• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

artik sabrimin sonlarindayim!!!

cevabin iicn cok tesekkur ederim canim cok saol.benim pasam disari cikmayi cok seviyo bayliyo ama kucakda gezcek beyfendi yoksa arabasina tobe billah binmiyo binsede 5 dkya kalmadan basliyo zirlamaya.surekli cikamiyorum dediim gibi 40 derece sicak vra evde zapt edemiyorum sanirim oglum yanina kendi yaslarinda bi cocuk isityo .cocuk yapmakdan feci sekilde korktugum halde belki ise yaraa diye tekrara anne olmayida dusunmuyo degilim .yaninda bir cocuk oldumu cok mutlu .evde cani cok sikiliyo yatak odama giriyo cekmecleri acip ne varsa yere indiriyo atiyo heresyi sirf aglamsin istedigi olsun diye gikiimi cikartmiyorum inanki ama oda 10 dkaya kalmadan savas dan cikmis gibi oluyo.

parmaginda oyanatiyo bizi hemde fildir fildir .dediklerini yapcam canim onu bolye kabullencem sakin olcambu nekadar iyi bilmyiorum ama baska turlu yapamam zaten .offffffff offffffffff cocuk buyutmek cok zor is cok

ya oncelikle allah sabir versin diyorum sana gercekten zor...
kucuk pasayi bir krese yazdirsan en azindan yarim gun yada 2-3 saat senin icin ii olabilir cunku o orda diger cocuklarla oynar yorulur eve gelince seni ozledigi icin huysuzluk yapmaz die dsunuyorum bi dene istersen:)

kötü anne değilsin... sadece onu anlamadığın için bu sorunu yaşıyorsun... 2 yaşında henüz... sana kırgınlığından parkta gülümsemiyor... başka çocuklara gülebilir ama minicik kalbiyle senden bu şekilde intikamını alıyor... asla inatlaşma, asla bağırma, asla parmağını bile kaldırma... inan bana bunun rövanşı çok ağır gelir ondan sana... uyumaması, ağlaması tamamen BENİ ANLAYIN isyanlarından... annesi, biliyorum çok zor ama hep sarıl.. hep öp... ısrıp saçını başını yolsa bile '' seni çok seviyorum'' diye sarıl.... saçma gelecek biliyorum ama bunu 1-2 gün dene onun nasıl değiştiğini göreceksin...2 yaş sendromunu araştır... ne şekilde davranman gerektiğini öğren... zor ve delirtici bir dönem.. ama bilinçli olursan 2 yaş sendromu sanada vız gelecek... sana tavsiyem sabiha paktuna keskin'in sitesine gir.. oradaki makalelerle başla vede 3 önemli kitabını edin.... nedemek istediğimizi anlayacaksın... bol şans.......

ya oncelikle allah sabir versin diyorum sana gercekten zor...
kucuk pasayi bir krese yazdirsan en azindan yarim gun yada 2-3 saat senin icin ii olabilir cunku o orda diger cocuklarla oynar yorulur eve gelince seni ozledigi icin huysuzluk yapmaz die dsunuyorum bi dene istersen:)

amin canim dualarin iicn cok tesekkur ederim.benim pasam daha 1 yasinda yurt disinda yasiyorum pekde gelismiz bir ulke degil 5,6 yaslar icin ana okulu vvar ama bizimkini alirlar mi bilmiyorum.bide yurt disi isde adetleri duzenleri herseyleri farkli guvenemiyorumki!ama bilemiyorum denemek isterim aslinda esimlede bi konusalim bakalim.

kötü anne değilsin... sadece onu anlamadığın için bu sorunu yaşıyorsun... 2 yaşında henüz... sana kırgınlığından parkta gülümsemiyor... başka çocuklara gülebilir ama minicik kalbiyle senden bu şekilde intikamını alıyor... asla inatlaşma, asla bağırma, asla parmağını bile kaldırma... inan bana bunun rövanşı çok ağır gelir ondan sana... uyumaması, ağlaması tamamen BENİ ANLAYIN isyanlarından... annesi, biliyorum çok zor ama hep sarıl.. hep öp... ısrıp saçını başını yolsa bile '' seni çok seviyorum'' diye sarıl.... saçma gelecek biliyorum ama bunu 1-2 gün dene onun nasıl değiştiğini göreceksin...2 yaş sendromunu araştır... ne şekilde davranman gerektiğini öğren... zor ve delirtici bir dönem.. ama bilinçli olursan 2 yaş sendromu sanada vız gelecek... sana tavsiyem sabiha paktuna keskin'in sitesine gir.. oradaki makalelerle başla vede 3 önemli kitabını edin.... nedemek istediğimizi anlayacaksın... bol şans.......

ahhh canim ne guzel yazmissin.benim pasam daha 1 yasinda.dogru diyosun kiriliyo belki baan oyuzden gulmuyo cunku inkar etmiyorum kizdiigim oluyo.ama babsinada oyle yapiyo babasi muthis bir baba ogluna cok duskun bir kere bir sey demis degill ben kizinca esim bana kizar hatta.

etrafinda bebek yada cocuk olsun istiyo onlari gorunce gozlerinin ici guluyo cok seviyo ama yurt disindayim pek taniigim kimsem yok .en iyisi kres olabilir ama onlarda guvenmiyorum.

canim hep sariliyorum oglum bitanem cok seviyorumm seni dyorum 2 lafimdan biri bu.bu ara onu birakip gitcem diye cok korkuyo tuvalete bile gidemiyorum.oyuncaklrinin yuzune bakmiyo sadece yaninda ben oluyum isitiyo zaten oyle ama hadi ymek yapmayi temzilik yapmayi gecidm ama tuvalate bilegidemiyorum.arkamdan bir aglaysi var.anlatiyorum golum hemen gelcem diyorum ama nafilae.insallah gecicidir duzelir .

Canım kolay gelsin tabi ilk öncelikle ama biliyorsunki şimdiki çocuklar böyle benimde 13 aylık bir oğlum var ben çalışıyorum üstelik gerçi senin tatlı oğlun baya huysuzmuş benim oğlan tam olarak öyle değil geceleri güzel uyur gün içindede gündüz anneannesi bakıyor akşam ben eve gelince çıldırıyor babasına dahil hiç kimseye gitmiyor hep kucağımda taki yatana kadar sanırım beni çok özlüyor biraz sitem yapıp mızmızlanıyor bizimkininde oyuncak oynama alışkanlığı yok ama dışarı çıkınca kedi gibi ....Anlattıkların çok zor ben bile birkaç saat te sıkılabiliyoruım ama onlar dünya tatlısı boşver onlar daha bebekler bakarsın daha sonra uzmanlardan destek alırsın halledilemeyecek hiç birşey yok Rabbim hastalık vermesin sağlıklı olsunlar gülücükleri yeter biz anneler evlat için herşeye katlanırız değilmi bir yakınım derdiki çocuklu kadın tek kollu kadındır...Bebişinle sağlıkla kalın....Mızımız şirini öp benim için annesi...

optum canim sende benim yerime opoglunu.evet benimki baya bi huysuz sikiliyo bilyiorum elimden geleni yapiyorum ama yapmadigim seylerde var elbette.gece hala okaar cok uyaniyoki niye boyle bilmiyorum.Allah yardimcimiz olsun.gercekden bi gulunce butun sinirim gidiyo .Allah saglik versin butun bebislerede varsin yaramaz olsunlar napalim.bazen diyorumda baskasini cocugu bolye olsun paraya bogsalar bakmam:)))

buyuk konusmayim tabide yine:)))

hayatım, hala HUYSUZ diyorsun.... gelişiminin bir parçasını yaşıyor bebeğin... oku dediğim makalelere göz atmamışsın ama ben bebeğin hatırına yazıyorum............ 0-3 yaş anneye bağlılık dönemi...... yani yapışık ikiz gibi olmanızı bekler bebek... çünkü o seni yani annesini kendisinden bir parça olarak görür.. yani sen onun henüz tam olarak bilmediği şu koskoca dünyanın eli- ayağı- gözü- bacağısın... bizde oğlumla yapışık ikiz gibiyiz... kangurular gibi deskte olur.... en önemlisi bunu bilmen... 0-3 yaş çocuğu kesinlikle ağlatılmayacak..... tabiki kızdığın istemediğin hareketleri yapacak... ama bunu ilgisini farklı yönlere çekerek, o anda dikkatini başka sevdiği şeylere yönlendirerek geçiştirebilirsin... bebeğin ısıracak, inatlaşacak..... sen '' yapma'' dedikçe daha da yapacak.... geceleri yanında uyu... onun ne kadar özel olduğunu hissettir... ne yaparsa yapsın kızma... seni o minicik aklıyla acayip tahrik edecektir bağırman için... saçını koparark çekse bile sarıl vede seni seviyorum de......... birşeylerin değişeceğini göreceksin.

azusena seni okuyunca çok şaşırdım. çünkü benimde 13 aylık bir kızım var. hemen hemen aynı şikayetleri yaşıyoruz.
o da 3 aylıktan sonra emmek istemedi. doğduğundan beri aksiydi , sürekli ağlardı. uykuya yatırırken ağlar, kalkarken ağlar.sürekli bir ağlama halinde. derdi var mı yok ??

işten eve geliyorum inanır mısın 2 saat birbirimizi görüyoruz onda da kafam bir dünya oluyor resmen. kucağıma alıyorum yere bırak diyor. yere bırakıyorum kucağına al diye ağlıyor. sanki bile bile yapıyor. ama artık bende takmıyorum ağlamalarını. çünkü sakinleştirmem mümkün değil. evin içinde sürekli bir ağlama sesi var.bir yere gitsek burnumdan getiriyor. istediği olmasın kendini yerden yere atıyor. çok sakin yaklaşıyorum asla kızmıyorum. hatta şimdiden bile açıklama yapıyorum ama dinleyen yok :)

sen kötü bir anne değilsin , kendini suçlama. şansımıza bize böyle modeller denk gelmiş. allah sağlık versin canları sağolsun ama yapacak birşey yok. ağlaya zırlaya büyüyecekler. kızlar daha uslu olur diyorlar ama benimkisi tam bir canavar. hatta geçen gün teyzem kızım sana üzülüyorum arada bunu bana bırak da dinlen diye teklifte bile bulundu :))

benımde üçüz kızlarım var yırmı aylıklar ısrmaları kavgaları bıtmıyo ...anne olunca sabır gerek ...gercekten zor ama bısekılde sorunun ustesınden gelınmelı dıkkatlerını dagıtmak ıçın canım cıkıyo ..
bu gunlerı gecek canım huıyuunu anlamaya calış..bol sabır

canim saolasin biliyorum bana yardim etmek isitiyorsun kusmukla oynamayi bende hic duymadim ama basima geldi duymus ayrica gormus oldum malesef. bak canim ben yabanci anneleri gercekden kati buluyorum iyimi kotumu yapiyolar bilmiyorum ama katilar.esim anlaityo amerikadayken oturdugumuz sitede spor salonu vardi esim spor yapmaya inmisdi oraya bende evde yemek filan yapiyodum .gelince dedki bana az once jime bi kadin geldi bebgini ana kucagina oturtmus yeni dogmus bebek koymus oraya tozun topragin icine cocuk agliyo kadin hic tinlamiyo spora devam ediyo dye anlaitoy .ayrica cocuguna karsida tavirliydi senin yuuznden aldim bu kilolari gibiydi diyo.ben de ozman hamileyim esimle dedikki bizde oyle yapalim fazla yuz vermeyelim tepemize cikmasin bebek sonucda aglicak tabi dedik .ama dedigmizi yapamdik.

burda dogum hikayemi paylasmisdim uzun uzun oglum dogunca yogun bakim alinda 2 hafta beslenemedi nefes alamiyodu solunuma bagliydi.hastaaneden cikmaya son 3-4 gun kala emzirmeye baasladim.oglum kokuma alsiti birak gitmek oyle zor geliyoki o agliyodu ben agliyodum hemsirelerin elinden de icmiyomus sutunu .gercekden cok zor gunlerdi bi turlu unutamadim suan bile gozlerim doluyo yazzarken .

sonra hastaneden cikinca tabi dunyalr bizim oldu.hep orda agladi agladi hic bakani olmadi simdide biz hic aglatmayalim dedik,ama biraz ipin ucunu kacrdik galiba toplayamiyourz canim isde boyleee

azusena selam:71:
önce inşallah oğlunla aranızdaki iletişiminiz yoluna girer diyerek bir yorumda bulunmak istiyorum..
bence annelerin hangi ırktan ya da memeleketten oldukları değil çocuklarına gösterdileri tutum önemli.. amerikalı jime gitmiş çocuğunu bir kenara bırakmış,toza toprağa filan..
tarlada doğum yaptığı gibi sabana koşulan çapaya gönderilen bizim kadınlarımız değil mi...doğan çocuk ta hijyenden bi haber.anne keza öyle...bence herkes içinde bulunduğu şartlara göre davranıyor...jimdeki tozun toprağın içindeki de çocuk,tarladaki de..haaa ortak noktaları yok mu annelerin. var tabiii.biri jimde bilinçli olarak aldığı kiloları vermeye çalışıyor.diğeri farkında olmadan rençberlik yaptırılarak......
yazınızı okuyunca gözümde canlandı her iki anne...yazmadan edemedim....
sevgiler.....

umarım çok yakın bir zamanda oğlumla çok daha iyi anlaşıyoruz artık diye yazdığınızı okurum..:emir_bebek:

azusena talım..
hepimiz çocuklarımızı yanlız büyütüyoruz.. ben daha geçen gün 2 yaşındaki oğlum hastaneye yatınca 3 aylık kızımıda yanımda götürmek zorunda kaldım düşünnn ne kadar yalnızımm.. gurbet heryerde gurbet bu böyle..
benim oğlumda gece uykusu olmayan sürekli ağlayan bi bebekti.. 4 ay böyle geçti. ne yapsam ağladı gaz sancısı dediler.. sabrettimmmm...
ama o artık elleriyle oynamaya başlyınca dünyaya açılmaya başlayınca ona farklı şeyler göstermeye başladım. kitaplar aldım. ama gel oynayalım demedim. tam istemediğim bişeye yönelirken kendi kendime oyuncaklarla oynamaya başladımm.. muhtemelen oda " bu kadın napıyo laa" diye düşündü ve beni izlemeye koyuldu... aynı oyuncakları farklı şekillerde kullandımm.bardağın içine bişey attıım tamm ağlayacakken "düşştüüü" diye bağırdım.. sustu ve baktı tekrarladım filan.. ve gerçekten " bu mu yoksa bu muu" daha 1 yaşında işe yaramaya başladı. birde " aa bak bu ne güzelll hadi şöyle yapalımmm"" benim sihirli cümlem. haa ağlamadımı ağladı ama inan vicdansızlık değil makasa uzandı elinden aldımm bir kere bastı çığlığı bende sadece "hayır" dedim kısa ve net. sonra yanından yürüyüp gittim.. benim felsefem şu "ben ağlayacağıma o ağlasınn". yani ona bişey olunca ağlamaktansa o kendine bişey yapmadan ağlasın onada banada zararı olmaz. bide " az kural az yaramazlık" teorim var. evde sadece ona zarar verecek şeyleri kaldırdım ( deterjanlar bıçaklar v.s) nadir şeylere hayır diyorum ve artık nereyi ellemeyeceğini biliyor. önceden çöpe yaklaşmak en büyük yasaktı ama artık büyüdü ve çikolatasını yedikten sonra "anne pöp" diyor ve çöpe atıp geliyor. ama çocuk bu diye her zaman gözlemciyim. 6. aydan beri cam bardaktan su içer mesela kaç düzine bardak kırdı herkes şaşırırdı bize naıl veriyorsunuz diye. ama oğlum şunu öğrendi eşya kullanmayı ve dikkat etmeyi kendini korumayı. yanında değilken asla bardağı eline vermedim ve onu bardakla yanlız bırakmadım ilk zamanlar. kırdı ve ben onu hemen ordan kızmadan uzaklaştırıp tehlikeli olduğunu hissettirdim.temizledim ve aynı yere götürüp şimdi rahatça oyna dedim. bi zaman sonra yanlızda olsa kırınca hemen haber verdi ve asla cam kırıklarına dokunmadı :nazar: dışarıdada aynı şekilde. bunlar bazı örnekler..
ağlarsa özgüveni olmazada katılmıyorum. aç, pis bırakarak ceza vererek iterek kakarak ağlatmıyoruz ki özgüveni eksik olsun. hele oğlumdaki özgüveb bende yokk.. hemen kendine arkadaş edinir. yabacılık çekmez. yemeğe gitsek garsondan bişeyler ister. insanlarla sohbet eder. mesela biz her düştüğünde üstüne atlamayız bazen ağlar bazen acıyan yerini okşar.. yerde biri beni kaldırsın diye beklemez. ama her fırsatta öpüşür koklaşırız. onu bazen ğlatmamız sevmediğimiz anlamına gelmez bunu oda onlıyordur. aslında ben hiç ağlatmamaktan korkarım aslında o zaman bir gün hiç beklemediğiniz biri öyle bi ağlatırki toparlanamaz. benim üni. hocam derdiki çocuğu küçük yaşta ufak ufak kırın yoksa büyük kırılmalar onu daha çok hırpalar. unutma şimdiki istekleri çok basit hayır denilebilir cinsten bide bunun ergenliği ıvırı zıvırı var. önce kendini şu ağlamasın psikolojisinden kurtar. bazı yazılar da beğene tıkladım bence o arkadaşlar haklı canım.
ayrıca çocuk isteklerinin ağlayınca yapılmasına alışmışsa ilk zamanlar sen hayır dedikçe daha çok ağlamaya başlar ama dayanmalısın bir iki kez dayansan kararlı olsan mutlaka çözülecektir. dikkatini çekmeye çalış ama ona yalvarma.. ağlama deme mesela..
tabiki her anne ve çocuğun ilişkisi kendine özeldir ben kendimce yardımcı olmaya çalıştım ama daha yolun başındayken önlemini alsan iyi olur. taviz tavizi doğurur unutma. AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR.

daha 1 yaşında..ne sınırı bilebilirki? anca 6 aydır farkında hayatın..bu kadar kötü söylemeyin bence..yapılan her davranış iyi yada kötü onda iz bırakır..boşuna demiyolar 0- 6 yaş kişiliğin temeli diye..ne alırsa o yaşlarda alınıyor ve özellikle güven dıygusunun gelişimi 0- 3 yaş arasında olurmuş..çevrenize bakın kendine güvensiz bi tarafı eksik kişilerin kendi bebeklik yada çocukluk dönemi mutlu mesut geçmemiştir eminim..3 yaşından sonrası için cocugu cezalandırın kızın bağırın çağırın nedenini anlayacaktır ama bu yaşta sınırı,cezayı asla anlamaz..

3 yaş bazı şeyler için geç kalınmış bi yaştır bence. kötü söylenen bişey değil bu aç susuz bırak döv denmiyor ki sadece ağlıyor diye her dediğini yapma deniyor ki çok haklılar bence. kii ceza vermeden de bazı şeyler halledilebilir. 6. aydan sonra "hayır" ın anlamını bilir "evet" in anlamını bildiği gibi.... ceza zaten veremezsiniz ne diyeceksiniz ki oncağız çocuğa tek ayak üstünde dur mu... ama bırakın ağlasın nereye kadar ağlayacak.. bu arada sizde olağan işlerinize dönün ve arada onun ilgisini çekecek şeyler bulun. çocuk sıkıntıdan kusmuğuyla oynuyo yaa neredeyse bu cezadan daha mı az zararlı kii size göre..
azusena sen doğru bir arayış içindesin canım.. seninde farkında olduğun gibi bazı şeyler düzelmeli ve hem kendin için hem bebeğin için senin karralı ve dayanıklı olman lazım. ve yaratıcı çözümler üretmen gerek. oyuncaklarıyla oynamıyorsa gerçek nesneleri kullan mesela...

Altunummm ne kadar bilincli bir annesin okurken hayran kaldim yazdiklarina.
Aynen canim, tüm yazdiklarinin hepsi cok dogru, agac yasken egilir.
Bebekde olsalar eveti ve hayiri ögrenmeliler ve bilmeliler. Bunu her kitapda yazarlar.
Cocuk beyni sünger gibidir herseyi bilmek ve ögrenmek ister, onlarin acayip ögrenme yetenekleri var ama cocukla gercekten ilgilenmek lazim.
Onlarla gercekten icten senin dedigin gibi "oturup oynamak lazim", onlara güzel ses tonuyla kitap okumak lazim bak bu inek bak bu kedi gibi....
Birak cocuk hersey yapsin, tamam yapsinda peki sen anne olarak ne yapiyorsun cocugunla????
Birak cocuk hersey yapsin demek, saldim cayira mevlam kayira, sonra tabiki cocuk orayi burayi kurcalayacak, sen cocugunla oynamiyorsunki?
Kendi yasitlarinin yeri ayri ama anne ve babaninda cocuguyla gecirdigi vakit ayri.

arkadaslar oncelikle merhaba soz konusu cocuklarimiz ve bence bu zamanda cocuk buyutmek gercekten cok zor bir is gerek cevre gerek teknolojik olarak bazen bu konuya hem yardimci oluyor hemde kostek mesela ben tv yayinlari olsun kitap okumak olarak olsun cocuk gelisimiyle cok ilgilenirim kimi doktor cocgu sallayin diyor kimi sallamayin kimi beraber uyuyun diyor kimi beraber olmaz kimi inatlasmayin diyor kimi hayiri ogrensin izin vermeyin diyor ben acikcasi cocgumu ne sekilde nasil yetistiricegimi sasirdim yani yapmalimiyim yapmamamlimiyim karar verdim kendime cocgumun once karakterini ogrenerek onu taniyarak ise baslamaliyim inatmi dilmi nelerden hoslaniyor neleri seviyor yalnizmi yatmak istiyor yoksa benimlemi hangi oyuna mailli hangi poziyonda oturmayi kalkmayi seviyor vs... dedigim gibi once karsinizdaki cocugun taniyin derim sonrasindada nabza gore serbet derim...Bebebginizin isteklerini ihtiyaclarini beklentilarini bilirseniz ve kendinizde buldugunuz eksiklikleri tamamlarsaniz ortada bir sorun kalmaz gibi geliyor.Benimde bir kizim var daha dogmadan once kitaplarmi tv yayinlarimi pedagoglarmi ne dersiniz hepsini ezberlemeye baslamistim ama cocuk yetistirmek farkliymis soylenilen gibi bazen olmuyor benim kizim dogdugunda gazmi aclikmi yoksa huydanmi dersiniz cok aglayan bir bebekti ne erdim ne icerdim sabah aksam kucakta pis pis yapmaklagecerdi bir o aglardi bir ben bazen oyle olurduki aglamazdi oylece oynardi kendi kendine ama uyumzdi gece baslardim sallamaya bes altiya kadar salla babam salla cocukda uykudan eser yok cildirirdim kv ile birlik oturuyoduk soylenirdi hep yok kucaga alistirdin yok yedir icir yatir aglar aglar uyur demesi yok kokuna alsiti kucakta ola ola simdi hep seni istiyor demesi vs vs...neyseki evime bir hemsire vardi gelirdi onun yonlendirmeleriyle durumu alattik bana oncelikle sunu ogretti
Cocukla inatlasma olmaz niye daha kundaktayken inatlasmayi ogretiyosunki derdi sallanmak istiyorsa salla belki uykuya zor geciyor derdi.ama saatlerce salliyorum alisir diyodum sen istedigini yap salla zamanla kendi kendie uyumai ogrenir derdi...Sonra kucagina alma meselesi var kv kucagimda gordugunde laf sokardi ne cok kucaginda hic yataga birakmiyosun diye hemsireye bunu derdim cok sinirlenirdi bebegin en cok anne kokusuna annenin kalp atislarini hissetmesine ihtiyaci var uyudugunda bile sessizce konus emzirme araliklarinda surekli kucaginda tut kokla op derdi bebegi sakinlestirir guvende oldugunu bilmesi aglama nobetlerini azalticak derdi gercektende oyle oldu yanindan ayirma asla derdi seni surekli gorsun yemek yapmaya bile mutfaga gitsen anakucagina koy onuda al derdi surekli goz temasi kurmami konusmami sarki soylememi tembih ederdi bol bol emzir derdi teninin kokusuna ihtiyaci varmi hatta olurki isin olur yanina alamzsin giydigin tisortu yatagina koy kokunu alir varligini hisseder derdi bunlarin hepsini uyguladim sonuc gayet guzel kizim simdi7 aylik uyku duzenimiz yerinde minimum 12 saat uyur bazen sallarim bazen yatagina koyarim kendi uyur asla yanimda yatmak istemez kendi yatagina cok duskundur aglama huyu yok denecek kadar az kv dedigi gibi kucakci dildi hic olmadi aksine hoslanmazdida dedigim gibi ise cocugunuzu tanimakla baslayin derim sonrasinda digerleride gelecektir....

olivia teşekürler canım.. kendimce bişeyler yapmaya çalışıyorum işte. inş. doğru yoldayımdır..

yapa-yalnız evet yazdıklarında haklısın. benimde kayınpederim senin kv. gibiydi kucağa alma filan derdi bende derdim kii " aman baba kaç çocuk büyütücem keyfini çıkarıyorum"" gerçektende öyle keyifli büyütmeye çalışıyorum şimdi ikinci bebeğimdede aynı.. senin hemşirenin dediklerini aynen uyguladım bende onlarıda işin içine katınca hayat daha eğlenceli oluyor zaten.. oğlumda çok sevecen bi çocuk inanın kardeşini bile öyle güzel benimsediki gittiğimiz yerlerde bebek bizim olsun diyenlere tepki gösteriyor "bebek benim" diye.
ALLAH tüm annlere yardımcı olsun dediğin gibi teknoloji insanın aklını karıştırıyor ama herşeyin fazlası zarar işte yoksa tamamen hiçbişeyden soyutlaayamazsın bu devirde. mesela ben hiç tv. izletmeyenleri anlamıyorum. tamam zararı var ama nereye kadar uzak tutacaksınız her yerde meydanlarda bile tv. var şimdi. siz ona nasıl izleneceğini öğretinki seçici olsun zararı en aza indirin değil mi? yoksa tv. nin büyüttüğü çocuklar yetiştirmek onun kolaylığına onları bırakmak tabiki zararlı. ama eylenceli bi çizgi filmi beraberce izlemekte kaliteli vakit geçirmek olmazmı hem çocuğa ilerisi için bir sinema kültürü bile oluşturabilirsiniz mesela..gene üni. hocam derdiki "çocuklarınızı fanusta yetiştiremezsiniz.. hayatı onlara siz öğretin ki dışarıda yanlışı doğruyu ayırt edebilsinler."

altunummm iste altin kelime: BERABERCE......
Yani tabiki cocugunla beraber bir cizgi filim izlemek veya beraber oyunlar oynamak cok önemli.

Çocuk sınırları bilsin derken kızın dövün demedim bazı arkadaşların o nasıl bilsin filan gibi
tepkilerini anlamadım.2. bebeğimi büyüteceğim Allah kısmet ederse az çok bebek ve çocuk psikolojisi
hakkında bilgim var.Ama bırakın 6. ayını anne karnındayken bebeğin kişiliği gelişiyor sizin psikolojiniz
dışardan duyduğu sesler bile etkiliyor.Her dediğini yapalım olayına katılmıyorum o yüzden.Çocuğu şımartmadan
dengeli bir şekilde yetiştirmek gerekir diye düşünüyorum.Tabii herkesin yetiştirme tarzı vs. farklı ona da saygı
duyuyorum.

aynen katiliyorum
bebekler 3. aydan itibaren baslar şımarıklık ağlamasına ne 2,5- 3 yaşı Allah aşkına
kızım 6 aylık ve maşallah kaşik kadar gotuyle bizi parmagında oynatmak istiyo soytari :57:
bi oyuncakla 10 dk oynar sıkılır atar baslar söylenmeye
başkasını veririm begenmez atar baslar zırlamaya
karnı tok mu? tok
altı temiz mi? temiz
uykusu mu var? yoo...
hasta mı? hayır
sadece şımarıklıktan zırlıyo
işte böyle durumlarda hiç yüz vermiyorum, ağla için acilir diyorum
5 dk söyleniyo kendince sonra cevresinde oyniycak bişi bulup ona daliyo

benim annem benle her dk ilgilenmiş mi?
ne gezer kadın tarlada bahcede çalişmaktan emzirmeye zor zaman bulurmuş
ee noldu?
ezik bi kişilik mi oldum?
özgüven eksikliğim mi var?
peeehh...
gülerim sadece...
cocugun her istediğini yapmak şımarık, hiç bişiyden memnun olmayan, doyumsuz bir ebeveyn olmasını sağlar sadece...

aynen katiliyorum
bebekler 3. aydan itibaren baslar şımarıklık ağlamasına ne 2,5- 3 yaşı Allah aşkına
kızım 6 aylık ve maşallah kaşik kadar gotuyle bizi parmagında oynatmak istiyo soytari :57:
bi oyuncakla 10 dk oynar sıkılır atar baslar söylenmeye
başkasını veririm begenmez atar baslar zırlamaya
karnı tok mu? tok
altı temiz mi? temiz
uykusu mu var? yoo...
hasta mı? hayır
sadece şımarıklıktan zırlıyo
işte böyle durumlarda hiç yüz vermiyorum, ağla için acilir diyorum
5 dk söyleniyo kendince sonra cevresinde oyniycak bişi bulup ona daliyo

benim annem benle her dk ilgilenmiş mi?
ne gezer kadın tarlada bahcede çalişmaktan emzirmeye zor zaman bulurmuş
ee noldu?
ezik bi kişilik mi oldum?
özgüven eksikliğim mi var?
peeehh...
gülerim sadece...
cocugun her istediğini yapmak şımarık, hiç bişiyden memnun olmayan, doyumsuz bir ebeveyn olmasını sağlar sadece...
Bu edepsizler aynen öyle yapıyorlar,yüz verirsen astarını almadan yakanı bırakmıyorlar,astarını versen ortadan yırtıp çadır yapıyor,onu da kafandan aşağıya geçiriyorlar..
Kızım üç yaşında,babaya ayrı bana ayrı tavır sergiliyor.Yani nabza göre şerbeti öyle iyi biliyorlar ki,bana yapamayacağı,benden isteyemeyeceği şeyler babadan isteniyor.Neden mi,çünküüü ben şımartmadım,üç aylık beş aylık bilemem ama,bi yerden başlamak gerekir..Çocuk her ağladığında pış pışlanmayacak,her zaman tepende olmayacak.Senin de kendine ait bir zamanın olduğunu bilecek,kıçını kırıp oturup kendini oyalamayı öğrenecek.
Gurbik de danasını güle güle büyütsün:34:

Ben bir tv programı izlemiştim. Konuk olarak bir astrolog vardı ve kişilik özelliklerinden bahsediyordu. Bir insanın burcu ile yükseleni, ay burcu uyumsuz olursa o insanı memnun etmek mümkün olmaz diyordu. Hangi burç ve hangi yükselen demişti, şu anda hatırlamıyorum.

Bebeğinizin doğum saatini biliyorsanız, bir bakın. Tüm ayrıntılar yazıyor.

cretsiz Doum Haritas

hayatım, hala HUYSUZ diyorsun.... gelişiminin bir parçasını yaşıyor bebeğin... oku dediğim makalelere göz atmamışsın ama ben bebeğin hatırına yazıyorum............ 0-3 yaş anneye bağlılık dönemi...... yani yapışık ikiz gibi olmanızı bekler bebek... çünkü o seni yani annesini kendisinden bir parça olarak görür.. yani sen onun henüz tam olarak bilmediği şu koskoca dünyanın eli- ayağı- gözü- bacağısın... bizde oğlumla yapışık ikiz gibiyiz... kangurular gibi deskte olur.... en önemlisi bunu bilmen... 0-3 yaş çocuğu kesinlikle ağlatılmayacak..... tabiki kızdığın istemediğin hareketleri yapacak... ama bunu ilgisini farklı yönlere çekerek, o anda dikkatini başka sevdiği şeylere yönlendirerek geçiştirebilirsin... bebeğin ısıracak, inatlaşacak..... sen '' yapma'' dedikçe daha da yapacak.... geceleri yanında uyu... onun ne kadar özel olduğunu hissettir... ne yaparsa yapsın kızma... seni o minicik aklıyla acayip tahrik edecektir bağırman için... saçını koparark çekse bile sarıl vede seni seviyorum de......... birşeylerin değişeceğini göreceksin.

canim ben zaten bu anlattiklarini biliyorum bende okuyup arastiriyorum.zaten yapisik ikiz gibiyiz bi tuvletee goturmuyorum okadar.dikkatini farkli yonlere cekmeyi denicem.zatenn herseye hayir demiyorum ogrettigimiz bazi seyler var,mesela pirizlere hayir dedigmizi biliyo ve artik ogrendi bakmiyo bile.inatlasmiyoruz biz pek fazla zaten.

gecelride yanima aliyorum bu ara guya tam yasinda odasini ayiracakdim ama nerde okadar cok uyaniyo ki gece en rahati yanima almak.evet canim zaten soz verdim kendi kendime naparsa yapsin kizmicam ben kiziyorm bazen sesimi yukseltiyorum dedim ama hergunde kizmiyorum kizsamda deli gibi bagirmiyorum buda yanlis biliyorum ama bazen insan patliyo isde.

gercekden cok tahrik ediyo beni inanilmaz derecede hemde .surekli ben sarilip operim oglumu kiziyorum deidm diye sarilmiyorum opmuyorum diye anlasilmasin.cevabin icin tesekkur ederim dediklerini dikkate alicam .

azusena seni okuyunca çok şaşırdım. çünkü benimde 13 aylık bir kızım var. hemen hemen aynı şikayetleri yaşıyoruz.
o da 3 aylıktan sonra emmek istemedi. doğduğundan beri aksiydi , sürekli ağlardı. uykuya yatırırken ağlar, kalkarken ağlar.sürekli bir ağlama halinde. derdi var mı yok ??

işten eve geliyorum inanır mısın 2 saat birbirimizi görüyoruz onda da kafam bir dünya oluyor resmen. kucağıma alıyorum yere bırak diyor. yere bırakıyorum kucağına al diye ağlıyor. sanki bile bile yapıyor. ama artık bende takmıyorum ağlamalarını. çünkü sakinleştirmem mümkün değil. evin içinde sürekli bir ağlama sesi var.bir yere gitsek burnumdan getiriyor. istediği olmasın kendini yerden yere atıyor. çok sakin yaklaşıyorum asla kızmıyorum. hatta şimdiden bile açıklama yapıyorum ama dinleyen yok :)

sen kötü bir anne değilsin , kendini suçlama. şansımıza bize böyle modeller denk gelmiş. allah sağlık versin canları sağolsun ama yapacak birşey yok. ağlaya zırlaya büyüyecekler. kızlar daha uslu olur diyorlar ama benimkisi tam bir canavar. hatta geçen gün teyzem kızım sana üzülüyorum arada bunu bana bırak da dinlen diye teklifte bile bulundu :))

canim Allah sabir versinbenimkide oyle ne yapsam yaranamiyorum olmuyo surekli bir aglmasi var dur durak bilmiyo .bizimki disarda cok uslu ama bebek arabasina koymazda 10 kilouluk cocugu 40 derece sicakda kucaginda tasiyarajk gezdirirsen cok uslu.

artik bende kizmicam elimden geleni yapicam susuyosa susar susmazsa aglasin kendi kendine yapcak bir sey yok .dedigin gibi aglya zirlaya buyuyecekler.uyku konusunda bir inadi var Allahim beni en cok sinirlendirende o uyku gozunden fiskiyiryo uuykusuzlukdan deli gibi agliyo yinede uyumuyo gecekeri 6-7 satt anca uyuyoruz belki okdar yok bile.ne zamn duzelcek bilmiyorum.etrafimda goruyuorum bebkler bi usu bir uslu .bi otobuse buneriiz burnumuzdan gelir baskaisnin bebgi otobuse biner binmez uyur.kiyaslamiyorum herbebek farklidir ama ...

offff Allahim sabrimi arttir diye gece gunduz dua ediyorum.

Back