Ben de sürekli mızmızlanma sorunu yüzünden çocuk doktoruyla görüşmüştüm , kızım gün içerisinde sürekli mızmız , memnuniyetsiz , paçamdan ayrılmaz bir durumdaydı , ya saatlerce emmesine izin vermek ve o şekilde uykusunu almasını sağlamak , yada sürekli dışarıda dolaştırmak ve yine uyumasına izin vermek gerekiyordu susması için , uyudu yatağına yatırıp bir nefes alıyım diye hayal kurmama bile fırsat kalmadan yataktan sanki dövmüşler gibi bağıra çağıra uyanırdı 15 dk. içinde , sonra sustur susturabilirsen , yüzünü güldürebilirsen..
Doktorumun söylediği ; bazı bebeklerin 12-18 aylar arasında anneye karşı aşırı bağlılık göstermesi beklenen bir durummuş , sık karşılaşılırmış , bu tepkiler de bahsettiğimiz bağlılığın sonuçları olarak ortaya çıkarmış , özellikle de çekirdek aile dediğimiz ortamda büyüyen yardımcı - bakıcı olmayan , anneanne , babaanneyi sık görmeyen çocuklarda daha fazla karşılaşılırmış.
Yapılması gereken sabretmek , bebeği terkettiğimiz izlenimini vermemek , yani o uyurken bir yerlere gidip uyandığında bizi görememesi gibi durumlara maruz bırakmamak gibi şeylermiş.. Mümkünse vakit geçirebileceği anne-baba dışında farklı aile mensuplarıyla zaman geçirmesini sağlamakmış. Tabi buna ne derece imkanınınız olur bilemiyorum , ben yapamıyorum çünkü.
Sabır sabır sabır diliyorum tüm annelere , zamanla alışacağız bu durumlara ..