- 2 Mayıs 2018
- 562
- 750
- Konu Sahibi therewillbeaday
Bence acilen doktora gidin belki bir vitamin mineral vs eksikliğidir? Dışarıdan ne sürseniz faydasız. Mutlaka biotin gibi takviyeler alın. Umarım düzelir
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Maalesef yok hiç bildiğim gördüğümDurum ilk etapta psikolojik değil. Genetik tipi dökülme dendi ama saçlarımın bu kadar azalması evet psikolojimi artık çok fazla etkiledi. Önerdiğiniz iyi bir doktor var mı saç alanında?
Cok geçmiş olsun.ayni durumdan bende geçtim.saclari çok olan biriydim biranda saçlarım çok döküldü inanılmaz azalmıştı.beninde psikolojim bozulmuştu. Sonra dahiliyiden hematoloji bölümüne yönlendirildim.kansizlik varmış çok dusukmus yani. 1.5 sene aralıksız demir hapı kullandım ve kafam icin minoxil kullandirdi doktor.saclarim aşırı çoğaldı öyle boyle degil. Kapkalin gur saclarim oldu.uzun zaman o şekilde gitti. Hamile kalınca minoxili biraktirdi doktor. Doğumdan sonra aşırı dökülme oldu ama normalmiş geri çıktı onlarda sonra. Şuan son dönemlerde yine dokulmem var yine kansız çıktım. Ilac kullanıyorum. Bakalım geçecek miMerhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğim Şu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.
Başka rahatsızlıklarım olmasına rağmen şu an kafama taktigim tek şey bu. Psikolojimi, tüm hayatımı etkiliyor aynaya bakmak istemiyorum artık.
Benzer durumu yaşayıp işe yarar bir yöntem/tedavi bilen veya doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?
Edit: Özellikle doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?
Merhaba benimde yazın çok saçım döküldü. Kan tahlillerim normaldi. Cerrahpaşa fakültesi Prof. Dr. Burhan Engin'e muayene oldum. Bana andovium sprey ve Byopecia Multiplex taplet verdi 4 aydır kullanıyorum. Benim saç dökülmem durdu. Tavsiye ederimMerhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğim Şu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.
Başka rahatsızlıklarım olmasına rağmen şu an kafama taktigim tek şey bu. Psikolojimi, tüm hayatımı etkiliyor aynaya bakmak istemiyorum artık.
Benzer durumu yaşayıp işe yarar bir yöntem/tedavi bilen veya doktor önerisi olan varsa yazabilir mi lütfen?
Öncelikle saçlarım zaten genetik olarak azdı ama son zamanlarda felaket dölülmeye başlamıştı.Avuç avuç saç geliyordu elime sonra araştırma yapmaya başladım.İnstagramda @busecanbc’yi takip ediyorum.Kesinlikle reklam değil sadece şunu ısrarla söylüyor kendisi de içten sorun varsa (d vitamini eksikliği,demir eksikliği,tiroid sorunu... vs)bunlar varsa bu yapılan bakımlar işe yaramaz yararsa da az işe yarayacaktır.Doktorlar da size dökülme için prp yapacaktır fakat diyorum ya önce içten sorunlarınız halledilmeli.Lütfen kan tahlili yaptırın ve ilaçlarınızı düzenli bir şekilde kullanın.2 tane yağ aldım.Fiyat olarak bir tık pahalılar gerçi piyasa bu şekilde ama her neyse hem ilaçlarımı düzenli kullandım şu an saçlarım çok çok az dökülüyor.Hem de 1.5 ay gibi bir sürede dökülmeyi oldukça azalttım.Şöyle ki yağlar var ben tek tek almayı düşünüyordum öğrenciyim eğer ki ayarlayabilirsem öyle dr alıcam ama yağlar kaliteli olmalı dandik markalar olmayacak o yüzden pahalı oluyor işte her neyse böyle olunca tüm influencerlarda görmüşünüzdür zaten Hc care saç yağı ama inanın şişirme bir ürün değil ilk kullanımda parlaklık kattı ama gürleştirme için etkisi falan şu an için erken elbette Bir de La rachel 12 yağ kompleksli yağ aldım.Bunların avantajı birçok yağı direkt bir şişede içlerinde barındırmaları.kokusundan bile doğal olduğunu anlaşılıyor.Kesinlikle tavsiyemdir indirimde alınır.Şöyle ki bazı püf noktalar var.Tabii değerlerinize baktırın değerleriniz normale döndükçe ürünlerden tam etkiyi göreceksiniz.Püf noktalara gelelim şimdi önceden ben dr yağlar uyguluyordum saçıma dolu dolu yağ sürüp tarardım arifoğlu vs saçlarım aşırı dökülürdü.Merhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğim Şu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.
Canım mrb yazmak istedim uyuz ile çok uğraştığım dönemde başladı benimde iki seneye yakın olucak saç dökülmem. Hep yabancı kaynaklardan araştırdım sacda parazit uyuz tarzı şeyleri. Kafa kısmında sivilce yağ bezeleri tarzı şeyler varsa buna yoğunlaş derim. Ben kendimce bir krem yaptım çok araştırmalar sonucu benzoil peroksit, benzil benzoat saf alkol falan uyuz kremi yapmak için aldım aslında. Hangi doktora gitsem saçımdan vücuduma dökülen birsey var dedim deli gözüyle baktılar hep uyuz saçı tutmaz diye. Yabancılarda tutuyor da turkler de mi tutmuyor anlamadım. Bosvermis bziim doktorlar. O yüzden kendi kremimi yapmaya giriştim kükürt Bi dene. Birde yazdığım maddeleri. Ben bunları maddelerinde cozdurdum ve excipial lipo ile karıştırdım. O gece saçıma sürdüm arkasından taradım saçlarımı. Hani bikini bölgesinden tüy çekersin cımbızla nasıl köklü gelir öyle köklü saçlarım geldi. Sonraki üç dört gün sıfır dökülme bak sıfır diyorum. Sonra yine başladı. Ben saçlı deride yaşayan parazitlere bağlıyorum bu durumu Demodex paraziti döküntü yapıyor saç kaş kirpik kısmında uyuz ısırığı mantar egzama yapıyor deride. Evde kedi köpek varsa ne kadar deselerde aşı vs parazitleri oluyor illaki. Uyuz üç senedir sanırım çok fazla patlak verdi uyuz ile vücuttaki parazitler de arttı çünkü uyuz kremleri deriyi tahriş edip savunmasız hale getiriyor özellikle permetrin içerikli olanlar. Çocuklarla uğraşmaktan çok saç baş ile uğraşamıyorum bu ara hava da soğuk canım istemiyor kısa da kestirdim ama kremim duruyor yaza geçerken basliycam tekrar. Ha birde saçlarınızı kuruttugunuz tarafın yanaginiza kulağınıza çenenize bakın daha çok yağlanma varsa bence dökülme parazit ile alakalıBununla ilgili konu açacaktim ama bu yazıyı görünce tam da beni anlatmış dedim.Nir de bana sor kardeşim.Nasil dokuluyor bildigin ağlarsın.Ben bu yaşıma kadar böyle bir sac dokulmesi yaşamadım.Saclaril aşırı gördü.Herkes hayranlıkla bakardı saçlarıma taki gecen senelerde.1 yılda saçlarımda şiddetli bir dokume.Sacimdan çıkan egzema, kepek sonrası yavaş yavaş dokulmeye başladı umursamadı ama eczanelere gittim bana mantar sampuani verdiler ama yok faydasi yok.Saar son 6 aydir dökülme şiddetlendi.Kan tahlili yaptirmadim ama benim sanırım bağışıklık sistemi ile alakalı.Sanki kandaki akyuvarlar sac köklerine saldırıyor gibi geldi.Elime aldıkça dokuluyor.Benim de aşırı seyreldi..Kan tahlili ysptirmadim hep bosverdim korkumdan gidemedim gidicem mecbur.. Geçen sene saçlarımı görseydin inan ağlarsın o derece uzun gür. Nazar dediler gözüyle yediler resmen beni..Ben nazara çok inanıyorum.Bir de son 2 senedir aşırı stres yaşadım.Uzuntu, stres..Bagısiklik zayıfladı bence çünkü otoimmun hastaliklar vücudun dengesini bozuyor.Bagisiklik zayiflayinca cimiyor ortaya acaba sizde egzema yada buna benzer bir rahatsızlık var mı? Taradikca geliyor sacim ağlıyor döküldukce..Belime kadar saclarim vardi benim..
Uyuz patlagi var iki senedir canım maalesef yazdığım yorumu oku hatta yazayım buraya daEski saçlarımı bir görseydin..Aradaki farka bakıp sen bile ağlardın.Saclarim canlı, ne yagli ne kuru..Parlak, aşırı sıktı.Ben 35 yaşına giricem 2 ay sonra.Bu yaşıma kadar saçlar hiç dokulmedi.Son 2 senedir bu hal aldı.Asiri stres yaşadım.Sacimdan kepek cikti koca koca.Ben umursamadı.Kizarmaya, puturlesmeye başladı.En başta aşırı kasiniyordu.Kasinma durdu.Yerine dökülme geçti.Ben böyle bir şey görmedim kökler ölüyor bence.Doktora gidemedim çok pata istedi özele.. Devlete rendevu alayim dedim o da çıkmıyor ne var bu cildiye bölümünde anlamadim ben.1 senedir hiçbir yerde bulamıyorum boş yer..
Saç ekiminin işe yaramadığını hangi doktor söyledi.. Yabancılarda saç eken çok kadın var. Benimde uzun yıllar sıkı bağlanmaktan saçlarımın yanları döküldü oraya saç ekimi yapacağım.saç ekimi yapan bir doktora sordum kadınlarda saç ekimi başarısız mı oluyor diye, öyle bir yok dedi kadınlara da saç ekimi yapılır ve başarılı sonuçlar alınır dedi. Hiç saç ekimi merkezleriyle konuştunuz mu?Yani tahlillerde bir sorun çıkmadı. Başka yapmam gereken bir şey var mı bilmiyorum..
Evet tahlillerde sorun yok..
Sizde de erkek tipi dökülme mi vardı?
Erkek tipi genetik dökülme mi doktora gittiniz mi?
Evet saç ekimi işe yaramıyormuş kadınlarda doktorum öyle demişti bana da. Mezoterapi denedim konuda dediğim gibi sadece parlaklığa ve nispeten daha canlı görünmesine sebep oldu fakat dökülme çok fazla ve açılmalar çok fazla. Azıcık bir saçım kaldı yani toplayınca bile toplanmıyor ki doğru düzgün
Eve muhabbet kuşu almıştık.Simdi siz öyle deyince aklıma geldi belki de mantar vardi kusta surekli kaşınıyorum sac derim fakat şuanda kaşınma yok arar ara saç köklerinden ahriyor ve kepek oluyor bazı kısımlar köpekten kastım normal kepek değil koca koca kepekler.Belki de hayvandan bulaştı.Kuşu aldıktan sonra başladı bu saç sorunları.Uyuz patlagi var iki senedir canım maalesef yazdığım yorumu oku hatta yazayım buraya da
LCanım mrb yazmak istedim uyuz ile çok uğraştığım dönemde başladı benimde iki seneye yakın olucak saç dökülmem. Hep yabancı kaynaklardan araştırdım sacda parazit uyuz tarzı şeyleri. Kafa kısmında sivilce yağ bezeleri tarzı şeyler varsa buna yoğunlaş derim. Ben kendimce bir krem yaptım çok araştırmalar sonucu benzoil peroksit, benzil benzoat saf alkol falan uyuz kremi yapmak için aldım aslında. Hangi doktora gitsem saçımdan vücuduma dökülen birsey var dedim deli gözüyle baktılar hep uyuz saçı tutmaz diye. Yabancılarda tutuyor da turkler de mi tutmuyor anlamadım. Bosvermis bziim doktorlar. O yüzden kendi kremimi yapmaya giriştim kükürt Bi dene. Birde yazdığım maddeleri. Ben bunları maddelerinde cozdurdum ve excipial lipo ile karıştırdım. O gece saçıma sürdüm arkasından taradım saçlarımı. Hani bikini bölgesinden tüy çekersin cımbızla nasıl köklü gelir öyle köklü saçlarım geldi. Sonraki üç dört gün sıfır dökülme bak sıfır diyorum. Sonra yine başladı. Ben saçlı deride yaşayan parazitlere bağlıyorum bu durumu Demodex paraziti döküntü yapıyor saç kaş kirpik kısmında uyuz ısırığı mantar egzama yapıyor deride. Evde kedi köpek varsa ne kadar deselerde aşı vs parazitleri oluyor illaki. Uyuz üç senedir sanırım çok fazla patlak verdi uyuz ile vücuttaki parazitler de arttı çünkü uyuz kremleri deriyi tahriş edip savunmasız hale getiriyor özellikle permetrin içerikli olanlar. Çocuklarla uğraşmaktan çok saç baş ile uğraşamıyorum bu ara hava da soğuk canım istemiyor kısa da kestirdim ama kremim duruyor yaza geçerken basliycam tekrar. Ha birde saçlarınızı kuruttugunuz tarafın yanaginiza kulağınıza çenenize bakın daha çok yağlanma varsa bence dökülme parazit ile alakalı
Merhaba hangi fön makinesi önerirsinizMerhaba, öncelikle geçmiş olsun. Sanırım stresli dönemlerden geçtiniz veya geçiyorsunuz, arada yazdıklarınıza denk geliyordum;ama unutmayın ki size sadece siz lâzımsınız, hiçkimseye saçınızın tek teli kadar kıymet vermeyin.
Saçlar benim en hassas noktam, adeta en büyük zaafım. Benim de saçımın avuç avuç, tomarla döküldüğü zamanlar oldu. Genetik olarak gür sağlıklı ve bakımlı saçlarda bile bu olabiliyor, dönemsel saç dökülmeleri çok normal.
İlk olarak market şampuanlarını bırakmanız isabet olmuş. Su kuraklığı çektiğimiz şu günlerde barajların dibi kaldığı için o çamurumsu suya klor basıyorlar. Bu bizim saçlarımızı mahvediyor. İlk olarak kireç önleyici bir duş başlığı edinin ben Joy Swan kullanıyorum. Almanya’dan döndüm ve saçlarım klorlu su yüzünden aşırı bir dökülme yaşadı. Ben de Doa Kozmetik’in bu yüzden üzerinde çalıştığı ve geliştirdiği Molecules şampuanlarından ve saç toniğinden kullandım. Bıçak gibi kesildi. Saç tiplerine tonik gibi uygulanan birden kesen diğer sevdiğim ürünse Urban Care Biotin Caffeine tonik spreydir.
Kışları yağ bakımı olarak Dax Supergro kullanırım, mucizevi bir yağdır. Bir sürü bebek saçı çıkarır, saçı en sağlıklı şekilde uzatır. Saç uzarken boylara bakım önemlidir, boylara organik soğuk pres hindistan cevizi yağını haftada bir maske yaparım.
Ek olarak prp, saç mezoterapisi uygulatabilirsiniz. Uzun vadede faydasını görürsünüz.
Saç tarağı olarak lütfen acilen bir Tangle Teezer ve muadilini edininiz. Saçınızı tararken yolmaz ve yıpratmaz. Şimşir taraklar da çok sağlıklı.
Beslenmenize ve su tüketiminize lütfen dikkat edin. Saçınızı çok sıcak bir fönle kurutmayın, iyonizer soğuk hava akımıyla kurutun.
Bu tavsiyelerimden fayda gören arkadaşlarım oldu bu forumda, dilerim size de iyi gelir. Çok geçmiş olsun, canınızı sıkmayın, her şeyi geçici bu dünyada. Hiçbir şey hiçkimse saçınızın teli etmez.
Canım ben saç ekim uzmanıyım. Prp yaptırdın mı?Merhaba arkadaşlar. Genetik erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum çok uzun zamandan beri. 27 yaşındayım. Fakat son 1.5-2 yıldır özellikle saçım daha fazla dökülüyor. Elimi attığım anda avuç avuç dökülüyor. Tepe bölgesinde çok ciddi açılmalar var. Saç yok resmen o kısımlarda. Zaten saçım çok çok azaldı. Böyle giderse tüm saçımı kaybedeceğim Şu an takibinde olduğum bir doktorun vermiş olduğu spreyleri düzenli kullanıyorum. Biotin takviyesi alıyorum. Market şampuanları yerine yine doktorun vermiş olduğu bitkisel şampuanı kullanıyorum. (Tahlillerimde hormonla alakalı bir sorun çıkmadı. Düzenli regl oluyorum, son iki aydır reglim çok kısa sürüyor. Kadın doğuma gittiğimde ultrason ve tahlillerde sorun olmadığını söyledi. ) Mezoterapi yaptırdım fakat saçımın parlaklığını, canlılığını bir nebze arttirsa da dökülmelere hiç etkisi olmadı. Şu an tepe kısmımda çok büyük açıklıklar var.
B Burhan Burhanitto buraya yazmıştım. Başka sorun olursa sorarsın. Bunlara ek takviyeler ve D vitamini desteği de önemli bu arada.Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Sanırım stresli dönemlerden geçtiniz veya geçiyorsunuz, arada yazdıklarınıza denk geliyordum;ama unutmayın ki size sadece siz lâzımsınız, hiçkimseye saçınızın tek teli kadar kıymet vermeyin.
Saçlar benim en hassas noktam, adeta en büyük zaafım. Benim de saçımın avuç avuç, tomarla döküldüğü zamanlar oldu. Genetik olarak gür sağlıklı ve bakımlı saçlarda bile bu olabiliyor, dönemsel saç dökülmeleri çok normal.
İlk olarak market şampuanlarını bırakmanız isabet olmuş. Su kuraklığı çektiğimiz şu günlerde barajların dibi kaldığı için o çamurumsu suya klor basıyorlar. Bu bizim saçlarımızı mahvediyor. İlk olarak kireç önleyici bir duş başlığı edinin ben Joy Swan kullanıyorum. Almanya’dan döndüm ve saçlarım klorlu su yüzünden aşırı bir dökülme yaşadı. Ben de Doa Kozmetik’in bu yüzden üzerinde çalıştığı ve geliştirdiği Molecules şampuanlarından ve saç toniğinden kullandım. Bıçak gibi kesildi. Saç tiplerine tonik gibi uygulanan birden kesen diğer sevdiğim ürünse Urban Care Biotin Caffeine tonik spreydir.
Kışları yağ bakımı olarak Dax Supergro kullanırım, mucizevi bir yağdır. Bir sürü bebek saçı çıkarır, saçı en sağlıklı şekilde uzatır. Saç uzarken boylara bakım önemlidir, boylara organik soğuk pres hindistan cevizi yağını haftada bir maske yaparım.
Ek olarak prp, saç mezoterapisi uygulatabilirsiniz. Uzun vadede faydasını görürsünüz.
Saç tarağı olarak lütfen acilen bir Tangle Teezer ve muadilini edininiz. Saçınızı tararken yolmaz ve yıpratmaz. Şimşir taraklar da çok sağlıklı.
Beslenmenize ve su tüketiminize lütfen dikkat edin. Saçınızı çok sıcak bir fönle kurutmayın, iyonizer soğuk hava akımıyla kurutun.
Bu tavsiyelerimden fayda gören arkadaşlarım oldu bu forumda, dilerim size de iyi gelir. Çok geçmiş olsun, canınızı sıkmayın, her şeyi geçici bu dünyada. Hiçbir şey hiçkimse saçınızın teli etmez.
bende vich dercos kullandım ama yeterli olmadı sonra izdermayı buldum onun relief şampuanı var baya etkili yapmışlar baya baya tavsiye ederimEgzama için Vichy dercos öneririm benimde egzamam vardı ilk yıkamadan sonra çok belirgin fark oluyor kaşıntı kepek hoç bir şey kalmıyor ben egzama konusunda onun çok faydasını gördüm doktorların reçete ettiği şampuanlardan çok daha iyi