Merhaba.
Öncelikle geçmiş olsun bende yıllardır saç dökülmesi ile mücadele ediyorum. Denemediğim şey kalmadı (mezoterapi,
prp vs.). Doğum sonrası zaten az olan saçlarım iyice inceldi. Sonrasında üstüne birde covit e yakalandım 4 ay sonra feci bir dökülme size bunu anlatamam banyoda, elimi saçıma her attığımda, yürürken bile saçlarım su gibi akıp gitti . 1 ay önce proscar finansterid içerikli ürün kullanmaya karar verdim ama onu da 15 gün kullanıp bıraktım korkudan.
ben 2 aydır D vitamini ve çinko kullanıyorum . ilk 1 ay etkisini görmedim ama özellikle bu ay inanlmaz derecede saçlarım arttı. tepemde kel kel duran ayrım çizgisi iyice kapandı annem bile diyor minik minik saçların çıkmış hep diye. Saç dökülmem günde 300 tel iken şimdi banyodan banyoya 20 -30 tel dökülüyor ve sabahları taradığımda 5 tel geliyor elime. Bu benim için inanılmaz bir şey. Doktorlar genelde saç dökülmesinde D vitamini eksikliğine bakmıyorlar. Burada bir yazıda denk geldim D vitamini eksikliği saç dökülmesi yapıyormuş. Bir deneyin isterseniz kızınızda kullansın çinko ile beraber alın. Ben internetten 120 li tablet olarak aldım çokta uygun fiyata. Kullanırken inanın hiç umudum yoktu hatta Proscarı o sebeple almıştım nasıl olsa vitaminler işe yaramaz diye düşünerek. İyi ki burada denk gelip okumuşum ve denemişim diyorum. Belki bir daha eskisi gibi kalın ve gür saçlarım olmayacak ama en azından o kel görüntü kaybolacak zamanla, bu bile beni mutlu etmeye yetiyor. 1 ay önceki psikolojime bakıyorum birde şu an ki yazdıklarıma. Tekrar yazıyorum iyi ki ama iyi ki D vitamini ve çinkoyu denemeye karar vermişim.
Hiç üzülmeyin kızınız içinde. daha yaşı çok küçük tedaviye erken başlarsa çok güzel sonuçlar alabilir . Moralde çok etkiliyor biliyorsunuz.
bu arada siz vitamin ne kullandınız. Kan tahlili yaptırdınız mı D vitamini değeriniz nasıldı.