 kullandı venature ve sunlife zeankstantin kullandık bol bol su iç ve fındık tükettik ama ölçülü tükettik daha sonra ayda bir kez argan yağı ve sarımsak ez karıştır saçında bir saat beklet kokusu kötü ama dayan doktor olarak kayseride isen öneri verebilirim ama değilsen doktor sitesinden mutlaka yorumlara bak öyle git ve vitaminlerin mutlaka baktır magnezyumda dahil ayrıca quorara diye site var orda yabancılarda güzel öneriler yapıyor mesela İngilizce yaz saç uzatma yolları sonuna quorara ekle ve çıkar ama site İngilizce onu Googleden çeviri ile Türkçe yaparsın
Hangisini aldınız? Alopexyt minoksidil ve trichos lotion kullanıyorum ben de.Henüz kullanmaya başlamadım ancak erkek için olan %5 lik olanını aldım
Gürleşmeyi geçtim o kadar az saçım kaldı ki toplayamıyorum bile. Mezoterapi ben de yaptırdım ama dökülme açısından etkisini göremedim. Dediğiniz balık yağına bir bakayım.Valla canım 10 yıl önce erkek tipi dökülme teşhisi konuldu banada saç mezoterapisi yaptırdım türlü türlü eczanede karışımlar kullandım dünyanın parasını harcadım ama maalesef giden saçlarım geri gelmedi 9 yıllık evlilik hayatımda bir kez saçlarımda gürleşme hissettim oda kızıma hamileyken doktorum ocean mummy diye bir balık yağı verdi içinde 12 çeşit vitamin vardı gebelikten sonra o balık yağını bıraktığım gibi dökülme başladı ve yine eski haline döndü yani dıştan tedavi yerine içten de vitaminlerle desteklemek gerekiyor bence ben bir aydır tekrar balık yağına başladım inşallah güzel sonuç görürüm
Keşke vitamin eksikliğine bağlı olsaydı fakat konuda yazdığım gibi vitamin değerleri veya hormon değerlerinden kaynaklı bir sorun değilÖncelikle cok gecmis olsun, bi vitamin eksikliginden olabilir. Önce kan aldirin, o iyi cikarsa arastirin bence. Vitamin eksikligi korkunc zararlar verebiliyor.
Onunki de minoksidildi galiba ve altı ay sonra etkisini göstermeye başlamıştı sanırım. Tam hatırlayamıyorum
Isırgan kürünü denediniz mi hiç. Her gün bir bardak için iki günde dökülmeler yarı yarıya azalıyor bir iki hafta sonra saçlar güçlenmeye başlıyor. Bende öyle olmuştu yani
Saçları yıkamak için de defne sabunu öneririm doğum sonrası dökülmelerimi bu sabun kesti
Yorumlarda doktor önerisi gördüm İstanbul’da da doktor hamid aydın var. Bunu da bir video da görmüştüm tabi.
Keşke benimde böyle iyi bir doktora ulaşma imkanım olsa
Alpoexyt ve trichos lotion kullanıyorum çok uzun süreden beri. Ama artık ne dökülmeler duruyor ne de saçım toparlanabildi. Çaresini ben bulamadım. Saçım neredeyse hiç kalmadı ki artık toplayamıyorum bile. Başka ciddi sağlık sorunları da yaşadım ama saç direkt psikolojik olarak etkiliyor beni. Hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim ya.Ay bi de amla yağı var hem dökülme duruyor hem dökülenler hızlıca çıkıyor. Çok fazla yöntem var. Sakın ümitsizliğe kapılmayın genetik çaresi yok diye düşünmeyin ki öyle bir şey yok
Yani tahlillerde bir sorun çıkmadı. Başka yapmam gereken bir şey var mı bilmiyorum..Troid hastalığının olmadığına kesin emin misiniz
Evet tahlillerde sorun yok..B12 ve çinko seviyeleriniz ölcüldü mü? B12 eksikliğinden kaynaklı olduğunu söyledi benim doktorum tam bir çözüm oldu diyemem ama eskıye oranla yarı yarıya azaldı dökülmelerim.
Sizde de erkek tipi dökülme mi vardı?Televi...um diye bir hap vardi bana doktor vermisti cok faydasini görmüştüm dilerseniz doktorunuza danisabilirsiniz
Erkek tipi genetik dökülme mi doktora gittiniz mi?Canım aynı şekil benimkide dökülüyor son 4 aydır reglim 2 gün oluyorum diğer 3 gün hiç yok gibi
Evet saç ekimi işe yaramıyormuş kadınlarda doktorum öyle demişti bana da. Mezoterapi denedim konuda dediğim gibi sadece parlaklığa ve nispeten daha canlı görünmesine sebep oldu fakat dökülme çok fazla ve açılmalar çok fazla. Azıcık bir saçım kaldı yani toplayınca bile toplanmıyor ki doğru düzgününiversiteye hazırlandığım yıl başladı saç dökülmem ve bir daha durmadı. bende de var erkek tipi dökülme üst taraflarda. aşırı kel değil ama baya az oralar.saç ektirmeyi düşündüm ama kadınlarda pek işe yaramıyormuş. mezotrepi prp falan deneyebilirsiniz. bende hiçbir serum vs işe yaramadı. birtek hamile kaldığımda inanılmaz gürleşiyordu saçlarım ama maalesef 3. ayda hormonların geri çekilmesiyle gür saçlarım da tekrar azalıyordu. ben artık hiç sallamıyorum dağınık topluyorum napıyım belki emzirme dönemim bitince dediğim o son 2 yöntemi denerim. oldu oldu, olmadı yapacak bir şey yok
Teşekkür ederim. Evet tahliller temiz, saçı tetikleyecek başka sorun bulunamıyor. Dökülenlerin yerine yenisi de çıkmıyor galiba çıksa bu kadar az kalmazdı sanırım Herhangi bir ilaç vs kullanıyor musunuz peki ya da önerebileceğiniz bir doktor var mı?Çok geçmiş olsun. Maalesef hala saç dökülmesine kesin çözüm bulunabilmiş değil. Tahliller çoğu insanın temiz çıkmasına rağmen dökülmeler devam ediyor benim de öyle. Benim tek avantajım dökülenin yerine çıkıyor olması o yüzden bi açılma yok ama dökülmeyi durduramıyorum. Beslenme olarak kendimi çok övebilirim :) Yediğim ıspanak, brokoli, et, balık, ceviz, baklagiller, meyve, detox, kefir.... hepsini olması gerektiği gibi tüketiyorum zaten tahliler de gayet iyi ancak gel gör ki saçta hiçbir değişiklik yok bu yüzden kullandığım biotin haplarda işe yaramıyor çünkü zaten besin olarak alıyorum onları. Biberiye suyuna kadar kullandım cıkss. Ben yapısal, genetik olduğunu düşünüyorum artık çünkü saçı sık olan, dökülmeyen arkadaşlarım ne beslenmesine dikkat eder, ne kullandığı ürünlere ama saçları çok güzeldir. Umarım çaresini bulursunuz. Ben de hala araştırıyorum yine de :)
Bu tarz şeyleri doktor önermediği için kullanmadım hiç. Saçım kötü bir durumda olduğu için cesaret edip de yapmadım daha da kötü olursa diye..Doğum kontrol hapını ezip şampuana katanlar çok faydası olduğunu söylüyorlar denedin mi hiç
Alopexyt ve trichos lotion kullanıyorum. Alopexyt %5 minoksidil. Çok uzun zamandan beri kullanıyorum ama saçlarım çok azaldı.Minoksil dünyaca tanınmış tek saç çıkaran etken madde, minoksidil forte %5 sprey saç çıkarıyor düzenli kullanımda araştırmanızı öneririm.
Dökülme için doktora gitmiş miydiniz, doktor önerisi ile mi başladınız?Bende dökülme kollajen kullanmaya başladıktan sonra geçti,herkeste aynı etkiyi gösterirmi bilemiyorum ama
Evet vardı bayağı hatta küçük bi yuvarlak yer döküldü kaldı öyleSaç dökülmesi var mıydı??
İnanın sakin olmak için kendimi telkin ediyorum, takmamaya çalışıyorum ama artık inanılmaz derecede etkiliyor beni. Özgüvenim kalmadı. Çözümünü bulamadıkça daha da çaresiz hissetmeye başladım. Diğer rahatsızlıklarım saçtan bağımsız saçı etkilemeyecek tarzdaydı omurgayla alakalıydı. Özelden yazabilirim dilerseniz. Önerebileceğiniz doktor var mı?
Evet zaten genetik tipi olduğu söylendi bana da. Dediğiniz doktoru araştıracağım, umarım çaresini ben de bulurum.. Teşekkür ederim..Doçent dr Ezgi Özkur'dan duyduğum kadarıyla sac dökülmenizin sebebi genetik.Instagramda takip edebilirsiniz.Numarasi da sayfasında var.Lutfen kafanıza takmayın bence bu durumun bir çaresi var kesinlikle.Tavsiyem bence ona ulaşın:)
Benim saçım egzemadan kaynaklı dokuluyor olabilor mi? Mesela saçım bir, iki gün yikamim kökleri sızlamaya başlıyor aralarda..Saç diplerimde sızlama oluyor..Kepek olsa da eskisi gibi değil.Kaşinti başlarda vardi.Simdi o da yok hiç..Dökülme ise tam gaz devam ediyor..Evet vardı bayağı hatta küçük bi yuvarlak yer döküldü kaldı öyle